Костадинов: В момента наблюдаваме разпад на колонията, което може само да ни радва

Костадинов: В момента наблюдаваме разпад на колонията, което може само да ни радва

"В момента нямаме разпад на държавата. Държавата ни се разпадна още през 1989 - 1990 г. В момента наблюдаваме разпад на колонията, което може само и единствено да ни радва". Това коментира председателят на партия „Възраждане“ и на парламентарната група в 49-то Народно събрание Костадин Костадинов на страницата си във Фейсбук.

"Като единствена българска политическа организация в парламента Възраждане води последователна борба за деколонизацията на България от години и резултатите вече са видими. Под нашият натиск американският колониален режим се разпада пред очите ни. Скоро ще победим окончателно! България отново ще бъде свободна, независима и велика държава!", пише още Костадинов.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • да,

    16 Май 2023 13:44ч.

    Пробуждането започна, следва Възраждането!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    16 Май 2023 13:45ч.

    Дано е така, иначе тази държава си заминава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    16 Май 2023 14:44ч.

    Тази държава си замина откакто си смени господаря.С такъв началник - такъв резултат.А самостоятелното ни измъкване от гробището е илюзия.Тъжно и жалко е,но това е положението.Макар че противоречията в света ни дават някакъв шанс,но кой ще се възползва от тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    16 Май 2023 16:30ч.

    В скоро време ще се молим на Русия да ни дадат парче хляб. Не е далеч деня. Вие евро педали и "демократи", ама само с лозунги и заклинания не се живее!!! Скоро ще сме на опашка при Русия и Китай НИЕ, всички "демократи" !!!Защото трябва и да се яде освен да се лъже !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дейвид

    16 Май 2023 13:50ч.

    Хубаво е , че България иска да е независима , силна , могъща държава. Но за това са необходими някои условия : 1. използваемо ЯО със съответните носители , 2. мощно лоби във центровете за вземане на решения на планетарно ниво , 3. охраняема граница , 4. швейцарски тип въоръжаване, 5. силно селско стопанство , 6. малка , но със висока принадена стойност икономика , тип швейцарска . И шестте условия липсват. Засега. Извод - на този етап България няма начин да бъде мощна, силна, уважавана държава , още по малко самостоятелна. Кой разбрал - разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошото е, че ти нищо не си разбрал

    16 Май 2023 14:32ч.

    По Света има много на брой суверенни държавибез да имат: "използваемо ЯО", "мощно лоби във центровете за вземане на решения" защото те сами си вземат решенията, "швейцарски тип въоръжаване"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добре

    16 Май 2023 15:53ч.

    Даже е разбрал. Суверенните държави се броят на пръстите на едната ръка. САЩ, Русия, Китай и Индия. Това са. Останалите или гравитират около някой от големите, или са откровени колонии като нас. Ако можем да я докараме до гравитиране с частична автономия- пак ще е голям успех. Пълен суверинитет и величие, това са пълни глупости разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-Ха-Ха

    16 Май 2023 16:28ч.

    Първа Частна Държава (а.к.а. САЩ) не е суверенна повече от 100 години. Ако под "суверен" разбираш собствениците ѝ вместо народа - тогава съм съгласен с теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    16 Май 2023 13:52ч.

    За мен това е прекален оптимизъм. Хаитянинът пипа с желязна ръка, скоро правителството на войнолюбците ще е факт. А народът спи .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събуждане

    16 Май 2023 14:11ч.

    На 21.05.2023 г. - неделя - от 14:00 часа Поход на Мира за Неутралитет и Невъвличане на България в гражданската война на руска територия в измислената държава "Украина". За София - сбор пред НДК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    17 Май 2023 12:07ч.

    И като се "събуди" прозореца отворен и краката развити...........Самостоятелна държава/регион/ може да съществува, ако е над 20 милиона/справка Сев.Корея, Иран/....Ние колко сме, а ма давай копейката има нужда от нова кола и нова къща......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, чак разпад на колонията...

    16 Май 2023 13:56ч.

    Има известни търкания между отделните клонове на колониалната администрация, но чак колонията да се разпадне толкова бързо - няма да стане, "началниците" няма да го допуснат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма начин да се оправи държавата,

    16 Май 2023 13:57ч.

    ако наличното на всички нива не се разпадне окончателно и безвъзвратно. Разпад на законодателната власт, сега видимо се разпада съдебната, наред е изпълнителната. Когато всичко това се срути, или ще плуваме или ще се удавим. На българското страхливо племе му предстои да си запазва държавата. Щото нов Освободител няма да има

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно що

    16 Май 2023 14:08ч.

    Чехия, Словакия, Унгария, Полша, прибалтийските, Словения, Хърватска и пр. Не се разпаднала през 1989 г., а не щат и да чуят за соца, а сал България на Копейкин се е разпаднала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господин невежия, на който му е интересно,

    16 Май 2023 14:23ч.

    от всички гореизброени само Унгария и Полша не са в резултат от контрареволюционния разпад през 1989-1992 г. В резултат на същия този разпад е и прелюдията на Новата световна война - днешната гражданска война на територията на квази-държавата "Украина", МалоРусия, Новорусия и Запорожие от Руската империя, а по-късно неразделна част от СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочината се тресе

    16 Май 2023 14:10ч.

    но дали отвъдното ще е по-добро? Ще се радвам светлото бъдеще да не идва само от Възраждане, за да е сигурно че ще дойде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    16 Май 2023 14:21ч.

    "Фермата на животните" от Оруел. Жирафа изпърдя, да се готви Пауна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колония НИКОГА не се разпада

    16 Май 2023 14:33ч.

    Защото тя не се управлява сама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отново точна оценка

    16 Май 2023 14:37ч.

    от страна на д-р Костадинов !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    16 Май 2023 15:18ч.

    Как точно се разпада колония - като се разпадне империята собственик или като се освободи колонията. Та кое се случва според "възрожденеца"? Ми нито едно от двете, обаче стотици новоинтелектуалци, смятащи се едва ли не и за будители надуват вовозели и пеят дитирамби, понеже са намерили вожд - освободител, способен да свърши това, което досега не можеха, защото не им позволявали, а истината е, че са неспособни да направят сами. И сега ще бъдете излъгани не защото сте доверчиви, ами защото сте глупави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    16 Май 2023 15:28ч.

    Добре е да се ритат там по върховете, МНОГО е добре! ... за останалите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    16 Май 2023 15:33ч.

    „Възраждане“ е единствената партия в българския парламент, чиито позиции одобрявам и подкрепям, писала съм неведнъж. Но моят прочит на случващото се тези дни е по-различен: Мишена е Борисов. Но не заради „пачки и кюлчета“, нито заради "Барселонагейт". Не и заради Балкански поток и подареното на Путин българско овчарско кученце. Пародията на атентат, както и „израелският експерт“ на мястото на събитието, препращат към друг, съвсем не пародиен, а реален и трагичен атентат, при разследването на който бе упражнен натиск върху българските разследващи органи от външни сили за приемане на желано от тях становище. Да не влизам в подробности кой каква позиция е заемал тогава и как се се развили по-нататък житието и кариерите на някои от участниците в това разследване. Намирам днешните „цивилизовани“ публични линчувания за неморални и грозни, освен в случаите, когато се касае за престъпления срещу деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неам нерви

    16 Май 2023 15:42ч.

    Досега няма империя, която да не се е разпаднала след като ни е колонизирала. Така че, споко, само трябва в подходящия момент да оближем задника на поредния победител и... пей сърце юнашко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    16 Май 2023 16:12ч.

    Това, което пишете, просто не е необходимо. Обстоятелствата по света и у нас ВЕЧЕ се промениха и продължават да се променят пред очите ни. Обстановката е напълно благоприятна за първи стъпки към суверенитет и независимост. Надявам се и преките, и косвените „жертви“ в пародията да проявят нужното мъжество и устойчивост, и да се върви към нови избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радващ разпад?!?!

    16 Май 2023 17:51ч.

    От това може да стане студия, дори по-голям труд, да не говорим че може и епохален труд да излезе, ако напуснем виртуално границите на България. Само нахвърляни мисли - stichpunktweise. Ние сме квази (псевдо) суверенна държава, но донякъде и квазиколония. Коригирам КК. Не колонията се разпада, разпадат се остатъците суверенност, разпада се държавността на националната ни държава. Коригирам КК – да, но нека не заблуждавам публика - той и В са моят избор, за тях гласувах, на този етап ще продължа да ги подкрепям. Ярък привърженик на България - свободна и колкото е възможно по-независима. Събирах подписи в полза на ЛЕВА. Знам мислите на либералната младеж. Посърваха тежко след като ги матирах без дори да се напрягам. Постлибералният свят е изчерпан, банкрутирал, отвратителен, арогнатен, алчен, циничен, лицемерен, лъжлив, жесток, човеконенавистен, отвърнал лице от божественото, от правото, от закона, от истината, от човещината, хищен, безпътен, корумпиран, продажен, двуличен. Бг е ограничено на брой и изчезващо поселение в хубаво земно кътче, геостратегически много проветриво, рисково. Дезорганизирано, немобилизирано, недисциплинирано, немотивирано (с елементи на отчаяние) общество, загубено в историческа безпътица и отчайващи демографски изгледи. Отрасли като образование, здравеопазване и отбрана са в открито кризисно състояние, негативизъм, отхвърляне, липса на доверие, потенциал за бъдещ спонтанен разпад. Имплозия, може и експлозия, според предпочитания! "Партньорите" открито демонстрират неприемане, нехаресване, дори погнусяване от нашите порядки. Открито не се харесваме, двустранно! Лъжат ни, подритват ни, практикуват открито нечестни и неизгодни за нас похвати. Напълно игнорират и смачкват опити за защита на позициите ни, на естествен национален интерес. С партньорите сме културно, емоционално и манталитетно ЧУЖДИ! Дори центр.европейците Вишеград направиха опит за контакт с нас, бързо изоставиха идеята. Ние като страна със Запада нищо не можем да правим. Възпитан от тях и по техен образец наш елит, може да им пее песните, но обществото ни не може да се вгради културно и да бъде прието там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радващ разпад?!?!

    16 Май 2023 17:58ч.

    Начело на страната стои една компрадорска, силно зависима (дори държана силово в зависимост чрез тежки компромати) , продажна, агресивна, грабителска, неинтелигентна политическа класа, силно оплетена по мафиотски образец със сенчести центрове на икономическа и финансова власт, вътрешна и външна! Дето казват – мафията ни си има държава! България е малка, силно отворена икономика, ниска ефективност, висока материало и енергоемкост, продукти с ниска добавена стойност, нито един международно познат бранд, растящ брой нац. баланси са силно зависими от внос. Износът и вносът са ориентирани предимно към Запад, основно Европа. Изпадането на страната ни от западните пазари и от веригите на доставки ще е равносилно трагедия. Ако в нечия глава се въртят разни мисли, да има предварително готови, много убедителни отговори, иначе бърза и тежка, тотална катстрофа! По-горе стана ясно, че Западът вече не може да е културен пример, надежда, образец, стандарт (в по-широк обществен и културен смисъл, ). Разбирам КК, той е политик, заема една много обоснована, критична позиция. Искаме да чуем и силно обоснована и аргументирана, градивна позиция. Да, онези не стават - това го виждаме, разбираме го, ясно е, но какво правим после?! Не го изрича, но някак латентно в повествованието му се съдържа "твърдение", че РФ може да пример нас. А може ли да е? А реалистично ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалистично е

    16 Май 2023 18:19ч.

    Все още можем да си запазим енергетиката. На този етап няма проблем, защото ни убиха енергоемките производства. Добавяш развалени концесии/много е важно да им скипнем суровините/ и отказ от т. нар. Общоселскостопанска политика на еврорайха и изплуваш за по-малко от две години. Не знам, защо забравихте, че държавицата не беше толкова зле и зависима няколко години преди да ни "приемат" в ЕС. Основата на една държава е енергията, храната, образованието и здравето. Всичко останало са подробности. Научете се да мислите! Ко е първичното?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радващ разпад?!?!

    16 Май 2023 18:21ч.

    Там има без съмнение добри неща: децата са синове и дъщери и продължават имат майка и татко, ценностно общество обърнато към традиционно християнство (кулутурна космогония на обществото), цени се, обича се Родината, държавен суверенитет. Заявяват се за: мощни, възспиращи въор. сили., семейство, дисциплина, патриотично и модерно образование, отхвърляна на принудителни, масови генетични терапии и експерименти, стремеж за отглеждане и консумиране на натурална храна. осигуряване чисти вода и въздух. Разбираме историята, литературата, чувствителността към света, езика, буквите, изкуството! Наред с хубавите неща, там има маса напълно неприемливи неща! Много насилие от всякакъв вид, много бандитизъм, много безчестие, липса на справедливост, тънка прослойка олигарси буквално ограби цялото общество и последните събития показаха, че президентът открито продължава да разчита на тези хора, стига да преположат клетва в него и да ударят чело пред чертога му. Разбирам, влизам в положение, РФ е поставена пред смъртна заплаха, всъщност тази заплаха никога не е преставала. Безпътният и граблив Запад иска да им отиде на "гости" за обезпечаване на кратковременното си оцеляване, докато намери надежден начин за изчистването на човешката плесен, която подяжда ресурсите на планетата Земя, отредена исторически само за западните елити. Формално РФ нападна У., но РФ всъщност няма необходимост и особено желание да "ходи" никъде, те нямат обществен ресурс да се оправят с това, което им е „дадено“ на тях от историята. Водят активно политика, дори военна политика навън, но същност е дефанзивна! Заявено ясно, не приемаме повече война на наша територия, ако ви се прииска пак, всички заедно заминаваме в небитието! В условия на фактическа война ссъс Запад, РФ не може да открива тежък фронт вътре в страната, там винаги си имало много фронтове и без това, много жестокост. Ухажват олигарсите, лицемерничат с народа (уж в У. се ковял новият руски елит!). Целта е пределно проста: фактическо запазване на статуквото, гарантиране на вече сложилата се собственост и властта в капиталистическа, консервативна РФ! Това какво отношение има към нас? Как точно ни засяга? Ние къде сме? Трудни въпроси и още по-трудни отговори! Ако трябва да сме честни - Никъде! Закъсали сме! Отнийде взорът надежда не види! Западът е абсурден, РФ не става, а и много лошо си постлахме там – нека не бъдем наивници – РФ не иска да чуе за нас, не сме им притрябвали. Китай предизвиква само ужас! Не ми се обяснява, че си направо страшно! Не се правете неразбрали, там вече практикуват още по-страшни неща от Запада. Цифровият концлагер не е само проект, а се случва! Сами да вървим към светло бъдеще?? Няма такова! Изключено! Какво и с кого? Това е отделна, могъща, обемиста тема. Мога да изкажа хипотези, но не ми приляга. ККостадинов ни „дължи“ пръв някакви отговори! И тези отговори вече започват да закъсняват, че както са тръгнали нещата, неговото време може да дойде по-скоро, отколкото изглежда. Помните ли как паднаха могъщият ссср и вечният Т. Живков. Паднаха невероятно бързо, буквално от днес за утре! "Радващият разпад" ала КК е ясен?!?! А какво правим после с творческия и оптимистичен път и градеж?! Възраждане, време е да се подготвите за един увлекателен и мотивиращ разказ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да пишеш кратко и ясно

    16 Май 2023 18:25ч.

    Чаршафи никой не чете, щото обикновено нямат смисъл. Ако не можеш да кажеш в няколко изречения основното, за нищо не ставаш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига рива

    17 Май 2023 9:53ч.

    Много хубаво си го е написал човекът! И е повдигнал въпроси, които много хора си задаваме. Който го мързи да чете (за съжаление са все повече) - да ходи да гледа картинки и клипчета. Като жена ми, като ѝ покажа статия с размер на няколко машинописни страници - "Не можеш ли да ми го резюмираш?" Ми не, не мога! Чети ако искаш, това не се налива с фуния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унищожител на чаршафи

    16 Май 2023 20:49ч.

    Безпросветни, безмисловни, безписмовни, умствено лениви, арогантни, самомнителни и авторитарни, семпли и ограничени индивиди живеят с дълбока убеденост, че с максимум 3 изречения са в състояние да обхванат безбрежното богатство на света, а след това задължително започва безсмислието, но това се оказва белег само на тяхната собствена ограниченост и нищета :((((. От второ изречение дори няма необходимост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФаниГаниМилкова

    16 Май 2023 21:06ч.

    "Под нашият натиск американският колониален режим се разпада пред очите ни. Скоро ще победим окончателно! " Не е зле господинът да вложи повече разум и да намали малко хвалипръцковщината, ако иска по-голям брой интелигентни хора да го харесат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФаниГаниМилкова

    16 Май 2023 21:08ч.

    "Под нашият натиск американският колониален режим се разпада пред очите ни. Скоро ще победим окончателно! " Не е зле господинът да вложи повече разум и да намали малко хвалипръцковщината, ако иска по-голям брой интелигентни хора да го харесат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Егати патриота е този

    16 Май 2023 21:27ч.

    че и "Скоро ще победим окончателно". Кои сте вие дето ще побеждавате и кого ще побеждавате? Едни българи срещу други българи ли? Дава ли си сметка, че това е призив за гражданска война? И в 404 почна така, с безотговорни приказки на политици, ужким патриоти и пасивност на службите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    16 Май 2023 22:25ч.

    Питате кого ще победят Възрожденците - ще победят колонизаторите. А народа български ще обединят. За начало ще раздадат на политиците по един юнашки калпак, да не се чудят фес ли, кипа ли, ушанка ли или каубойска шапка да нахлупят! Както писа форумният доцент, Гешев си е хвърлил каскета, не видяхте ли, че ходи гологлав сега, бива ли така...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същите общи приказки говореха и в 404, Живке

    18 Май 2023 14:57ч.

    знаете как ги употребиха в крайна сметка, с помощта на подобни кукундрели за политици, поредните "спасители" на 80-те %. А черните списъци за които говориш съвсем не са нещо ново, появили са се още през Римската република. Само че никога това не е минавало метър безнаказано, защото една несправедливост не се поправя с друга несправедливост, затова са измислили съда и демокрацията. Да виждаш тези думи споменати от вашия кукундрел? А предизборната кампания свърши преди месец и половина, подобни призиви явно нямат връзка с избори, а са закани за саморазправа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Менахем бегин

    16 Май 2023 23:26ч.

    Лазерно точен. Респект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    17 Май 2023 10:48ч.

    "Комунизмът си отива, спете спокойно деца" Васко Кръпката / ПББ 1991

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи