Кремъл: Далекобойните ракети от САЩ няма да променят изхода на войната в Украйна

Кремъл: Далекобойните ракети от САЩ няма да променят изхода на войната в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия заяви, че доставките на американски ракетни системи АТАКМС с увеличен обсег за Киев няма да променят изхода от войната, а ще създадат повече проблеми за самата Украйна, предаде Ройтерс.

САЩ тайно са доставили ракети с голям обсег АТАКМС на Украйна

През последните седмици САЩ тайно са доставили ракети с увеличен обсег на Украйна, която досега ги е използвала два пъти, заяви вчера американски официален представител. Ракетите са използвани за първи път на 17 април срещу руско летище в Крим, което се намира на около 165 км от украинската фронтова линия, уточни той.

"САЩ са пряко въвлечени в този конфликт. Те следват пътя на увеличаване на оперативния обсег на оръжейните системи, които доставят", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти. "Това няма да промени фундаментално резултата от специалната военна операция. Ние ще постигнем целта си. Но това ще доведе до повече проблеми за самата Украйна", добави той.

Въпросът дали да се изпратят ракетни системи (АТАКМС) с обсег до 300 км беше предмет на дебати в администрацията на американския президент Джо Байдън в продължение на месеци, припомня Ройтерс.

АТАКМС със среден обсег на действие бяха доставени през септември миналата година, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

 • С-500

  25 Апр 2024 17:48ч.

  Американските бандити ще бъдат разбити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  25 Апр 2024 19:28ч.

  Въпроса е как разузнаването е пропуснало доставката на такива големи пратки ..........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  25 Апр 2024 18:28ч.

  Но ще отворят много работа на извънредни инвентаризационни комисии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Апр 2024 18:48ч.

  Русия има много повече ракети.На всяка украинска ще отвърне с 10 . Като цяло Изтока ( Русия, Китай, Иран и КНДР) имат много повече ракети от Запада. Пък и украинците немат топки да стрелят с тези ракети по Русия от границите преди 22.02.2024г. Докато Кремъл всеки божи ден засипва Украйна с ракети от Харков до Лвов.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опуленият хазар на Путин

  25 Апр 2024 21:15ч.

  защо не иде доброволец на фронта, след като далекобойните ракети от САЩ няма да променят изхода на войната в Украйна. И без да променят изхода на войната, ескалацията на оръжията, по вина на руската либерастия от договорняци като този тип, отнесе и ще продължи да отнася на онзи свят руснаците от двете страни в гражданската война. Позор за идиотите и договорняците, които от предпазливост да не загиват много войници, доведоха до абсурд военните действия в СВО и десеторно повече увеличиха жертвите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От България

  26 Апр 2024 0:25ч.

  Неотралигизирайте Всички , прихванете ги, май не е нужно да се дава акъл, естенствено. Към това което желаеет самите те.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи