Костадинов призова правителството да разговаря с украинските власти за блокираните български моряци в Мариупол

Костадинов призова правителството да разговаря с украинските власти за блокираните български моряци в Мариупол

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов призова правителството спешно да разговаря с украинската страна, за да бъдат изведени от Мариупол нашите блокирани моряци.

"Първо трябваше да се направят разговори, както с едната страна, така и с другата. Трябваше да се отиде до Киев и до Москва. Подчертавам, проблемът тук не е обаче в Русия.", каза Костадинов на съвместен брифинг с роднините на моряците от кораба "Царевна", който от 21 февруари се намира в пристанището на Мариупол.

Налага се решение на проблема и бърза евакуация на 17-те моряци, тъй като военните действия застрашават живота им.

По думите на съпругата на един от моряците Катерина Димова корабът е вече с щети, от няколко дни има пукнати стъкла, както и дупки по обкова на кораба.

"Писахме множество писма до Външното министерство, до Министерството на транспорта. Други писаха и до президента. Една част от тези писма не получиха никакъв отговор, така че ние си оставаме чакайки и надявайки се тези хора да оцелеят по някакво чудо.", каза пред журналисти Димова.

Припомняме, че българският кораб „Царевна“, който е собственост на българската фирма „Шипман“, със седалище в град Варна, с екипаж от 19 български моряци на борда, е блокиран от 24 февруари на пристанището в украинския град Мариупол. Руската страна, като участник във военния конфликт в Украйна, е съгласна да освободи българския кораб, за да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Ретранслатора

    27 Март 2022 13:50ч.

    "Близките на моряците ни, блокирани в Мариупол: Украинските войски ги използват за жив щит"! https://epicenter.bg/article/Blizkite-na-moryatsite-ni--blokirani-v-Mariupol--Ukrainskite-voyski-gi-izpolzvat-za-zhiv-shtit/277708/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хилядно доказателство

    27 Март 2022 14:03ч.

    След специалната операция на Запада по дебългаризация и демократизация, за разградената ни и опустошена територия отговарят за пореден път някакви назначени неуки палячовци, които вършат глупости с бесовско усърдие. Една глупост замазват като свършват нова, още по-голяма глупост. Българският народ, неспособен на национално освобождение, остава да чака отново дядо Иван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Март 2022 15:40ч.

    Украинските власти? Мариупол не е в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи