Костадинов: Тази агония трябваше да приключи. По-добре късно, отколкото никога

Костадинов: Тази агония трябваше да приключи. По-добре късно, отколкото никога

„По-добре късно, отколкото никога. Наистина тази агония трябваше да приключи“. Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира думите на Слави Трифонов и новината, че напуска коалицията. По думите му оттук нататък съвсем нормално е да има нови избори – нещо, което огромна част от българското общество според него чака.

На въпрос дали "Възраждане" би участвало в правителство с тези партии той отговори: „Както преди шест месеца, така и сега ще кажа отново – ние може да разговаряме с всеки на база на нашата програма, която е публична и която защитаваме всеки ден."

Костадинов отново припомни петте условия, които могат да обсъдят с когото и да било още утре в този парламент.

"Първото условие е задължително да се изтегли плана за въвеждане на еврото и да се поеме ангажимент то никога да не бъде въвеждано в България. Второто е прекратяване на договора за американските бази, които ние предоставяме безплатно на САЩ. Ние сме единствената страна в света, която е направила нещо подобно – да даде своя територия безплатно на чужда държава", каза Костадин Костадинов.

Третото условие е да се създаде преговорен екип на широкопартийна основа, който да започне предоговаряне на условията на членството на България в ЕС. По думите на Костадинов към този момент това членство носи повече щети, отколкото ползи на България.

Четвъртото условие на "Възраждане" е насрочването на референдум за членството на България в НАТО, а петото - незабавно вдигане на санкциите срещу Русия.

„Да отидем на избори като референдум за бъдещето на България. Нека да видим дали това, което казваме ние, се подкрепя от българите, или това, което казват партиите", призова Костадинов.

На въпрос при вот на недоверие как биха гласували депутатите от „Възраждане“ той отговори, че ще подкрепят такъв вот, защото това правителство е вредно за България.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Уилт

    08 Юни 2022 17:55ч.

    Една от причините, които Слави посочи беше, че в държавата няма пари. Коцето може и да понамали устрема към властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реститутко, не всички живеят за крадене от народните пари

    08 Юни 2022 18:06ч.

    Ама прозападен не може да го разбере това

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    08 Юни 2022 18:16ч.

    Пътя към ада винаги е постлан с добри намерения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • политическите партии са идиотски компрометирани

    08 Юни 2022 18:23ч.

    Костадинов, с избори нищо няма да направите, от Козяк 16 изиграят гласуващите от народа ни пак, насочвайки го към ГЕРБ, както и ще прекарат вас с партия на подставено лице в последния момент, което ще обере вота на последните заблудени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако все пак ще продължавате да сте партия

    08 Юни 2022 18:24ч.

    Ставайте откровено проруска сила с ясна програма за национално спасение и поемете твърд ангажимент за радикално напускане на ЕС и НАТО, както и непосредствена закрила от Русия и приятелски отношения с Турция. Всичко останало е наливане от пусто в празно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по-дипломатично

    08 Юни 2022 18:48ч.

    Костадинов, защо си разкриваш анти америк карти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • явно не си дава сметка за потенциалните 'възможности' на технологията SmartMatic, и

    08 Юни 2022 19:11ч.

    че предишната ЦИК (подвластна на Борисов) избра и напазарува пре-скъпите машини за гласуване с умисъл за бъдещето СИ... Ще има да се чуди, както се чудят и до сега хамер. които гласуваха за Тръмпета - "Аджиба, как така стана, всички които познавам гласуваха за МАГА-та, а спечели Бай Дън"... разследват... "2000 Mules"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • злобар

    08 Юни 2022 19:04ч.

    Добра платформа .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече сме го виждали – Дежавю̀ (на френски: déjà-vu) Преди няколко месеца чичо Сам купи пакистански депутати и свали правителството на Имран Хан, който загуби властта след вот на недоверие в долната камара на парламента.

    08 Юни 2022 19:11ч.

    Портиерът на американското посолство е връчил чувала с обезценените долари на седесарката-приватизаторка нинова …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    08 Юни 2022 19:17ч.

    Условията са напълно релевантни на обстановката. Никакво изнудване с приемане на евро никога занапред в историята ни и референдуми за НАТО и ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    08 Юни 2022 19:44ч.

    Колко пъти тези условия са вече казвани, но съвсееем малко хора виждат разликата между тях и платформите на останалите партии. Често съм чувал фразата "ама те всички партии говорят еднакви неша", но това не е вярно. Народе, осъзнай се по-скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, тос ептян е забрайл

    08 Юни 2022 19:53ч.

    чеи ша са гласува с машини. Кви референдуми, кви пет дирхана

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    08 Юни 2022 20:01ч.

    '' Възраждане'' не е готова нито за избори нито за власта! Тия /ПП и ко/трябва да си ходят.Колкото по-рано по-добре но алтернатива.........??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    08 Юни 2022 21:07ч.

    „Възраждане“ има ясни цели и представя програма, защитаваща националните интереси. Това, че на кадърни икономисти, финансисти и ерудирани специалисти не се дава думата в чуждестранните медии на български език, защото не пеят в един глас с подлогите, не означава, че България няма такива. Времето за Възраждане наближава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи