Костадинов: "Възраждане" ще стане първа политическа сила. Има три варианта за правителство

Костадинов: "Възраждане" ще стане първа политическа сила. Има три варианта за правителство

Целта на "Възраждане" е да стане първа политическа сила, подчерта той. "Компромиси с принципите си, с програмата си и с целите си няма да правим, категоричен беше той.

„Не се влияем от пропагандни клишета и не могат да ни уплашат репресивни натиски на властта и апаратния режим”. Това заяви лидерът на „Възраждане” на първата след изборите в неделя пресконференция. Костадин Костадинов не скри, че е искал „Възраждане” да има още по-висок резултат и увери, че ще се бори за това при следващи избори. 

„Към настоящия момент като че ли българските граждани не успяха да разрешат политическата криза. Не, че е невъзможно да има правителство. Напротив. Има даже три варианта за правителство. Единият от тях, след вчерашното изявление на ПП, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, стана малко вероятен. Той е всъщност най-логичният, защото двете основни евро-атлантически формации могат съвсем спокойно да създадат едно правителство с мандати, които надхвърлят 130.

Има втори вариант обаче, който обединява ПП-ДБ, БСП и ИТН.

Има и трети вариант на правителство – ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП”, каза лидерът на „Възраждане”. По думите му обаче в третия вариант проблем би била заканата на БСП да не управлява в коалиция с ГЕРБ. 

Костадинов още веднъж подчерта, че „Възраждане” ще подкрепи единствено кабинет със собствен мандат. „Готови сме със състав на Министерски съвет. Имахме такъв още в предишния състав на НС. Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще представим кабинет”, увери той.

По думите на Костадинов той е съставен от ярки имена, което ще покаже потенциала, възможността и амбицията на „Възраждане” да управлява. "Това е целта на нашата организация", допълни той. 

„ДБ са използвали ПП като донор и са взели доста по-голям процент от мандатите, несъразмерно на тяхната подкрепа – това е маргинална софийска коалиция, не се знае колко ще издържи поредния нов десен проект“, каза още той. 

По думите му единствената устойчива политическа сила у нас се очертава „Възраждане“. 

 

„Обръщам се към всички останали избиратели – хубавото нещо на демокрацията е, че дава възможност за избор, а най-хубавото е изборите да са по-чести, защото дисциплинират избраниците, показват на избирателите, че от тях зависи всичко и показват, че не може политиците да се самозабравят. Политическата криза дава възможност за преосноваване на държавата. Имаме политическа криза заради статуквото, което унищожава българската държавност и народност, то агонизира пред очите ни“, заяви той. 

„Един от основните полюси на българската политическа система – този, който залага на суверенитета на държавата, отказва да участва в колаборация с другите. Трикракото столче на българската политическа система, разположено на левия, десния и суверенистичния полюс, започва да пропада, защото не може да издържи на два от краката си“, продължи Костадинов. 

„Няма да участваме в конфигурации, които не отговарят на принципите на нашите избиратели. Заявили сме вижданията си, не отстъпваме от тях. Затова „Възраждане“ расте и подкрепата ни се увеличава и у нас, и в чужбина“, категоричен е той. 

„Възраждане“ е най-голямата политическа партия в България, защото другите формации преди нас са коалиции. Амбицията ни е да продължаваме да поставяме българския национален интерес пред всичко, а той изисква гражданите да имат нормални доходи и сигурност в собствената си държава, която да усещат като свой дом, а не да се усещат като гости тук“, допълва още той. 

„На тези избори ДПС регистрира спад – официално 2000 гласа, реално доста повече. Ердоган за пореден път има възможност да разполага с партия в българския парламент“, обясни още той. 

Той обяви, че целта на „Възраждане“ е да бъде първа политическа сила: „Ще продължим да се борим за това с всички средства, които ни разрешава закона.“ 

„Възраждане“ е в законодателната власт, готови сме да разговаряме и за изпълнителната власт, но никой не иска да ни чуе. Не знам има ли смисъл да говорим с партиите, направо да говорим с американския посланик“, каза още той. 

Той също така заяви: „Аз господар нямам, освен българския народ.“ 

„Имаме предоставена централа от страна на държавата – половин етаж след пет години, но там ще можем спокойно да поканим представителите на българските медии и да не каним тези, които са представители отвън. Ще внесен закон, с който ще искаме всяка медия, финансирана от чужда държава, да се обяви за агент на чужда държава. Тук има само двама представители на такива медии, ако въобще един от тях е медия“, каза още той. 

„Нямало е опит за връзка от другите партии, но съм уверен, че ще разговаряме. Първо трябва обаче да излезе решението на ЦИК, с което ще се обяви окончателно изборният резултат. Скептичен съм за съставянето на правителство – ако има, то няма да е работещо“, смята той. 

"Ние медии никога не сме гонили", заяви той.

 

Коментари

  • Колкото Атака стана първа политическа сила,

    05 Апр 2023 10:47ч.

    толкова и Възраждане ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нострадамусе, ти ли си показа рогата?

    05 Апр 2023 11:00ч.

    Или си възкръсналата Ванга?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тексаски милиционер

    05 Апр 2023 11:41ч.

    Атака я провали Волен. Защо и как ще си прочетеш "Неврополотика" на Тимъти Лиъри и ще разбереш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така. А кой провали Възраждане на 01.02.2023 г. в НС,

    05 Апр 2023 12:23ч.

    когато в един общ евро-атлантически фронт с ГЕРБ-СДС, ДБ, ПП и ДПС гласува за изпращане на български военни извън България, за участие в задгранични мисии на коалиции и в структурите на нАТО? Единствената партия която гласува срещу пълзящото въвличане на България в гражданската война на територията на измислената върху картата на РСФСР/СССР/Русия квази-държава УНР/УССР/Украйна беше БСП. Български възход не гласува, а 18 от 27 депутати на Възраждане гласуваха заедно с ГЕРБ-СДС, ДБ, ПП и ДПС за по-нататъшно въвличане на България в украинската месомелачка. Останалите девет депутати на Възраждане не гласуваха. Затова, нека да помним 01.02.2023 г. - датата на откритото предателство на Възраждане към България. На 01.02.2023 г. Възраждане се прояви на практика като слуга на американското посолство в София, срещу което плюе. Справки: https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/2137231390/issue/6911/zakon-za-izmenenie-i-dopalnenie-na-zakona-za-otbranata-i-vaorazhenite-sili-na-republika-balgariya-(dv-br-35-ot-2009-g) https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=3DEB9B0AF2705C09D7EE9952A6756917?idMat=185825

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Апр 2023 12:41ч.

    Така. А кой провали Възраждане на 01.02.2023 г. в НС, 05 Апр 2023 12:23ч. Стига си тролил. "Продаде ли се Възраждане? Гласуването на 1-ви Февруари - Говори Николай Дренчев" - https://www.youtube.com/watch?v=dE7gZLtxJCU&t=15s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мило Марче,

    05 Апр 2023 13:07ч.

    уважавам твоята наивна вяра във Възраждане. На мен, обаче, освен предателството на Възраждане към България и целокупната българска нация, на 01.02.2023 г., ми направиха особено неприятно впечатление още две антинародни гласувания на Възраждане в Народното събрание. Първото от тях беше гласуването на Възраждане за още осем американски самолети на картинка, без да сме получили първите осем предплатени на 100% Ф-16/70, с възможности да носят и хвърлят американската усъвършенствана атомна бомба В-61-12. За вторите осем американски самолета на картинка няма да предплатим 100%, а по-малко - нещо като капаро за нещо, което някога ще бъде на разположение на американците в тяхната колония България, с цел заплаха и атака (с атомни бомби) срещу Русия. За твое сведение, БСП гласува срещу закупуването на още осем Ф-16/70 на картинка с доставка някога, при условие, че няма пари за здравеопазване и растяща инфлация. Второто неприятно гласуване на Възраждане беше в подкрепа на тоталната машинна фалшификация и срещу избора на българските граждани как да гласуват - с машинки или с хартиени бюлетини. Който още не е разбрал, време е да осъзнае, че американската колония България беше и си остава опитно поле за въвеждане на тоталната машинна фалшификация не само в България, но и в целия поробен от САЩ Европейски съюз. Толкова натрупани гадости от Възраждане няма как да бъдат компенсирани от красивите и високопарни речи на Костадинов, че и на Дренчев, който като бивш офицер от ВВС много добре знае за възможностите на Ф-16/70 да извършват атомни бомбардировки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    05 Апр 2023 13:15ч.

    Прав си, за съжаление. Но като няма риба и ракът е риба,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Апр 2023 13:51ч.

    Нагъл лъжец и манипулатор си! Промените в ЗОВС от февруари 2023 г. са козметични и не дават нови възможности за пращане на военни мисии в чужбина, камо ли да конкретизират някоя държава (Русия), както твърдиш. Едно просто сравнение между текстовете на закона преди и след това го доказват. Гласуването за военна помощ за Украйна и пращането на 50 човека е от декември 2022 г., когато Възраждане гласуват "Против". Ето - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13276958 За купуване на допълнителните 8 изтребителя Възраждане също гласуват "Против", както в парламентарната комисия, така и в зала. Ето: https://www.svobodnaevropa.bg/amp/32148688.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    05 Апр 2023 14:00ч.

    "Така. А кой провали Възраждане на 01.02.2023 г. в НС" - Стига сте повтаряли тази лъжлива фраза, защото така показвате, че не осъзнавате какво сте чули или прочели. Въпросното гласуване на 1.2.22 НЕ Е за въвличане във война. Въвличането във войната стана на 01,12.2022. Тогава партиите показаха отношението си към войната и тогава Възраждане и БСП бяха против.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Апр 2023 14:21ч.

    Рис, той напълно осъзнава какво говори , но такава му е предизборната опорка. Някой да му каже, че изборите бяха на 2.04.2023 година

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Готов за суицид??

    05 Апр 2023 14:34ч.

    Газопроводи взривиха , камо ли Израждане за Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Из "ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ" (Обн. ДВ. бр.14 от 10 Февруари 2023г.)

    05 Апр 2023 15:37ч.

    § 1. В чл. 56 т. 4 се изменя така: "4. участие в операции, мисии и в международни инициативи на или извън територията на страната;". § 2. В чл. 60д, ал. 1, т. 4 буква "в" се изменя така: "в) движими вещи с общо предназначение, обявени за излишни с акт на министъра на отбраната." § 3. В глава трета наименованието на раздел II се изменя така: "Участие на въоръжените сили в операции и мисии самостоятелно или в състава на многонационални военни формирования извън територията на страната и в състава на многонационални военни формирования на територията на страната". § 4. Член 61 се изменя така: "Чл. 61. Въоръжени сили на Република България могат да бъдат изпращани и използвани самостоятелно или в състава на многонационални военни формирования извън територията на страната и в състава на многонационални военни формирования на територията на страната при спазване на българското законодателство, целите и принципите на Устава на ООН и другите международни договори в сила за Република България, като се отчитат националните интереси." § 5. В чл. 72 ал. 1 се изменя така: "(1) Оперативното управление на българските въоръжени сили в случаите по чл. 61 се осъществява в съответствие с решенията на международните организации или международните договори за мандата на конкретната операция, мисия или международна инициатива."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марче ( Мария ... 05 Апр 2023 14:21ч.),

    05 Апр 2023 16:08ч.

    права си единствено, че изборите на 2.04.2023 година минаха, но България е в клопка до следващите избори наесен. Който и да е на власт, управлявлението ще бъде единствено от ул. "Козяк"-16. А за Костадинов ще има време отново да преценим на кого служи в крайна сметка - на България, на САЩ, на себе си... ПО ГЛАСУВАНИЯТА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГИ ПОЗНАВАМЕ. Впрочем, на изборите на 02.10.2022 г. гласувах за Възраждане, но не и след 01.02.2023 г., след която дата се уверих, че БСП беше единствената партия в 48-ото НС, която последователно гласува срещу въвличането на България в месомелачката на гражданската война в Украйна. Затова бяха и неистовите атаки срещу БСП, а не срещу Възраждане, което се радва на медийното внимание на ББС и на големите чуждестранни медии в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛЪЖЕШ И ТОВА ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ И ДА СЕ ВИДИ,ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ НИКОГА НЕ Е ГЛАСУВАЛО ПО ТОЗИ НАЧИН С ПП-ДБ И ГЕРБ....ЗА ТОВА,ЧЕ ЛЪЖЕТЕ ОТ БСП СКОРО НЯМА ДА ВИ ИМА В ПАРЛАМЕНТА, ВИЕ КОИТО ОЩЕ ИЗПРАЩАТЕ БОЕПРИПАСИ ЗА УКРАЙНА

    05 Апр 2023 16:42ч.

    лъжеш беееееееееее

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, че блееш като овен,

    05 Апр 2023 16:58ч.

    не те оправдава, че си заблуден. Виж гласуване №20 и №21 на 01.02.2023 г. https://www.parliament.bg/pub/StenD/20230203120706_gv010223.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов се изложи не само на 1.2.23 г. в НС

    05 Апр 2023 18:06ч.

    но и с много други необмислени изказвания от последните няколко години, който е следил няма как да не ги знае, а който не е следил, да не се изказва неподготвен. Има известно подобрение все пак, например най-после му увря главата да си използва паричната субсидия за да си върши партийната работа, а не да се прави супер популист като Слави, че да я връща или раздава за благотворителност. Разбра най-после, че не е този пътя да помогне на България и че без пари нищо не става, заради тях и Левски е бил заловен. Така че Костадинов еволюира до следващото стъпало. Ако беше се сетил пък, да не се тупа толкова много в гърдите с референдума, щеше повече доверие да спечели на изборите. Българите вече мразят да ги използват за партийни каузи, да ги яхват за да качи някой върху тях по пътя към властта. Затова по-разумно беше да остане само извършител на референдума, но без да претендира че това е само дело на Възраждане, а да набляга че те се радват работят за народната кауза, не за партията си. Това щеше да е нещо принципно ново и щеше да направи впечатление и привлече доверие. Да ама не стана, защото Костадинов не е еволюирал още дотам да разбере че да натрапваш партийни интереси на общественото внимание отдавна стана противно на обществото. По-разумно е да покажеш че искаш да служиш на народното дело, отколкото на партийната си кауза. Да видим кога Костадинов ще порасне дотам, че да може го разбере за да разтовари надутото си его на поредния "спасител".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Апр 2023 18:48ч.

    @Из Закон за изменение, казах ти да сравниш "новия" закон от фев. 2023 г. със стария от 2021 г. Ето го член 72, ал. 1 от 2021 г. : "Чл. 72. (1) Оперативното ръководство на българските въоръжени сили, изпращани и използвани самостоятелно или в състава на многонационални формирования в операции и мисии извън територията на Република България, се осъществява в съответствие с решенията на международните организации или международните договори за мандата на конкретната операция или мисия" Същото значение, но с други думи. И при стария, и при новия закон друг може да контролира войските ни зад граница, когато са част от многонационални мисии. За справка - Ирак! Защото иначе как 2003 г. се включихме в "Коалицията на желаещите" да нахлуем в Ирак, без резолюция на ООН и без тези "ключови" изменения в ЗОВС? И кой осъществяваше "оперативния контрол" на нашите там? Ние ли? Въпросите ми са риторични. Още декември можеха да пратят наши войници на фронта, и без промените, ако от Козяк искаха, защото нито редът, по който се изпращат, нито лицата/органите, които решават за изпращане на мисиите зад граница са променени, нито пък има дадени нови правомощия за нещо. И преди, и след промените, НС и МС могат да изпращат войски зад граница, ако им се доще. Достатъчно е само мнозинството в НС да е "от правилната страна на историята".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно, разбрахме че куцият ти кон има право да е

    05 Апр 2023 19:54ч.

    "от правилната страна на историята", но защо той сам не ни обясни това и ние какво общо имаме с него? Да ходи където иска и да гласува с когото си иска, НО НЕ ОТ НАШЕ ИМЕ. А тези мантри, че смисълът на променените текстове бил същия, ако беше така нямаше да направят тези промени, умнико. В заглавието на закона пише че става дума тези членове да важат и на територията на страната, не го ли прочете? Защото сме фронтова територия, казаха ни го от най-високо ниво и то многократно, този закон само го узакони, включително чуждото оперативно ръководства на нашите войски на наша територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Апр 2023 1:59ч.

    Фиксацията ти по Възраждане изобщо няма да я коментирам, тя говори достатъчно за теб. Относно измененията - нищо ново не е узаконил този "нов" закон, още по-малко е "гласуване за изпращане на български военни извън България, за участие в задгранични мисии на коалиции и в структурите на нАТО"! Редът за взимане на решение за изпращане на български войници извън територията на България е уреден в "Глава трета - Раздел II" от ЗОВС, който започва именно с чл. 61 и завършва с чл. 76. В "новия" чл. 61 два пъти е добавена думата "военни" (формирования), като и в "стария" закон се подразбира, че е ставало дума за "(военни) формирования", тъй като законът е за ВС. А добавянето на "и на територията на страната" се отнася само за "многонационални военни формирования", а не за цялата ни армия. Това не означава, че някой е развързал ръцете на някого да ги използва на територията на страната срещу гражданите. За последното е нужно обявяване на война/военно положение съгласно "Глава пета - Раздел I", а тази глава не е променяна. Чл. 62 , чл. 63, чл. 64 не са променени! Тоест органите и лицата, които "разрешават изпращането и използването на въоръжени сили извън територията на Република България" са си същите! Редът за взимане на решението и "изпращането на въоръжени сили извън територията на Република България" си е същият! Редът за обявяване на "ПОЛОЖЕНИЕ НА ВОЙНА, ВОЕННО И ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ. МОБИЛИЗАЦИЯ" си е все същият! Чл. 72. ал. 1 само е перифразиран, значението му е същото. Отнася се само за изрично формираните с решение на НС/МС по чл. 61 "многонационални военни формирования", а не за цялата ни армия. Като и преди това оперативният контрол на формираното с решение на НС/МС "многонационално формирование" е в ръцете на "международните организации или международните договори за мандата на конкретната операция или мисия". За справка - Афганистан и Ирак! Внушението, че въпросните гласувани изменения са равносилни на "гласуване за изпращане на български военни извън България, за участие в задгранични мисии на коалиции и в структурите на нАТО" е пълна манипулация. Ще потретя - за справка - "Коалицията на желаещите", нахлула незаконно в Ирак през 2003 г., без тези законови изменения и без резолюция на ООН. Изпращане на български военни извън България зависи само и единствено от мнозинството в НС и от МС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трай коньо на зелена морава

    06 Апр 2023 2:30ч.

    Рупай трева и си вервай! Който има поне два грама мозък разбира за каква правна подготовка за въвличане на България във война на чужда територия (Украйна) става въпрос. Колкото повече се напъваш да оправдаеш продиктуваното на Възраждане вредоносно за България гласуване от 01.02.2023 г., ведно с ГЕРБ-СДС, ДБ, ПП и ДПС, толкова повече се оплиташ в синджира на фактите. Фактите изложени на 05 Апр 2023 15:37ч. и на 05 Апр 2023 16:58ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Апр 2023 9:52ч.

    Фактчекъре, никакви факти не са. Промените, гласувани февруари не са "правна подготовка за въвличане на война на чужда територия". Такава възможност си има отпреди това. Справка - контингентът ни в Ирак, който е гласуван от НС и беше под чужд оперативен контрол. Излъга, че Възраждане са гласували "За" още 8 самолета. И удобно си мълчиш, че същите декември 2022г. са гласували "против" изпращането на директна военна помощ на Укр. + 50 военни, които уж в момента са в Полша. Единственият "факт", който всъщност е "прогноза", за който си прав е, че готвят източноевропейците, включително нас, за пушечно месо в Укр. Но това ще се реши във Вашингтон, а не в София. Тъй че спи спокойно, Възраждане не са фактор, който ще промени това. Как ще реагират властимащите (народът) по чл. 1 от Конституцията при евентуално гласуване в НС на изпращане на български военни на фронта, ще определи съдбата на България. А не някакви си партии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коньо,

    06 Апр 2023 10:17ч.

    ти се оплете в синджира, с който си вързан. Не беше ли писал по-горе, че МС ще решава за изпращане на български военен контингент във военна мисия на чужда земя, в съответствие с гласуваните от ГЕРБ-СДС, ДБ, ПП, ДПС и Възраждане промени на Закона за отбраната и въоръжениет сили на Р. България, на 01.02.2023 г., с което уж нищо не били променили. Тоест, пишеш, че гласуваните промени на 01.02.2023 г. нищо не променят, но са гласувани от ГЕРБ-СДС, ДБ, ПП, ДПС и Възраждане, защото нищо не променят. Така остава съмнението, че гласувалите на 01.02.2023 г. "ЗА" промените в "Закон за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България", както и подписалите Указа на президента, от 07.02.2023 г., за обнародването му в Държавен вестник са идиоти. Идиоти ли са или не са идиоти? Това е въпросът. А може би ти си идиот?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Апр 2023 10:50ч.

    В никакъв синджир не съм се оплел, за разлика от теб. Вземи прочети целия закон, пък тогава се пъни и ме обвинявай в противоречие. От чл. 62 , чл. 63 и чл. 64 от ЗОВС, които не са променяни, ще разбереш кой и как решава. Органите и лицата, които "разрешават изпращането и използването на въоръжени сили извън територията на Република България" са си същите! Редът за взимане на решението и "изпращането на въоръжени сили извън територията на Република България" си е същият! И аз не оспорвам, че Възраждане са гласували "За" измененията, нито пък ги квалифицирам като "умни", нито пък оспорвам, че не са "идиоти". Оспорвам твърдението по принцип, че въпросното гласуване е "правна подготовка за въвличане на война на чужда територия" или че е "гласуване за изпращане на български военни извън България, за участие в задгранични мисии на коалиции и в структурите на нАТО", каквото е внушението, което упорито искаш да направиш. Такава възможност си има отпреди това (мисията в Ирак, например), затова не се пени толкова. А опитите да ме наричаш "идиот", без да ме познаваш, говорят достатъчно за самият теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря, коньо

    06 Апр 2023 12:23ч.

    От последния ти пост разбрах, че отричаш да си идиот, обиждаш се, но не оспорваш, че са идиоти депутатите на ГЕРБ-СДС, ДБ, ПП, ДПС и Възраждане, гласували "ЗА" промените в "Закон за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България" на 01.02.2023 г., както и подписалите Указа на президента за обнародването му в ДВ. Е, сега възниква въпросът как си сигурен, че на тези идиоти, посочени по-горе, не им е продиктувано да направят въпросните промени именно, за да е безпроблемно изпращането на български военни за участие в чуждестранни военни мисии на чужда земя, под чуждо командване, както и за участие на български военни в чуждестранни военни мисии на българска земя, отново под чуждо командване? А може би си юрист с по-голям капацитет от капацитета на юристите, които обслужват американското посолство в София, въпросните партии, президентството и не знаят, че не е имало нужда да се диктуват въпросните скандални промени от 01.02.2023 г. в "Закон за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кон на амбразурата е нещо ново

    06 Апр 2023 13:07ч.

    че и по-голям юрист от писалите закона. Дренчев ти ли си? Истинските възрожденци са били събудени хора, за да са способни накарат и околните българи да се събудят, затова не заслужавате да ви наричат така. "Костадиновци" сте вие, щото акълът ви е колкото на вашия вожд и учител, който ви вкара в това небрано лозе с гласуването на 1.2.23 г., с изцепките си за липсващите щурмови самолети и прочие, и прочие, цялата му история е пълна с глупави решения и изказвания, иначе щеше поне да може да стане кмет на някое село.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Апр 2023 0:18ч.

    Благодаря! Oт "идиот" станах "фанатизиран малоакълен фен на Костадинов". Обръщането на лични обиди и поставянето под общ знаменател, без да ме познаваш, говорят достатъчно за самият теб. А оценка за правната ми култура, идваща от лице, което не си е направило труда само да направи елементарно сравнение между старата версия на закона и новата, но упорито повтаря едни твърдения, че въпросните промени са "правна подготовка за въвличане на война на чужда територия", сякаш преди това не е имало законова основа за "изпращане на български военни извън България, за участие в задгранични мисии на коалиции и в структурите на нАТО", също е показателно за теб. Аз оборвам едни принципно неверни твърдения и тълкувания, които упорито натрапваш като истина, докато ти го обръщаш на партийни пристрастия и личностни умствени недоимъци. Критично мислещите хора подлагат на съмнение всичко и всеки, затова да си поиграем на фактчекинг в стил "True or False?", използвайки цитати от собствените ти твърдения: 1. Въпрос №1 - True or False е твърдението, че "Възраждане са гласували за още осем американски самолети на картинка"? Отговор: - False! Гласуването на "Решение за Придобиване на нов тип боен самолет - втори етап" е от 4 ноември 2022 г. Гласуването по парламентарни групи: https://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/55/ID/10703 2. Въпрос №2 - True or False е твърдението, че на 01.02.2023 г. се "гласува за изпращане на български военни извън България, за участие в задгранични мисии на коалиции и в структурите на нАТО"? Отговор: - False! На 01.02.2023 г. не се гласува "за изпращане на български военни извън България", а се гласуват "изменения в ЗОВС". 3. Въпрос №3 - True or False е твърдението, че въпросните гласувани изменения в ЗОВС от 01.02.2023 г. са "правна подготовка за въвличане на война на чужда територия"? Отговор: - False! Елементарно сравнение с текстовете на ЗОВС от 2021 г. показва, че и преди гласуването от 01.02.2023 г. "Глава Трета - Раздел II" и чл. 61 са регламентирали именно "Изпращане и използване на въоръжени сили на Република България ИЗВЪН територията на страната". Освен това още през 1991 г. в Конституцията на РБ е вписано (чл. 84, ал. 11), че "Народното събрание разрешава изпращането и използването на български въоръжени сили ИЗВЪН страната, както и пребиваването на чужди войски на територията на страната или преминаването им през нея;" Тоест още преди 01.02.2023 г. е съществувала нужната "правна подготовка за въвличане на война на чужда територия" и твърденията, че въпросните гласувани изменения в ЗОВС са били необходими, за да "развържат нечии ръце" е юридически необосновано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Апр 2023 0:20ч.

    4. Въпрос №4 - True or False е твърдението, че е гласувано за "чуждо командване" на български военни, което преди това не е било възможно? Отговор: - False! Регламентирано е в чл. 72. ал. 1, като според мен само е перифразиран, сравнявайки го с варианта му в ЗОВС от 2021 г., тъй като преди е гласял, че "Оперативното ръководство ...... се осъществява в съответствие с решенията на международните организации или международните договори за мандата на конкретната операция или мисия.", а в новата версия от 2023 г. е "Оперативното управление ...... се осъществява в съответствие с решенията на международните организации или международните договори за мандата на конкретната операция, мисия или международна инициатива." Което за мен си е едно и също. Докато според някои експерти, като теб, на практика с измененията се било регламентирало чужд оперативен контрол над български военни, който преди това е бил невъзможен. За да разрешим този правен спор, се обръщаме към практиката, или т.нар. "прецеденти". Тъй като уж тези изменения са нужни, за да ни включат във войната в Укр., търсим дали, преди въпросните изменения в ЗОВС, има прецеденти за "Изпращане и използване на въоръжени сили на Република България извън територията на страната", които да са били "под чуждо командване"... И, О, чудо! Имаме такива: 1. Участието на български военни в многонационалната "Коалиция на желаещите" в Ирак през 2003 г., цитирам: "На 29 май 2003 г. Народно събрание приема Решение за участието на Българската армия в мисията на Многонационалните сили в Ирак. В продължение на две години пет пехотни батальона се включват в четвъртата фаза на операцията в Ирак - “Стабилизиране и възстановяване“. Българският контингент в състава на Многонационалната дивизия „Център - Юг“ е ПОД ПОЛСКО КОМАНДВАНЕ". 2. Българското участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан /ISAF/ и в операцията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан “Решителна подкрепа”. Цитирам: "Първата българска мисия там беше през 2003-а година, като част от РЪКОВОДЕНАТА ОТ САЩ коалиционна операция за стабилизиране на страната. От 2005-а България участва в операцията на международните сили АйСАФ, ПОД КОМАНДВАНЕТО НА НАТО." https://www.mod.bg/bg/tema_MissionsOperations_Afghanistan.html Още един цитат от Уикипедия, показващ, че българските военни в Афганистна са били "под чуждо командване": "The Bulgarian company was under the command of the Belgium Force Protection Group." https://en.wikipedia.org/wiki/International_Security_Assistance_Force 3. Eдин български контингент от 30 души в състава на KFOR, пратен преди "скандалните" изменения в ЗОВС, и който е "под чуждо командване": https://jfcnaples.nato.int/kfor/about-us/welcome-to-kfor/contributing-nations Данните в сайта на KFOR са от октомври 2022 г. 4. В сайта на МО пък има пълен списък на задграничните мисии с българско участие, под чуждо командване: https://www.mod.bg/en/tema_MissionsOperations.html И всичко тези мисии и операции с участието на български военни извън територията на страната, под чуждо командване, са осъществени без измененията в ЗОВС от 2023 г. П.П. Ако обичаш, не ме занимавай с твоята фиксация по партии и партийни лидери. Щом толкова не можеш да спиш от мисли за дадена партия и лидера й, пиши им лично съобщение и им се "обяснявай в любов", но не занимавай другите със собствените си фиксации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много думи, малко мислене

    07 Апр 2023 13:54ч.

    описаните досегашни мисии извън България бяха с ДОБРОВОЛНО участие в споменатите военни части, тоест който искаше се записваше в тях за пари. Те бяха с чуждо оперативно ръководство, макар и не съвсем. Генерал Шивиков беше техен ръководител в Афганистан и другаде. Именно той обяснява сега че след тези промени доброволността отпада, а на наша територия пък съвсем, затова всичко вече минава през парламента, указ на президента и т.н. по каналния ред. Именно затова си губим времето за да обясняваме тука ситуацията в която ни набутват, ако някога си бил близо до оръжията би трябвало да знаеш за какво става дума. А Костадинов беше надежда, заедно с БСП, че поне ще изрази миротворческите желания на хората в България, особено за тези които гласувахме за него. Само че се оказа куц кон, неспособен поне да разбере къде не му е работа да се бута и да се изказва, за военния му "експерт" Дренчев пък да не говорим, той ще остане в историята с бисерите си. Въобще всички са отбор юнаци с накривени калпаци, на които само приказките им са големи, потенциалът им никакъв го няма. Те не са първите неспособни политици в България, но никога досега не е било толкова напечено. Това е причината да им задаваме въпроси и търсим сметка за некадърността. Партиите и политиците са само инструменти за да представят и изразяват поне гласувалите за тях, никой не ги е калесвал с бъклица да стават такива, но щом са поели тази отговорност са длъжни да отговарят за работата си. А тя е важна, поне за тези на които им пука какво ще стане с България, особено в близко бъдеще. Мисли за това когато говориш за политиците и партиите им, не търси лични чувства в недоволството от тях, повечето хора нито ги познават, нито искат да ги познават, нито особено вярват в обещанията им, за тях е важно какви са ДЕЛАТА ИМ и тях обсъждат, ако се чувстват предадени в надеждите си за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    10 Апр 2023 14:10ч.

    Много думи, малко мислене... при теб. Толкова много изписано, представляващо лични твърдения и мнение. Аз ползвам логика и факти (текстове от закони и прецеденти), а ти ми го обръщаш на личните ти емоции и политически пристрастия, размахвайки голи твъдения. 1. Генерал Шивиков е лице с политически амбиции, затова всичко, което казва е съмнително, като при всеки (кандидат-)политик. 2. Даже не си наясно къде е ходил - първо е 6-месечната мисия в Ирак, където ДОБРОВОЛНО участва в изфабрикуваната от САЩ война; 2010 г. участва ДОБРОВОЛНО в мисията на НАТО в Афганистан. Наблягам на "доброволно", защото теб уж те притеснява "изпращането на български военни за участие в чуждестранни военни мисии на чужда земя, под чуждо командване", а даваш за пример именно лице, което ДОБРОВОЛНО е решило да участва в "чуждестранни военни мисии на чужда земя, под чуждо командване", тъй като двете мисии са под командването на САЩ/НАТО. Ген. Шивиков е "двойностандартник" - доброволно, като български войник, взима участие в чужда война, но сега пък е против участие на български войници в чужда война... 3. Генерал Шивиков е бил ПОД ЧУЖДО КОМАНДВАНЕ! Явно не си наясно с "Chain of Command" в армията и във въпросните многонационални мисии. Шивиков е командвал, но българския контингент, а над него е имало по-висшестоящи офицери, чиито заповеди чинно е изпълнявал. И то американски/натовски офицери. Той не си е избирал сам заданията и операциите, в които да участва, тоест бил е "под чуждо оперативно командване". 4. Осъждаш като неморално недоброволното "изпращането на български военни за участие в чуждестранни военни мисии", но пък смяташ за морално ДОБРОВОЛНОТО "записване в тях за пари"? Тоест морално е да идеш ДОБРОВОЛНО да мреш за чужди интереси, в чужда държава, под чуждо командване и да убиваш чужди граждани не заради изпълнението на воинския дълг, а за келепир (пари)? 5. Споменаването на Генерал Шивиков и българските задгранични контингенти, които е командвал, са най-големият АВТОГОЛ в твърденията ти. Сам доказваш именно моята теза, че още преди промените в ЗОВС от 2023 г. е съществувала нужната "правна подготовка за въвличане на война на чужда територия" и "чуждо командване" на български войници, и че твърденията ти, че въпросните гласувани изменения в ЗОВС са били необходими, за да развържат нечии ръце са юридически нонсенс. 6. "След тези промени доброволността отпада" също е лека заблуда, поради простия факт, че българската армия е 100% доброволна, тъй като не е наборна, а професионална. Всеки от войниците ДОБРОВОЛНО подписва договор за служба, а има и възможност да подаде рапорт за прекратяване на договора за военна служба. Да не споменавам, че може да се "контузи случайно", например, и по медицински причини да пропусне евентуална "недоброволна" мисия. Тоест може да изклинчи, ако толкова не му се ходи. 7. Ситуацията, в която се питват да ни набута евроатлантическата коалиция, която уж е "на правилната страна на историята", ми е пределно ясна, но аз не съм спорил за бесните евроатлантици, нито за спорните възрожденци, а само за необоснованите твърдения какви правни последствия имат промените в ЗОВС от 2023 г., защото от десетилетия съществува нужната "правна подготовка за въвличане на война на чужда територия" и "чуждо командване" на български войници извън страната. П.П. Помолих те да не ме занимаваш с твоята фиксация по партии и партийни лидери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    05 Апр 2023 11:01ч.

    "Костя" ти си едно лапацало на легенди и митове дето клечка не можеш си одялка ако ти дотрябва. Какви умения с ръцете и ума си притежаваш, като изключим допълзяването ти до козяшката копанка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сетила се Мара да се побара

    05 Апр 2023 11:46ч.

    Точно Костадинов е единствения лидер на партия дето не ходи на "закуски" в краварското посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    05 Апр 2023 12:44ч.

    Това че не е ходил на закуски, не означава, че не получава ваучери за храна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабо Маро, ти ли му ги даваш ваучерите

    05 Апр 2023 12:57ч.

    че си толкова осведомена? Нещо факти, доказателства......... или си чула нещо на Женския пазар..........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    05 Апр 2023 11:15ч.

    Брей,сериозно ли Костадинов,ти да не си спал на трохи.Това ти беше максимума с този пополизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентинке Христова,

    05 Апр 2023 11:32ч.

    първо научи българския правопис, после се опитвай да ближеш козяшки задници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за близането не му трябва

    05 Апр 2023 12:26ч.

    правопис

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    05 Апр 2023 13:10ч.

    А те и другите либерал фашистки анализатори му даваха максимума 10 % .Но се оказа че лъже пророците ,пак не са познали .Процентите станаха 14 .16 % и ще растат нагоре .Щото Костадинов поне до сега изпълни това което е обещал , а тое винаги да бъде със Българскят народ и да не го предава за чужди интереси .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Направи 2 ката вила

    05 Апр 2023 14:35ч.

    Още в опозиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех булгар-абдал

    05 Апр 2023 15:35ч.

    Ахмед сараи има но по удобно е безопасно най вече е да гледаш какво Костадинов е построил ( с ипотека между другото!).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    05 Апр 2023 11:25ч.

    Кат загуби Матушката му войната и ще изчезне основанието за съществуването и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Ир Сен

    05 Апр 2023 11:33ч.

    Внучето ми, по колко пъти ще ти казвам да не гълташ хапчетата си с шепи? По едно на десет минути, внуче, по едно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Павел Горинов, обикновен психопат

    05 Апр 2023 19:33ч.

    Абе Павка, абе Горинов, защо не си гледаш старините в Хисаря, където си ситуиран пред компютъра, ами непрекъснато пишеш в този сайт? Разбрахме, че си "бандеровец", "бандеровка", "мужик", "путлерист", "зелен чорап от нато", "ауспуха на льотчика", "дяволът се казва путин“ ... и още десетина никове. Айде отивай в Дневник да информираш твойте дружки за психичното си разстройство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ние медии никога не сме гонили", заяви Костадинов

    05 Апр 2023 11:54ч.

    Я, пак. Това склероза ли е. дебелоочие или дефицит на елементарна култура? В прогонването на медии копейкин става рецедивист. А знаем кои преследват медии. Неслучайно копейкиновото образУвание се кани да внесе закон за чуждестранните агенти, за да налага цензура над критични и обективни журналисти и техните разследвания, да запушва гласовете на опоненти и т.н. >>> https://gospodari.com/retsidiv-vazrazhdane-otnovo-izgoni-zhurnalist-ot-publichno-sabitie/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фак Били ГейЦ

    05 Апр 2023 12:35ч.

    Прав е, не са гонили медии. Това, което изгониха са рупорите и папагалите на Козяк. А законът, който ще внесат е почти едно към едно със закона на една държава, дето има посолство на ул. Козяк. Ама я пак. Това вашето дебелоочие ли е или дефицит на елементарна интелигентност?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че те мисирките са си за гонене!

    05 Апр 2023 13:01ч.

    Че ако не бяха грантовете гладни щяха да ходят, мисирките "журналисти"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, да, ама не!

    05 Апр 2023 13:35ч.

    БНТ не получава грантове! Но има съмнение, че Копейкин получава. Още ли има платен канал в youtube, чиято собственост е американска, но парите не миришат, нали :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиот ли си?!

    05 Апр 2023 13:42ч.

    Запуши си плювалника да не дрънкаш подобни простотии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Идиот ли си?! 05 Апр 2023 13:42ч

    05 Апр 2023 14:09ч.

    С такъв долнопробен речник само доказвате какви сте ИЗрожденците:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма друга

    05 Апр 2023 14:37ч.

    Такава измет като тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • запознат

    05 Апр 2023 12:05ч.

    На тези избори ГЕРБ не си даваше зор, защото искаше да ги изгуби / да е втори/. Такива бяха инструкциите по места. Почни никъде не се залепи един плакат, за първи път не се правеха срещи по общини, нямаше натиск за гласуване. Но на следващите избори, след пълна мобилизация, ГЕРБ ще има 30 %. Заради Усрайна и превръщането на България в техен роб и подлога, Възраждане ще е на второ място с поне 22%. Те ще тръгнат надолу само, ако българските политици загърбят темата с войната и обявят неутралитет. Докато всеки ден дразнят до болка с темата Украйна, помощи за нея, оръжия и прочие идиотии на гърба на българина, Възраждане ще са все нагоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вокил

    05 Апр 2023 12:22ч.

    Тиквениците от Банкя не си даваха зор с плакатите, защото всеки откраднат лев отиде към купения вот в махалите. Възраждане обраха максималния патриотичен вот около - 10-11% , а другото дойде от разочаровани избиратели на БСП, така че това им е максимума на костадиновците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Апр 2023 12:46ч.

    Вокил 05 Апр 2023 12:22ч. Безкрайни са евроатлантическите блянове и копнежи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    05 Апр 2023 12:58ч.

    Марийче, да Ви прави впечатление НЕучастието на ВМРО и Атака на тези избори? Да се задавате въпрос защо и резултатите на тези партии на предходните избори? Който резултат следва да се извади от този на най-истинските "патриоти"? Руски патриоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тексаски милиционер

    05 Апр 2023 13:14ч.

    С голямо удоволствие наблюдавам как евроатлантиците се справят със стреса Възраждане. Голям стрес им се образува. Много интересни рационализации самообяснения и самонавивания. В разговори с избиратели на ППЛГДБ и гербовци, изключая изцъклените им талибани, има тихо задоволство сред тях, че Възраждане изпревари ДПС и е трета(реално втора) политическа сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Апр 2023 13:36ч.

    Атака участва на изборите но в коалиция. ВМРО не се регистрира в листите и ще участва в изборите с кампания "Не подкрепям никого"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ....

    05 Апр 2023 13:39ч.

    "Атака" участва в изборите в КОАЛИЦИЯ НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ (АТАКА, РУСОФИЛИ, КОМУНИСТИ) с №6.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    05 Апр 2023 15:15ч.

    Да, така участвали атака, че никой да не разбере! Страшен стрес тез от възраждане! Не ясно за кого. Само за тези, дето са наясно защо държавицата трябва да е блокирана - наясно. Във война сме все пак, ако някой пропуска. А за забравилите - 1. последното редовно правителство падна не след раздор с ИТН, а след вот на недоверие, внесен от ГЕРБ 3-4 дена след изгонването на едни градинари със статут на "дипломати. 2. ако има проблем с финансите в момента, той не е поради действията на "Кирчо" и "Кокорчо", а поради това, че служебното правителство не изпълни Закона и не внесе бюджет за 2023 г. Липсата на бюджет за текущата година при коренно променени условия спрямо предходната е проблем, а не финансовата политика на последното редовно правителство. Надявам се в новия Парламент да попитат министъра на финансите как се изпълнява приходната част, в параметрите на предходната година или с отчитането на 20 % инфлация и 4 % растеж на БВП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вокил

    05 Апр 2023 12:16ч.

    Голямата уста е най-важният капитал на Костадинов, винаги експлоатира шумно горещата тема на деня и балъците полепват по популистката му мухоловка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    05 Апр 2023 15:12ч.

    Голям залък лапни, голяма дума не казвай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    05 Апр 2023 15:18ч.

    Радостно е съвпадението с Вокил по отношение устата и хапката! Голяма уста е отворил Костадинов, но дали е наясно каква хапка му предстои?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    05 Апр 2023 12:19ч.

    В грешка си Коце. Вторият вариант също е невъзможен, тъй като никога ИТН няма да направи коалиция с ПП-ДБ. Така, че наесен с песен и Възраждане - първи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • залагане на суверенитета на държавата е губеща позиция

    05 Апр 2023 12:35ч.

    Печеливша за българите позиция е нова геополитическа преориентация в такъв икономически и цивилизационен вектор, който българите да разбират и подкрепят. В момента прозападната политическа система на Прехода не намира подкрепа в болшинството българи, изходът е нейното разрушаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • суверенитета на държавата е губеща позиия

    05 Апр 2023 12:46ч.

    защото суверенитет маже да постигне достатъчно голямо държавно образувание от над 300-400 млн.жители със съответното технологично и военно ниво. Други,по-малки държавни образувания, могат само да предоставят суверенитета си.Според своите културни дадености,език,религия,генотип и народопсихоогия българите естествено принадлежат на геополитическия лагер около Русия. Тази историческа правда ще възтържествува рано или късно, независимо от решенията, парите и пропагандата на Запада. Западът може да унищожи и заличи България, но никога няма да я има в своя лагер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе каква майка ви роди такива безродници бе!?

    05 Апр 2023 12:54ч.

    Вие не сте българи. Възпитани сте като еничари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що, ти като говориш с американец ли ще се разбереш или с руснак?

    05 Апр 2023 13:05ч.

    Туй за възмутеният от "безродниците" Безродник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно

    05 Апр 2023 13:48ч.

    Съгласен съм. Суверинитет е възможен само за достатъчно голяма и могъща държава, и да, мястото ни е с Русия- естественото място на което принадлежим във всяко едно отношение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @05 Апр 2023 13:05ч.

    05 Апр 2023 14:06ч.

    Цивилизованият човек може да се разбере с всеки, стига да не е терорист, радикално религиозен или фанатик - рашист и/или джихадист. Дискриминирането по националност, гражданство, неравностойно положение, възраст, пол, класа, външен вид, категория, раса, етнос, религия, сексуална ориентация, биологичен вид и т.н. е характерно за примитивите и неслучайно е ограничавано и наказуемо в цивилизованите държави. А когато дискриминацията към отделни нации и група държави е политика на цяла държава, каквато е Русия на Путин, това вече е прочутия рашизъм на орките. Неслучайно с такава държавна политика руснаците, както и путинофилите се зомбираха почти две десетилетия и мнозина се поддадоха да мразят и бъдат злонамерени към половината свят, станаха военнолюбци, обслужвайки клептократските интереси на кремльовския "елит".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Абсолютно 05 Апр 2023 13:48ч.

    05 Апр 2023 14:17ч.

    Няма абсолютни неща. Крайно време е путинофилите да забравят, че България ще става колония на Рашата! България е демократична парламентарна демокрация, част от Европейската цивилизация. И никога няма да бъде инженерно модифицирано евразийско образУвание, част от тумора Раша. И това, обслужващите Оркостан, ще го научите по по-лесния и/или по-трудния за вас начин:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 14:06ч.

    05 Апр 2023 14:27ч.

    Виждам, че от прекалена "интелигентност" не сте ми разбрал изобщо въпроса! Аз говорех чисто лингвистически! Естествено, че с преводач бихте се разбрал и с някой от Папуа-Нова Гвинея! ................... Вижте сега, господине - демократичните ви приказки са много хубави, АКО западните либерали не бяха извратили самото понятие за демокрация, както те го искат! Явно не можете да разберете и приемете - СВЕТЪТ вече не иска да живее по вашата свирка и да работи за вашето благоденствие! Лъжливите ви приказки за демократични ценности са само за ваше удобство и извинение! Защото ако не беше така този "спор" изобщо нямаше да го водим! За ваше сведение в момента Русия е много по-демократична от соченият за еталон от вас Сащ! А относно извращенията на тема "джендър" и облъчването на невръстни деца с тази отрова - какво общо има тук демокрацията? Това си е чисто престъпление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То около твоята Русия

    05 Апр 2023 14:39ч.

    Даже и Сърбия не ще да бъде. Долна рубладжийска измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Апр 2023 14:44ч.

    То около твоята Русия 05 Апр 2023 14:39ч. Марш в "капитал"там сте все верни евроатлантици

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ли ти иде отвътре?!

    05 Апр 2023 15:39ч.

    Я пак помисли? Израел суверенна държава ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление, политическите сили в евроатлантическия райхскомисариат, в какъвто е превърната петата българска държава, са без особено значение

    05 Апр 2023 12:52ч.

    "Народното" събрание е гумен печат на гаулайтера от Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжеш рубладжийски

    05 Апр 2023 14:38ч.

    Ако беше така нямаше 1 година да свалят Боко Тиквата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обаче,

    05 Апр 2023 13:00ч.

    колкото и...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вариант

    05 Апр 2023 13:02ч.

    е и: ГЕРБ +1/2 (ПП-ДБ) + ДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледайте „УРОК по МИСИРСТВО“ в YouTube

    05 Апр 2023 13:10ч.

    Гледайте „УРОК по МИСИРСТВО“ в YouTube https://youtu.be/SAMTAbhyxA8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ги забранят

    05 Апр 2023 13:43ч.

    Нататък върви работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в момента Русия е много по-демократична от соченият за еталон от вас Сащ!

    05 Апр 2023 14:38ч.

    молодец, спечели 1-во място в категорията "примитивно рубладжийство"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, а вие знаете ли, че в Щатите няма корупция?!?

    05 Апр 2023 14:59ч.

    Казват му лобизъм, даже са го направили в закон! Официално, както се казва. Ето това е демократично вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    05 Апр 2023 17:48ч.

    Регламентирането на лобизма е превенция срещу корупцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    05 Апр 2023 21:08ч.

    Блажени вярващите ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Апр 2023 14:51ч.

    Дами и господа тролове, колега от форума преди време ви каза: "Касата на "Козяк"затвори! Напразно се напъвате. Няма да ви платят"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    05 Апр 2023 15:33ч.

    Безродниците са всички лочещи от копанката на Козяк и ние ги знаем поименно.Костадинов е млад, образован, ерудиран, с енциклопедични знания, харизматичен мъж. В негов плюс е освен бързата мисъл и отличната физическа форма. Костадинов непрекъснато чете и се самоусъвършенства. Постигнал е сам до позицията лидер, без да се опира на нечие покровителство или семейна обремененост. Кой от псевдоатлантиците може да се похвали с толкова много положителни качества?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    05 Апр 2023 15:50ч.

    Копейкин, ти ли си регистриран под никнейм анал-литичка ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откривател

    05 Апр 2023 17:41ч.

    Чудесно мнение, добре съставено, аргументирано и изложено на добър български език! Респект, колежке аналитичка! Игнорирайте традиционните и напълно безумни включвания на увредения Желев.Нивото му е такова - прави някакви напълно бездарни опити да произнесе обида на основание гола фонетика. Жалка постъпка на лице, което не е успяло в развитието си да достигне дори нивото на пубертета! Тъпанарска проява на видимо много примитивен човек, който вероятно довечера ще се похвали на видиотените си авери в кръчмата, какво голямо откритие е направил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    05 Апр 2023 15:54ч.

    Това което прави впечатление,е люти спорове за или против Русия или запада.Само,че нещо в тези словесни престрелки ми се губи самото място на Родината ни.От време на време трябва да се напомня на някои съфоромци,че когато България е била държава,европейската цивилизация е нямало,така,че е крайно време да се спре с опитите за подценяването и омаловажаването ни като народ. Колкото до това с кого да бъдем,мисля,че можем да имаме висока степен на самостоятелност при добро познаване на процесите в света,отчитане на географското ни разположение и най вече изхождайки от нашите интереси. Взаимодействието ни с останалия свят зависи от нас самите и колко то ще бъде ефективно е плод на нашите умения и усилия.Базовите условия за тръгване по този път са много и комплексни,ще отнемат вероятно много време.Промените които трябва да направим започват от самите нас,образование,наука,индустрия,технологии,селско стопанство,армия и още десетки,ако не и стотици области които трябва да бъдат поставени на правилна основа и то не по мнението на външни сили,а по наше общо мнение и съгласие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свети княз Борис-Михаил

    05 Апр 2023 16:40ч.

    Пропусна да отбележиш, че по моето време беше създадена Българската християнска цивилизация, която един век по-късно беше радушно приета от Първата руска държава - Новгородската и Киевска Рус и наложена на руските князе от княгиня Олга, от потеклото на рода Дуло. И днес Българската християнска цивилизация е основен стълб на руската държавност. Точно обратното става в измислената от западните русофоби и от юдео-болшевиките на Ленин изкуствена лъже-държава Украйна (окраина/покраина на Русия), където Българската християнска (православна) цивилизация е подложена на юдео-масонски и католически унижения и гонения. Последното доказателства за сатанинския характер на измислената от западните русофоби и от юдео-болшевиките на Ленин квази-държава Украйна е сатанинската разправа на талмудо-хазар бег Зеленски с православната общност на Киевско-Печорската лавра - най-големият православен манастир на Украинската православна църква (Московска патриаршия) и на Българската християнска (православна) цивилизация в Русия и в изкуствената държава Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    05 Апр 2023 16:52ч.

    Абсолютно си прав Борисе, но използувайки "България е била държава" съм имал в предвид всичко което си написал.Но ти благодаря,че подробно си го припомнил,защото има доста късопаметен народ измежду нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искате да върнете БПЦ/българските християни към контрола от КГБ/ФСБ ли:)

    05 Апр 2023 18:32ч.

    Според Томоса от 1589 година, територията на днешна Украйна не влиза в състава на Московската патриаршия. До 1686 година православните епархии на тази територия са били подчинени на Константинопол, и са били прехвърлени под юрисдикцията на Московската патриаршия силово. В Томоса от 1924 година Константинополската патриаршия констатира, че никога не се е отказвала по законов начин от юрисдикцията си над Киевската митрополия. Точно на това основание беше удовлетворена молбата на архиереите от Православната Църква на Полша за предоставяне на автокефалия. Макар и каноничността на Руската Православна Църква в момента да се признава в православния свят, съществуват множество факти, както исторически, така и съвременни, които могат да я поставят под съмнение. До 1917 година РПЦ се управлява от Светейший Правителствующий Синод, начело с главен прокурист – светски чиновник, назначаван от императора. След 1917 година, на територията контролирана от Съветите, Руската православна църква е разгромена, а духовенството унищожено или прогонено. Оцеляват само тези, които обявяват, че са безусловно лоялни към съветската власт – обновленци и сергианци. Впрочем, от 1935 година и сред тях започват масови арести както сред епископите и духовенството, така и сред активните миряни. През есента на 1943 година Сталин взема решение да използва за политическите си цели руската емиграция, както и да организира блок от страните на Източна Европа и Балканите, използвайки наред с другите инструменти и етноконфисеоналния лост за изграждане на образа на СССР като ново превъплощение на Третия Рим. С тази цел той вика в Кремъл трима оцелели митрополити от сергианската групировка: Сергий (Страгородски), Алексий (Симански) и Николай (Ярушевич). Отделяйки за целта правителствения самолет, Сталин заповядва да бъдат събрани от лагерите останалите живи лоялни епископи, необходими за провеждането на „събор“ и избирането на нов „патриарх“. Но оживялите епископи се оказват твърде малко, за да придадат на сталиновата постановка убедителен изглед. Наложило се да бъдат направени няколко екстрени, и отчитайки обстоятелствата съмнителни ръкополагания. В резултат, 19 човека, които се обявяват за православен събор, нарушавайки ред норми на вселенското и руското православие, учредяват Руската Православна Църква Московски Патриархат и провъзгласяват Сергий Страгородски за „Патриарх на цяла Рус“. Става дума именно за учредяване, а не за възстановяване, доколкото от времето на синодалното управление, такава организация като РПЦ МП не е съществувала. Новата „православна църква“ е организирана според преките директиви на Сталин, като филиал на специалните служби, и като тоталитарна секта, отхвърляща принципите на православната съборност. Трима лоялни и приближени архиереи, получават по-голяма власт от Поместния събор, и правото да управляват административно Църквата по-диктаторски от царски синод. Отхвърлен е принципът за изборност на епископите и са премахнати изборите за енорийски старейшини. След разпадането на СССР, запазвайки близките си връзки с руските специални служби, и успешно използвайки ги в новите условия, архиереите от РПЦ се заеха успешно с бизнес, получавайки данъчни облекчения като отплата за лоялността и сътрудничеството. РПЦ като цяло, както и отделни архиереи са съучредители, членове на борда и акционери на множество банки, предприятия за продажба на благородни метали, нефт, цигари и алкохол. На практика РПЦ МП се превърна в офшорка, в която религиозният компонент служи само като прикритие за неговата бизнес дейност и като предлог за получаване на облекчения. Многобройни факти говорят и за близко сътрудничество на РПЦ на всички нива с руските специални служби, както и за системна работа на специалните служби под църковно прикритие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие сериозно ли вярвате в подобни континюитети?

    05 Апр 2023 18:38ч.

    Забравихте ли че между първата и втората българска държава има 150 години робство, а между втората и третата цели 500 години? Колко става общо: точно половината от тези 1300 години. Друго щеше да бъде, ако бяхме държава само на 650 години, но НЕПРЕКЪСНАТО. Сравнете например, армиите на първата и втората държава, колко са многобройни, какъв дял от населението е било ангажирано с войската. Има коренна разлика, при първата държава имаме народна армия, в която дори жени са участвали, във втората платена армия по византийски образец. Спомнете си че 100 години преди падането по турско робство, народът се вдигна за да се защитава САМ от татарите. После при падането под турско робство не се случи нищо подобно на борбата на Самуил за да има България, но и народът не беше толкова свободен икономически колкото е бил през първата държава че да се вдигне за да защитава втората. Ние сме държава на по-малко от 150 години, трябва да се слепи за да не го видите. Сравнете нашата и унгарската държава, те са били само 150 години под турско робство и им личи отвсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горното е към Омуртаг и княза

    05 Апр 2023 18:41ч.

    междувременно някаква украинска пропаганда се е вмъкнала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: 05 Апр 2023 18:32ч.

    05 Апр 2023 23:56ч.

    Искам да обясниш защо КГБ, което отдавна не съществува в Русия, е по-лошо от ЦРУ, чийто филиал беше през последните години на СССР - от времето когато Юрий Андропов, начело на КГБ, тръгна на конвергенция с ЦРУ, но постави КГБ в положението на по-младши брат. Обясни защо цариградския патриарх - слуга на ЦРУ и на дявола е добър и има право да разбие Украинската православна църква (Московска патриаршия), а Сталин не е имал право да въстанови през 1943 г. Руската православна църква, унищожена от юдео-болшевиките на Ленин и Троцки, какъвто беше и предтечата на шопара Горби крипто хазарът Юрий Андропов. Обясни защо днес талмудо-сатанистите в Киев унищожават православието в Украйна, дадено от Първата българска държава и наследено от Първата руска държава - Новгородска и Киевска Рус, съставена от няколко руски княжества. Измислената от западните русофоби и от юдео-болшевиките на Ленин изкуствена държава УНР/УССР не е съществувала никога до 1917-1918 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геофизик

    05 Апр 2023 16:12ч.

    Много любопитен съм за състава на Министерския съвет на "Възраждане". Като техен гласоподавател се надявам в него да са изтъкнати специалисти в различните ресори на държавното управление. Също така е важно дали Костадинов би предложил и структурни промени в МС, защото смятам, че в сегашния му вид има министерства тип "чиста измишльотина". Какво е също така отношението на "Възраждане" към огромния брой агенции, комисии, комитети и т. н., съставляващи армията на държавната администрация. Но на тези мои въпроси едва ли ще науча отговора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държавната администрация - паразитиращите

    05 Апр 2023 16:47ч.

    държавни служители-вредители, при които докато текат съкращения, непрекъснато се увеличават. При това са циментирани със Закон за държавния служител, който им дава извънредни права и привилегии. Особено вредни и продажни са висшите държавни служители от началник-отдел нагоре, за които единствената правилна перспектива е да умрат на работните си места, едновременно с пенсия и заплата, но да не ги освободят! Така и ще ги изнасят от министерства и от агенции - само с краката напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    05 Апр 2023 19:54ч.

    Е, нали си от възраждане. Какво друго има значение? Щом си от там без да наеш какво точно смятат да правят, а само поради некви лозунги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    05 Апр 2023 19:47ч.

    Костадине, на калпавите русифиби, Путин им е виновен. Следвай пътя и дано успееш. Засега Възраждане единствената партия даваща надежда за бъдеще на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    05 Апр 2023 21:23ч.

    Хем робот, хем анонимен ама умен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ей, tri_chal

    06 Апр 2023 2:36ч.

    ти си едно тричано куче, което още не може да се освести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    05 Апр 2023 23:24ч.

    Хвала, Възрожденци! Успехите ви радват, и мен, и многобройните ви привърженици! Каузата ви заслужава още по-голяма подкрепа, ще успеете! Ще се опитам да бъда кратка, макар че и пресконференцията, и коментарите повдигат много теми. Първо, към недоверчивите, каквато съм и аз впрочем: по-важно от съмненията е това, което се случва, а то е, че все повече хора се вслушват в ясните послания на Възрожденците и ги осмислят през своя житейски опит. Подходът на „Възраждане“ да разговаря с хората по градове, села и паланки създава жива двупосочна връзка, която е залог за бъдещите им успехи. Така мисля. Сега обаче и малко критика. Не беше ли Бай Тръмпи, който ни натресе Херо и ни прибра парите за първите 8 ефки? Нямаше нужда толкоз да го хвали Костадинов, още повече, че в „Епицентър“ в частност, а може би и в репортажите на други медии, се набляга тъкмо на одобрението и не е спомената нито дума от критиката към него. С журналистите може би е време да заровят за известно време томахавките в интерес на делото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    05 Апр 2023 23:38ч.

    Другият въпрос, който ми се иска да поставя, е за позицията на "Възраждане" по отношение на ДПС и техните гласоподаватели, която, поне за мен е неясна. За фиктивните гласове в Турция – там горе-долу ясно. Но за мюсюлманите, живеещи понастоящем в България, както и за заминалите по време на Възродителния процес за Турция, смятам, че е крайно време да се изговори истината и да се действа: да се каже кои сили подкокоросаха Тодор Живков и БКП-то в последните години на социализма да организират този сакатлък и с какви цели, краткосрочни и дългосрочни. Има редица добросъвестни изследователи на темата, въпросите за произхода и принадлежността на тези наши съграждани е доста добре изяснена и тяхното повторно приобщаване по начин различен от този, по който ги ползва ДПС, е кауза не по-маловажна от възстановяването на българското самосъзнание у тотално отнесените наши западни „северни“ съседи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи