Кремъл: Конфликтът НАТО-Русия е неизбежен, ако в Украйна бъдат изпратени западни войски

Кремъл: Конфликтът НАТО-Русия е неизбежен, ако в Украйна бъдат изпратени западни войски

Пряк военен конфликт между НАТО и Руската федерация ще бъде неизбежен, ако западни войски бъдат изпратени в Украйна, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„В този случай трябва да говорим не за вероятност, а за неизбежност и така го оценяваме“, каза той в отговор на въпрос как Кремъл оценява рисковете от ескалация и вероятността от пряк конфликт между НАТО и Руската федерация в случай на изпращане на западни войски в Украйна. Песков добави, че страните от НАТО „също трябва да оценят“ последствията от подобни действия и да са наясно с това. „И да си зададат въпроса дали това отговаря на техните интереси и най-вече на интересите на гражданите на техните страни“, завърши Песков.

Като цяло, каза говорителят на Кремъл, „самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на определени контингенти в Украйна от страните на НАТО, разбира се, е много важен, (това е) нов елемент“. "Всички останали елементи от речта на френския президент вече бяха изразени по един или друг начин и взети под внимание. Добре ни е известна позицията на г-н Макрон относно необходимостта от нанасяне на стратегическо поражение на Русия", добави Песков.

"Ние също така отчетохме, че има много богат набор от мнения по този въпрос. Всъщност няма консенсус. Редица страни, участващи в събитието, което се проведе в Париж, запазват доста трезва преценка за потенциалните опасности от подобно действие и потенциалната опасност от пряко участие в горещ конфликт, участие вече на бойното поле.Това, разбира се, абсолютно не е в интерес на тези страни, те трябва да го осъзнават", обобщи прессекретарят на руския президент.

Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера на пресконференция след среща на европейските лидери, че няма консенсус относно официалното изпращане на сухопътни войски в Украйна, но не изключи такава възможност в бъдеще. Той добави, че западните страни "възнамеряват да направят всичко необходимо, за да попречат на Русия" да вземе надмощие в конфликта. Срещата в Елисейския дворец се състоя в Париж на 26 февруари. На конференцията присъстваха германският канцлер Олаф Шолц, полският президент Анджей Дуда и министър-председатели на около 20 страни от ЕС. Съединените щати бяха представени на срещата от помощник държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Джеймс О'Брайън, а Обединеното кралство беше представено от външния министър Дейвид Камерън.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    27 Фев 2024 12:57ч.

    Този път абсолютно кратко и ясно от Песков. :)) Апропо предполагам Макрон се е възпалил защото ритна камбаната неговия и на цялата глобалистка клика бос "ДЖЕЙКЪБ РОТШИЛД". Добре, че РОКФЕЛЕРИТЕ май взимат нещата в свои ръце в Америка....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубаво е, че Джейкъб най-сетне пукна.

    27 Фев 2024 13:48ч.

    Какво ли е намислил този път? Тия никога не умират току така 😄

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    27 Фев 2024 13:33ч.

    Путин може би е единия от двамата лидери на новият свободен свят, които могат да ни избавят от дигиталното кредитно робство на запада. Другият е Кси. Путин, обаче, е единственият, при който ще се чустваме уюутно, тъй като е православен. Жълтурите са неприятни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Фев 2024 13:43ч.

    Така е, в Донбас например райски си живеят след като бащицата ги взе под крилото си. Разправят, че даже им пускали и тока за по 3-4 часа, а шансът да ги пречукат докато се редят на опашка за картофи бил не повече от 15%!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжеш като евроатлантик. Много хора в България имаме роднини и приятели там. Знаем как ТОЧНО стоят нещата и те не са както ти ги обясняваш.

    27 Фев 2024 13:47ч.

    Бадева се хабиш. Иди ги пиши тия небивалици в лайнарката на Прокопиев, там ще те оценят по достойнство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Фев 2024 13:55ч.

    Съветските тъщи и мамаши не са никакви роднини, а природни бедствия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    27 Фев 2024 13:57ч.

    По соца доста изгоряха с тия долни славянски разпоретини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха, нищо не става от вас, евроатлантици българомразци 😁

    27 Фев 2024 14:05ч.

    Лена Бориславова, Киро Тъпото, това сте вие. Да излъжете даже не умеете. За пропаганда да не говорим. Движи ви единствено омраза към България и българите. И ви избива на челото, като преяла въшка. Еничари! 🎃

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Фев 2024 14:35ч.

    Копейко клета, къде видя нещо написано за България? България е нашата родина, обичаме си я с всичките й кусури и се трудим да я направим по-добро място. Вашата скапана Раша е съвсем друго нещо, тя е враг, който носи само войни, смърт, разрушения, мизерия и страдания за нещастниците, които попаднат в обсега й на влияние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Личиш си, въшко Косева!

    27 Фев 2024 14:48ч.

    Ти мразиш България, родоотстъпнико, за което ще си получиш заслуженото! Не мисли, че ще се измъкнеш, навсякъде ще бъдеш открит, вече си фиксиран!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лайномозъчната европедерастия днес ептен е скъсала синджира

    27 Фев 2024 15:30ч.

    Абе българяни евроатлантически, абе посерковци жълтопаветни бри, абе ще умрете скоро с тоз акъл простия, дето ви е наказал Господ с пего...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Фев 2024 15:49ч.

    Няма значение кой обича и кой мрази България. При евентуална война на НАТО с Русия, всички сте пътници. България, след години, ще бъде заселена от африканци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваше високоблагородие на кой богоизбран народ се явява представител, че така говори на живеещи в България българи?

    27 Фев 2024 15:53ч.

    Да знаете, българи има в България. В чужбина има чужденци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма ли бан за тоя

    27 Фев 2024 16:50ч.

    Пропаднал рубладжия, дето щял да се спасява от Ес в С. Корея, бе Дачков. То санитари няма явно, поне пан да не мирише на него 2-3 дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бат"пешо

    27 Фев 2024 19:36ч.

    в БГ , в мирно време да те пречукат на осветена улица нощем шансът е доста повече от 15%....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    27 Фев 2024 13:36ч.

    Много дълбоко си заорал ЗИП-е, най вероятно неговата баба го е оставила на суша последните дни. Макаронката има адета да го избива на много оригинални /и също толкова тъпи/ идеи от време на време. Тази е от златната му селекция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    27 Фев 2024 14:29ч.

    Единственото нещо, което е от значение за тази война в момента е поведението на китайските банки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Фев 2024 15:43ч.

    Путин го каза ясно и точно. С НАТО няма да воюваме с танкове. Ще се използват тактически ядрени бомби и снаряди. От тях Русия има много повече от НАТО. След това бързо ще се премине към стратегическо ядрено оръжие и малко хора ще оцелеят от преки удари и много от оцелелите ще умрат от глад. Ядрена война ще спечели държавата с най-голяма територия. Най-много човешки жертви ще дадат най-гъсто населените държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    27 Фев 2024 16:56ч.

    Скоро ще трябва да се търсят усилено, много и много екзекутори. След бързите процеси над предателите и слугите на сатанистите, ще е нужно те и да се обработват с подострени дървени колчета - да не вампирясват. С последващо утилизиране, разбира се. То и тука има пътници за натам, де. Нищо лошо, на вече тръгналите към ада. Добре да е по-бързо, че кретените с простотиите им трудно се издържат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи