Кремъл: Войната в Украйна няма да свърши, ако Киев изключва възможността за преговори

Кремъл: Войната в Украйна няма да свърши, ако Киев изключва възможността за преговори

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Кремъл заяви днес, че "специалната военна операция" в Украйна няма да свърши, ако Киев изключва възможността за преговори, и добави, че "и двете страни трябва да са съгласни, за да има преговори", предаде Ройтерс. "Или ще чакаме настоящият (украински) президент да промени позицията си, или ще чакаме следващият президент да промени позицията си в интерес на украинския народ", каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски подписа днес указ, с който всякакви преговори на Киев с руския му колега Владимир Путин официално се обявяват за "невъзможни", но се оставя отворена вратата за преговори с Русия, посочва Ройтерс.

Указът отразява коментарите, направени от Зеленски в петък, след като руският президент обяви, че четири окупирани района на Украйна стават част от Русия, което Киев и Западът нарекоха нелегитимен фарс. "Той (Путин) не знае значението на думите чест и достойнство. Затова сме готови за диалог с Русия, но начело с друг руски президент", каза в петък Зеленски.

Украинските сили пробиха руските отбранителни линии на юг и разшириха бързата си контраофанзива на изток, връщайки си територии в райони, анексирани от Русия.

Путин, който навършва 70 години тази седмица, доминира в руския политически живот от повече от две десетилетия и може да се кандидатира за президентския пост за още два мандата, съгласно конституционните промени, които прокара. Тези промени му дават потенциална възможност да остане на власт до 2036 г., посочва Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Говорейки в програмата „Голямата игра“, американският военен експерт Скот Ритър много ясно каза, че Америка се движи срещу историята и затова ще загуби.

    04 Окт 2022 15:07ч.

    А каква е историята? Историята е, че в света има много държави, всяка от които има своите справедливи интереси и тези интереси има за какво да се защитават. И тези, които не виждат това, са обречени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Окт 2022 15:49ч.

    Настоятелността и въобще реториката около хипотезата за преговори по-скоро издава слабост в Кремъл. Какви преговори?! Та нали ако приемем, че в този момент У каже "да" и седне на масата, утре ще бъде напълно изключено с невоенни средства да се махне америк. + британски флот от Одеса. Това в добавка н амного други екстри. Какво става в Кремъл аз не знам, но нещо странно се случва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Окт 2022 15:54ч.

    У е голяма държава, фронтът е потенциално 1000 - дори 1500 км. а Русия тръгна със 130 х., при условие, че там са необходими 2 млн. и те знаят това поне от април. С/у тях вероятно стоят вече 2 млн. мъже под пагон, модерно въоръжени, натовско командване и разузнаване. Русия вдигна контингента на 180 - 200 х. Какво очакват да постигнат? Не трябва да сме особено изненадани от картината сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Окт 2022 15:58ч.

    Въпросът е, защо стои цялата У инфраструктура. ЖП докарва оръжие, което убива руски войници, а не сме чули за унищожени линии. Още по-странно е, че петрол, уран и други си вървят на Запад? Ненормалниците в Киев скачат с/у Путин. Та нима не знаят, че Путин е един от добрите варианти за тях. Знаят, разбира се, но е война и с тези видимо смахнати ходове, опитват да ерозират властта в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Окт 2022 16:03ч.

    Но има вероятност там да съществува друг голям проблем. Нямам директни впечатления, просто правя хипотези. Възможно ли е, руският елит да не е в състояние да убеди народа, че тази война е негова. Бягащите през граница са нормално явление, но не е водещо. Собствеността и икономическата власт в Русия е крива, криминална, отвратителна. Не е ясно степен на просмукване в държ. ръководство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Окт 2022 16:07ч.

    Много пъти съм питал, дори тук - ка си представят връщането на милиони въоръжени мъже, дори след славна и победоносна война. Ще сложат пушките и пак ще идат да слугуват на олигарсите? Е как ще стане тази работа?! Путин трябваше да бъде много честен с народа си и освен акцентирането на смъртната опасност (която е действителна и истинска) да обещае разни ВАЖНИ НЕЩА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Окт 2022 16:12ч.

    И всички да живеят с пълното съзнание, че народът ще се напрегне в смъртна битка за пореден път, но при хипотезата, че изпълнението на тези ВАЖНИ НЕЩА, не подлежи на съмнение. Тяхна работа си е, как да поставят убедително нещата! Че иначе за какво е всичко?! Светът е пълен с уродливи държави и явления! Да утвърдим още една, която вечно да с е дебне с другите, кой пръв ще натисне ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    04 Окт 2022 16:13ч.

    Учудващо е,че от военна гледна точка нещата не изглеждат такива каквито трябва да бъдат.И друг път към казвал съвременните руски хиперзвукови оръжия могат да бъдат използвани и с обикновени(неядрени) бой.глави.Степента на поражение е огромна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    04 Окт 2022 16:19ч.

    Много учудващо е защо при така наречените пробиви от УВС,не бяха използувани високоточни оръжия и ракети.Удари с тях по фланговите сили на противника го лишават от възможността за образуване и затваряне на котли и дават възможност на своите сили за по-лесно справяне с насрещната групировка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    04 Окт 2022 16:26ч.

    Прав си съждителю,много неща са неизвестни за нас.Не ни е дадено да знаем подробности, но въпреки това нормалната логика показва,че има нещо много смущаващо в поведението на Русия.Ако пазят например инфраструктурата с цел да я ползват в последствие,какво се случва с основните и запасни КП на УВС,комуникационните възли и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    04 Окт 2022 16:33ч.

    Представете си че на 20 км. от центъра на София има вражески оръдия и 8 години необезпокоявани от никой си гърмят по града....8 години.....Ето това е в Донецк...И всеки ден си пуцат и има убити....ранени...разрушения....Дори с нашата бутикова армия щяхме да се справим и да спрем обстрела.....Руснаците не могат или не искат-не знам вече....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъглата

    04 Окт 2022 16:44ч.

    Калво прави Русия, защо се бави... дали иска да влезе в самозащита ако нападат новите руски области, едон еид, не сме агресори... Твърде наивно, няма да мине пред запада

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... един вид, не сме агресори.

    04 Окт 2022 16:47ч.

    Ако защитаваме русия с новите 4 територии? Това ли чакат. Никой не знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците

    04 Окт 2022 16:52ч.

    чакат резултата от изборите в САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Флашката

    04 Окт 2022 17:51ч.

    с резултатите вече е в CNN. Само на Тръмп не са съобщени засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Флашката

    04 Окт 2022 17:57ч.

    с резултатите вече е в CNN. Само на Тръмп не са съобщени засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи