Кралят на Бахрейн в Москва: Пред Русия се отваря портата към пазара на Персийския залив (видео)

Кралят на Бахрейн в Москва: Пред Русия се отваря портата към пазара на Персийския залив (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На фона на преговорите на Владимир Путин с краля на Бахрейн Хамад Бин Иса Ал Халифа, авторът на статия от Al-Watan Bahrain се опира на процъфтяващото икономическо партньорство между Москва и Манама, „подкрепено от връзки на приятелство“. Според него отношенията с Бахрейн ще отворят на Русия „портата към пазара на Персийския залив“.

Съвместните компании за производство на торове и петролни продукти, откриването на директни полети и подписването на множество меморандуми за разбирателство и сътрудничество са само върхът на айсберга. Областите на сътрудничество между Бахрейн и Русия включват области като: алуминиева и космическа промишленост, обезсоляване на вода, енергетика, нефт и газ, транспорт, селско стопанство, наука, образование, фармацевтика и електроника.

Отношенията между Манама и Москва се основават на тесни двустранни връзки, подсилени от исторически връзки на приятелство и съвместно желание за разширяване на сътрудничеството във всички области, най-важната от които е икономическата.

Негово Величество крал Хамад Бин Иса Ал Халифа възнамерява да укрепи партньорството между Манама и Москва чрез много инициативи, директиви и различни дейности. Съвсем наскоро, през февруари, беше подписан протоколът от третото заседание на междуправителствената руско-бахрейнска комисия, което ще има положително въздействие върху укрепването на двустранното сътрудничество в различни области, включително търговията, за да се реализират плановете на двете страни за гарантират просперитета на отношенията си.

Активното развитие на двустранните отношения между Манама и Москва е резултат от посещенията на Негово Величество крал Хамад бин Иса Ал Халифа в Русия. Негово Величество за първи път посети страната през 2008 г., последвано от посещение през октомври 2014 г., за да отбележи 25-ата годишнина от дипломатическите отношения, посещение през 2015 г. и четвърто посещение през февруари 2016 г. Това беше последвано от много други срещи между различни официални лица на двете страни.

Тези посещения доведоха до създаването на компании за производство на торове и петролни продукти, откриването на директни полети между двете страни и подписването на няколко меморандума за разбирателство и сътрудничество в различни области.

В изпълнение на стремежите на Негово Величество крал Хамад бин Иса Ал Халифа икономическото партньорство между Кралство Бахрейн и Руската федерация процъфтява. През февруари под председателството на министъра на промишлеността и търговията Абдала Фахро се проведе третото заседание на междуправителствената руско-бахрейнска комисия за търговско, икономическо, научно и техническо сътрудничество, на което бяха отбелязани редица постижения в развитието на отношенията между бяха отбелязани двете страни в икономическата сфера, както и желанието за активизиране на работещите механизми за развитие на съвместни инвестиционни проекти.

Както вече отбелязахме, Кралство Бахрейн поддържа търговски и икономически отношения с Русия в много области, по-специално в областта на алуминиевата и космическата промишленост, обезсоляване на вода, енергетика, нефт и газ, транспорт, селско стопанство, наука, образование, фармацевтика индустрии, електроника и други свързани инвестиционни възможности.

Източници: "Труд", Х

 

 

Коментари

  • след Нигер, и Бахрейн...

    23 Май 2024 17:08ч.

    Всяко нещо си има цена. Скоро Пети американски флот ще бъде принуден да си излезе оттам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    23 Май 2024 17:14ч.

    И какво ще им продават, Волги и Москвичи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стар разбойник

    23 Май 2024 17:19ч.

    Като начало, ракети и ядрени реактори, и то за нормални пари, а не с цени надути 10 пъти и преплатени чрез американски заем и мутренско изнудване на правителства от назначенци. С времето ще стигнем и до Волги и Москвичи, каквито вие няма да можете да си позволите, заради висока себестойност поради липса на ресурси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    23 Май 2024 17:21ч.

    Тия лозунги ги издигахте навремето, когато Тутракан громеше Рейгън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стар разбойник - към обречения

    23 Май 2024 17:25ч.

    Явно си дърто, ние не помним миналото. Важното е изцяло да сме тук, на момента, и да си свършим пълноценно работата по утилизацията ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    23 Май 2024 17:28ч.

    Не помните, щото не ви отърва, а и не си пиете гинко Билоба та. Ще я свършите като кучето на нивата както със защитата на МОЧА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Америка (даже и на Рейгън) - напълно компрометирана и бита карта

    23 Май 2024 17:38ч.

    И на какво отгоре днес ще можете да повторите оня кредит на доверие, която тогава възложиха на Рейгън поради затвореност и незнание? Няма как да стане втори път, вече даже и малоумните не можете да заблудите и излъжете, защото всички ви видяха в действителност какво представлявате - не просто се изплюхте, а се изSRAхте в кладенеца на всичките ценности, с които прокламирахте, че сте по-голямата работа от соца. Не те ли е срам да важничиш на тоя фон, че излъгахте хората и най-вече себе си с тоя налудничав строй и ред, който ни натресохте, а, проколониално говедце такова?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    23 Май 2024 17:58ч.

    Ще продават миризливи зелени чорапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарените чорапи на мосю Трюдо

    23 Май 2024 18:15ч.

    Зелените чорапи сами знаят най-добре как си миришат и съдят по себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    23 Май 2024 18:49ч.

    Вместо да плещиш глупости, вземи се разходи до Раша. Малко да се запознаеш с една нова държава, нямаща нищо общо с онази Русия от 90-те години на миналия век. Вече сме 2024 година. Излез от дупката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    23 Май 2024 18:58ч.

    Проблемът ми е, че не мога да се разходя, Прокопиев много оряза надниците откакто му секнаха далаверките със соларните! Сега пиша от поне десет никнейма, Зелените чорапи и Еврокомисар например, но пак не мога да смогна....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    23 Май 2024 19:05ч.

    То ти се разходи. В тая пропаднала държава вече и талибаните не ходят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новина от последния час

    23 Май 2024 17:27ч.

    Путин подарил королю Бахрейна автомобиль Aurus

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2024

    23 Май 2024 17:33ч.

    Започва разгръщането на проекта за руска спътникова многофункционална групировка "Сфера", която в редица отношения ще превъзхожда американската "Старлинк" - https://vz.ru/society/2024/5/23/1266824.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    23 Май 2024 17:57ч.

    Ще, ще, ще...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ и англия са врагове на човечеството и трябва да бъдат унищожени!

    23 Май 2024 18:04ч.

    сащ и англия са врагове на човечеството и трябва да бъдат унищожени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    23 Май 2024 18:08ч.

    На шишкото дето е с ника еврокомисаря бих го посъветвал да ползва другите си два ника тук...светва му айпито та сладурче мамин прокопиев по полека с престараването!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Май 2024 18:13ч.

    Че той многомашинник-стахановец ли е? Хвала на таквизи ударници на пропагандния фронт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дежурството е лек, но кръст

    23 Май 2024 18:16ч.

    В борбата за хляба няма ограничение за броя никове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтокафяв софийски евроатлантик

    23 Май 2024 18:33ч.

    Айде стига бе! Нали контранастъплението завърши успешно? Нали цялото НАТО барабар с Киро и Тагара вече крачат по ул. "Николская" към "Червения площад"? Айде стига бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    23 Май 2024 19:02ч.

    - Военно-морска база (Бахрейн) - Военно-въздушна база, Мухарат (Бахрейн) - Съоръжения Banz за чиста водаза ВМС и ВВС на САЩ(Бахрейн) - Школа, съвместно оперирана от Бахрейнската асоциация на международните училища и образователeн център към Министерство на отбраната на САЩ - Пристанищно пространство в Мина Сулман (Бахрейн) - Военно-морска подкрепа (Бахрейн) - Военно-въздушна база „Шейх Иса“ (Бахрейн) - Naval Regional Contracting Center-NRCC (Регионално договорен Военноморски център), Бахрейн - Naval Support Activity Вase (Военноморска спомагателна дейност), Бахрейн - База „Ал Джуфайр“ (Бахрейн) - Военно-въздушна база „Аскар“ (Бахрейн) Монархията се крепи на американските военни. Като всички в региона има проблем с шиитите(при Арабската пролет медиите не отразиха кървавата разправа с обезправените в Заливните монархии.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • надеждата умира последна

    24 Май 2024 8:49ч.

    Братски народи, безспорно! Ще си продават един на друг каквото имат! Петрол, най-вече, щото останалото, дето може да го предложи раша, бахрейнците няма какво да го правят! Оръжие нямат и едните , и другите! Но е хубаво да намериш приятел в този враждебен свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи