Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, това ще бъде зле за Украйна

Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, това ще бъде зле за Украйна

Екипажът на тежък танк "Леопард 2 А7V" на Бундесвера си почива по време на маневри в Германия. Снимка: ДПА чрез АП

Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави в авиобазата на САЩ Рамщайн в Германия бъде взето решение на Киев да се доставят тежки танкове, последиците за Украйна ще бъдат "със знак минус". Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, информира ТАСС.

"Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднозначно. Неведнъж сме казвали, че подобни доставки по принцип няма нищо да променят, но ще добавят проблеми на Украйна и украинския народ", каза Песков.

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща спирала, а страните от НАТО се включват в него все повече – косвено, а понякога и пряко, заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той прикани Германия, Франция и Украйна "да се разкаят заради своя цинизъм през последните осем години", когато по думите му тези страни "са играли на "тука има – тука няма" с Минските споразумения. Западът трябва да вземе под внимание опасенията на Русия, каза Песков, запитан какво трябва да се направи, за да се възпрепятства по-нататъшна ескалация на конфликта.

Изминалите две години от управлението на Джо Байдън в САЩ бяха много лоши за двустранните ни отношения, които в момента са вероятно в най-ниската си точка в исторически план, отбеляза говорителят на Кремъл. Москва не храни надежди за подобряване на отношенията с Вашингтон в обозримо бъдеще, добави той.

Президентът Путин засега няма планове за контакти с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси. С Гроси продължават да разговарят руските "дипломати и (руската държавна корпорация) "Росатом", съответните ведомства", съобщи също Дмитрий Песков.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • >>>

    20 Яну 2023 13:07ч.

    Всъщност това, което Песков предупреждава е, че тези доставки ще бъдат унищожавани своевременно още на входа на Украйна, което означава недалеч от полската граница и при това, вече без оглед на цената на цивилните жертви и инфраструктурата... Трябва да се добави и факта, че няма да има затруднения в откриването, набелязването и унищожението на целите, просто защото такава едра военна техника, като танкове и артилерийски системи, няма как да се прикрият и маскират, като се набутат в цивилен бус или линейка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    20 Яну 2023 13:09ч.

    Май ще има ята от "Циркони".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    20 Яну 2023 14:34ч.

    Хайде де? И след тези ята, с какво ново ще плашиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    20 Яну 2023 14:57ч.

    "Хайде де? И след тези ята, с какво ново ще плашиш?" - колегата не заплашва, предполага. научете се да четете с разбиране. иначе, след цирконите няма нужда от друго. нито като предупреждение, нито като заплаха. капиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    20 Яну 2023 13:16ч.

    нали са миролюбци щатите - да накарат тоя зелен плъх да седне да преговаря, а не да го тъпчат с оръжие...у ненормалния щом има оръжие той ще гърми докато свърши или оръжието или той!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • надай се

    20 Яну 2023 13:39ч.

    САЩ са толкова "миролюбиви", че са официално признати, като инициатори и участници в над 200 военни конфликта по цялото земно кълбо, от ВСВ до сега... А военните им бази по света са над 800... Официално. А колкото до Зеленчука, защо да го карат да преговаря, след като те си го назначиха като главен гладиатор в така мечтаната и отдавна планирана война срещу Русия?!... Само трябва да го снабдяват редовно с бЕло и всичко им е точно! А ако го изтърват от контрол, просто ще го заменят, нЕма проблем! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пълно ядрено изпепеляване

    20 Яну 2023 13:18ч.

    е целта на запада за усрайна и нещата вървят натам без никой да го иска, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кокорчо

    20 Яну 2023 13:19ч.

    Ненормалният е Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    20 Яну 2023 13:40ч.

    по-скоро, ненормалните си ти и господарите ти... Но скоро ще бъдете усмирени, така че споко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    20 Яну 2023 13:45ч.

    Това майтап ли е или провокация?А Кенеди ненормален ли бе когато направи блокада на Куба заради 10 ракети?Но да си припомним защо отидоха там тия ракети?Крушката си има опашка.Когато за станеш на мястото на застрашена от унищожение държава,тогава определай кой е ненормален .Усрайна е обхваната от идеологията на бандеровщината нацизма и етническата омраза и я използват еврогейовете и хамериканците.Нужни са им ресурсите.Не хората(виж колонията как е оглозгана).Каква е разликата с 1935 и после с расовите погроми и след 2000 в уСрайна -няма;едно и също е.Та да ти се връща хашизоид.Утре ще е твоят ред .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кокорчо, Баце, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    20 Яну 2023 15:10ч.

    Ние тука сме хора миролюбиви! Иди в дневник, бивол или другаде! Там ще си си на място - равен сред глупаци! А, и, Козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Кокорчо, днес козяшки лебец нема да има за тебе ( и от нехо, то же)! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Яну 2023 13:21ч.

    Дяволът приключи първата фаза от проекта си според плановете на Азовстал, за разширяване кръговете на Ада, поради голям наплив на евроатлантически души и сега започва ново разширение по готовите планове на Соледар, да има готовност за нови прииждащи изгнаници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    20 Яну 2023 13:31ч.

    бясната омраза на Запада към Русия скъса синджира и в момента антируската истерия от безсилието си вече се дави в собствената си слюнка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая пружина е замислена в Лондон веднага след Наполеоновите войни и от тогава насам само се натяга, с тенденцията да се скъса

    20 Яну 2023 13:35ч.

    Британският държавен проект за русофобията има основна роля за възникването и развитието на периодичния печат в Европа и за появата на професията на журнаглистите изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    20 Яну 2023 14:31ч.

    Ами гледай и се наслаждавай тогава. Какво цивриш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кракът ми се оказа върху мравуняка

    20 Яну 2023 15:48ч.

    Само идиоти се наслаждават след предупреждение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    20 Яну 2023 13:32ч.

    Така е, но на запада не му пука за другите народи, това си го обяснявам и от гена, затова са избили местните индианци, вместо да ги привлекат в полза на новосъздадената си държава. Там са отишли най големите авантюристи, престъпници и нереализирали се дотогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    20 Яну 2023 13:40ч.

    Снимката създава привлекателна рекламна илюзия. Гледаш я и си мислиш - Колко прекрасен е тежкият танк "Леопард 2 А7V! Какви чудесни места предлага за отдих на екипажа на открито. Какъвто танкът, такъв и екипажът! Облечен в красиви униформи, сит, безгрижен. Почиват си такнистите, удобно насядали върху тежкия си танк. Доволни, безгрижни, сити, унесени в сладки приказки. Спокойkr са, знаят, че врагът в момента се нааква от страх в калните окопи. Уверени в бъдещето са леопардци. Сигурни са, че довечера ще се приберат живи и здрави. Ще похапнат вкуснит гозби, приготвени от техните любящи ги Бронхилди. Ще обърнат по някой бира, ще се изпърдят мощно, а след това току-виж опънали милите си Бронхилди, зажаднели за ласки от танкисти. Ех, хубаво и славно се живее, когато имаш тежък танк "Леопард 2 А7V"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    20 Яну 2023 13:44ч.

    да, но когато се събудят, ще се сблъскат с жестоката действителност на украинските поля,... миг преди танкът им да стане на скрап и душите им да полетят към небитието, където и да е то...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще, ама друг път...

    20 Яну 2023 13:48ч.

    Вече 10 месеца руската армия мачка наред укри, фашаги, американци, натовци и всичко наред в Украйна. Унижощи натовската инфраструктура, която се изгражда осем години с най-модерни съоръжения. От стран на Украйна слушаме само "Ще, ще..." Някакви наркоманско-халюциногенни планове за евевентуални бъдещи настъпления, които или никога не се случват, или се състоят в превземане на някоя празна къща, дето никой не я пази. Всеки ден българската продажна преса лъже най-нагло за някакви украински успехи, международна подкрепа и не знам си какви простотии. В същото време поставеното колониално ръководство в Украйна избива в тази безсмислена война всички украинци. Явно са решили да се бият до последния украинец, а след това идва ред на българи, румънци и др., които трябва да бъдат набутани във войната, за да мрат за кефа е печалбите на американците и НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе изрод,

    20 Яну 2023 14:08ч.

    ти за защита на Родината чувал ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    20 Яну 2023 14:25ч.

    "Вече 10 месеца руската армия мачка наред укри, фашаги, амер - тогиканци, натовци и всичко наред в Украйна." Ти да видиш. Тогава за какво се косиш????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О.З.

    20 Яну 2023 14:03ч.

    Доставянето на тежки танкове на Украйна - Леопард 2, Льоклерк, Челинджър 2, може би Абрамс ... представлява още по-голямо "налапване на стръв" от Киев. Количествата които се обещават със сигурност са , и ще останат бутикови. Първо , с изключение на Абрамс, европейските тежки танкове не са произведени в големи серии. В момента на въоръжение в цяла Европа, всички НАТО-вски страни, има не повече от 800 "Леопард 2", от които оперативно готови са по-малко от половината. Льоклерк в Европа има само Франция, малко над 200 танка. Същите числа са и за британския "Челинджър". Така че маса от танкове няма как да се доставят в Украйна, по простата причини че ще се оголят отбраните на самите страни производителки. Второ - танкове не могат да се доставят в сериозни количества поради ремонтно-логистични причини. Всеки бъдещ повреден западен танк /не унищожен !/ , който подлежи на ремонт, ще трябва да се отбуксирва от Донбас - най-малкото до Полша ! Ако не и до Франция или Великобритания ! Така че това е абсурдно, Украйна няма ремонтна база да поправя западни танкове. Трето - имиджови рискове. Да си представим 50 "Леопард" в ръцете на ВСУ , от които руснаците унищожават половината за 1-2 месеца . Реален сценарий. Какви ще са имиджовите щети за Krauss-Maffei Wegmann ? Катастрофални ще са. Никой от досегашните им клиенти няма да иска да си обновява парка, или да поръчва нови версии ! За френските и британски танкове да не говорим, техния пазар и без това е мизерен... Така че танковете , които ще получи ВСУ ще се измерват в няколко десетки броя. Дори САЩ да се включат активно със стари версии на Абрамс, едва ли общо Украина ще получи повече от 100 тежки западни танка. Това число може да затрудни руснаците, но не може да преобърне хода на военните действия. Руснаците ще "цакат" с количество ! И то танкове Т 72 , Т 80, Т 90 , вече и с Т 14 "Армата" , които не само не отстъпват на западните, но в определени аспекти превъзхождат /напр. динамическите защити/. Не можете да биете руснаците на танкови битки, това нито Хитлер го научи, нито сега го стоплят на запад. Така че Песков е клинично точен. Въобще да не отваряме дума за другите оръжейни системи с които се унищожават танкове, и където Русия вече "включи на скорост". Даването на тежки танкове само подкукоросва ВСУ за допълнителна съпротива и ожесточени на фронтовете. "С оръжия-чудо ще спрем руснаците !" ... Повторение на 1943 и Курската дъга. Знаем как завършиха с "вундервафе-тата" - Тигър и Пантера. Същото чака и горкия Леопард. Намирам за проява на "фелинофобия" германския рецидив да си кръщават танковете на тези хубави животни, котките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    20 Яну 2023 14:29ч.

    Е, и? Нали всичко е наред за орките. Пий си "игристное" и се весели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хептен наопаки до точно обратното!

    20 Яну 2023 14:51ч.

    Понеже си неграмотен и не знаеш руски, не се опитвай да пишеш на него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • точно обратното си, баце, на нормален момък!

    20 Яну 2023 15:17ч.

    Иди си с мир в капитал, дневник, бивол и др.! Ще си равен с другите идиоти, евроджендърчета недоклатени, жълтопаветници недокъпани! И, козяк, незачет! И днес опорките много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго! И, кестерме, козяшки лебец днес няма да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    20 Яну 2023 14:32ч.

    Този огромен танк ,, Леопард" в какъв хубав скрап ще се превърне, стъпвайки на украинска земя. Швабите маи не са си научили урока от ВСВ, когато онзи техния шизофреник с мустачките и перчема е пратил големите си танкове в Русия, но и те са се превърнали в скрап. Е, сега пак ще го научат по трудния начин. Трябва швабите да внимават със стоманата, тъй като вече няма евтина руска стомана. Е нищо следващите ,, Леопарди" ще ги правят от пластмаса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    20 Яну 2023 14:40ч.

    Щом казваш. Значи заплаха за Оркостан няма. Бъди рахат. Или на пластмасовите танкове ще отговаря с ядрени оръжия??? Ааааа-да. Така орките ще отидат в рая, само и само да се спасят от собствения си и ежедневен Оркски мир (свят).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страна огромная

    20 Яну 2023 15:47ч.

    Брато, не ми се прави изкуствено на непукист, невежеството те успокоява временно, защото вярваш до дупка на началниците си, но това няма да спаси нито тях, нито тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    20 Яну 2023 14:46ч.

    Малий, много трол, много нещо. Или пък е един - хиперактивен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един е,

    20 Яну 2023 14:53ч.

    но понеже си е забравил опорките и останал гладен, се натяга на козяшките си господари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е трол

    20 Яну 2023 15:07ч.

    това е някакво дете с проблеми в развитието, родено от евроатлантическа гей двойка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако е така

    20 Яну 2023 16:27ч.

    Интересно как се е родило ? От къде е минало ? Вероятно се е родило във WC .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    20 Яну 2023 16:52ч.

    Точно обратното! Излязло е отнякъде /не ми се уточнява/ на Родител 1 на балкона на третия етаж и е паднало на главата си на плочника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натовските танкове са неподходящи за тази война, също като натовските военни

    20 Яну 2023 15:04ч.

    Нека идват. По-зле за укропитекостан и Еврабия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-хубавото на тази война е, че изяде няколко десетилетия време на ЕС за броени месеци

    20 Яну 2023 15:05ч.

    Беше ни спестена десетилетна агония като полусмляна храна в умиращия стомах на глобализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    20 Яну 2023 15:16ч.

    Щом Песков джавка, значи са се уплашили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    20 Яну 2023 15:28ч.

    на германците им се плаче да си дадат танковете на тия палачори - знаят че ще станат на скрап!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    20 Яну 2023 16:17ч.

    Те танкове ще им съберат за Украйна от цяла Европа, и остарели, и не чак толкова, но проблема според мен е, че танковете ще работят в Украйна в комплект с обучените танкисти, а измежду танкистите от Европа няма много желаещи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи