Костадинов: Ще върнем българите обратно в родината

Костадинов: Ще върнем българите обратно в родината

„Днес в страната ни живеят 6,5 милиона българи, а извън страната два милиона. България е превърната в донор на суровини и работна ръка за Запада. Затова създадохме демографска програма, която да спре разпада на България. Тя ще осигури финансова свобода на родителите, за да останат и да отглеждат децата си тук. Ще върне българите обратно в Родината Ще осигури развитие на регионите и свобода за бизнеса“, заяви Костадин Костадинов в предизборен клип на страницата си във Фейсбук.

Демографският проблем е един от най-важните стратегически проблеми на страната ни през ХХI в. България се намира в остра демографска криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и ефективни мерки. Децата и българското семейство  трябва да бъдат издигнати като основна ценност в политиката на България. Всеки българин трябва да се възприема като национална ценност.

„Възраждане“ поставя преодоляването на демографската криза сред основните приоритети на политическата организация, която има програма за справяне с демографската катастрофа, включваща следните акценти:

- повишаване на социалната помощ за отглеждане на дете;

- право на социална помощ за отглеждане на дете за всяко семейство на работещи  родители;

- адекватно подпомагане на многодетни семейства;

- увеличаване на държавните стимули за семейства с цел повишаване на раждаемостта;

- държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства;

- осигуряване на повече възможности за безплатна асистирана репродукция;

- адекватно подпомагане на семейства с деца в неравностойно здравно или социално положение;

- реализиране на програмата  за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в чужди страни, и на лица с български корени  да се върнат в България, с облекчена процедура за това;

Внимание на проблема, който заплашва съществуването на България, е отделен и в предизборен клип в страницата на Костадин Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.

„Днес в страната ни живеят 6,5 милиона българи, а извън страната два милиона. България е превърната в донор на суровини и работна ръка за Запада. Затова създадохме демографска програма, която да спре разпада на България. Тя ще осигури финансова свобода на родителите, за да останат и да отглеждат децата си тук. Ще върне българите обратно в Родината Ще осигури развитие на регионите и свобода за бизнеса“, казва Костадин Костадинов в предизборен клип в страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

Целият клип може да видите тук.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Рязко масово завръщане на емигрантите ще приведе латентната ни гражданска война в остра фаза

    23 Март 2023 11:32ч.

    Но такова завръщане едва ли е възможно, дори при голяма война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    23 Март 2023 12:38ч.

    Много сте прав! Още повече, че за 30 години съм се наслушал и начел на хиляди такива предизборни обещания. След изборите пак тишина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин от 2-та милиона

    23 Март 2023 11:37ч.

    "Ще върнем българите обратно в родината" - Как точно ще стане тази работа ? С екстрадиции от страните ? С вземане на заложници в БГ ? С Интерпол ? ... Коце , не се излагай ти поне. Ако в Родината нямаше Буцита, Кирчовци, Кокорчовци... цялата десетилетна гмеж, да не изброяваме , и ако стандартът на труд бе поне малко съизмерим с този на Запад - кой би напуснал страната си ? Оправете кочината ! Българите сами ще се върнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    23 Март 2023 11:51ч.

    Той точно това има предвид - осигуряване на достоен живот в България! Преди повече от 100 години животът тук не е бил по-добър, но много от българите, които са отишли да учат или работят в чужбина са се връщали обратно, за да използват наученото за подобряване на живота в България. И не са поставяли условия и изисквания, а сами са ги осигурявали. Сега времената са други и всеки иска първо да получи, пък после ... ще видим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Дънов, Учителят

    23 Март 2023 12:26ч.

    е получил много покани да остане в Бостън след дипломирането си от тамошния университет, но се е върнал в България за да живее И РАБОТИ за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    23 Март 2023 12:27ч.

    Българино от 2 - та милиона, благодаря! Стой си там! На готово всеки може. Щом чакаш "бунаците" останали тук да те оправят, а ти да вегетираш, предполагам някъде си без да помагаш и да наричаш Родината си кочина, не се връщай. Не! Недей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Архитект

    23 Март 2023 12:45ч.

    Първите професори на Архитектурния факултет на т.н. "Политехниката"(1953 г.) и познат през годините още като ВИСИ, ВИАС .... УАСГ са били всички обучени извън България - Австрия, Германия, Франция, СССР - но са се върнали (в комунистическа!!!! България) и всеки донесъл най-ценното от програмата, която е завършил! Програмата по Архитектура беше изключителна, и това могат да потвърдят всички колеги, които са подавали в чужбина молба за оценка на дипломата им (ако оценителите им са си споделили с тях впечатленията си)... Какво ги е "подлъгало" тогава онези младежи - перспективни, образовани и с произход от заможни семейства - да се върнат в следвоенна България? Дали надеждата, че все пак един ден омразният "Тато" ще се отмести и ще се възцари "демокрация" под мъдрото ръководство на ... Борисов, Костов или някой Христо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    23 Март 2023 11:45ч.

    Не ви трябват тези така наречени българи в чужбина. Първо - те ненавиждат България. Второ - и сега в големите градове на България не можеш да се разминеш от турци, цигани и укри. Трето - избягалите от България са озлобени към същата България, те ли ще Ви спасяват от собствената Ви тъпотия ? Тази идея е сбъркана и грешна. Работете със местните нормални българи , а не да гоните вятъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • злобно и глупаво

    23 Март 2023 12:04ч.

    Вие сте Никой да говорите от името на 2 милиона българи. Сред тях има и такива които ненавиждат България, но са крайно малко. Предимно от най-старата емиграция, тези които са емигрирали преди 1990. Абсолютното мнозинство от българите, особено тези които са в Европа, остават тясно свързани с България. Идват си постоянно, роднините им пътуват. Всеки който е поуспял - инвестира в Родината, основно в недвижимости и земя. Строителният "бум" последното десетилетие да не си мислите че е само местна заслуга ? 2-та милиона българи ще тръгнат да се връщат у дома само в два случая. 1-Рязко подобряване на ситуацията у дома, читаво държавно управление, разчистване на десетилетните обори на ДС и Партията, оставила своите номенклатурни запъртъци на всички ръководни постове ! Правила и ред ! ...което разбира се фантастика за момента. 2- Тотална икономическа катастрофа на Запад и срутване на стандарта под този в БГ. Също малко вероятно, поне в близките 5-10 години...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако успеем да си запазим ЛЕВА

    23 Март 2023 12:54ч.

    може и да не ни засмуче/удави водовъртежа на срутването, което вече започна и съвсем явно е "controlled demolition"... Подписвайте се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Всеки който е поуспял - инвестира в Родината"

    23 Март 2023 13:46ч.

    Мразя това словесно клише "ин-вест-иция", самото то изразяващо дълбока привързаност към Запада. Подразбира се нещо ехидно - демек работим там за много пари и се радваме на съвсем други "облагородени" среда и условия, а тук се оправяме като царе със спечеленото сред местните аборигени. Внимавайте много какви думички употребявате, защото те са визитни картички за предпочитанията ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това с инвестирането в България е доста неясно...

    23 Март 2023 14:17ч.

    Отначало изпращат "милиарди" на близките си. После, след всяко погребение - тези парични преводи намаляват, и накрая започва инвестирането, т.е. закупуването на недвижимости, които просто са изгодна покупка, не толкова акт на родолюбие. Според мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин от 2-та милиона bis

    23 Март 2023 11:52ч.

    И още. Не само за пари 2 милиона българи работят и живеят на запад. Пропуска се винаги най-важното - абсолютната липса на правила и коректност за да успееш в БГ . В БГ за да успееш в много отрасли , се иска да "буташ" , да си човек на някой, да влезеш в някакви "задруги" или направо мафии. Караш ли по честен път в БГ , загубен си ! Който не е корумпиран - го гледат с насмешка, мутро-чалга манталитетът е станал повсеместен ! Дори читави българи, на ръководни позиции, са 100 % чалгари и разсъждават като такива. Показуха и дуене (най-често без $ основа). Една огромна част от българите днес не живеят реалния си живот, а живеят в някакъв техен си сериал. (турска сапунка) Предвзетост, маниерничене, хвалби... Малцина се държат нормално, естествено, в тази среда ли каните 2-та милиона да се завърнат ? Че те от това са се махнали !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тук е ред да споменем приноса на Слави Трифонов

    23 Март 2023 12:57ч.

    за опростачаването на 2-3 поколения български младежи. Ако започне да работи искрено и истински за възхода на България, (а може би вече е започнал), няма да му стигнат дните до края да се опита да поправи щетата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е само Слави

    23 Март 2023 14:11ч.

    в т.н. "чалга" се наляха милиарди веднага след като избухна демокрацията у нас. Произходът им е непроследим, но със сигурност огромно количество дойдоха от ... Саудитска Арабия и Тюркия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    23 Март 2023 11:56ч.

    В основата на всичко е да имаме развита икономика, работещи предприятия, добро заплащане. В противен случай е безсмислено да говорим за раждане на повече деца и връщане на сънародници от чужбина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗЕМЕДЕЛИЕТО винаги ни е спасявало в критична ситуация, като сегашната

    23 Март 2023 13:04ч.

    И сега трябва да изтръгнат земеделската ни земя от концесионерите "зърнари", които с европейски средства утвърдиха едно порочно моно-култорно земеделие - жито, слънчоглед... И най-важното да им забранят (и стриктно да се контролира и спазва) да пръскат реколтата ПРЕДИ жътва - вредно и опасно за здравето, и пагубно за почвата, защото унищожава хумусния слой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По принцип си прав

    23 Март 2023 12:05ч.

    Но къде да живеят тука? По панлките или други комуналки с невменяеми съседи около тях ? Или заробени стакси в концентраци....упс, комплексите ?! Или по селата - където много нямат имена на улиците даже и малко да мръднеш има купища 'незаконни' сметища ? За еднофамилна къща забравете драги емигранти - пазарът е контролиран от имотно брокерската мафия. Или комплексО или броите 800к евро и нагоре за подобие на такава. Остава изборът да си построите такава - но там пак ви чака имотно- брокерската мафия - цените на парцелите са неворятно нагли. А пък ако искате малък филм на ужасите - почнете строеж минавайки през ВСИЧКО - разрешителните от бюрокрацията, електрозахранване, водоснабдяване - за канализация - 99% трябва си я направите, може и малко инфраструктура да направите наоколо. Ето това е положението драги другарки и другари, госпожи и господа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оф, забравих да добавя....

    23 Март 2023 12:09ч.

    По пътищата на България а уви вече и по тротоарите могат да ви 'отнесат' - било дрогирани било пияни или двете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Март 2023 13:26ч.

    Все пак е за предпочитане да се живее в България. Тук никой не кара детето ти да си сменя пола, не се узаконява педофилията и т.н. Рушветчийството е широко прилагано, но все още липсват квоти на база ЛГБТ за кандидатите за работа. Между другото Слава Севрюкова предсказва, че до 2025-27 г. е добре вси българи да се приберат в майка България, защото след това и да искат няма да могат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така е. Сега като започнаха да гърмят банки

    23 Март 2023 14:28ч.

    в ЩАС, се оказа, че BLM (BlackLivesMatter) са получили дарения в размер на 83 МИЛИАРДА $ (осемдесет и три) от всякакви корпорации и БАНКИ! В т.ч. от фалиралите (спасени) банки в Калифорния! За онагледяване - нашите хартиени Ф-ки ни струват 2.4 милиарда USD - т.е. с парите, които тази "бухалка" BLM е получила като дарение през 2022 г. нашата държава би могла да си поръча още 270 най-прекрасни изстребителя! Това НЕ СА само средствата от Отворено Общество на стария Джордж С., това са корпорации, които най-вероятно използват BLM като бухалки за да наливат ум и разум на непокорните си конкуренти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фак Били ГейЦ

    23 Март 2023 14:29ч.

    за сега е така. Пример - ковид истерията беше в пъти по-голяма в англосаксонската империя. Ние минахме метър. До кога ще е така, не се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ох...

    23 Март 2023 12:15ч.

    България има безкрайна нужда от половин или един милион завърнали се българи (както и те от това), но не мисля че тези мерки са решаващите това да се случи! Българският дух не се нуждае от инвестиции а от свобода, за да гори а не да мъждука. Това е и което ще ни събере отново заедно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо добро няма да ни донесе подобно завръщане, защото още преди да е започнало, то води до антагонизъм между мигранти и уседнали

    23 Март 2023 12:51ч.

    Мигрантите (повечето) са тези, които в себе си са приели глобализацията за нещо нормално, а усезналите (пак повечето) мислят точно обратното. Не виждам как може да смесите вода и масло и да очаквате това състояние да е устойчиво. И без такова масово завръщане България е бременна с една Вартоломеева нощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно за свободата

    23 Март 2023 14:13ч.

    Но каква свобода ако дори и свободата да си държиш парите в банките в България няма ( проверете има ли такива такси за съхранение по други банки !). Каква свобода ако може да те убият на пътя или пеш. пътека ? Каква свобода ако въздуха ти е мръсен от горене на боклуци (т.е. ако ще да се храните с най най органичната храна - мръсен ли е въздуха - това е краят!). И каква свобода може да има ако със знайно или не действие/бездействие на държавата се поощрява имотно - строителната мафия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • говорете ми за свободата да си държиш парите в банка

    23 Март 2023 14:38ч.

    в Канада, на участниците в протеста тираджиите през 2022 г. т.н. Freedom Convoy, им замразиха сметките... Проблемите с нашите банки са, че 1. Банковите такси са възмутително високи. 2. Принадлежат на чужденци, и банковите такси (ненужно завишени), изтичат в чуждестранни джобове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    23 Март 2023 12:15ч.

    никога никой няма да се върне в страна без световно лоби, която е говтова със закон да изпрати децата , мъжете и жените си на Украинския фронт, а този е следващия пмручен герой синергетик! Къде беше , като убиваха българите в болниците от ковид??в родния му град имаше най-висока смъртност в университетската болница Света Марина, в която гъмжи от немски мед. бизнисмени??? защотози позьор не отиде пред вратите на болницата , а отиде за циркаджълък на македонската граница, да се кара с митничарите ида ги предизвиква, за да се показва като мъченик??? първо беше царчето, след това амон ра, след това юмручния предател, а сега страдащият отнасилие по чуждите граници- всички едно лице на монетата, купени за да играят ролята си във втората Украйна - България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти закъсняваш, истино

    23 Март 2023 13:11ч.

    Не можеш да се сърдиш на немските лекари в града на Радев, че са послушни изпълнители на разпоредбите на СЗО. Ако си пропуснал тази диаграма, запознай се с цветовете и: https://obektivno.bg/visoka-svrahsmartnost-v-czyala-evropa-s-izklyuchenie-na-balgariya-i-rumaniya-evrostat/ Спуснаха им протоколи за лечение, и много от нашите лекари се ваксинираха и бустваха, искрено вярвайки на учебниците си по медицина, а не на "конспиративни теории", които сега се оказват ... истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    23 Март 2023 14:19ч.

    имаш право, истината закъса по пътя на лъжата и когато я изпревари, вече беше късно за хиляди избити души! А що се отнася за варнеската геобница-университетска болница, те знаеха , какво правят в края на 2021, убиваха съвсем съзнателно, а шефката на едно от отделенията , доц. Нонева, 13 етаж- общи оболески, където изпращаха клетниците, които никога не се завърнаха, та тази шефка взимаше 13000 лв на месец…, а болницат още повече…Аз нямам предвид немски лекари в Света Марина, а едни немско говорящи партьори , кой знае за какво????, които я наглеждат и следят проектите си……., за които убийците са взели предварително…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    23 Март 2023 14:20ч.

    имаш право, истината закъса по пътя на лъжата и когато я изпревари, вече беше късно за хиляди избити души! А що се отнася за варнеската геобница-университетска болница, те знаеха , какво правят в края на 2021, убиваха съвсем съзнателно, а шефката на едно от отделенията , доц. Нонева, 13 етаж- общи оболески, където изпращаха клетниците, които никога не се завърнаха, та тази шефка взимаше 13000 лв на месец…, а болницат още повече…Аз нямам предвид немски лекари в Света Марина, а едни немско говорящи партьори , кой знае за какво????, които я наглеждат и следят проектите си……., за които убийците са взели предварително…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-Р. АЛЕКСАНДРОВА

    23 Март 2023 12:19ч.

    "Така наречени" българи?! Които "мразят" България!? Ето ЗАТОВА ще си стоим, където сме. И ето ЗАТОВА сме си тръгнали!!! ОТ НО ШЕ НИЕ. За това става дума. Първо и преди всичко за отношение, възпитание и нормално говорене. Нормални възможности за живот и развитие. Парите идват ПОСЛЕ. Прочее, в България също работите за пари, не ли? Не работите за една чест! Никой нормален човек с подреден живот НЯМА да се върне. Не защото не искаме. Евентуално. А защото ни плюете, презирате ни и си избивате комплексите с тъпи коментари по наш адрес. Но в същото време НЕ се отказвате от милиардите, които наливаме в българската икономика. Лицемерие без край! Костадинов, пийте си хапчетата редовно и не говорете глупости. Вие ТОЧНО никого не можете да върнете в България. Всички знаем защо. Жалка кремълска подлога! За протокола: НЕ гласувам на български избори. Не смятам, че е правилно. Независимо от факта, че плащам данъци за няколко имота и заплати на определен брой хора в България. Не живея там- затова не мисля, че е редно да гласувам. И ако случайно някое от децата ми реши да се върне в България- което, разбира се, Слава Богу, няма да стане!- ще му счупя главата. Нямам нищо против никого. Но имам много против безпросветната българска завист, злоба и неизтощима енергия за плюене и отричане! Също- имам много против корупцията, шуробаджанащината и липсата на елементарна законност и справедливост. Да, навсякъде се краде. Навсякъде има проблеми. Така е. Но само в България НЯМА НИКАКЪВ РЕД. Ето затова няма да се върнем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде стойте си там и се цупете. Абе вие какво очаквате бе!? Да ви венцехвалим з апредателството ви? Я къш. Трябва да се премахне двойното гражданство. И задължитетелен подоходен данък независимо къде живееш - така е във САЩ

    23 Март 2023 12:29ч.

    Айде мъна. Нямаме нужда от бившите българи с големите претенции да ни се мотаят в краката, втренчени в пъпа си да си представят колко са велики. Няма нужда от хора, които при следващото влошаване на нещата пак ще емигрират. Обаче трябва да им се вземе гражданството и да им се наложи подходящ данък, ако решат да го запазят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    23 Март 2023 12:35ч.

    Докторке, докторке, явно вече не си българка. Апропо, къде стана докторка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Злоба

    23 Март 2023 12:59ч.

    Докторке, сред изнесеното от вас има и верни твърдения. Това не променя факта, че сте един озлобен, късоглед и също, за съжаление, много некултурен човек. Злобата ви разкрива, че дълбоко в себе си таите съмнения и несигурност. Там не е раят, а адът може да дойде много бързо. Освен това, като медик трябва да знаете, че изхвърлянето на толкова много злоба, удря обратно първо вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Март 2023 13:32ч.

    "Голям камък хвърли, голяма дума не казвай" д-р Александрова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Злоба 23 Март 2023 12:59ч.

    23 Март 2023 13:53ч.

    Всичко, що се докосва до образците и архетипите на наглосаксонския свят, става безкултурно по дифолт. И особено са ми смешни като започнат да ми говорят за "нормалност" и "себеустроеност", сякаш пък са забравили, че ако България не им беше дала тласъка, никой нямаше да им даде нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кака памела от палмата

    23 Март 2023 19:14ч.

    Тук имало злоба, а там цъфтяла любовта за това е САЩ всяка седмица се избиват деца в училищата. Тук имало корупция - там има фашизъм. Тук имало анархия - там пренаписаха Библията и Бог е вече То. Стойте си там, не ви искаме обратно. И парите не ви искаме. Може спокойно да се откажете от българския си паспорт. И по-малко сме били, и пак сме се оправяли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Март 2023 12:29ч.

    Признавам, че не прочетох внимателно тази тирада, но като човек, който е работил винаги в частния сектор, също и познава хорския манталитет и на Запад, и на Изток, особено у нас през последните години, съм убедена, че никога нищо не става с помощи. Трябва да се помага на болни хора, и на хора, които отглеждат болни - възрастни и деца. Толкоз. Здравите на работа! Ще гласувам за БСП, защото изглеждат най-загрижени и образовани, макар че не съм съгласна с някои техни предложения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • междувпрочем, Корнелия Нинова

    23 Март 2023 13:52ч.

    е също възпитаник на Класическата гимназия... Сред нас живеят гиганти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-Р. АЛЕКСАНДРОВА

    23 Март 2023 12:55ч.

    До Бай Тръмп, искрено и лично. Правилното обръщение е "госпожо доктор". Или " докторе". В моя случай конкретно- " госпожо професор". Или официалното обръщение с военния ми чин- защото съм военен лекар. Малко грамотност няма да навреди на никого. И малко ВЪЗПИТАНО ОТНОШЕНИЕ. "Докторке" е иронично и подигравчийско. Но това унижава и обижда Вас, а не мен. Не съм длъжна по никакъв начин да отговарям на въпроса Ви къде съм станала лекар. Защото знам какво ще последва. Старата песен на нов глас. За "великата държава", на която съм "длъжна", щото ме е изучила. Ами не, не е. Ще отговоря на въпроса Ви обаче. Само по една причина- не искам да си мислите, че се измъквам. Няма смисъл да го правя, знам. В България не умеете и не желаете да спорите възпитано и нормално. И все пак. За да спите спокойна, драги Бай Тръмп. Аз не съм станала лекар- родила съм се лекар. Просто имах огромния шанс да го разбера рано и да вложа всичките си сили в това да бъда добър лекар. Всъщност мечтата ми беше да бъда военен пилот- такъв беше покойният ми баща. Такъв е бил и единият ми дядо в Царска България. Преди комунделите да го затрият, разбира се. Майка ми категорично отказа да позволи военно обучение. Така че военен лекар беше единстветият вариант за мен. Горд възпитаник съм на Класическата гимназия в София. Това училище и моите изключителни учители са причината за 90% от моите лични и професионални успехи. Напуснах България веднага, след като завърших. На ненавършени 18. Така че се дипломирах като лекар първо в Италия. Специализирах в Испания, Япония, Санкт- Петербург и Вашингтон. Имам две клинични специалности и съм квалифициран пилот на спасителен хеликоптер. Летяла съм като такъв пет години. Включително в Ирак, Афганистан и Босна. Гордея се с професията си. И с това, че спасявам живот. За Ваше сведение- на ВСИЧКИТЕ ми униформи има български трикольор. Нищо, че така наречената ми "родина" не ме признава за човек. Така че ще Ви разочаровам, драги Тръмп- НЕ съм дипломирана в България и не й дължа НИ ЩО. Въпреки което- 45% от хората, които лекувам в про боно програми са българи. 60% от студентите, които обучавам, са българи. И трима от най- доверените членове на екипа ми са българи. Защо ли? Защото са изключителни професионалисти. И читави хора. Кой знае защо, в прехвалената ви България никой не е забелязал това. А тоя смешник, дето иска да взима гражданство- да прочете законите! Гражданстно се отнема САМО за криминално деяние и държавна измяна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Март 2023 13:38ч.

    Абе какво възпитано отношение просите с Вашите обвинения към народа СИ или по-точно към народа НИ, като гледам тона Ви! Впрочем Слава Севрюкова (ще се позова отново на нея) посочва, че носталгията на емигранта се дължи на предопределеността МУ да се родите и живеете в България. Всеки емигрант нарушава волята МУ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с двата Ви коментара само доказахте

    23 Март 2023 13:50ч.

    че освен упоритият ви труд и възможностите за реализация извън България, няма как да сте това, с което се гордеете, ако не бяха българските ви гени, защото за да развиете нещо, задължително първо е трябвало да имате нещо "навито". И пак е недостойно да сте толкова неблагодарна. Междувпрочем, Класическата гимназия не беше ли любимото отроче на Людмила Живкова, в която бяха вложени несъизмеримо много средства в сравнение с обикновените гимназии, които организираха екскурзии до Япония? Така, че за вашия т. н. competitive advantage отново трябва да сте малко благодарна... на бюджета в държавата, организирана от "комунделите"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    23 Март 2023 14:01ч.

    И защо написалата това от името "д-р Александрова" трябва да ни ангажира с историите си, които по всяка вероятност са измислени? Ние не искаме да ни разказвате история, още по-малко да се самоомагьосвате с някаква мнима преуспялост. Никой не се интересува от проблемите Ви или липсата на такива. С нищо не допринасяте за каквото и да е, освен за покачването на напрежението и недоверието, разказвайки ни тези глупави истории, които интересуват само Вас. Само ни обременявате с глупостите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прототипът на д-р Александрова

    23 Март 2023 15:49ч.

    Отдавна е описан от Алеко Константинов.. Името му е Христофор Белокровский, на галено Ристу.. Нищо ново под слънцето.. За съжаление, подобни безросници валяло напоследък..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кака памела от палмата

    23 Март 2023 19:31ч.

    Никаква докторка не е тази още по-малко емигрирала. Това е някакъв психодесен трол от Дневник, дошъл да сее разкол между българите тук и в чужбина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помощ

    23 Март 2023 13:06ч.

    Докторке, причината да сте тук, е желанието ви да ни нанесете обида, рани, болка, страдание и унижение! Пък и да убедите сама себе си в нещо. Това е поведение, което е извън нормата! За съжаление, вие сте болен човек! Трябва ви помощ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Divide et impera

    23 Март 2023 13:11ч.

    Повечето от така наречените българи в чужбина наричат родината си България - кочина и БГ. И тези ще вършат полезна работа за родината си ???!!!??? Събирайте си акъла , да не ви го събира друг !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е така. И Админът на този прекрасен сайт "Гласове"

    23 Март 2023 13:38ч.

    трябва да си влезе в ролята и да премахва всеки коментар, който съдържа такива обидни имена. А за всички останали - продължавам да твърдя, че липсата на взаимно уважение ще ни довърши, много повече от всички "хем-трейлс", биологично оръжие, третокачествени храни по "веригите", безпаричието и организираната ни мизерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо се хапете взаимно (по български)

    23 Март 2023 13:15ч.

    само заради някакъв нещастен политик, написал нещо във Фейса си? Призивите да ги отправи първо към себе си, че нищо свястно не може да покаже в биографията си, щом се смята за достатъчно кадърен да дава съвети и даже да води "народа си", по неговите думи. Аман от кандидати за водачи на масата оцеляващи в България, със слаба представа какво реално може да се направи поне да си помогнем в тази ситуация, да не затъваме още в блатото. Безспорно е, че най-сериозният ни проблем е образованието, после здравеопазването, после външната политика. Писателят Недков сподели при Карбовски, че от всяко наше правителство Козяк искали два министерски поста: на външните работи и на образованието. Недко е масон, вероятно по тяхна линия е информиран, но е логично. Докато не придобием образователна суверенност, новите поколения ще са същите невежи като сегашните младежи, а именно те са бъдещето в България, не българите в чужбина и техните деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нищо свястно не може да покаже в биографията си

    23 Март 2023 13:59ч.

    Аз считам, че достатъчен атестат за една личност е фактът, че е постигнал всичко с труд и без протекции, ходатайства и закрила, без "връзки". Иначе ще ви бъде интересно да се запознаете с учебника по Родинознание от 1 до 4 клас, който е създал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За толкова му стигнаха двете висши образования

    23 Март 2023 14:09ч.

    защо не прибавите към делата му и поправките към закона за въоръжените сили, гласувани от Възраждане по команда от юриста Костадинов? Всеки с образование от споменатите 4 клас и нагоре може да разбере че с тях нашите войски и на наша територия се поставят по чуждо командване, а не само тези извън страната както беше досега. Вярно че, "юристът" Костадинов си има военен "експерт" Дренчев, за съжаление в България дипломи да искаш, ако си платиш таксите и магарето ти ще получи диплома, ако щеш и "with honor and distinction". Ама и който признае тези дипломи, ще е още по-голямо магаре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквото повикало

    23 Март 2023 15:15ч.

    Как няма да се хапем?! Тя, госпожата, ми причинява емоционално страдание и рани, които буквално физически болят! Защо още от началато тръгва с натъртването върху факта, че е доктор. Обстоятелството, че е доктор, изначално не е основание да просиш уважение. Уважението се дава на ..., но трябва да си първо ЧОВЕК. За съжаление, у нас в България професията доктор е опозорена! Докарани сме до състояние, че не искаме да ги видим, ходим при тях само в крайна необходимост, а дори и тогава срещаме пренебрежение, безчувственост, видимо търгашески мотиви и настроения. Говорят ппрезрително "на ти"! Живеят с усещането и опитват да внушат, че са от друго тесто и са на друго обществено стъпало! В ръцете си ми, а ако още не си, непременно ще дойдеш! Не само не ви уважавам, презирам ВИ. От много години не ми се е случвала срещна с доктор, който да постави и напише ясна ДИАГНОЗА, да я подпише и да обясни на човешки език, какво значи това. Огъват се, бягат, хитруват, измъкват се! Когато им обърнеш внимание, че това е непрофесионално, шашкат се, гледат смутено заради наглостта на клиента (да, ние не сме вече пациенти, а ходещи търговски сделки, които са им дошли на крака) Презирам ВИ! Без да говорят, без да обясняват, предписват КОНСУЛТАЦИИ с колеги, които от своя страна пращат други нещастници при тях за обратни консултации. Тайничко, помежду и с хитровато намигане, викат на това "изцеждането"! Изписват изследвания, пак не обясняват и накрая ти дават да си купиш хапчета, които в най-добрия случай замъгляват симптомите, но НЕ ЛЕКУВАТ! Елате след един месец ПАК! Това сте вие, търговщи, които са маскирани в бели престилки, но в главите ви има само пари! Пък ако им обърнеш внимание, смутено свиват рамене! Правилно, след като всички за това мислят, те ли ще останат последните будали?! Клетвата, ах, клетвата! Е, това е просто представление, театър, символ, традиция! Не бъдете тесногръди, примете го като традиционно пожелание, с което се самоуспокоявате, че сте предали живота си в човешки ръце. В социалистическа Българие не беше така! Цялата тази гадост дойде от прехваления ви ЗАпад! Обаче, комунделите бастисали дядото на госпожата и респективно тя съдбоносно мрази комунделите още от времената когато е лазила по пода. Нищо, че баща и е бранил същите тези "комундели"! Тя също искала да брани омразните комундели! Това не е ли раздвоение на личността?! Стигнахме до великата Класическа! Хм - интересно, много интересно! Емблемата, марката, символът на Класическата беше г.жа Гергина Тончева. През 1977 г. г-жа Тончева, вълнуваща и забележителна личност, апропо, напусна 91-НЕГ и следвайки пътеводните направления и заръката на същата тази комунделска Партия, създаде Класическата! В Немската Тончева беше и партиен секретар. Това не е повод за срам, не е опорочаващо личността, но тук се навлиза вдълбоки води, а не искаме да се давим. Искам да обърна внимание на г-жата доктор, че е прекалено ларж и безкритична по отношение на политическите си възгледи, семейството, професията! От една страна ни ги натъпква агресивно пред очите, от друга страна е пълен опортюнист! Стъпила сте на подвижни пясъци, г-жо Професор. Тук въобще няма да си направя труда да спомена :)), макар че вече го изричам, но покрай останалото Класическата беше свърталище на старнни личности с нездрав, дълбоко елитарен уклон и неприкрита погнуса към собствения им народ. Хич дори не беше случайно, че същата г-жа Тончева одобри и възприе традицията възпитаниците да заръшват курса с една взаимствана отнейде процедура, полу-театрално представление, при което им се даваха и специални пръстени! На момчетата - "С череп и кости", а на момичетата "Алфа-Бета-?? Иронизирам, разбира се, но пръстените са самата истина! По стара българска традиция, още от времената На нивата, с Белчо и Сивушка! Сред колегите си госпожата и до ден днешен е известна с прозвището Българката! Естествено, шушунак само, но презрително! Нима си мислите, че само вие сте живяла там?! Раозбира се, онези западните са куртоазни, играят префинените си игрички на любезност и йерархия, но във всеки удобен случай се подиграват на акцента и. Практически акцентът е непреборим, освен в хипотеза на много упорита работа с много качествени специалист и то в млада възраст. Формирането на устойчиви структури в слухово-говорния апарат е много хишно и устойчиво явление. В някакъв момент може да си въобразиш, че не те различават, но то си е за твоя сметка! Как така няма да се хапем?! Ще се хапем и още как! Който е доволен от стратегическото си решение да избяга от този АД, нека да демонстрира усмихнато дълбоката си удовлетвореност от живота пред когото намери за добре. Там си чужд и всички са дистанцирани, дори и да си най-удовлетвореният и успал човек, трябва да го разказваш на себе си, защото никой не се интересува от теб и не желае да има нищо общо! Понеже там никой не иска да знае за теб, дошла тук да се надува и да ми продава номера! И защо! Защото ние, въпреки всичките ни кусури, още имаме някаква човешка комуникация и отношения. Гадостите, обидите и погнусата си ги запазете за ВАС! Не ме интересува~

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане била виновна за приеманите закони...!!!??!!

    23 Март 2023 15:16ч.

    В нашето Народно Събрание съвсем методично игнорират всички законопроекти, внесени от Възраждане, а и от БСП. Постоянно и методично. И се приемат "на екс" документи, като Френското Предложение (за премахване на ветото за РСМ) след съгласуване с чужди посланици, а нашият (френскоговорящ) Министър на Външните Работи лично го редактира! Какво е виновна Възраждане, че по време на дебатите в НС останалите депутати излизят-влизат в зала, проз

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...!!!??!!

    23 Март 2023 15:19ч.

    прозяват се и не участват в обсъждане на законите, защото са поели поръчение в чуждо посолство какви закони да бъдат приети? Та 48-то събрание работеше извъредно, за да гласува всички закони, които са необходими на Глобалистите, а сега Крум Заркков продължава делото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...!!!??!!

    23 Март 2023 15:28ч.

    Как може да се приемат смислени закони в парламент, в който няма конструктивни дебати по никакви теми, а проектозаконите изчакват с месеци, зада достигнат до гласуване, и биват блокирани? 26-7 гласа за Възраждане са крайно недостатъчни за да се противопоставят на коалицията "на войната". БСП дори не ги подкрепи за провеждането на референдум, и сега точно възрожденци събират подписи по улиците в студ и дъжд... Ако един проблем е толкова важен, колкото е запазването / или НЕ на националната ни валута или запазването / или НЕ на неутралитет в един конфликт, който има потенциала да ни направи участници в световна война, той трябва да стои на дневен ред от първия ден на НС... И не е виновен Костадинов, че България е пълна с гъбари, които предпочитат семейния излет сред природата в изборния ден...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки отговаря за своето гласуване в НС

    23 Март 2023 16:33ч.

    включително Възраждане щом искат от нас да гласуваме за тях, за да ни представят в парламента, тъй като сме представителна демокрация. Затова и гласувалите за Възраждане имаме право до ги питаме как са ни представяли като са гласували за едни или други законопроекти. А щом са некомпетентни, такива не ни трябват за народни представители. "Кьорав карти не играе" е казал народа, като не можеш да се бориш и дори да разбереш какво гласуваш, най-малко можеш да ръководиш и даваш съвети на много хора къде да живеят, в България или не. Изкарай първо гредата от собственото си око, че да можеш да виждаш ясно нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-Р. АЛЕКСАНДРОВА

    23 Март 2023 14:12ч.

    Така. Понеже прочетох много глупости и много МАЛКО аргументи. Няколко думи от мен. За последен път. Винаги съм спорила с мъжа си, който от десет години упорито ми повтаря

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-Р. АЛЕКСАНДРОВА

    23 Март 2023 14:35ч.

    , че НЯМА смисъл да се четат български медии. Да се говори НОРМАЛНО с българите в България. Няма смисъл. "Ще срещнеш само злоба, завист и дивотия. Нещата, които те държат вън от България." И, да- съпругът ми също е българин. Никога не съм се съгласявала с него. Никога. Обаче днес разбрах колко е прав. Разбрах защо ВЪПРЕКИ, че България е една прекрасна страна- е и ще си остане ОТВРАТИТЕЛНА "държава". Разбрах защо никъде по света нямаме диаспора и лоби. Защо за сто години живот зад граница познавам и допускам близо до себе си точно десет българи. А от всички останали се пазя старателно! Днес разбрах защо българските ми колеги и познати не само в медицината, въобще, старателно не се занимават с България! Която аз НИКОГА и по НИКАКЪВ повод не съм наричала "кочина" или нещо подобно! Аз съм внучка на двама царски офицери! Коренът ми е от Прилеп, Македония. Научена съм да казвам "България", преди да си науча името! Научена съм, че ТРЯБВА да се грижа за България, както се грижа за децата си! И сега някакви безпросветници да ме обиждат и ругаят ей така просто!?Ето ЗАТОВА сто милиона ще ви напуснат- не два. Никой от нас, в чужбина, не си е позволил никога да каже за вас, които сте останали, че сте неудачници или загубеняци, изпаднали от този живот. Нали така!? Вие обаче не спирате. "Предатели", "родоотстъпници" и какво ли не. Я си погледнете правописа бе, сладури мамини. НЕ живея в българоезична среда от хиляда години. НЕ пиша на български език в ежедневието си. НЕ говоря на български извън дома си. И пак съм милион пъти по- грамотна от 98% от вас. Ама иначе сте големите патрЕоти! Патриот е действие, не думи! Кръщавате си децата Памела, Ванеса, Мелани. Щото сте егати патрЕотите! А аз, понеже съм "предателка" съм си кръстила децата Калояна, Севар, Димитър, Спас и Мария. Боже, колко сте жалки. Колко сте жалки. Ако употребявахте 30% от тая злост да вършите нещо смислено- ми тя България нямаше кой да я стигне в тоя свят! Няколко въпроса имам към патрЕотите. Знам, че няма да ми отговорите смислено. Ама да опитам! Преди десет дни оперирах десет годишно момиче от малък български град. С тежко, но напълно лечимо заболяване. Родителите се свързаха с мен посредством моята операционна сестра. Питам. Защо в прехвалената ви България това дете е останено само на себе си!? Защо родителите са платили две къщи пари за изследвания и безсмислени прегледи, при положение, че здравеопазването за лица под 18 години се плаща от касата??? Защо тия нещастни родители втора седмица НЕ спират да ме питат колко трябва да ми платят?! И НЯМА сила на света, която да ги убеди, че не ми дължат НИЩО?! Защото опирирах това дете в про боно програма и операцията и лечението и лекарствата вече са платени. От дарителски фондове. Защо? И това е САМО ЕДИН от стотиците случаи САМО от моята практика?! Ето ТОВА Е България. Блато, в което почтените и нормалните затъват. Още един въпрос. Преди два месеца бях в родната София. Гледам, в метрото и целия транспорт пътуват едни хора, дето показват едни жълти бележки и пътуват гратис. Украински "бежанци". Пътуват безплатно по решение на Общината. Моля!? От къде на къде!? Някой питал ли ви е искате ли за това да се плащат вашите данъци!? На кметството на Московска- украинско знаме!? Боже Господи, нима София е завладян град!? За това няма ли да кажете нещо? Да питате тия, дето ви крадат всеки ден? Или е по- лесно да плюете тия, дето нещо са направили в тоя живот?! Ако не бях положила Хипократова Клетва- никога повече не бих лекувала и един българин. Но не мога да го направя. Друго ще направя. Ще спра да чета български медии. Ще спра да се занимавам изобщо с България. И следващият път, когато получа награда за работата си, няма да настоявам, че съм БЪЛГАРСКИ лекар. В крайна сметка, държавата, която ми е дала всичко, не е България. А вие бъдете здрави и все така зли. Докато окончателно ви претопят украинците и ромите. На път сте. И, да. Любимата ми Класическа беше училището на Людмила Живкова. И беше на изключително ниво. Влизаше се трудно, оставаше се още по- трудно. По времето, когато се пишеха тройки на всички мързели само и само да минат- ние имахме по пет писмени матури годишно. Дори отличниците. Всички. Пет матури. Всяка година. В резултат на това успехът и знанията ни бяха истински и непоклатими. Госпожа Тончева, лека й пръст, кофи с мастило изписа да обяснява защо в образцовото училище има ученичка с "неблагонадежден" произход. Но тя не позволи да ме изключат, защото съм внучка на царски офицери! Каквото и да й е струвало. Защото бях отличничка. Справях се блестящо. Но от училището излетяха много деца на червени велможи- защото бяха прости и мързеливи. И госпожа Тончева не ги търпеше. Толкова за Класическата. Смазваха ни от учене. И така трябва. Затова сме успешни и реализирани. ВИдяха сметката и на това уникално училище, уви. Бъдете здрави и продължавайте да си намирате кого да мразите заради собствени си провали. Така е по- лесно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф. Атанас Семов правилно каза

    23 Март 2023 14:54ч.

    Българските елитни училища (езиковите гимназии) възпитават най-качествените гастарбайтери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много от възпитаниците на тези елитни училища

    23 Март 2023 15:00ч.

    сега пишат мемоари, как са били "преследвани" ... В действителност във всяко такова елитно училище може би е имало точно такива всеотдайни учители, като вашата г-жа Тончева, които не допускаха никакви извращения. И в трудната им програма всеки се състезаваше със ... себе си, без завист и изхвърляния, излишни демонстрации на "благосъстоятелност" - под униформите... Но какво да ги правиш - комундели...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Март 2023 19:14ч.

    Сега родителите се възмущават и държат сметка на учителите защо са им дали толкова много и сложно домашно и защо не се обръща персонално внимание на детето, но в часовете за консултация не идва никой, а и естествено защо има 3-ка, след като ходи на частни уроци и е за 6-ца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Март 2023 19:26ч.

    д-р Александрова, не е коректно да слагате всички българи под общ знаменател, в България има всякакви хора, но повечето са нормални, усмихват се, поздравяват се, помагат си кой с каквото може, гостоприемни са. Елате на почивка в България, за предпочитане в провинцията и ще се убедите, че е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кака памела от палмата

    23 Март 2023 19:53ч.

    Айде стига вече, много на сериозно се взехте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам железен принцип - не общувам с емигранти. Отпътува ли веднъж, бог да го прости.

    23 Март 2023 14:50ч.

    Тази пишман докторица доказва, че съм бил много прав от самото начало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    23 Март 2023 15:36ч.

    Вие сте кристален герой на Достоевски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    23 Март 2023 15:17ч.

    Благодарности за Д-р Александрова за всичко, което е написала под тази статия, и което е съвсем вярно, и много хубаво! Благодарности и Поздрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълт котарак

    23 Март 2023 15:49ч.

    И от мен поздравления за д-р Александрова. След 51 интервюта с български ''работодатели'', които не ме харесаха, щото съм бил дърт на 53 и излязох да работя навън. Работих до 69, понаучих италиански и английски, видях свят. Младите нямат квалификация, дипломите им са без покритие и затова гроздето в чужбина им е кисело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълт котарак

    23 Март 2023 15:50ч.

    И от мен поздравления за д-р Александрова. След 51 интервюта с български ''работодатели'', които не ме харесаха, щото съм бил дърт на 53 и излязох да работя навън. Работих до 69, понаучих италиански и английски, видях свят. Младите нямат квалификация, дипломите им са без покритие и затова гроздето в чужбина им е кисело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обвинявайте за дела, не за избор в живота

    23 Март 2023 16:49ч.

    кой къде е избрал да живее си е негов личен избор, той не може да бъде виновен за делата на хората в България, особено пък проклетите политици. Повече от 100 години страдаме от техните решения и дела, въпреки всички жертви които дадохме по бойните полета и в труда. Затова го няма вече оня ентусиазъм да се помогне на България, с който много българи са се връщали да се бият до смърт за България. Няма как да бъде другояче, няма как и да не сме подозрителни към политиците и да не им вярваме на силните думи, нека първо покажат делата си, колко и в какво са компетентни. Призиви към хората е прекалено лесно да се отправят, за да им се вярва само заради това, а Костадинов отдавна е показал какво и колко може, най-малко по неговия акъл има смисъл да се връзваме и спорим помежду си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    23 Март 2023 17:06ч.

    Какво може да направи Костадинов, ако в НС продължават да вилнеят партиите на войната? Но нали първо трябва да му дадем шанс да се докаже. Умът ми не побира раздвоението на българите - хем не искат война, хем не гласуват за Възраждане. На какво разчитат тогава? Трябва ли да ги пратят на фронта, за да узреят? Но тогава ще бъде късно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отново обяснявам

    23 Март 2023 17:40ч.

    Защо не прибавите към делата му и поправките към закона за въоръжените сили, гласувани от Възраждане по команда от юриста Костадинов? Всеки с образование от споменатите 4 клас и нагоре може да разбере че с тях нашите войски и на наша територия се поставят по чуждо командване, а не само тези извън страната както беше досега. Вярно че, "юристът" Костадинов си има военен "експерт" Дренчев, за съжаление в България дипломи да искаш, ако си платиш таксите и магарето ти ще получи диплома, ако щеш и "with honor and distinction". Ама и който признае тези дипломи, ще е още по-голямо магаре. ======================================================================== Всеки отговаря за своето гласуване в НС, включително Възраждане щом искат от нас да гласуваме за тях, за да ни представят в парламента, тъй като сме представителна демокрация. Затова и гласувалите за Възраждане имаме право до ги питаме как са ни представяли като са гласували за едни или други законопроекти. А щом са некомпетентни, такива не ни трябват за народни представители. "Кьорав карти не играе" е казал народа, като не можеш да се бориш и дори да разбереш какво гласуваш, най-малко можеш да ръководиш и даваш съвети на много хора къде да живеят, в България или не. Изкарай първо гредата от собственото си око, че да можеш да виждаш ясно нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Март 2023 17:35ч.

    Той и баце така разправяше, имаше след това като отговор, клипчета в тубата от българи дето живеят в чужбина. Показваха му като на малко дете да види къде живеят и работят и за какви пари, какви коли карат, пътищата, тротоари, инфраструктура... Единици на сто от тези, дето са си уредили живота там ще се върнат, за 1-2 седмици лятото да си видят близките и приятелите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антиморализатор

    23 Март 2023 17:50ч.

    Въпреки мотивираните, настръхнали и енергични опити на д-р Александрова да ни убеди и внуши, че ние сме много лоши, примитивни, отвратителни хора, а тя е ударила джакпота на живота си, решавайки да избяга от България и като аргумент прилага практически единствено професорската си титла, което не може да е аргумент, а след като е напуснала Родината си на безсъзнателна възраст, на какво отгоре изтъква днешното си погнусяване от нас, аз категорично няма да се съглася с нея! За най-голямо съжаление ние трябва да приемем, че държавата ни е докарана до едно окаяно положение, а изгледите за оцеляване на държавността са мъгляви. Това не се дължи на обстоятелството, както се опитват да ни убедят, че ние по някакъв наш, извънреден начин сме глупави, некадърни, диви, асоциални, несръчни, мързеливи и др. подобни. Причините са исторически и ако трябва да се обобщят в едно изречение: ние сме една твърде малка популация, обитаваща едно важно географски, крайно проветриво геостратегически място, не притежаваме природни ресурси, обществото ни е било отколе белязана от пословична бедност съвкупност на мъчително оцеляващи индивиди, които са били роби във важен исторически период, когато днешните "културни" народи са били робовладелци, пирати и грабители и насилници, а след подаряване на свободата и държавността ни, поредица от трагични събития и отвратителни политически решения на изключително нискокачествен, егоистичени предателски национален "елит", основно купен и инсталиран отвън, води до поредица от национални катстрофи, поради което дори до ден днешен обществото ни се намира в състояние на студена, гражданска война, белязана от недоверие, дистанцираност, омраза и нетърпимост. Да, има нещо счупено в нашето общество, ние често се държим като исторически изчерпана, уморена общност, стремящата се към отвъдното. Всичко това се използва до ден днешен от културните ни партньори, които продължават да ни грабят по всевъзможни пътища и при ползване на всевъзможни инструменти. Водещият им приоритет е друг - държат ни като сива, буферна зона срещу "варвари", а дългосрочно искат да опразним територията и да прекратим съществуването си. При тези дадености, просперирането на една общност е трудно, дори невъзможно. Понякога се чудя, как още се държим! Ние също демонстрираме набор от негативи - предимно функция на горното. Дарбите, талантите и когнитивните способности на държавотворното население, населяващо България са далеч над средните, но горните пороци, обстоятелства, фактори и двулично безчестие са трудно преодолими, непреодолими. Чисто декларативно ще маркирам, че след съобразяване на "тайнствата" около пандемията на Ковид 19, цялото лекарско съсловие трябва смутено и засрамено да замълчи и да се скрие. Позор за Вас! Нямате никакво право да морализаторствате - вие сте посрамени и опорочени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекрасно казано. Моите почитания.

    23 Март 2023 18:15ч.

    Благодаря за текста. Зпазвам си го за лична употреба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приеми го философски, имаш заложби

    23 Март 2023 18:23ч.

    но явно не ти достигат щом трябва да ти се припомня. Всичко навсякъде е резултат на протичащи взаимодействия, които определяме между външно и вътрешно, според мястото си като наблюдатели. Оттам и справедливостта на мишките, не е справедливостта на котките, единствено важен е баланса между едните и другите за да могат да продължат да оцеляват. Повече от това значи да питаме Господа (или еволюцията, като ти харесва) защо едни са котки, а други мишки и въобще какъв е смисъла на всичко това? Предполагам знаеш че отговорът на този космогоничен въпрос е "42", но все още не ни е обяснен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    23 Март 2023 18:49ч.

    Много добър коментар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    23 Март 2023 18:31ч.

    Жените много обичат клюкарски да си разказват разни истории, разбира се, украсявайки ги и лъжейки другите... но най вече себе си. Няма нищо лошо, обаче възрастна жена като докторицата да го прави показва само, че нищо съществено не е научила от живота. Всичките тия ненужни изповеди показаха само едно - българите в чужбина влизат понякога тук, за да си избиват комплексите. И ако ставаше дума за младежи, донякъде щях да ги разбера - липсва житейски опит. Но настоящият случай е просто досаден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно че й липсва житейски опит, но в България

    23 Март 2023 18:55ч.

    и няма да може да оцелее тук между длъгнестите. Знам по себе си колко висока цена платих докато отново стана адекватен на околната среда, за професионалната си квалификация отдавна забравих. Това е положението в България, тя е родина предимно на длъгнести сега и това няма да е за дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безполезен

    23 Март 2023 19:09ч.

    18,55 Какво значи това "няма да е за дълго". Какво ще се случи след "НЕдългото". Уточнете се! В каква посока очаквате да са промените? Вашите очаквания какви емоции предизвикват във Вас - екзалтация или покруса?! Анализ на причините? Ккаво и може ли нещо да се направи? Всички се стараете да пишете разни кратки и декларативни неща, но в последна сметка най-често нищо не може да ви се разбере. Нещастни сте и мразите - туй го разбрахме! Това никого не интересува и не сме в този форум да декларираме емоционалната си мизерия и другата нищета! Полза от това няма! НИКАКВА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОХ!!!

    23 Март 2023 19:59ч.

    Идеално са си свършили работата българските "политици". Идеално просто. Като гледам какво пише под тая статия. Никой- с малки изключения- не коментира тоз мил клиент на специална клиника, Коцето. Заяждате се с лекарката. Грозно се заяждате при това. Персонални, лични нападки. Само това доказва правотата на написаното от нея. Абе, мили хора. Що не си преодолеем малко всичките кривици, преди да се дърляме с когото паднало? Прочетох внимателно написаното. Заяждане. Обиди. Простотии. Някой написал "възрастната докторица". Друг я нарекъл продажница и прочее. Пък после се чудите що всичко читаво е на майната си. Ехо. Драги ми, хайде да си спомним нещо, дето всички сме го учили в училище, става ли? "Кажи ми ти твоите и аз моите кривици, па дай да вършим работа за Отечеството". Всички знаете кой го е казал. Я се спрете малко. С тия ругатни до никъде няма да я докараме. И е грозно да се обижда жена. Каквато и да е тя. Не се чудете, че хората навън и на карта не я щат България. Ей зарад такива като Коцето. И заради казаното от Елин Пелин за завистта и злобата. Жалка работа, драги мои. Вместо да си оправим страната...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така, де!

    23 Март 2023 20:05ч.

    Коцето вероятно голямо зло ти е сторил, щом таиш такава неприязън към него. Може ли да споделиш, в какво точно пред теб е съгрешил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин извън Родината

    24 Март 2023 11:33ч.

    на мен лично Копойко Копейкин нищо лошо не ми е направил, дори имам известна полза да чета популистките му номера и завоалирана му отдаденост към неговата родина (брацката му Рашистка Фашагия). Ползата-прочитам изброяването на проблемите(за които той НЯМА решение) и като си представя, че живота ми и на семейството ми може да зависи от такъв дебил, и веднага носталгията ми минава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи,

    23 Март 2023 20:29ч.

    Основния проблем го е формулирал още Вазов.. Липса на общ национален идеал. Народа , по обективни причини, от векове е разделен на две не непременно равни групи с коренно различна стратегия за оцеляване, някой в предишните коментари е използвал котки и мишки. Та , в тази връзка, наистина е трудно да се намери нещо такова, което да обедини котките и мишките за обща кауза.. Чак не ми се ще да изброявам възможните хипотези, щот са все неприятни..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    25 Март 2023 8:55ч.

    Гледайки развихрилата се истерия ми се натрапват два извода: 1. На избори трябва да имат право на глас само хора, които живеят в България поне от 10 години; 2. Трябва да се премахне двойното гражданство. Ако имате българско и, да кажем, македонско гражданство - коя държава ще подкрепите при евентуален военен конфликт (не дай Боже)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи