Костадинов: "Възраждане" иска прозрачност и контрол над работата на "Информационно обслужване"

Костадинов: "Възраждане" иска прозрачност и контрол над работата на "Информационно обслужване"

Ръководството на „Възраждане“ се срещна с директора на „Информационно обслужване“ АД Ивайло Филипов и поиска всички политически сили да имат свои наблюдатели при отчитането на изборните резултати в компютърния център на дружеството в ЦИК.

От „Възраждане“ посочиха, че  нито една партия към момента няма достъп до центъра и оттук идват и съмненията, че дружеството ще опита да манипулира вота, тъй като би следвало да може да се проследи целият изборен процес, както това се случва в Секционните избирателни комисии (СИК), Регионалните избирателни комисии (РИК) и Централната избирателна комисия (ЦИК). Недоверието към работата на „Информационно обслужване“ АД (ИО АД) идва и след посещението на директора Ивайло Филипов в САЩ.

„Вие много добре знаете, че към Вашата работа има огромно обществено недоверие. Със сигурност ИО АД е много по-неодобрявана даже и от парламента, което е много трудно постижимо. Никой не Ви вярва. Вие бяхте в САЩ и дори не дадохте обяснение какво правите там. По време на избори, което е нередно. Точно поради тази причина ние смятаме, че Вие нямате право да заемате повече този пост. Ако имате малко чест и достойнство като български държавен служител, е редно да си подадете оставката и да напуснете тази позиция, защото с отиването си там Вие хвърляте сянка върху честността на изборния процес. Ние Ви нямаме доверие. За нас Вие сте отишъл там, за да получавате инструкции. И ако имате обратното основание, докажете го.“, каза  Костадинов при срещата с Ивайло Филипов.

По-рано през месец март „Информационно обслужване“ АД представи своите софтуери. На срещата за това беше изрично подчертано, че екипът, който ще въвежда данните, които ще се акумулират от  софтуера на „Информационно обслужване“ АД, е на ЦИК. До там политическите партии достъп нямат. Освен това софтуерът, с който се изчисляват резултатите от изборите, 20 години не е удостоверяван и проверяван за уязвимости, не е  и сертифициран по международните стандарти.

 

Коментари

  • Марк Твен

    30 Март 2023 18:30ч.

    Ако от изборите зависеше нещо щяха да ги забранят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят

    30 Март 2023 18:42ч.

    Чудно, колко много хора не разбират този проста истина и продължават да се надяват. Никой няма да ти даде нещо даром - трябва да си го вземеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    30 Март 2023 18:55ч.

    Аре, стига с тия клишета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Мария

    30 Март 2023 19:24ч.

    Аха, разбирам, че си толкова удовлетворена от политическите безобразия, че само клишетата на недоволните ти пречат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Марк Твен

    30 Март 2023 19:34ч.

    От изборите не зависи нищо, защото масата от хората мисли като Вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клишета са аранжирането на изборни резултати от окупиралата ни амбасада

    30 Март 2023 20:21ч.

    Позор за робската ни участ на васали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • деса

    30 Март 2023 18:57ч.

    Това с машините е хитрата манипулация.Бързо,лесно непроследяемо.Той затова е бил в САЩ,за да го подковат.Ясно е и за децата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    30 Март 2023 18:59ч.

    Директорът Ивайло Филипов е новия проф. МишоК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както първи провидя и прогнозира Богомил Бонев „контролни“ на бг ученици са причините за „тероризма“ в мноооого кавички.

    30 Март 2023 19:19ч.

    „Ученички от Сливен и Нова Загора са подали два злоумишлени сигнала за поставени взривни устройства в училища. Това съобщават от полицията. След извършена проверка не е установена реална заплаха. В Сливен сигналът е подаден от ученик в 7 клас, получен чрез SMS до преподавател. Четири момичета, ученички в 5 клас са подали сигнала в Нова Загора чрез телефонно обаждане до 112. Пред органите на реда те са обяснили постъпката си с нежеланието си да посещават учебните занятия. Всички са разпитани заедно със своите родители. Работата по случаите продължава. С децата работят инспектори от Детска педагогическа стая.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    30 Март 2023 21:16ч.

    Богомил Бонев беше най-добрият министър на МВътр.Р.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    30 Март 2023 21:12ч.

    "...че нито една партия към момента няма достъп до центъра и оттук идват и съмненията, че дружеството ще опита да манипулира вота, ..." Тези съмнения датират още от 1990 година от юнските избори!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    30 Март 2023 21:19ч.

    Ние ще гласуваме и за българите, защото сме отговорно мнозинство гласоподаватели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    30 Март 2023 21:52ч.

    Евала още 10 години тупкайте топката, докато свърши войната а после ще станем близки с новия хегемон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    30 Март 2023 23:03ч.

    Назаем от афера.бг, коментира "знаещ": "Най-концентрираното и най-правдивото описание на бита, психологията и интелекта на народа ни е бацилът „ЛАКТОБАЦИЛУС БУЛГАРИКУС” – единственият бацил кръстен на нация. Народ-бацил, който не го хваща епидемия, но унищожава всичко, който го приеме и до което се докосне. Той ни предпазва от болести, земетресения, наводнения. Дори и корупцията на управляващите не може да го довърши. Народ-бацил, който е провалил византийската и османската империи. В качеството си на съюзник в две световни войни срина Германия, ликвидира СССР, унищожи Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ). Започна разпадането на Европейския съюз и идва реда за краха на НАТО. Жестока разрушителна сила, от която другите загиват, а той оцелява. Народ, чрез който БОГ изпитва собственото си търпение и го пази от природните катаклизми, а другите наказва." Време е за Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    30 Март 2023 23:31ч.

    Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    30 Март 2023 23:09ч.

    "ИО предавал софтуера на ЦИК с протокол и може да предостави копие от протокола." Абе тия за малоумни ли ни вземат? Протоколът е лист хартия за приемане - предаване. Как протоколът гарантира изправността на софтуера, а?Направо ми иде да хвърля нещо тежко по Филипов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    30 Март 2023 23:57ч.

    Последното изменение от 01.02.2023 г. Гласувано с гласовете на Възраждане (18 гласа "за" и нито един глас портив или въздържал се) ведно с ГЕРБ-СДС, ПП, ДБ и ДПС. Само БСП прояви кураж да гласува против!!!! Ето част от постановките за изпращане на български войници в месомелачката на гражданската война в провалената, измислена и изкуствена квази-държава Украйна: "§ 1. В чл. 56 т. 4 се изменя така: "4. участие в операции, мисии и в международни инициативи на или извън територията на страната;". "§ 3. В глава трета наименованието на раздел II се изменя така: "Участие на въоръжените сили в операции и мисии самостоятелно или в състава на многонационални военни формирования извън територията на страната и в състава на многонационални военни формирования на територията на страната". " § 4. Член 61 се изменя така: "Чл. 61. Въоръжени сили на Република България могат да бъдат изпращани и използвани самостоятелно или в състава на многонационални военни формирования извън територията на страната и в състава на многонационални военни формирования на територията на страната при спазване на българското законодателство, целите и принципите на Устава на ООН и другите международни договори в сила за Република България, като се отчитат националните интереси." " § 5. В чл. 72 ал. 1 се изменя така: "(1) Оперативното управление на българските въоръжени сили в случаите по чл. 61 се осъществява в съответствие с решенията на международните организации или международните договори за мандата на конкретната операция, мисия или международна инициатива." https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/2137231390/issue/6911/zakon-za-izmenenie-i-dopalnenie-na-zakona-za-otbranata-i-vaorazhenite-sili-na-republika-balgariya-(dv-br-35-ot-2009-g) Законът е обнародван в ДВ, бр.14 от 10 Февруари 2023г. ЗАЩО К.К. БЕШЕ ТВЪРДО "ЗА" ТОТАЛНАТА МАШИННА ФАЛШИФИКАЦИЯ, КОЯТО МИНА ГЛАДКО, ТИХО И МИРНО НА ДВА ПОРЕДНИ ИЗБОРА И КОЯТО НЕ ПРЕДПОЛАГАШЕ ИВАЙЛО ФИЛИПОВ ДА ГО ПРИВИКВАТ НА СПЕЦИАЛЕН ИНСТРУКТТАЖ В САЩ, А СЛЕД КАТО ПОСЛЕДНИЯТ СЕ ОСВЕТИ ОТ НЕМАЙ КЪДЕ, КОСТАДИНОВ СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ Е СРЕЩУ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ НА "ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ" АД? ЧАК СЕГА ЛИ ПРОГЛЕДНА Г-Н КОСТАДИНОВ???? ЗАЩО МЪЛЧА ДОСЕГА? ДА НЕ БИ ДА СА МУ БАВНИ РЕОТАНИТЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мълча защото Костадинов е скрита "лимонка"

    31 Март 2023 10:35ч.

    винаги досега признаваше резултатите от машинното гласуване, в НС гласува против хартиените бюлетини за да нямало фалшификации, а пък сега се сетил да иска подробности по броенето. Защо не ги поиска когато бяха в парламента? Или пък защо не подкрепи ДПС, които искаха купуване на т. нар. "табулаторни" машини, които четат хартиените бюлетини и така се избягват грешки и фалшификации от страна на секционните комисии, които никой не контролира как работят? За закона за въоръжените сили пък да не говорим, там е пълна излагация за Възраждане, но Костадинов грешки не признава, той може да говори само с апломб, не върви за такъв велик вожд да признава грешките си. Да се смееш или по-скоро да плачеш, като гледаш такива "патриотични водачи", уж всичките много обичат България, пък единият повече обича чашката, вторият хапката, третият кьоравото, а пък този егото си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • апетита идва с яденето

    31 Март 2023 8:46ч.

    Копейкин става все по нахален. първо поиска 400 000 ласа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • продължение

    31 Март 2023 8:47ч.

    ...сега иска и контрол над И О! А надали ще стигне и 10% !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    31 Март 2023 9:04ч.

    Костадинов без да иска, е нацелил една много важна и болна тема - обществен контрол над "ИО". Защото не броенето по избори е проблемът там - смешно лесно е то да бъде проконтролирано от петима тинейджъри с помощта на excel. Проблемът са държавните поръчки за различни 'системи' - раздути цени, бавно и некачествено изпълнение, прехвърляне на подизпълнители... Много, ама много подобно на далаверата с пътищата. И е така отпреди Герб и МишиК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    31 Март 2023 12:03ч.

    Каквото и да гъгнете, Костадинов и Възраждане са единственият избор. Когато се събудите с повиквателна, ще ми бъде интересно да видя лицата ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоп на малоумната агитация!

    31 Март 2023 14:28ч.

    Първо прочети " ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ от 30 Март 2023 23:57ч., по-горе, а после ако нямаш срам и ум, продължавай с малоумните си опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи