Кремъл: САЩ тласкат Киев да води война до последния украинец и не пестят пари за това

Кремъл: САЩ тласкат Киев да води война до последния украинец и не пестят пари за това

Вашингтон тласка Киев да води война до последния украинец и не пести средства за това, но това не може да повлияе на хода на специалната военна операция (СВО), каза прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. Така той коментира информацията, че по време на посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев може да бъде обявена допълнителна финансова помощ за Украйна, съобщава ТАСС.

"Чухме нееднократни изявления, че (американците) възнамеряват да помагат на Киев толкова дълго, колкото е необходимо", заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин пред журналисти.

„Многократно сме чували изявления, че те възнамеряват да продължат да помагат на Киев толкова дълго, колкото е необходимо. С други думи, те ще продължат да поддържат Украйна във фактическо състояние на война и ще водят тази война до последния украинец, без да жалят пари за това. Ние го приемаме така. Ние го знаем. Това няма да може да повлияе на хода на специална военна операция“, подчерта говорителят на Кремъл.

Информацията за провеждане на съвместни арменско-американски учения на територията на Армения предизвиква безпокойство, каза още прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. "Такива новини предизвикват безпокойство, особено в настоящата ситуация. Затова ние ще анализираме задълбочено тези новини и ще наблюдаваме ситуацията“, каза Песков, отговаряйки на съответен въпрос. По-рано арменското министерство на отбраната съобщи, че съвместните военни учения на Армения и САЩ Eagle Partner 2023 ще се проведат на арменска територия от 11 до 20 септември.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Добро утро

    06 Sep 2023 17:04ч.

    Това го знаят и птичките. Нещо ново да кажеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    06 Sep 2023 18:08ч.

    ако нещо те дразни - чемодан, вокзал, "капитал".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Др. Това тукашните

    06 Sep 2023 18:28ч.

    Го повтарят от сутрин до вечер. Смени плочата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аде бе?

    06 Sep 2023 18:35ч.

    Кажи колко е квотата ,и кога ще я изпълните?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    06 Sep 2023 22:05ч.

    Укропите, които са годни да се бият, вече свършват. След това, за два-три месеца ще свършат и тия, дето могат да ходят. После?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната ще се води...

    07 Sep 2023 1:38ч.

    До последния рашистки кацап:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    07 Sep 2023 3:31ч.

    САЩ и НАТО могат да поддържат Украйна в това темпо поне още 20г., а Русия може да издържи максимум още една. Преди да се срути икономически. От друга страна Украинците вече им счупиха носа на Руската армия и при Киев, и при Изюм, и при Херсон, с тази есен ще им счупят носа и нейде около Токмак, още преди да дойдат Ф16, така че смятайте. Като гледам безсилната злост у Соловьов, май май вече се готвят. Само че той не може да иде на вилата си на езерото Комо. А това е проблем !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти наред ли си?

    07 Sep 2023 10:19ч.

    Какви са тези малоумщини?Друсате ли се?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хари Кришна

    07 Sep 2023 6:26ч.

    Източната и западната империи си воюват откакто има цивилизация. Някакви зомбирани нации като укрите нищо не значат. Въпросът е България да не се бута между шамарите на големите играчи. България е на оградата между двете Империи и трябва да има правителство на дипломатическото изкуство. България трябва да играе изключително умно и хитро в полза на България, а не в полза на сащ, англия, германистан, туркестан или друга циганска държава , която мрази България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи