Кремъл: Членство на Украйна в НАТО ще има много, много негативни последствия

Кремъл: Членство на Украйна в НАТО ще има много, много негативни последствия

Евентуално приемане на Украйна в НАТО ще има "много, много негативни последствия" за европейската безопасност и ще изиска от Русия "разбираема реакция", заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин, Дитрий Песков, цитиран от ТАСС. Той говори пред журналисти преди годишната среща на върха на алианса утре и вдругиден в литовската столица Вилнюс.

"Известна ви е напълно ясната и последователна позиция на Руската федерация за това, че едно членство на Украйна в НАТО ще доведе до много, много негативни последици за и без това полуразрушената архитектура на безопасността в Европа и ще представлява заплаха за нашата страна. И затова ще се наложи нашата достатъчно разбираема и твърда реакция", каза говорителят на Кремъл.

Песков посочи, че Украйна се опитва да влияе на всички по темата за влизането ѝ НАТО.

"Наясно сме, че в момента се носят едни доста оживени дискусии сред държавите членки на алианса, и то в навечерието на срещата на върха. Към случващото се има различни гледни точки. Знаем, че режимът в Киев се опитва да влияе на всеки с най-различни способи, за да може колкото се може повече страни в навечерието на събирането си да заявят своята солидарност по този въпрос", подчерта Песков.

Прессекретарят на Путин обърна внимание и на случая с връщането в Украйна на командирите на батальона "Азов" от страна на Турция.

"Що се касае до връщането на главатарите на "азовците", да - това е нарушение на действащото споразумение и ние ще обсъдим това с турската страна, както, всъщност, и вече започнахме да го правим - заяви Дмитрий Песков. - Много е важно, че - за разлика от редица страни от така наречения колективен Запад - Турция съхранява диалога си с нас и го поддържа на високо ниво по високите етажи. Ние ще използваме каналите на този диалог, за да можем, на първо място, да изясним нашата позиция и, разбира се, ще имаме предвид тази ситуация при следващите си споразумения в различни области."

Същевременно Песков отбеляза, че предаването на Украйна на намиращите се на турска територия командири на батальона "Азов", забранен в Русия и обявен от Москва за терористична организация, няма да попречи на проекта за съвместен газов хъб между Русия и Турция. Според прессекретаря на Путин отношенията между Москва и Анкара са "многостранни" и икономическото сътрудничество "ще продължава взаимоизгодно". "По определени въпроси обаче имаме разногласия", посочи той.

"Турция е модерна държава и има абсолютното право да развива отношения с която и да било страна, включително и с Украйна - каза Песков. - Разбира се, ние се надяваме, че тези взаимоотношения няма да бъдат насочени срещу нас."

Във връзка с днешното изказването на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, че очаква руският лидер Владимир Путин да посети Турция през август, говорителят на Кремъл заяви, че "дата не е насрочвана".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • САЩ определят кой да членува в НАТО

    10 Юли 2023 19:40ч.

    САЩ не искат и не смеят да воюват против Русия. Затова Украйна няма да бъде допусната в НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юдомасон

    10 Юли 2023 19:43ч.

    Украйна няма как да бъде приета в НАТО, защото ще означава директен военен конфликт. По скоро ще бъде използвана по Рейгъновата методика за изпързаляне на матушката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    10 Юли 2023 21:02ч.

    затова ли турнаха друг сенил начело на говедарника? не знаехме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    10 Юли 2023 19:48ч.

    Как ли ще отговори Песков на същия въпрос след година в Хага ? С Библия в ръка може би и под строгия поглед на съдия от Англосаксонския раум ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • санитар

    10 Юли 2023 20:07ч.

    Пак ли се решил да караш деня без хапчета и си се възпалил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • blablabla

    10 Юли 2023 20:35ч.

    Съсед съм на симпатягата Sin. Пие от сутринта и след това сяда върху гърлото на шишето. Усмихва се тъпо на една съседка, която пък си е въобразила, че е конфуций...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin е палавник,

    10 Юли 2023 20:37ч.

    нека се забавлява с шишета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Всичко върви по план"

    10 Юли 2023 19:51ч.

    Рашата постигна следните целите на СВО: https://t.me/politcircus/11053

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    10 Юли 2023 19:56ч.

    Колко червени линии бяха начертани от Кремъл и .........едно голямо НИЩО! Та така и сега, пак ще има едно голямо НИЩО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станко

    10 Юли 2023 20:44ч.

    Ааа, не е нищо, а "жест на добра воля".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслаторът е радиотехническо съоръжение за приемане, преобразуване и препредаване на радиосигнали

    10 Юли 2023 20:47ч.

    Приеми, възприеми и препредай сигналното обяснение, че - Доброто се постига бавно и трудно, изражда се с много търпение и любов. Лошото се постига бързо и лесно, разрушението става по атлантически способ с бомбене от въздуха без значение какво има долу на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    10 Юли 2023 21:43ч.

    Казвате че доброто идва бавно и трудно? Да така е, но тук има нюанс, а той е руснаци избиват руснаци! И между другото Ника ми има далеч по философско изражение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти не си никакъв ретрланслатор

    10 Юли 2023 23:55ч.

    Ти си голям пашипуртарник и нищо друго .Истинското ти име трябва да плашипутка и дърт курусмук .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия отдавна го каза ясно

    10 Юли 2023 20:25ч.

    Държавите от НАТО са със значително повече население и имат по-голям потенциал. Затова при нападение от НАТО Русия ще отвърне с целият си ядрен потенциал. При ядрена война, гъстонаселените държави с по-малка територия ще загубят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    10 Юли 2023 21:10ч.

    Натото спокойно може да нахлуе в 404 и няма кой да ги спре. Русия няма да използва никакво ЯО, дори натото да навлезе на руска територия. Не само това, но могат да си вдигнат партикешите и да зарежат, за кой ли път, своите хора в ДНР и ЛНР. Че и Крим може да дадат на Израел. Затова пък какви международни успехи редят, не ти е майко работа. Че и Китай взе да се отдръпва полека от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • куха главо,

    10 Юли 2023 21:56ч.

    Стига дрънка глупости, само хабиш мастило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    10 Юли 2023 20:43ч.

    Сега е моментът да предупредят, че ако У влезе в НАТО ще има удари срещу центровете за вземане на решения. Сигурен съм, че ще се стреснат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-н Песков, четем в коментари, че могъщо религиозно движение си е избрало Крим за топ терен, където щяло да изгради ... Третия храм!

    10 Юли 2023 20:54ч.

    Представа нямаме за какво става въпрос, но ако е така, то Украйна ще я приемат в НАТО за да ОТСТЪПИТЕ под заплахата на огромната военна сила и единственият военен съюз на Планетата, въпросният полуостров Крим! ... Дали пък няма е по-правилно да им го дадете този Крим за загадъчният Трети храм и да се установи световният мир на Земята?! И човечеството да заживее в мир, любов и разбирателство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    10 Юли 2023 21:01ч.

    Путин го каза преди Окраинската офанзива. Ние нямаме потенциала на НАТЮ защото са 10 пъти повече по население. Но ние имаме това което мистър Опенхаймер искаше никой да го няма и това е не ядреното/Опенхаймер говори с Труман , който го изгони/ това е водородното оръжие. И за какво ни е този свят без русия -каза путин. Или накратко ние ще използваме целия си потенциал за да се защитим от разширяването на НАТЮ. С бомбите измислени от САЩисаните по техните глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    10 Юли 2023 21:17ч.

    Небезизвестният Константин Сивков обясняваше защо СВО се води така смотано. Целта била да не ядосат Запада че да докара тактическо ядрено оръжие. Значи Русия няма никакво намерение да се защитава като хората, а ще отстъпва в знак на добра воля и до Урал. В интерес на олигарсите и търгашите, за които Русия е само някакво понятие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    10 Юли 2023 21:51ч.

    Русия ще отстъпва както по времето на Наполеон и Хитлер. Първо ктм Урал, после към атлантическия океан Берлин и Париж. Този път и към Ню Йорк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    10 Юли 2023 22:55ч.

    Military Watch: "Ракетите С-200, изстреляни към АЕЦ в Смоленск, са преоборудвани в Полша и са доставени на Украйна като военна помощ." а психопатът-безродник тагарев точно такива ракети е изпратил на наркомана - кръвопиец, за да взриви руска атомна централа и да зарази с радиация цяла източна Европа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • войната на ЕС

    10 Юли 2023 23:30ч.

    Вова удри !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "много, много негативни последствия"

    11 Юли 2023 1:01ч.

    в превод от изчанчения език на дипломатите значи "ду@е да ви е яко"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтенберг обяви съгласието на Турция да приеме Швеция в НАТО

    11 Юли 2023 5:16ч.

    "Всичко върви по план":) >>> https://www.5-tv.ru/news/395300/zaemocii-iappetit-detej-ukrainskih-bezencev-naglo-izymaut-vevrope/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи