Критики към управляващите в Германия, заради посещението на Зеленски, струвало на бюджета 500 хил. евро

Критики към управляващите в Германия, заради посещението на Зеленски, струвало на бюджета 500 хил. евро

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Берлин през май тази година е било платено от германския бюджет и е струвало почти 500 000 евро, заяви Щефан Бранднер, директор на парламентарната група на партията "Алтернатива за Германия", който се възмути, че страната трябва да плаща за посещението на чуждестранен лидер за сметка на собствените си граждани.

Бранднер получи отговор на въпроса си от федералното правителство на страната, откъдето му казаха, че разходите са свързани с използването на транспортен самолет за украинския лидер и ескорт за него под формата на изтребител Eurofighter. Говорител на "Алтернатива за Германия" отбеляза, че Германия никога досега не е посрещала чуждестранни лидери по такъв начин.

Според него в дните на видеоконференциите и телефоните трябва внимателно да се провери дали една държава наистина трябва да харчи шестцифрени суми за посрещане на гости.

"Германия се намира в тежко икономическо положение. Където и да погледнете, в бюджета има дупки. Разбира се, посещенията на чуждестранни гости винаги са свързани с разходи. Но те трябва да се държат в граници", е цитиран коментарът на Бранднер на сайта на партията.

Той каза още, че украинският президент е можел да благодари на Германия за помощта "отдалеч", вместо да натоварва допълнително местните данъкоплатци.

Зеленски пристигна в Берлин в средата на май след визита в Рим. Посещението му във ФРГ беше първото му след началото на специалната операция на Русия за защита на Донбас. То започна със среща с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, който посрещна украинския лидер в резиденцията му в берлинския дворец "Белвю".

По-късно германският канцлер Олаф Шолц се срещна със Зеленски в правителствения квартал на Берлин. Бяха взети всички възможни мерки за обезопасяване на района на града, който беше отцепен от полицията. По покривите на сградите имаше снайперисти, а отдолу бяха разположени полицейски хеликоптери и пожарни коли.

На 14 май му беше връчена и наградата "Карл Велики". На церемонията, когато ковчежето с наградата внезапно падна на пода, Зеленски обвини за това руснаците.

Според последно проучване на общественото мнение"Алетрнатива за Германия" е втора политическа сила със 7% ръст в доверието.

Източник: iz.ru

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Доста над 500хил. ще да е

    20 Юни 2023 21:00ч.

    но по-важно са убийствата на изток от тех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    20 Юни 2023 21:06ч.

    Учудващо е, че процентът на социалдемократите е непроменен, видно от графиката под статията. А тяхното правителство буквално съсипа ФРГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    20 Юни 2023 21:09ч.

    Абе това пари ли са бе, Олена Зеленчук ги изпуква за един следобед в парижките бутици... Ах тези екзактни немци, винаги скъпи на триците и евтини на брашното, и винаги готови да запалят Европа, но и да запазят платежните разписки, за да може после по лесно да плащат репарации- made in Germany!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • палежните разписки,

    20 Юни 2023 21:11ч.

    не платежните

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • странни хора са украинците

    20 Юни 2023 21:16ч.

    все успяват да се подредят всички харчове, напълно "задължителни", да бъдат поемани от други хора. Например у нас - при тежкото финансово състояние на държавата ни, при липса на бюджет за 2023, без планирани разходи за обгрижването на украински бежанци по 5-звездни хотели по черноморието потрошихме 1 МИЛИАРД лв. за тях. И все са недоволни - 60 процента от българите били цигани, всичко им (на нас) е скапано... Карат скъпи джипове, и където могат да "минат метър", задължително минават... Сега пък БНТ щели да предават новините и на украински! (https://obektivno.bg/bnt-zapochva-da-izlachva-novini-na-ukrainski-ezik/) Бежанци делукс. Тагарев пък щял да бори руските дезинформации в обществото ни с помощта на спец звена (https://obektivno.bg/tagarev-sazdava-speczializirani-zvena-za-borba-s-ruskata-dezinformacziya-v-balgariya/)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето кой ще плаща пенсиите на U-crane

    21 Юни 2023 10:36ч.

    https://obektivno.bg/ek-stranite-chlenki-tryabva-da-platyat-55-mlrd-evro-za-pensii-i-zaplati-na-ukrajna/ Да, всички НИЕ, вкупом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големи циции са немците.

    20 Юни 2023 21:54ч.

    Ние си изпразнихме складовете за няколко усмивки на украинската посланничка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. ефрейтор доц. Карачибук

    20 Юни 2023 21:58ч.

    Според сведения на източници, близки до федералната разузнавателна служба на Германия, по време на посещението на Зеленски в Берлин е бил предотвратен атентат срещу него. Той е трябвало да стане по време на церемонията за посрещането му в двореца "Белвю". Планът за атентата е бил хитроумен, навярно изработен от КГБ. Прредвиждал е следното. След тържественото изслушване на химните Зеленски и Шолц обхождат предсавителния строй. Оркестърът с тамбурмажор капитан доц. д-р Курт Шрам засвирва бодрия марш "Zehntausend Mann". Когато музикантите достигат до припева "Warum, vi di bum", Зеленски преминава пред третия тромпет. Точно в този момент трометистът надува бузи и в темпо брио издухва "Rum, vi di bum". Вграденото в тромпета устройство получава радиосигнал да освободи задържащия механизъм и от тръбата полита скритата в нея деликатна стреличка. Върхът й е щедро намазан с кураре. След 200 милисекунди той е трябвало да се забие в героичното тяло на Зеленски. Уви, атентатът се проваля. Тромпетистът Зигфрид получава внезапен спазъм. Налягането на издуханата от него въздушната струя се оказва недостатъчно. Стреличката не успява да излезе от тромпета, Зеленски оцелява. Оцелява за да загине през август, когато е планиран нов атентат срещу него. Този път той ще бъде в кенефа на киевския му бункера. Там Зеленски ще бъде ухапан от отровен плъх, промъкнал се през каналицазията. Читателят навярно се досеща, че плъхът на име Брут ще се окаже агент на ГРУ с чин майор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карл Велики

    21 Юни 2023 3:50ч.

    се е възмутил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи