Кралят на Мароко награди с ордени треньора и футболистите от националния отбор, станали четвърти в света

Кралят на Мароко награди с ордени треньора и футболистите от националния отбор, станали четвърти в света

Топъл и много емоционален прием устроиха футболните фенове в Мароко на националния отбор на страната, който се завърна със статута на четвърти в света, съобщиха световните агенции.
Церемонията по посрещането в мароканската столица предвиждаше триумфална обиколка на отбора по централните улици, които бяха затворени за случая.

Пътят на славата тръгваше от летището, а червеният автобус бе с огромен надпис "Мароко завинаги". Делегацията бе придружавана от внушителен полицейски кордон.

"Напред! Мароко завинаги! Вие сте нашата гордост! Вие сте нашите герои!", викаха хората от хилядите хора, които бяха излезли да видят футболистите из целия град.

Кулминацията беше приемът на националния отбор в кралския дворец. Мохамед VI награди с ордени президента на футболната федерация Фаузи Лекжа, треньора Уалид Реграги и всички футболисти. Лекжа и Реграги бяха наградени с орден 2-ри клас, а играчите с орден 3-и клас, съобщава агенция Магреб Араба Прес (МАП).

Мароко се надява да извади и дипломатически предимства, благодарение на победите на националния отбор в Катар, след като страната имаше влошен имидж в арабския свят заради приближените позиции с Израел.

Вълната на подкрепа за Мароко в целия арабски свят бе придружена с декларирана подкрепа от футболистите и привържениците съм палестинската кауза, както и развяване и на палестинските знамена на всеки мач на тима, който бе излъчван по целия свят.

Според професора по международни отношения Тажедин Хусейни нормализираните отношения с Израел "не означават, че Мароко е обърнал гръб на палестинската кауза".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи