Крум Зарков: Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от следващото Народно събрание

Крум Зарков: Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от следващото Народно събрание

Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от следващото Народно събрание, заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков по време на брифинг в сградата на ведомството. Министърът каза, че днес е станало ясно, че в сегашния парламент няма достатъчен брой народни представители, които да желаят да приемат закон, с който да се въведе механизъм за разследване на главния прокурор. „Казвам "желание", защото никога не е било въпрос на време“, заяви Зарков.

Подобна позиция беше споделена днес от трибуната парламента и в декларация на "Продължаваме Промяната".

Във връзка с обвиненията, че е упражнил натиск върху това Народно събрание да приеме законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, уреждащ разследването на главния прокурор, министър Крум Зарков отговори, че това е вярно. „Натисках" като народен представител, като протестиращ, в последния месец "натисках" като министър и ще продължа да "натискам", докато страната ни се превърне в истинска правова държава т.е. държава, в която никой не е над закона“, каза той и добави, че без натиск няма да стане.

Законопроектът по думите му ще бъде приет, защото е важен за българските граждани и защото „следващото Народно събрание ще бъде принудено да го гледа и да го приеме“. На въпрос от кого ще е принуден следващият парламент, министър Зарков отговори – „от избирателите, от абсолютната необходимост да бъде решен един въпрос, който от прекалено дълго време тегне на шията на всички ни“. На уточняващ въпрос, каква ще бъде разликата със сегашната ситуация, министърът посочи, че „следващото Народно събрание ще бъде различно и там силите, които искат реформа, ще надделеят“.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Радко Ханджиев

    31 Яну 2023 17:11ч.

    Няма да платим, няма да платим! Не по Дарио Фо, а защото няма закон за енергийните такси! в. „Нова зора“, бр.5/2023

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крум Зарков: Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от следващото Народно събрание

    01 Фев 2023 7:27ч.

    Крумчо се провали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи