Кремъл обвини Украйна за убийството на цивилни, евакуирани от наводнените райони

Кремъл обвини Украйна за убийството на цивилни, евакуирани от наводнените райони

Хората, евакуирани от наводнените след разрушаването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ райони в Херсонска област, са подлагани на непрекъснат варварски обстрел от страна на въоръжените исли на Украйна. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Изказванията на Песков не може да бъдат потвърдени от независими източници, отбелязва Ройтерс.

Засега няма коментар от страна на Украйна, която на свой ред обвини руските въоръжени сили, че са обстрелвали цивилни в наводнени райони под техен контрол.

Песков заяви днес журналисти, че руските спасителните служби правят всичко възможно, за да помогнат на хората в наводнените райони на левия (източен) бряг на река Днепър, който е под контрола на Русия, но са обстрелвани непрекъснато от украинските сили.

Всичко се извършва под обстрела на украинските въоръжени сили. Ударите им не спират. Това е повече от варварско, каза Песков.

"В резултат на обстрелите има загинали сред жертвите на наводненията, сред тях е дори бременна жена", заяви той. 

Русия и Украйна се обвиняват взаимно за разрушаването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • проблем

    09 Юни 2023 19:04ч.

    Щом укрите убиват деца и бременни жени - може. Това е демократично, натовско. Значи е добре. А нашите малоумни дебили-русофоби цвилят от удоволствие. Подкрепата за НАТО, Борел и Украйна вече става не политически, а психологически проблем - на наркомани, малоумници, зомбирани и нискоинтелигентни същества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • варвари нацисти

    09 Юни 2023 19:13ч.

    нека ви е ,в края на ВСВ всичкото това трябваше да бъде изтрито от лицето на земята,простихте им и сега си плащате за добротата,за мръсния англосаксонец милост не трябва да има никога, мръсотията им е в кръвта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи