Костадинов: Визитата на премиера в САЩ по покана ли е, или по привикване?

Костадинов: Визитата на премиера в САЩ по покана ли е, или по привикване?

Снимка: БТА

Визитата на българския министър-председател в САЩ по покана ли е, или по привикване - този въпрос постави председателят на парламентарната група на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна, съобщава БТА.

Той посочи, че в края на миналата седмица е станало известно буквално в последния момент, че нашият министър-председател ще бъде на посещение в САЩ за договаряне на различни политики, свързани с газовия проблем в България. 

"Възниква въпросът как така, толкова рязко, изведнъж се наложи пътуването на българския министър-председател, имайки предвид, че беше ясно още от 24 февруари, че проблем с газа ще има и този проблем между другото беше предварително калкулиран в щетите и загубите, които българската икономика ще понесе в резултат на санкциите, които ние заедно с другите държави от Европейския съюз наложихме на Русия", каза Костадинов. Той коментира също, че нивото на срещите на премиера в САЩ е изключително ниско.

"От тази гледна точка не би трябвало да се коментира нищо друго освен това - дали посещението на нашия министър-председател има друга цел, защото все по-упорито се говори и ще продължава да се говори, че посещението всъщност е не с цел решаване на газовия въпрос, който очевидно няма как да бъде решен с доставки на втечнен газ от Съединените щати, поне не в близко бъдеще, а по-скоро е свързано с инструктаж по отношение на бъдещи политики на българското правителство за Македония. Все по-упорито се говори в обществото, че става въпрос за сделка, с която българското общество трябва да бъде успокоено, че ако вдигнем ветото над Македония и преговорите за начало на разговорите с ЕС за членство, ще получим някакъв митичен по-евтин газ", каза Костадинов.

Това правителството вече не представлява никого освен себе си, дори не представлява и голямата част от своите избиратели, а представлява само и единствено тези, които го поканиха във Вашингтон, коментира лидерът на "Възраждане".


Източник: БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • СПЕШНА ИНСПЕКЦИЯ НА БАЗИТЕ!

    11 Май 2022 10:29ч.

    Сделка е, но не изглежда да е за Македония, или поне НЕ само за Македония. По-скоро прилича на опит да се затворят очите на българите за скорошното, или вече ЗАПОЧНАЛОТО използване на базите в БГ за атаки срещу Русия. Пистата в Граф Иг-во е вече пригодена, Лойд дойде на инспекция, кацна там и я прие. НУЖНА Е СПЕШНА ИНСПЕКЦИЯ НА БАЗИТЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • aко бъдем допуснати за такава инспекция,

    11 Май 2022 10:43ч.

    защото тяхната територия НЕ Е българска, и нашите закони не важат в нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    11 Май 2022 11:13ч.

    В подкрепа на написаното по-горе. https://pogled.info/svetoven/nato/ruski-analizi-ukrainskite-voenno-vazdushni-sili-polzvat-balgarski-i-rumanski-letishta-za-ataki.142104

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Територията на наречените "американски бази"

    11 Май 2022 11:13ч.

    е българска и зависи единствено от волята на правителството и/или на мнозинството в НС да бъде извършена инспекция на оръжието и боеприпасите на тази българска територия. Базите са само ФАКТИЧЕСКИ американски. Цялата отговорност за тяхната дейност е на Р. България!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    11 Май 2022 11:28ч.

    Българска си е територията, но по условията на договора имат право да не допускат никого на нея за времето на действие на договора, ако не се лъжа. Прекратява се с едногодишно предизвестие - вероятно предполагат, че за една година ще могат да ни усмърцъфарцат и ще си останат, но, както има една приказка напоследък, САЩ предполага, Русия разполага... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дали е точно така?...

    11 Май 2022 11:53ч.

    Договорът за съвместните българо-американски военни съоръжения не е ли секретен? Как да знаем дали нямаме право на инспекция, още повече, че "съоръженията" са "съвместни"? Ако от българска територия се извършат престъпления против мира и човечеството България отговорна ли е? НК гл.14.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НК гл.14. Чл. 415. (1) Който в нарушение на правилата на международното право за водене на война използува или заповяда да бъдат използувани ядрено, химическо, бактериологическо, биологично или токсично оръжие

    11 Май 2022 12:00ч.

    или непозволени средства или начини за водене на война, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години. (2) (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Ако от това са настъпили особено тежки последици, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години или доживотен затвор без замяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а "времето за ползването" по договора е...

    11 Май 2022 13:17ч.

    без определен край?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Договор за американските бази

    11 Май 2022 13:20ч.

    Договорът е публичен и го има на сайта на Министерството на отбраната: https://www.mod.bg/bg/doc/cooperation/bilateral/USA/AgreementBGUSA.pdf Според него, грубо казано, американците могат да си правят каквото искат на наша територия — да си докарват техника, хора, да убиват българи без да носят отговорност и други подобни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    11 Май 2022 14:41ч.

    Разбира се, те и като завладяваха запада не се съобразяваха с индианците. И ние сме територия с някакви туземци, които нямат избор, освен да се подчиняват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    11 Май 2022 14:49ч.

    Какво правителство, какво мнозинство, какви пет лева?! САЩ не се съобразяват със законите на туземците. Според тях технита закони имат имат значение превъзхождащо всякакво местно законодателство. Което вярно за всички колониални управления, каквото е "българското". Българското в кавички, защото то не е българско по характер и антибългарско по увреждане на българските интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    11 Май 2022 15:10ч.

    Е тук точно явно неси разбрал че управляващите в БГ-то са слуги на САЩ! Което разбирай няма да промени ситуацията с бацитне, ако народеца не вземе да се вдигне и не ступа управляващите, ДПС и ГЕРб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корнела, фъргай кърпата!

    11 Май 2022 10:41ч.

    Тъй като ситуацията е извънредна, посещението може да е било организирано за няколко дни. Въпросът е останалите партньори от коалицията в течение ли са, или не? Петков има ли мандат от тях, или не? Ясно е, че не. Нивото не е ниско, Блинкин е болен, Нюланд и Съливан са много високо ниво, Харис е вице-президент. Байдън ще заспи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • агент Николай

    11 Май 2022 10:41ч.

    Ше фърга, ама друг път! А е фърлила, а Баце са го убили при втория му арест от МВР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каскета

    11 Май 2022 10:47ч.

    Никой не се сети да пита генерал Ананасов какво имаше предвид с оная фраза - Много майки съм разплакал, дойде и моят ред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лайчев

    11 Май 2022 10:52ч.

    Защо сте толкова сигурни, че Петков не работи за наште? В ролята на боксова круша и на йес мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • montag

    11 Май 2022 11:06ч.

    По попривикване е и, по посвикване е ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Май 2022 11:18ч.

    На американската подлога му куца английският и затова е нужно да го инструктират с рисунки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    11 Май 2022 11:37ч.

    Кирето настоятелно е помолил да го поканят, за да ни демонстрира колко е важен за чичо Сам и да треперим как ще ни наказват, ако подкрепим "Възраждане" като тръгне да го сваля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    11 Май 2022 11:51ч.

    Коцето като стане шеф на правителството, нали е наясно, че ще може да ходи само в Москва и Пхенян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "...ако подкрепим "Възраждане" като тръгне да го сваля."

    11 Май 2022 12:01ч.

    Защо е това "АКО", нима днес няма събор 18ч. по техен повик и заради все по-влошаващите се обстоятелства?! Само със седене на дивани и канапета пред ТВ-кутиите за хипнозиране на плебса и пълнене на междуушията с плява, няма да стане. Инфлацията и цените растат, парите се обезценяват, а хлябът набухан с въздух през юни ще е 5 лв. за 600грама. Дерзайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    11 Май 2022 12:05ч.

    И Коцето знае как да се справи с тия проблеми! Та той да не е Иван Костов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинка

    11 Май 2022 12:38ч.

    Не бе, Коцето не знае, никой не знае, затова дайте да си седим кротко и да не реагираме ! Това бензиня 4-5-7 ... лв. до седмици, голяма работа ! Това цените са се удвоили от февруари досега, много важно ! Това че със спрения газ 80 % от предприятията или спират производствата, или фалират ... сакън ! Това е руска прпопаганда !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    11 Май 2022 15:13ч.

    Ххехехе щото Иванката Костов се справи??? С кое по точно бе драги се справи с това че веднага ни дадоха 10 милиарда заем който от БНБ не искаха да дадат някакив си 990 милиона долара на виденов ли?? Драги Иван Костов е един от гробокопачите на Българи!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изказванията на Копейкин

    11 Май 2022 12:06ч.

    са обида както за читателите, така и за публикувалите ги. Макар, че някои с това си вадят хляба напоследък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не, твоето изказване е.

    11 Май 2022 13:27ч.

    прекръсти се ти, щом ти харесва да променяш фамилни имена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледни точки и думи

    11 Май 2022 12:14ч.

    Костадинов е дипломатичен, истинската оценка без да се стестява нищо я прави Марков. Какво доживяхме?!? Бате Николай и прителял на Боко да говори истината и да не може да му възразиш! https://epicenter.bg/article/Georgi-Markov--Balgariya-e-v-nesvyast--upravlyavana-ot-partizanite-na-Soros-koito-shte-ya-dovedat-do-gibel/281755/11/34

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадин Костадинов сбърка името на вицепрезидента на САЩ Камала Харис.

    11 Май 2022 12:28ч.

    Нарече я "Камила Харис" и след като председателят на Народното събрание Никола Минчев ("Продължаваме промяната") му обърна внимание, че името е друго, Костадинов отвърна: "Какво беше то? Камала? Бъркам ги животинските имена понякога." - Ето, това е то простакът в политиката, вашият любимец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зомбитата нямат имена

    11 Май 2022 12:47ч.

    Пак е направил жест към това създание, като е използвал име

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре откровен простак

    11 Май 2022 12:51ч.

    отколкото патологичен лъжец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Името и е "Лала Харис"

    11 Май 2022 13:29ч.

    от ла-ла, т.е. говоря празни приказки... Поне така я наричат всички алтернативни медии там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    11 Май 2022 15:14ч.

    Ххехехе той поне се бъзика, ами вашия Кирчо дето неможе да говори??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Май 2022 12:55ч.

    Къв газ от Сащ бе и кви 5 лева и някаква си Македония, всичко е как Нато да се набута в Черно море, а парсата да я оберем ние, чрез нашите глупаци, продължители на промяната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А според руски източник

    11 Май 2022 13:25ч.

    ЕС обмисля изплащането на КОМПЕНСАЦИЯ за Унгария, за да се присъедини към ембаргото... Същия ЕС, който вдига рамене, когато най-нуждаещият се и беден (ПОРАДИ ПЛЯЧКОСВАНЕ, пак от тях!) и изпълнителен негов член се вайка, че ще изпадне в несъстоятелност заради техните решения, и не допуска да сме изключение от ембаргото като още 3 други ... защото не сме се разплакали "навреме"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо

    11 Май 2022 15:11ч.

    защото сме лесни, и ще се съгласим на всичко. Кой има уважение към лесните жени? Колкото повече л**на приемаш, толкова повече ти дават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Риторичен въпрос задава Костадинов

    11 Май 2022 15:00ч.

    Привикване под маската на покана. Може и да е самопокана от страна на Петков, да му кажат какво да прави, да не обърка нещо....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи