"Крокус груп" обеща да възстанови концертната зала след смъртоносната атака

"Крокус груп" обеща да възстанови концертната зала след смъртоносната атака

Компанията собственик на руската концертна зала, разрушена при масовата стрелба и пожар, при които бяха убити най-малко 133 души, днес заяви, че ще възстанови сградата, предаде Ройтерс.

След атаката в концертната зала "Крокус сити хол" в покрайнините на Москва са останали само обгорели железни подпорни греди и железните рамки на стотици седалки. Залата, с капацитет от над 6000 места, е построена от компанията "Крокус груп" на милиардера Арас Агаларов през 2009 година. Тя е част от обширен комплекс с търговски центрове, ресторанти и хотели в западните покрайнини на столицата.

"Никога няма да забравим тези, които станаха жертви на терористите. Всичко, което бе разрушено от мръсните ръце на терористите, ще бъде възстановено", се казва в изявление на "Крокус груп".

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели откриха огън с автоматични оръжия в концертната зала точно преди рокгрупата от съветската епоха "Пикник" да изпълни хита си "Не се страхувам от нищо". Сградата бе подпалена, след което покривът ѝ се срути и стотици пожарникари в продължение на часове се бориха с пожара.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Мафията на Путин ще си възстанови театрото

    24 Март 2024 14:20ч.

    От благотворителния терористичен фонд на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    24 Март 2024 15:01ч.

    Това е капитализмът, само печалба се гони, а да се осигури безопасност на хората, тук явно са си спестили парите. В тази ситуация да държиш охраната без оръжие и да не си подсигурил входовете със снайперисти, при условие че ще има такова струпване на хора, и след предупрежденията на американското и британското посолство към техните граждани от началото на март!? Руснаците имат поговорка "Предупреденият и Господ го пази", обаче не я спазват явно. Освен това директорите на разните там певци и групи, и те е трябвало да се загрижат и да подсигурят някаква охрана. Хората дошли да получат емоции, а получиха куршуми. Крайно време е руснаците не да умират за Русия, а да живеят за Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време е

    24 Март 2024 15:11ч.

    Отговорните В РУСИЯ за тази касапница да поемат отговорност ! Руската Прокуратура да повдигне обвинения за престъпно нехайство на Кмета Собянин , на милиардера Агаларов, на московските началници на МВД ... допуснали да няма никаква охрана на концерта ! Създали "идеални" условия за тероризъм ! Дали ще видим такива обвинения ? Силно се съмнявам. ПАрата на руснаците трябва да се насочи навън, а не навътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    24 Март 2024 16:32ч.

    Азерът у дома. Компенсациите за загиналите и ранените за негова сметка / на дядо му/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи