Кремъл отхвърли обвиненията за удара в Днепропетровск: Руските военни не нанасят удари по жилищни сгради

Кремъл отхвърли обвиненията за удара в Днепропетровск: Руските военни не нанасят удари по жилищни сгради

Руските военни не нанасят удари по жилищни сгради, украинската страна вече каза, че срутването на къща в Днепропетровск е резултат от попадането на ракета за противовъздушна отбрана. Това заяви пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщава ТАСС.

"Руските въоръжени сили не нанасят удари по жилищни сгради или по обекти на социалната инфраструктура. Те нанасят удари по военни цели - явни или прикрити", каза Песков. „Сами видяхте заключенията на някои представители на (украинската) страната, които казаха, че тази трагедия е резултат от действието на ракетите за противовъздушна отбрана“, добави говорителят на Кремъл.

Алексей Арестович, съветник на началника на кабинета на президента на Украйна, заяви на 14 януари каза, че част от къщата в Днепропетровск се е срутила поради падането на ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Бомбардирането на жилищни квартали е патент на англичани и американци с дългогодишна, добре документирана история

    16 Яну 2023 12:57ч.

    Та е характерно и за обучените от тях туземни войски в колониалните им войни по цял свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е тука не позна

    16 Яну 2023 14:46ч.

    Руските изроди надминаха всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига лъга

    16 Яну 2023 16:36ч.

    Туй сороидите лъжете като дърти ман*гали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    16 Яну 2023 15:45ч.

    Самият пропагандатор на укрорайха Алексей Арестович, който е съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, вечерта на 14 януари в предаването Фейгин live признава, че блока в Днепропетровск се е срутила поради падането върху него на крилата ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана. https://t.me/RVvoenkor/36027

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    16 Яну 2023 15:50ч.

    май ще стне като с оная ракета в полша, абе те тия укри са едни овчари, де ти е виждал ракетна установка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    16 Яну 2023 16:06ч.

    Нали помните какво се случи точно с падналата ракета в Полша която уби двама човека. "Демократичната" преса ревна, Русия нападна НАТО, запчонаха спешни консултаци за възможноста за задействане на член 5 за обща отбрана, дори нашият триморец който помеждудругото ни е президент и главнокомандващ направи изявление по "националните" телевизии в два часа посред нощ за вероломноста на Русия спрямо НАТО и как сме готови за атака едва ли не на Москва, но когато американците казаха, че това е отклонила се украинска ПВО ракета и, че тов е случаен инцидент а не атака, всички групово млъканаха и забравиха за член 5.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    16 Яну 2023 15:57ч.

    Появиха се и достатчно видео доказателства за това как украинското ПВО сваля ракетата която след това пада върху блока и виждаме резултата, но "демократичната" пропаганда Ъъъ преса извинете както и украинската веднага започнаха масовото разпространение на лъжата за това, че видители руснаците обстрелват цивилни обекти, и никои не задава въпроса кой е дал разрешение за прихват от ПВО-то над гъсто населен район, и докога ВСУ-то ще използва джихадитската тактика на Ал Кайда и ислямска държава на криенето на военна техника сред цивилните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи