Кой поздрави Путин за 70-ия му рожден ден

Кой поздрави Путин за 70-ия му рожден ден

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Множество пожелания от страната и чужбина получи Владимир Путин за 70-тия си рожден ден. Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че ще подари трактор "Беларус" на руския си колега, предаде ТАСС.

Руският президент посрещна лидерите от Общността на независимите държави (ОНД) в Константиновския дворец край Санкт Петербург по повод 70-тия си рожден ден - събитие, целящо да покаже, че Путин не е изолиран въпреки широкоразпространените критики за водената от него война в Украйна, предаде ДПА. Информационна агенция ТАСС пък съобщи, че Путин е получил множество пожелания за здраве от страната и чужбина.

Патриархът на Руската православна църква Кирил призова всички да се молят за здравето на руския лидер. "Бог Ви е поставил на лостовете на властта, за да извършвате важна работа и да поемете отговорност за съдбата на нашата страна и за хората, които принадлежат към нея", се казва в негова поздравителна телеграма. Патриарх Кирил изпрати писма и до свещениците в страната с призив за двудневни молитви за здравето и дълголетието на Путин.

Поздравления пристигнаха и от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, беларуския президент Александър Лукашенко, президента на Таджикистан Емомали Рахмон и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Александър Лукашенко съобщи, че ще подари трактор "Беларус" на руския си колега Владимир Путин по случай рождения му ден, предаде ТАСС, като се позова на БелТА. Лукашенко уточни, че тракторът е "най-добрият, ръчно сглобяван" и има множество настройки за извършването на различни работи. "Но аз ще му предложа една настройка - сеялка. Ще сеем пшеница, може би, и още нещо", каза беларуският лидер при пристигането си на неофициалната среща на върха на ОНД в Санкт Петербург. По думите му, с такива трактори може да се отглежда жито, което да се праща в Полша и Европа, "за да не гладуват и да не крадат от Украйна жито, а да пращат на бедните страни".

Ким Чен-ун отбеляза, че Путин е постигнал значими успехи в реализирането на голямата стратегическа цел за изграждането на мощна Русия чрез своята активна дейност, поемайки тежката отговорност на държавен глава в продължение на много години, съобщи ТАСС. Севернокорейският лидер добави, че Путин "се радва на голямо уважение и подкрепа от страна на широките народни маси".

Рамзан Кадиров, който управлява руската Чеченска република, изпрати дълъг видеопоздрав, в който отбеляза, че Путин отдавна играе важна роля за Чеченската република и е помогнал за освобождаването на региона от терора.

"Докато има Путин, ще има и Русия", заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в поздравителното си изявление за рождения ден на руския президент.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Марин

    07 Окт 2022 20:07ч.

    Аз го поздравих!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • манго

    07 Окт 2022 20:38ч.

    Ако това са поздравилите го, то много тъжно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не тъгувай!

    07 Окт 2022 20:50ч.

    В опорките толкова са написали с акцент на Северна Корея. За планктона в БГ толкоз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев?

    07 Окт 2022 20:55ч.

    Мачкай, Вода! :) Жив и здрав бъди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро

    07 Окт 2022 21:38ч.

    Да е жив и здрав! Господ да го пази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядя Вова, мы с тобой!

    08 Окт 2022 1:51ч.

    https://youtu.be/GaGTLpRmbYQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи