Кристиян Шкварек: Не съм кандидатът на ГЕРБ за кмет на София

Кристиян Шкварек: Не съм кандидатът на ГЕРБ за кмет на София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Кристиян Шкварек няма да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, съобщи самият той в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. 

Вчера и Росен Желязков отрече, че ще е кандидатът за столицата на най-голямата партия, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще обяви името, когато свърши ретроградният Меркурий. 

Две седмици преди изтичането на крайния срок за регистриране на кандидатите за кметове и общински съветници партиите са на финалната права със своите номинации.

"С мен такива разговори не са водени. Съжалявам, че ще попаря ентусиазма ви. Не съм аз. Успокоявам ви", заяви Кристиян Шкварек.

"Следвах в Англия и Белгия. Живях във Брюксел, Ковънтри, Лондон. Видях какво стана с едни градове, които имаха надежда преди 20-30 години точно от едни такива прогресивни ляволиберални хора, които казваха - това е бъдещето", обясни Шкварек.

"Днес състоянието на тези градове е потресаващо. И то именно заради такива ляво либерални експериментатори. Каквито за мен в София са ПП и ДБ. Такива хора взеха управлението в Брюксел, Париж, Малмьо, Стокхолм... през последните 20 години и навсякъде резултатът беше ужасяващ - паради на дъгата, минаващи покрай близкоизточни гета-колонии", добави той.

"Това е картинката, която докараха ляво-либералните прогресивни управления на почти всички западни градове. Затова бих призовал всички консервативни софиянци, които според мен са мнозинство, да помислят за това - не за партиите си, а дали искат със София да се случи това, което се случи с прекрасните западноевропейски гадове", обобщи Шкварек.

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

  • жорката

    16 Sep 2023 16:46ч.

    Ако Шкварек е кандидат на ГЕРБ и ако аз съм софиянец, то за първи път в живота си ще дам гласа си за ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Sep 2023 21:53ч.

    Само кандидат пратен от Ким Чен Ун ще оправи София ! Пуснете си видеа от Пхенян и ще разберете разликите с кочината София !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    16 Sep 2023 18:35ч.

    г георгиев председателят на сос ще е новия стар кмет фандъкова беше кукла на конци борисов и това момче управляваха софия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълен

    16 Sep 2023 20:50ч.

    Нещастник е тоя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    16 Sep 2023 21:39ч.

    Друго нещо си е Васко гестапото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи