Ковачевски идва в София, ще ни иска ток за зимата

Ковачевски идва в София, ще ни иска ток за зимата

Премиерът на Северна Македония пристига в понеделник на еднодневно работно посещение у нас. Визитата е свързана не само промените в Конституцията, но и с енергийната криза, съобщават македонските медии.

Премиерът Донев и неговият колега от Република Северна Македония ще проведат среща на четири очи, след което ще се състои разширена среща на двете делегации. Във фокуса на разговорите в Министерския съвет ще бъдат въпроси от енергийната сфера, съобщиха от правителствената пресслужба у нас.

В делегацията от Скопие, ръководена от Димитър Ковачевски, пристигат и представители от ресорите икономика и енергетика, информират от пресслужбата на правителството в Северна Македония. Ковачевски пристига у нас след посещение в Белград, където участва в срещата на държавите от сръбската инициатива "Отворени Балкани".

Ковачевски пристигна в София от Белград, където ръководи правителствената делегация на Първия международен панаир на виното.

В интервю от Белград за сръбската държавна телевизия премиерът на Северна Македония съобщи, че е в комуникация с българските власти за внос на електричество, произвеждано в България.

"Нека кажем, че имаме добро сътрудничество, особено в условията на настоящата енергийна криза, с оглед на това, че България е една от държавите в Европа, която има нетни излишъци на електроенергия заради нейната ядрена централа", каза Ковачевски, цитиран от БНР.

Освен това Северна Македония добива изцяло природен газ през руския тръбопровод, който минава през България.

В изявление от Белград Димитър Ковачевски, сръбският президент Александър Вучич и албанският премиер Еди Рама обявиха, че ще търсят заедно помощ за купуване на енергия от Европейския съюз.

"Ако със Северна Македония имахме газова връзка бихме си помагали един на друг, но Скопие няма газ, а ние нямаме капацитет", заяви в Белград Вучич.

В хода на визитата в София се очаква да бъде повдигнат и въпроса за конституционните поправки. В интервюто за сръбската държавна телевизия Димитър Ковачевски заяви, че има ясна пътна карта за преговорите с Европейския съюз и за включване на хървати, черногорци и българи в Конституцията на Република Северна Македония.

 

 

Коментари

  • Тока свърши, изнесоха го

    04 Sep 2022 13:18ч.

    Няма ток за БЮРМанско

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    04 Sep 2022 13:40ч.

    На СССР -ра свещ трябва да му палим за АЕЦ -а, щото за 33 години евроатлантическа демокрация не къпаните гейове в София една беседка не са сковали, а само една голяма уста са отворили, а иначе - лява ръка - десен джоб и накрая, кой ми сра в гащите !!! Слава Американу, слава Булгаристану, и пак отиваме към АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 13:52ч.

    Абсолютно си прав! То това го виждаше и Т. Живков след 1990 г. и затова го каза най-точно: "Това което по времето на социализма ние построихме, вие "демократите" няма да може дори да го боядисате! Тези настоящите са сини само в плямпанията и обещанията, но за работа не ги търси! Най-много някой пърформанс да ти спретнат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тока свърши, изнесоха го 04 Sep 2022 13:18ч. Няма ток за БЮРМанско

    04 Sep 2022 14:03ч.

    В югозападната част на България, находяща се към момента извън територията на Родината майка има готина поговорка - Кое не мое да целува у сурат, ке целува у газот, та и за Ковачевски и целото БЮРМ-ско така, ако не им харесва да си купят ток от Бондстийл в Косово!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    04 Sep 2022 13:33ч.

    Нашият ток е фашистки, нали ? Що не вземате ток и газ от Италия или Гърция, там е демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемери от изчезнал Булгаристан

    04 Sep 2022 13:41ч.

    Да се моли на евроГеЙците за ток! Ние нали сме фашисти - никакъв ток! То за нас не се знае дали ще има, че и без това евтиния от АЕЦ го изнасят, а скъпия ни го продават като на добрите идиоти !!! Геноцид спрямо собствения си народ (месно туземно население), а такова нещо рядко се среща, освен в страни от Еврейско Нацисткия Съюз !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • енергетик

    04 Sep 2022 13:33ч.

    Крайно време е енергетиката на България да мине в български ръце. Крайно време е енергетиката на България да се управлява в интерес на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • македонец

    04 Sep 2022 13:53ч.

    Абе, нали ги мразихме бугарите!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко, дори и да не искаме да дадем, Урсула или някой треторазряден американски чиновник ще ни "посъветва" приятелски и готова!

    04 Sep 2022 13:57ч.

    Знаят макетата и използват това. Така е, дори макетата ни използват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа

    04 Sep 2022 14:08ч.

    Сега сме в ситуацията на Газпром - плюхме ги, гонихме им дипломатите, протести правихме срещу руския газ и накрая искаме преговори за доставка. Макетата същата работа - плюха ни, протестираха срещу нас, сега с подвита опашка идват да искат помощ. Дори само това доказва, че сме си един и същ народ:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    04 Sep 2022 14:18ч.

    Само ако повтори три пъти, че Дамето и Гоцето са българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    04 Sep 2022 14:23ч.

    Един и същи народ сме, но го признават, чак когато го закъсат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    04 Sep 2022 14:39ч.

    Да изрецитира “Аз съм българче” и ще има ток

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    04 Sep 2022 14:47ч.

    няма ток за вас които чупи паметници и гори знамена няма работа в българия искаите преговори и мир в украина и всички ще имаме ток и газ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    04 Sep 2022 14:56ч.

    НЯМА ТОК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    04 Sep 2022 15:56ч.

    А ги мислехме за корави и праволинейни в глупостта си. Нищо подобно. Да измолят от ЕС да възстановим работа на спрените реактори от Куната. Нали имат по-сериозно лоби в САЩ и в ЕС, нали Макрон им е другар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 22:21ч.

    Това със спрените 4 атомни реактора на АЕЦ Козлодуй е едно от най-големите престъпления на т. н. царско правителство! Когато царя и кунето спираха реакторите, дори шефа на МААЕ (беше френски професор) ни призова: Българи не спирайте атомните реактори! Те са по-надежни от повечето работещи реактори в Западна Европа!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 22:26ч.

    Но кунето и Сакскобурготски бяха взели комисионните и спряха реакторите. Не се посвениха дори от факта, че Трети и Четвърти реактор бяха модернизирани до последно с френска и американска автоматика и бяха похарчени над 680 милиона долара само последната година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 22:30ч.

    От метала на Първи и Втори реактор бяха взети проби за изследване в Дубна и Церн и резултатите от двете места бяха безапелационни-годен метал! Въпреки това всичките 4 атомни реактора бяха спрени, за да може България да бъде отстранена от търговията с ток! Давахме ток на всички свои съседи! Румънците току що бяха построили АЕЦ Негро Вода с пари от банка Париба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 22:33ч.

    За да могат да продават тока си румънците трябваше да спре АЕЦ Козлодуй да продава евтин ток (нашия АЕЦ бе първия на Балканите и бе построен от "лошите" днес руснаци на които гоним дипломатите и само война не сме им обявили). Разбира се евроеничарите бяха насреща и изпълниха нарежданията на своите ментори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 22:38ч.

    За пореден път в нашата история Сакскобургите ни съсипаха! Всички беди в новата ни история започнаха от педераса цар Фердинанд, който воден от безумното си его да влезе, като победител в Цариград, заповяда атака на Чаталджа без да се съобрази с предупреждението на нашите генерали, че армията е изтощена и болна от тиф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 22:44ч.

    След това историята я знаете-Междусъюзническата война и Първа национална катастрофа на Родината! По време на Първата световна война отново Фердинанд ни набутва във войната на страната на Германия. Резултатът е Втора национална катастрофа, която принуждава омразният цар да напусне страната, като отива в Германия да изживее на спокойствие старините си с пенсия от немския парламент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 22:49ч.

    Третата национална катастрофа, за да не остане по назад от баща си я довежда неговият син-цар Борис 3! След всички ужаси, свидни жертви, мъки, лишения, изгубено население и територии, нашият ПРОСТ и НАИВЕН народ отново повярва на сина на Борис 3 и очакваше за 800 дни да ни "оправи"! Наистина така ни "оправи", че още не можем да се съвземем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Sep 2022 22:55ч.

    Българи! До кога ще вярвате на измамници и не гласувате за патриотичните партии? Та те почти всички партии изключение на Атака и Възраждане са с един и същ ментор! Всички ви обещават светло евроатлантическо бъдеще, а ние все повече и повече намаляваме! Останахме 5,5 милиона! Вече сме по-малко от това което сме били под турско робство! (Левски казва: ...играем си с живота на 7 милиона българи...)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    04 Sep 2022 16:30ч.

    Не става. Идентитетот на нашиот ток е фашистки и окупаторски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерво-алтантик

    04 Sep 2022 16:31ч.

    Русия продаваше на безценица ресурсите си на Запада умишлено, Китай им работеше без пари с цел да им дръпнат шалтера един ден . Те създадоха Зелената идеология и им я пробутаха, за да ги смачкат докато се надпреварват кой от кой е по-отворен към нови идентичности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    04 Sep 2022 16:54ч.

    Тази работа няма да стане с искане. Питайте вашите приятели във Вашингтон (там имаше един особоно светнат и отворен Ескобар), как ам. танкери правеха завой в открития океан и заминаваха за нови дестинации, които пътьом са предложили по-високи цени. Искането не е демократично и пазарно. Вместо да искате, надцаквайте се с другите мараклии, пък може да се подкваси морето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачков

    04 Sep 2022 17:14ч.

    Е нали си има борси за ток, нека си купят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    04 Sep 2022 17:23ч.

    Там играят ден напред :)). Това е нещо като татарска рулетка! :))) На видни европейци, които са се преборили за идентитетот и язикот, вече по им приляга дългосрочен и държавно гарантиран договор. Водещи са ценностите на европейската солидарност! И ако може по-тъничко, моля. Урсула е готова да го обясни на "македонски". Я мислим дека нема да го биде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уйно

    04 Sep 2022 18:17ч.

    Макетата да ммрат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    04 Sep 2022 19:19ч.

    Нали сърбите, гърците и албанците са ваши ора? Или нещо не ви ебават в нужда, а като ви опре, се сещате за нас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Sep 2022 19:30ч.

    Като искат ток, то да им предложат тока, който е ЧИСТ, произведен от зелената ни енергия - вятъра, водата, слънчевите батерии, на цената на която държавата го изкупува от собствениците им. Иначе другият ни ток е радиоактивен или прашен от въглищата. А такава нация като тяхната трябва да се пази за бъдеще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска 04 Sep 2022 19:30ч. Като искат ток, то да им предложат тока, който е ЧИСТ, произведен от зелената ни енергия - вятъра, водата, слънчевите батерии, на цената на която държавата го изкупува от собствениците им.

    04 Sep 2022 20:00ч.

    Да им се продава Зелен ток на себестойност е унизително за комитите, редно е да има и поне 20-30% печалба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Teodora

    04 Sep 2022 20:05ч.

    Крайно време е да спрем да продаваме ток на европейците и да го пренасочим към сърби и македонци. Европейците нямат нужда от ток, иначе нямаше да ни затворят реакторите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    04 Sep 2022 20:14ч.

    Е, нали сме фашисти, от фашисти ли ще търсят ток? Да искат ток от добрите им братя сърби. Като гледах озверелите им физиономии на антибългарските протести преди няколко месеца в Скопие не изглеждаха като хора нуждаещи се от нашия ток...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    05 Sep 2022 6:32ч.

    Бива безочливост, но като македонската няма! Предлагам да му дадат български знамена - да си ги горят и да се топлят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще ни иска ток за зимата

    05 Sep 2022 7:42ч.

    Получава тока, но след като издекламира - "Аз съм българче обичам, наще планини зелени, българин да се наричам - първа радост е за мене !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи