Кремъл: НАТО е все по-замесена в конфликта в Украйна

Кремъл: НАТО е все по-замесена в конфликта в Украйна

Кремъл днес заяви, че ръководеният от САЩ военен алианс НАТО всеки ден демонстрира своята враждебност към Русия и е все по-замесен в конфликта в Украйна, предаде Ройтерс.

"НАТО е организация, която е враждебно настроена към нас и която доказва тази враждебност всеки ден", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери. "Тя прави всичко възможно, за да направи участието си в конфликта около Украйна възможно най-ясно", добави Песков.

Москва заяви, че доставките на оръжия за Украйна от страните от НАТО ненужно удължават конфликта и увеличават възможността за по-нататъшна ескалация. Киев и Западът казват, че доставките на модерна военна техника са от решаващо значение за подпомагане на Украйна да се защити от настъплението на Русия.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Къде да са мераците на втория най-малък континент в света, т.нар- Европа, без всякакви природни ресурси, освен вятър на север?

    14 Фев 2023 14:55ч.

    Целта на войната на Украйна срещу Русия изобщо не е Русия, а ЕС. Целта е да се лиши Европа от технологично лидерство. За целта е необходимо да се създадат условия, при които всички европейски технологични гиганти ще избягат от тази територия. Необходимо е да се лиши ЕС от евтини ресурси, идващи от Русия. И това не са само петрол и газ. За това ЕС беше въвлечен във войната с Русия на страната на Украйна. Майсторски ги принудиха да изоставят руските ресурси. Следващата задача е окончателното разкъсване на руско-европейските връзки без възможност за тяхното възстановяване. И в крайна сметка – деградацията и дестабилизацията на Европа в резултат на войната. Освен това е необходимо Европа да бъде откъсната от ресурсите на Африка и Близкия изток. Все още не е ясно как американците ще решат този въпрос. Един от вариантите е да ги дадат на Русия, след като тя окончателно скъса всички връзки с Европа. В противен случай Китай може да вземе тези страни, а това е неприемливо за САЩ. Във всеки случай американската цел на войната в Украйна е да унищожи технологичното лидерство на Европа, а не изобщо да победи Русия. .Напротив, загубата на Русия е неприемлива за Америка, защото това ще укрепи ЕС и ще принуди Русия отново да доставя ресурси на Европа при техните условия или ще принуди Русия да мине под властта на Китай, а това е още по-лошо.Тъпата Европа, няма място в зараждащия се многополюсен свят,освен да е анусът на Сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    14 Фев 2023 15:14ч.

    Умник. И за да се случи всичко това Европа нападна Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Drang nach Osten

    14 Фев 2023 16:59ч.

    Оли-троли, английски разбираш ли или да ти го преведем? - "Drang nach Osten was the name for a 19th-century German nationalist intent to expand Germany into Slavic territories of Central and Eastern Europe".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани С.

    15 Фев 2023 5:07ч.

    Това, че колективният запад си е сложил тампони в ушите и не чува какво говори Русия, си е негов личен проблем. Първото предложение на руснаците е винаги най-доброто. Всякакви по-нататъшни оправдания са излишни. Всички ще го отнесат, но лошото е, че и България е в това число.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи