Кремъл: Русия няма никакво участие в подготовката на държавен преврат в Германия

Кремъл: Русия няма никакво участие в подготовката на държавен преврат в Германия

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Не може и дума да става за каквото и да е участие на Русия в предполагаемия заговор за държавен преврат в Германия, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

"Изглежда, че това е вътрешен проблем на Германия и самите те констатират, че и дума не може да става за каквото и да е вмешателство от страна на Русия", каза Песков. 

Германската прокуратура съобщи, че един от обвиняемите се е свързал с представители на Москва, която групата е разглеждала като свой основен контакт за установяването на нов ред. Няма никакви доказателства, че руснаците са дали положителен отговор, допълни държавното обвинение. 

По-рано Генералната прокуратура на Германия обяви предотвратянането на опита за държавен преврат в страната. По време на мащабна операция, в която участваха около 3000 полицаи, германските специални служби задържаха 25 души, заподозрени в организирането на преврата, а срещу други 27 души се провеждат оперативни мероприятия. Сред задържаните има и гражданка на Руската федерация - Виталия Б. Твърди се, че тя е помогнала на заподозрените да се свържат с представители на Руската федерация, уточнява ТАСС.

Двама австрийски граждани са сред задържаните при операцията на германската полиция, пише в. Kurir. Според изданието става дума за имигранти от федералните провинции Тирол и Горна Австрия. Служителите на реда са извършили обиски в тиролския град Кицбюел.

Настоящата операция се превърна в една от най-големите в историята. Претърсвания са извършени в 11 от 16-те федерални провинции на Германия, в над 130 къщи и апартаменти. В същото време терористичната организация се оказала голяма и разклонена: тя включвала наследника на пруските принцове, политик, високопоставени военни и войници от специалните сили на Министерството на отбраната. Пучистите създали съвет, подобен на правителство, както и военно крило, активно набирали поддръжници в силовите структури - армията и полицията. Твърди се, че членовете на организацията са планирали да щурмуват Бундестага (парламента) с малка въоръжена група, добавя ТАСС.

Песков коментира и новината, че американският Конгрес е приел предоставянето на допълнителна военна помощ на Украйна в размер на най-малко 800 милиона долара. "Този документ има изключително конфронтационен характер по отношение на нашата страна", изтъкна той.  

Източник: БТА, ТАСС

 

 

Коментари

  • Схемата

    07 Дек 2022 16:10ч.

    В общи линии няма абсолютно никакво значение какво точно казвате, г-н Песков! Идиотите никога няма да ви чуят. Останалите - които не сме отчуждили правото и прокобата да мислим без чужда помощ, имаме към вас един важен въпрос: Не ни занимавайте със скучни теми, а кажете кога приключвате с проблема по западната ви граница?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    07 Дек 2022 16:15ч.

    Тази война трябва да продължи страшно дълго. Защото краткото приключване, без Западът да е осъзнал безсмислието на действията си и без е изял достатъчно количество бой и да е обосял, ще й донесе само нови проблеми с индоктринирани, мразещи до смърт Русия същества. Затова - да се изтощават източниците, от които Украйна пие. Не е лесна задача, но е решима, за разлика от предния път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно!

    07 Дек 2022 16:51ч.

    Те си го казаха: до последния украинец! Змийското гнездо трябва да бъде размазано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унищожете ЕС, докато не е задминал Третия райх

    07 Дек 2022 16:26ч.

    ЕС се превръща в чудовище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    07 Дек 2022 16:44ч.

    Браво на краварите,кво нещо пак са измислили...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    07 Дек 2022 17:09ч.

    Явно единият от двамата австрийски граждани не се е казвал Адолф, щом са го заловили. Но нищо, рано или късно ще се появи, ще въведе ред, ще натири навлеците и ще се разбере този път с Русия. А Европа ще започне постепенно да губи африкано-арабския си вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Дек 2022 18:13ч.

    "Русия няма никакво участие в подготовката на държавен преврат в Германия" Жалко. А надо было.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fantastisch !

    07 Дек 2022 18:27ч.

    Deutsche Clowns - große Clowns !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    07 Дек 2022 18:48ч.

    ПЕТРОВ И БОШИРОВ OTНОВO?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи