Костадинов: Защо ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата не се самосезират за статусите и колажите на Исак Паси?

Костадинов: Защо ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата не се самосезират за статусите и колажите на Исак Паси?

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Днес парламентарната група на „Възраждане“ проведе брифинг в Народното събрание по повод съдбата на човека, който е отправил така наречената закана за убийство към министъра на отбраната.

Съпругата на задържания се е свързала с „Възраждане“ с молба за помощ, тъй като втори  ден близките му нямат информация за това къде е и какво се случва с него. Отказана им е всякаква информация и задържаният български гражданин не само не е получил правна помощ, но и на семейството му е отказана каквато и да било информация.

Текстът на така наречената заплаха, е предоставен на парламентарната група на „Възраждане“ от съпругата на задържания. Той се разпространява и в гражданските групи в социалната мрежа Фейсбук, а в него има думи, които биха могли да бъдат възприети като обидни, но не и като заплахи за убийство.

Костадин Костадинов  информира медиите, че много по-зловещи закани са отправяни към „Възраждане“ ежедневно, за което има пуснат сигнал и в ГДБОП, но до момента няма реакция. Припомни и за сигнала, който беше подаден от страна на Стоян Таслаков срещу сина на кмета на ГЕРБ в Панагюрище. Поводът отново бяха заплахи за убийство към Таслаков, но този път реални, за които властите не реагираха до момента, в който заплашващият размаха пистолет срещу народния представител на „Възраждане“. Резултатът от действията на властите е такъв, че извършителят в момента си е у дома. Костадинов припомни, че при неговото задържане през 2020 г. тогавашната власт на ГЕРБ го заключи в Софийския затвор и 24 часа не даде информация на близките му .

„От една седмица насам се върти един съшит с бели конци скандал за публикация на антисемитизъм,  която няколко пъти ви обяснихме, че не е на „Възраждане“ и няма нищо общо с нас.  За тази публикация, която даже не е публикация, а коментар под публикация в канал, който не е официален на „Възраждане“, Министерството на външните работи излезе с позиция, която беше подкрепена от посланици. За един коментар на анонимен човек, пуснат в група в Телеграм, която няма нищо общо с „Възраждане“. 

Аз обаче сега ще ви покажа снимка на коментар на публична фигура. Ето вижте тук пише „Скоро идваме в България да я прочистим от „Възраждане“ и снимката е в профила на Исак Паси, син на Соломон Паси, пусната на 15 юни и то не само от него, а е споделена от около 90 човека. Такива публикации, които призовават за разчистване на „Възраждане“, за забраняване на „Възраждане“, за убийства на членове на „Възраждане“ са ежедневни.

Странно защо ГДБОП, ДАНС и Прокуратурата  не се сезират, странно защо не виждаме възмутени обществени личности да коментират, че тези хора, които отправят заплахи към „Възраждане“, са заплаха за демокрацията. Излиза, че когато са заплашвани българи от „Възраждане“, няма проблем, а когато някой от семейство Паси е обект на колаж, пуснат от анонимен източник в канал, нямащ нищо общо с „Възраждане“, това е проблем. Защо е този двоен стандарт? Защо антисемитизмът е престъпление, а антибългаризмът не е? И двете са отречени идеологии“, коментира Костадинов.

 

 

 

 

Коментари

  • rusnak

    19 Юли 2023 18:22ч.

    Защото защо, завършва на о. Когато съберете 10 000 пред Козяк 16, хорат може и по смело да се разсънят. Всичко друго е ала бала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хунта

    19 Юли 2023 18:37ч.

    Тоталитарни системи има много, даже може и всичко да е по закон, пример ЕС, древен Египет, Османската империя, Ислямска държава но законните са тоталитарни, несправедливи... В нашия случай става дума за нещо още по-зле, селективно правораздаване, висша форма на диктатура, открит фашизъм. За едни големи заплахи срещу опозицията не предприемаш нищо, за подобни или по малки към властта арестуваш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В момента най пропадналите тоталитарни режими

    19 Юли 2023 20:06ч.

    Крепят Русия - с. Корея, Иран, Беларус, Сирия. Някои като Куба, Венецуела и Еритрея вече се усетиха и се обявиха срещу войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А терористичната държава украйна

    19 Юли 2023 22:40ч.

    Е подкрепена от най фашистките държави ,като пропадналия содомитски евроджендърски съюз и целият джендърски англосаксонски свят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Юли 2023 18:40ч.

    Не разбрах защо на Исак, и такива ли има?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хунта

    19 Юли 2023 18:45ч.

    Има, даже e с по сериозна заплаха към възраждане, но край Гешев видяхме колко е независима прокуратурата. Три години го подкрепяха, и за три дни смениха мнението ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Юли 2023 18:56ч.

    Защо за Исак Паси, питам. Колажите не са ли за сина му?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    19 Юли 2023 21:45ч.

    Исак Паси е сина на Соломон Паси, който редовно публикува психодесни социопатски постове. Тук е само един от колажите, който лично е публикувал. Подобни постове имат и някои други от "цивилизованите" псевдодемократи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    19 Юли 2023 19:01ч.

    забравихте какво правиха фашистите ,сега ще ви припомнят как се действа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Артур Шопенхауер

    19 Юли 2023 19:11ч.

    Ех, професор Паси, добре че навреме напуснахме този свят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Исак Паси

    19 Юли 2023 20:19ч.

    Чудно ми е как този млад човек Исак Паси е член на БСП. Един поглед на профила му показва такива крайни позиции по руско-украинския конфликт, които нямат нищо общо с членската маса на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    19 Юли 2023 20:51ч.

    От текста излиза, че въпросният е отправил обиди към МагаРЕВ и че закана за убийство няма. Тогава на какво основание е задържан? А защо по българските медии се издигна РЕВ-РЕВ-РЕВ за сигурността на ТагаРЕВ без да са проверени фактите? В същото време по въпроса за Миротвореца, където заплахата е реална, тези медии мълчат като риби. А държавата нищо не предприема? Вероятно защото украинците са богоизбрани и на тях всичко им е позволено?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    19 Юли 2023 21:50ч.

    "Демократите" евроатлантягите са типични двойностандартници - когато те бомбят някоя държава е "демократично", когато друг прави същото е "варварско". Същата избирателна слепота важи и за техният собствен фашизъм, който не е фашизъм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидно

    19 Юли 2023 22:20ч.

    неонацистката власт в България контролира и силовите ведомства, и съдебната система. Очевидно те са загубили дори илюзията за безпристрастност и равно прилагане на закона, което е основата на една правова държава. Хора, какво чакаме още?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всеки си носи последствията

    20 Юли 2023 2:20ч.

    Родоотстъпникът Магарев, на голям ястреб се прави от позиция на властовия пост, ама дълбоко в душата си носи сърце на заяк. Всичко у тия хора е псевдо и менте.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи