Кремъл: Жалко, че Байдън и Зеленски не призоваха за мир. САЩ продължават линията на борба с Русия до последния украинец

Кремъл: Жалко, че Байдън и Зеленски не призоваха за мир. САЩ продължават линията на борба с Русия до последния украинец

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Москва съжалява, че лидерите на САЩ и Украйна не демонстрират готовност да се вслушат в опасенията на Русия, Вашингтон не предупреждава Киев да не продължава варварския обстрел на Донбас. Това заяви пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки резултатите от посещението на украинския лидер Владимир Зеленски в САЩ, съобщава ТАСС.

„Засега можем да констатираме със съжаление факта, че нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали поне някои думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия“, каза говорителят на Кремъл. 

„Нито една дума не беше казана с предупреждение на г-н Зеленски да не продължава варварския обстрел на жилищни сгради в населените места в Донбас“, подчерта Песков. Той отбеляза още, че „нямаше никакви призиви за мир, реални призиви за мир – не на камера, както се казва, а истински“.

Според него „това говори, че наистина Съединените щати продължават своята линия на това де факто и косвено да воюват с Русия до последния украинец“. Прессекретарят на президента на Руската федерация каза, че Кремъл е проследил посещението на Зеленски във Вашингтон, „запознал се е с цялата постъпваща информация“.

Според Песков доставките на оръжие за Украйна не допринасят за разрешаването на конфликта, а само удължават страданията на украинския народ. "Виждаме, че всъщност САЩ и други страни вървят по пътя на непрекъснато разширяване на гамата и повишаване на техническото ниво на оръжията, които доставят на Украйна. Това не допринася за бързото уреждане на ситуацията, а за напротив", каза говорителят на Кремъл. „Това води дотам, че за съжаление страданията на украинския народ ще продължат по-дълго, отколкото би могло", добави той.

Според Дмитрий Песков  увеличаването на доставките на оръжия за Украйна няма да повлияе на изхода от специалната военна операция. „Виждаме, че всъщност САЩ и други страни вървят по пътя на непрекъснато разширяване на асортимента и повишаване на техническото ниво на оръжията, които доставят на Украйна“, каза той. „Това не може да попречи на Руската федерация да постигне целите си в хода на специална военна операция“, каза говорителят на Кремъл.

Източник: ТАСС

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • време е

    22 Дек 2022 14:26ч.

    Крайно време е "Белгород" с 6 "Посейдона" да застъпи на бойно дежурство в Мексиканския залив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къв залив

    22 Дек 2022 14:55ч.

    Единственото ви корито годно за целта пак се е запалило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти наистина ли си идиот?

    22 Дек 2022 14:59ч.

    Не си чувал, че руската ядрена триада открай време се опира на подводния флот? Самолетоносачи имат ярките, с тях "победиха" Корея и Виетнам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, той е идиот. В Афганистан също победиха, май падаха от самолетите :)

    22 Дек 2022 15:43ч.

    Дано да не се стига до ядрената триада, все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен гущер

    22 Дек 2022 14:32ч.

    Украинското пушечното месо е на привършване, зеления смъркач иска да му намерят от някъде няколко стотици хиляди жертвени агнета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песков бърка

    22 Дек 2022 14:47ч.

    Войната на САЩ не е "до последния украинец", а "до последния ЕВРОПЕЕЦ"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    22 Дек 2022 14:53ч.

    Никой няма да ме чуе или послуша. Но ....руснаци!Вие сте си виновни.За чий трупате ядрени оръжия?Като бивш военен съм учил какви ядрени снаряди имаше (щеше да има при война предоставени от СССР на България ) на разположение армия/дивизия.Оръдията Д20 стрелят с ядрени заряди ЗБВЗ(има и по нови).Артирелийски снаряди са това -на 17 км. Не всичко е ракети.Тия снаряди са с мощност 2,5 килотона тротил еквивалент. Те са за поразяване на ротни и батальони опорни пунктове както и за райони за съсредоточаване преди заемане на отбраната или подготовка за настъпление.Това сме го учили и то щади своите войски.А историята е доказала 1 нещо-имаш ли-ползвай.Никаква милост към врагът.Усрайна с политиката си на геноцид и сегрегация не заслужава милост.Тия тактически снаряди спокойно могат да се използват срещу нейните въоръжени сили заели районите за отбрана.Радиацията не е опасна и ще отмине.Важното да се громи нацистката измет.А урана са тъпи-имаха шанса да са мост ,да бозаят от 2 цицки -изток и запад.Те избраха войната.Слава та Русия срещу новият нацизъм и педерастията на запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За 100 000 руски войници не знам

    22 Дек 2022 14:58ч.

    ама за Усраина се сражават не само "доброволци"-наемници, ами и кадрови военни на НАТО, и вече с хилядите си мърши са наторили Малоруската замля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • англия и сащ са сатанисти

    22 Дек 2022 15:12ч.

    Призовавам към ядрена война! На всеки 100 метра на територията на сащ да бадат ядрени бомби! Двете страни на злото на тази планета са англия и сащ! Не се спряха тези две сатанистски държави да са подмолни, да правят войни и да свалят/назначават аправителства и да убиват президенти/премиери! Нека ядрената война да започне и да завърши без съществуването на тези две сатанистски държави - англия и сащ! Светът без тях би имал значение за всеобщото благо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    22 Дек 2022 15:43ч.

    Бисмарк: 1."Тайната на политиката е да се сключи добър договор с Русия." 2. „Не можете да победите руснаците - ние сме научили това през вековете.“ 3. "Ако Германия и Русия се разбират, тогава и Европа ще се разбира."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека ядрената война да започне и да завърши без съществуването на ...

    22 Дек 2022 16:39ч.

    ... расия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си идиот!

    22 Дек 2022 19:37ч.

    Пълен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • День рождения Рогозина.

    22 Дек 2022 16:57ч.

    https://stalingrad.life/articles/den-rozhdeniya-rogozina/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремъл: Жалко, че Байдън и Зеленски не призоваха за мир. САЩ продължават линията на борба с Русия до последния украинец

    22 Дек 2022 16:59ч.

    Поредното разочароваНИЕ НА ДОГОВОРНЧЦИТЕ-ПРЕДАТЕЛИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АЛЕКСАНДЪР РИФЕЕВ

    22 Дек 2022 17:18ч.

    Това, което всички виждат или "Генерал очевидност": https://stalingrad.life/articles/general-ochevidnost/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми излезте о Украйна и

    22 Дек 2022 17:00ч.

    Ще има мир. То и без това не знаете какво правите там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, драги,

    22 Дек 2022 20:28ч.

    Да питаме ли кой започна пръв, т.е кой да излезе от Украйна.Последователно през годините: сподвижниците на Бандера, отгледани от Запада и подвизаващи се в страни като миролюбивата Канада, соросятата, както и самият той – не е тайна, че Украйна е любмития му проект, залят с майонеза след неуспещната Оранжева революция; вдъхновителите помощниците на държавния преврат от 2014; натовските офицери, обучаващи ВСУ. Накрая дойдоха руснаците. Обикновено така става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО да напусне Европа

    23 Дек 2022 5:20ч.

    Това е решението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    22 Дек 2022 17:31ч.

    Промените: забелязва се връщане назад от "сердюковщината" към съветската структура на армията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    22 Дек 2022 17:54ч.

    Един украинец Зеленски, дето доскоро не знаеше украински, ще остане за тамазлък, да не се затрие генофонда и ще го разкарват на показ за света, само че като маймуна в клетка. По-добре PR, вместо некролог!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи