Критикуват германската министърка на отбраната заради видео, в което говори за Украйна на фона на празнична заря

Критикуват германската министърка на отбраната заради видео, в което говори за Украйна на фона на празнична заря

Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт бе критикувана остро заради видео с пожелания за Нова година, в което нейните думи за войната в Украйна на фона на празнична заря бяха сметнати за неуместни, предаде Франс прес. Във видеото, което е с продължителност само от 30 секунди, министърката се появява в центъра на Берлин, разрошена от вятъра, говореща за войната в Украйна между пукотевиците на празничната заря за Нова година.

"Една война бушува насред Европа. Имах много интересни особени впечатления", казва министърката и говори и за "много, много срещи с интересни и невероятни хора". А после допълва: "Заради това казвам едно голямо мерси". Не става ясно към кого са адресирани благодарностите накрая. Видеото е заснето с телефон. 

"Слова по повод Нова година, записани с телефон и едва разбираеми заради пукотевицата на зарята и липсата на микрофон, на един берлински тротоар, биха поставили в неудобно положение един кмет-доброволец на германско село, а за един министър на отбраната на страна членка на НАТО, това си е чисто и просто срамно", пише в. "Билд".

"Съмненията относно нейната способност да заема този пост съществуват от дълго време. Вече е време канцлерът да си направи изводите и да предприеме последващи действия", коментира "Тагесшпигел" гафа на министърката.

Сега на пресконференция говорител на министерството на отбраната се задоволи да каже, че става дума за частно видео, направено без официални средства и публикувано в акаунта на министърката в Инстаграм.

През 2022 г. тя натрупа гафове, заради които редовно си спечелваше подигравки, като например това, че обяви изпращането на хиляди каски за украинците, очакващи от Германия оръжейни доставки.

За германците Ламбрехт освен това въплъщава недостатъците на една армия с остаряло оборудване. В средата на декември тя суспендира нови поръчки на блиндираните пехотни машини "Пума" след серия от аварии сред онези от тях, които са вече на въоръжение в армията.

"Дали като запазва министърката си на поста, канцлерът Шолц се подиграва с влиянието на Германия в Европа и по света?", заяви Армин Лашет, който през 2021 г. оглави редиците на консерваторите на парламентарните избори с амбициите да бъде приемник на Ангела Меркел на канцлерския пост.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • плачещ смях

  03 Яну 2023 9:10ч.

  Тази лелка ли е военен министър на Германия? То бива подигравка, ама чак пък толкоз! Поискало й се на женицата да се снима с вятър в косите. Закривайте ги тези държави, те са просто обида за нормалните хора. Прахосмукачката ми има по-интелигентно излъчване от германската министърка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвсем друга си е изявата

  03 Яну 2023 11:31ч.

  на почти всичките ни Министри на Отбраната след1994 г.: https://glasove.com/novini/bivshi-ministri-na-otbranata-prizovavat-balgariya-speshno-da-pomogne-za-otbranata-na-ukrayna Достойна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  03 Яну 2023 9:32ч.

  Тази Германия си заслужава такъв военен министър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ъхъ

  03 Яну 2023 9:48ч.

  Каквито са им футболистите, такива са и министрите! Всичко е ЛГБТ+

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  03 Яну 2023 11:45ч.

  Тея немци хептен изпростяха....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • комеди

  03 Яну 2023 12:33ч.

  Ето, това е деградация. Само кльокат като мисирки. Но ако видят фронт на живо, ще има еврола.нометен парфюм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Немците имат талант

  03 Яну 2023 12:58ч.

  да правят нещата по най-неадекватния начин, когато не следват точни правила...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде е драмата?

  03 Яну 2023 13:43ч.

  Така и не разбрах - какъв всъщност е проблемът в това, което е казала фрау министеринката? Конкретните думи ли, обстановката ли, липсата на жълто-син костум или въобще самото споменаване на Украйна, без да падне на колене със снимка на Зе в ръката??? Превеждайте ги тия драми на човешки език, моля ви!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо ли

  03 Яну 2023 20:30ч.

  германците все си избират военни министри жени?? И преди Урсула беше министър на войната, и сега приемникът и е пак жена? На всичко отгоре не са били военни с пагони ако се не лъжа, а все цивилни? Едната гинеколожка, макар че другата не и споменават специалността? А пък и Урсула не беше добър министър според самите германци, войниците май бяха закъсали по едно време за обуща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Булава

  03 Яну 2023 22:23ч.

  Голямата 20 годишна война тепърва започна да бушува в Европа !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи