Костадинов: Правителството веднага да спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна

Костадинов: Правителството веднага да спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна

От името на 358 000 българи, които избраха да живеят в свободна страна, „Възраждане“ настоява България да запази останалия ѝ хранителен суверенитет, съобщават от пресцентъра на партията.

От политическата организация  настояват служебното правителство незабавно да спре вноса на украинско зърно, слънчоглед и друга земеделска продукция  в България.

Да се внася от Украйна не е решение на българската държава, а на Европейската комисия. Вносът на украинско зърно доубива българското производство и българските производители нямат пазар, за да реализират родната ни продукция. Всичко внасяно от Украйна не подлежи и на фитосанитарен контрол, отново по решение на нашите така наречени партньори от Европейския съюз. Реално ние не знаем какво се внася, накъде се насочва, какво се произвежда от внесеното зърно и слънчоглед и дали това, което достига до крайния потребител, не е опасно за здравето му. Правителството на България, независимо дали е служебно или редовно, няма как да гарантира безопасността на храните, които достигат до трапезата на всеки един българин. А с доубиването на родното производство го лишава и от алтернатива да си набави качествена храна.

„Възраждане“ настоява България веднага да започне да се държи като суверенна държава и правителството, в случая служебно, да забрани вноса на зърно, слънчоглед и другa  земеделска  продукция от Украйна, така както Полша и Унгария вече спряха този внос.

Коментари

  • Украйна обвини Полша, че защитава своите фермери, а не украинските

    18 Апр 2023 11:54ч.

    Украинското министерство на земеделието: „Разбираме, че полските фермери са изправени пред трудна ситуация, но подчертаваме, че сега най-трудната ситуация е за украинските фермери“ ....................... https://obektivno.bg/ukrajna-obvini-polsha-che-zashtitava-svoite-fermeri-a-ne-ukrainskite/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • все още има време да сядате и да подписвате за мир

    18 Апр 2023 12:12ч.

    Ситуацията можеше и да не бъде толкова трудна, ако бяхте избрали пътя не на конфронтация, а на приятелство с Русия. Който обаче слуша наглосакси, накрая губи всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех колко силно вярвахте

    18 Апр 2023 13:19ч.

    опорки докъм лятото на 2022. Сега е хубаво да си ги припомняте като усмивки от старите ленти. А догодина, когато Пригожин закрие по телевизията РФ и обяви как са си делнали Матушка той и аверите, може да си пускате картата с ракетките, падащи в големите западноевропейски градове. Как беше: до Лондон за 12 мин. До Париж за 8. До Берлин само за 6.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • когато Пригожин закрие по телевизията РФ

    18 Апр 2023 13:57ч.

    Казваш тържествено някак си ще го обяви, а? А и защо Пригожин? Много те кефи ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доларджиите грантаджии, ще надживеете децата си

    18 Апр 2023 15:40ч.

    С малко, но завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Центаджии, никакви долари, центове!

    18 Апр 2023 19:15ч.

    Това са им грандовете на нашенци, на фона на заплатите на тия дето работят в Макдоналс на $6 на час! Пълни нещастници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тотю

    19 Апр 2023 8:35ч.

    еех колко силно си вярваш; ама то затова се нарича вяра - нещо дето обективно го няма и няма да стане ама ти си "вярваш" хехе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То вече е късно

    18 Апр 2023 11:58ч.

    С каквото са могли, са ни набълбукали, и вече го ядем, или сме го изяли. Някой да си спомня за лекото скандалче с 2-та милиона украински яйца отпреди 2-3 седмици, които нашите "контролни органи" впоследстие решиха да проверяват за безопасност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    18 Апр 2023 16:15ч.

    Е, опукахме и едно 25 годишно ирландско месо....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Апр 2023 19:58ч.

    А какво да се прави със свободната конкуренция и вътрешните пропорции у нас ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vito

    18 Апр 2023 11:59ч.

    Преди години, преди да ни премат в ЕС имаше български граничен контрол и всяко нещо преди да се пусне на пазара се изследваше в лаборатория, и ако не отговаряше на БДС, не биваше допускано до пазара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    18 Апр 2023 12:26ч.

    Народната република беше ДЪРЖАВА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    18 Апр 2023 12:30ч.

    Народната република беше кунистическа сатрапия и съвецка диктатура! Лагери, газдовци и гладни беленски прасета за инакомислещите светли демократични умове и цвета на нацията! 45 години стигат! Времето е наше! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фъркатичко

    18 Апр 2023 12:35ч.

    Няма нищо по-фъркато от времето. След тия набедени 45 минаха още 35, а не само нищо не се промени, ами и с тая тоталитарна американска демокскръция стигнахме до просешка тояга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    18 Апр 2023 14:00ч.

    ФЪРКАТИЧКОто е биологичен наследник на главорезите от плочата при НДК, които "клаха народа, както и турчин не го е клал".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • веднага спрете всички стоки от Украйна

    18 Апр 2023 12:00ч.

    Вече голям брой страни, членове на ЕС и НАТО, без изобщо да им пука, спряха вноса на зърно от Украйна, което убива собствените им икономики и е опасно за здравето на хората. У нас траят като дебили и олигофрени, вързани на каишка от Урсулата. Този пример показва, че ЕС няма нищо общо със суверенитета, а всичко зависи от нашите управляващи. Може да си член, и пак да имаш суверенитет, ако имаш добри политици. Но докато Унгария, Румъния, Словакия имат управляващи, мислещи за хората и държавите си, то у нас имаме най-отвратителните подлоги. Изпълняват всичко, което искат от ЕС, та ако ще да загине България като държава, да измре населението, да се съсипе културата, да се срине икономиката и всичко най-отвратително. Да се харесат на господаря. Изобщо не ми говорете за комунизъм и зависимости от Съветския съюз - тези в момента със своята вреда надминаха всичко познато в цялото съществуване на страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а Зеленски какво ще си помисли за нас

    18 Апр 2023 21:06ч.

    Никакво спиране, ние помагаме на братска Украина и на братско нато , да воюват за демокрацията срещу православието и нашествениците. нали сме евроатланти,трябва да сме солидарни с еврокомисията и с англосаксите . Иначе отстъпваме от евроценностите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    18 Апр 2023 12:02ч.

    То бива наглост, ама.. Сиреч дайте да ви потровим с нашата ГМО пшеница защото сме много назор.. И нашите стоят и се ослушват да не им се развали случайно хатъра. Отврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не, не е отврат

    18 Апр 2023 13:40ч.

    otvrat е правоверен марксист, изявяващ се в керпедена. а това си е чисто и просто гнус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коцеее, вече има демокрация и свободен пазар.

    18 Апр 2023 12:03ч.

    Свърши ваща командно-административна кунистическа съвецка с юмруците по масата и сопите в главите на инакомислещите. Слава на Украйна, завинаги с Европа, да живее САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яж си демократичните боклуци, ве байно..

    18 Апр 2023 12:04ч.

    Ние не ги щем..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добър отговор,но по добре

    18 Апр 2023 12:18ч.

    и по точно е 'б'-то да се замести с 'л'

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерьмократчетро е полуграмотно

    18 Апр 2023 12:29ч.

    Вашата е производна форма на ваш ( ж. р. , ед. ч. , членувано).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    18 Апр 2023 12:40ч.

    Кое е свободен пазар, бе отворко, "директивите" на ЕК и лично на лелята с които се казва на участниците в т.нар.свободен пазар, какво да внасят, на какви цени и без граничен санитарен контрол или с кого да търгуват с енергоресурси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    18 Апр 2023 12:46ч.

    Продължава нагло да ни будалка със "свободен пазар" и директивно да ни принуждава да му консумираме заразената украинска ГМО-пшеница, пробутвайки ни я на дъмпингови цени. Къде ти е свободата бе? (плагиат от една популярна седесарска песничка) А да припомняме ли конфискацията на руските валутни резерви или соцтаванът на цените на руските горива? Всичко, което Западът уж направи, за да накаже Русия, е крайно антипазарно, защото в днешния глобален свят унищожава свободната търговия и сигурността на инвестициите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гошо

    18 Апр 2023 13:07ч.

    Що не бръкнеш с пръстите отзад и да исвириш янки дудъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Апр 2023 14:29ч.

    Ей содомит либерален ,какво каза ? Че имало демокрация и свободен пазар .Има анма на най Има демокрация ама прикрита зад либерал фашизма има също демокрация ама защитаваща содомията ,зоофилистията ,гей парадите и джендъридеологията . Айде дръж си я тази демокрация за теб .Ние Българите и останалият седем милиарден свят си искаме традиционаизма . А ти зомбираният содомит отивай там където вирее твоята деградирала англосаксонска атлантическа ценност . .Тук при нормалните Българи не ти е мястото .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие и останалият 7 милиарден свят не сте никакъв свят,

    18 Апр 2023 14:36ч.

    ами тръстиков бантустан. Не можете нищо да искате, а само да молите коленопреклонно и челобитно Истинския Свят, който е на Запад от вас, да ви поотпусне малко юздата и допълнително шепа папурено брашно за дневния ви порцион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Апр 2023 14:48ч.

    Вие чипираните содомити и зоофилистици не сте никакъв свят . Англосаксонските сатанисти ви зомбираха до такава степен че вече не знаете на кой свят се намирате .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 14:55ч.

    Длагнестия, дайте едно изследване, дето показва, че украинската пшеница и слънчоглед са отровни? Само да не е от лабораторията, дето беше дала, че в Странджа има щап по оцете и козите. Та избиха животните на хората, за да ги лишат от поминък. Пак ли ревахте толково страстно тогава кой какъв е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вивич,

    18 Апр 2023 15:07ч.

    Ти като си толкоз отворен, дай едно изследване, което показва ,че украинските пшеница или слънчоглед отговарят на стандартите на ЕС.. Дали можеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 16:40ч.

    Аз не твърдея нищо! Който твърди, че не отговаря на определен стандарт - да го докаже! В противен случай прави пропаганда! Писал съм в цифри по-надолу, но никой не опровергава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно,

    18 Апр 2023 17:30ч.

    както обикновено, празни приказки от теб..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да не се излагаме пред евролидерите

    18 Апр 2023 21:15ч.

    Коцеее, цялото украинско зърно трябва да достигне до всеки еврочовек,до всяко евроселце,до всяко евроградче.само така ще отстоим нашите евроценности и евроукросолидарност. Няма как, ние не трябва да се излагаме пред Урсула, Аналена и Борель. А еврокомисията какво ще каже, а Зеленски какво ще си помисли за нас. Жт Украина трябвада си внасяме и ток и яйца и жито и мед и сирене всичко каквото може,евтинко и питателно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • винкело

    19 Апр 2023 1:12ч.

    Пий си хапчетата редовно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • принудено да насекомоядства от началниците

    18 Апр 2023 12:17ч.

    Никога вече ангария за тоталитарните кочини САЩ и ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че какво правиш още в тези кочини

    18 Апр 2023 13:32ч.

    тоталитарни. Иди в Русия. Пиши се в някое ЧВК и се бий за свобода и демокрация. В пари ще се видиш. А ако стане беля, на близките ти бяла лада ще дадат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и се бий за свобода и демокрация

    18 Апр 2023 14:09ч.

    За свобода - да, за "демокрация" - не........... видяхме я вашата "демокрация"! Вонти на гнило!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Апр 2023 14:35ч.

    Какво прави във тези кочини ли .Ами ще ти кажа ние сме петата колона на Русия и Китай и ще работим и помагаме до пълното унищожение на кочините САЩ И ЕС . А ти гледай да не попаднеш във окото на бурята ,че бъдеш отнесен заедно със твоите кочини САЩ и ЕС .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В окото на бурята е тишина и спокойствие, бе,

    18 Апр 2023 14:38ч.

    ватник неграмотен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    18 Апр 2023 16:31ч.

    Помним окото на бурята в Ню Орлийнс, когато негрите ви окрадоха даже и долните гащи, и още едно такова око във Флорида, когато ураганът Путин им помете едно летище с раптори и нищо не остана от петото ви поколение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малин

    18 Апр 2023 12:18ч.

    Само ако спре и износа! Иначе не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Земята на БОТЕВ и Левски отново е робска земя" Христо Кърпачев

    18 Апр 2023 12:20ч.

    Затвориха Терминал 2 на летище София, окупиран е от американски военни Автор: Труд онлайн Половината Терминал 2 на летище София е затворен внезапно. Блокадата е заради солидно количество американски военни, дислоцирани на аеропорта. Снимки показват военослужещите, окупирали гражданския терминал. https://trud.bg/public/images/articles/2023-04/%D0%91%D0%B5%D0%B7_%D0%B8%D0%BC%D0%B5_246466366426223306_big.png "Никой не обяснява какво се случва, какви са тези части, изпращаме ви снимка и от самолета, с който се придвижват", гласи сигналът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антилопата в устата на крокодила, завлякъл я под водата, веднага да скокне и да затича по поляната...

    18 Апр 2023 12:26ч.

    Хубави лозунги...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 12:42ч.

    Проблемът на нашите е основно в лакомията. Не че не създава проблем вноса, но конкуренцията винаги създава проблем на свикналите на всяка форма на монопол. Не го говоря щото така си мисля, а проверих данните. Накратко: Миналата година по това време, май включително, житото вържи по 80 стотинки - налично и на зелено. Пазар има и който направил СОБСТВЕНАТА си сметка и те излязла - продал до шушка. Търговците и останалите "разбирачи" се смеел и твърдели, щото есента житото щяло да стане лев за килограм, препоръчвали да се задържа. На жътва, миналата година, житото "качило" до 62 стотинки за килограм... Сега житото върви около 48 стотинко /левчето се мержелее неизвестно къде/ и пазар има през цялото време за тези които желаят да продават. Но след 2-3 месеца предстои жътва и не ми се мисли за всички, които имат непродадено зърно от миналата година. Щото някой им казал, че цената щяла да се качи... Това е БГ бизнесът - на напълно нАучна основа се развива. Починът "една жена казала на пазара"! После някой им виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха, viva-та вярва в "дългата ръка на пазара"

    18 Апр 2023 14:12ч.

    И пазарът ви е извратен като вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 14:50ч.

    Ха-ха! Нещо против цифрите, които съм сподил, ли имате напротив? И сега има пазар на зърното! На определена цена! Имаше и когато нямаше украински внос, но лакомията не продаваше! Естествено, като започна украинския внос нещата станаха по-зле за тарикатите. Смейте си, но схемата с назначениет бизнесмени /замеделци/, трябва да приключи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички страни в ЕС субсидират фермерите си

    18 Апр 2023 14:52ч.

    и то много повече от у нас, затова на нашите борси е пълно с тяхна продукция, ако и да има транспортни разходи. Уж според договора ни в ЕС, трябваше субсидиите в ЕС да се изравнят, за да има свободно движение на селскостопанска продукция, ама надявайте се българи, това редовно се отлага за далечното бъдеще. Тези страни да не би да знаят за "ръката на пазара"? Знаят друго, че производството на храни у дома е стратегически важно, защото всичко може да стане и без софтуер например може да минем, особено ако няма ток, но без ядене три пъти на ден, не можем. В Япония пък са въвели толкова високи мита, че ядат най-скъпата храна в света, но предпочитат да е така за да подкрепят родните си фермери, макар и вече в града те се определят като "психологически фермери". Имат съзнание за общност, това е което липсва на героя на Алеко Константинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 14:58ч.

    Да, и тук има субсидии! Защо не попитате защо субсидиите в нормалните европейски държави са различни от тези в нашата? За да е конкурентно нашето земеделие? Не са ни виновни нито европейците, нито украинците. Добива на зърно в Украйна винаги е определял цената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говори с числа, умнико

    18 Апр 2023 15:33ч.

    щом си толкова наясно и ако не искаш само да манипулираш. Кажи какви са субсидиите в Германия и Франция, кажи в кои срокове ни обещаваха те да се изравнят с нашите? Защо не ни разрешават дотогава да имаме рестрикции на вноса на тяхната яко субсидирана зем. продукция? После говори кой е виновния! Знам, че представа си нямаш и никакви числа не знаеш, личи си по начина на снасяне на информация. Все пак си губя времето да пиша тук, защото се надявам да го прочетат и мислещи българи, не само продажници каквито винаги е имало у нас, за съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 16:46ч.

    Първо ти в числа, за да докажеш твърдението си, че нашето земеделие не е конкурентно точно по тази причина и България е залята със западна продукция точно поради това! Ще ти дам жокер преди да се добереш до чиска, щото виждам тоя стремеж не към тебе, а настояваш други да го правят! Та - отговаря ли БГ законодателството по отношение фермерството, за получава субсидии от ЕС така, както се прави в останалите членки? Иван Костов го каза преди години - ЕС не дава пари да прави богати шепа латифундиери, а ... ако намерите края на израза, ще си отговорите без да се ровите в стандартите на ЕС. Които който не спазва, той и не получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вивата не струва загубеното време

    18 Апр 2023 16:54ч.

    а който търси ще намери кому да вярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 17:03ч.

    Да, във вярата е майката! ВЕрвай на когото искаш. Отговорът по темата е в това, кой как спазва правилата: спазваш - получаваш, не спазваш - не получаваш! От ЕС, национални субсидиии всеки може си дава както иска. Но тука се дава само на определени, ако не искаш да вЕрваш, можеш провериш на кого колко на сайта на МЗ. Отде лно помощи и т.н. Още един жокер - отговорът на нашите правителства, малък брой са след приемането ни в ЕС на това, защо не спазваме стандартите на ЕС по отношение производителете е умопомрачителен: не сме имали АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ да се следи спазването на тези стандартни?! НИЕ, не ЕС! Нито капацетета на Украйна! Ние нямаме капацитет! После ни виновен филанкишията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вивич,

    18 Апр 2023 17:33ч.

    ОСП на ЕС, практически затри зеленчукопроизводството и животноводството на територията.Съвсем по Правилата.. Никакви числа не са от значение..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вива е избрал да вярва на ЕС бюрократите

    18 Апр 2023 18:15ч.

    и все още си ги представя като обективни, безпристрастни и неутрални, докато ние не им спазваме изискванията, поради собствените ни бюрократи. Споменава дори Иван Костов, който не преди да влезем в ЕС. Не вярвам да е бачкал по полетата, за да разбере реалността през тези години. Например, когато Тиквун загуби изборите през 2013 г., изведнъж се оказа че вече нашите отчети се оказаха недостатъчни за бюрократите от ЕК и те спряха субсидиите, за зеленчуковата продукция включително. Разбира се, за някои като вивата, само съвпадение е, че Герб принадлежи към ЕНП, която е на власт в ЕП. За такива като него са без значение колко дребни зеленчукопроизводители фалираха, само защото българските гласоподаватели не са гласували по правилния за ЕНП начин. Чудно ли е тогава, защо сега толкова хора на село гласуват за Герб? За вивата всичко това е само чисто съвпадение. Той знае на кого да вярва, а другите са длъжни да вярват в същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 12:44ч.

    Да, следващата стъпка, която очаквам в подкрепа на монополистите в сектора е: решение на Парламента, ако се задържи, или на Правителството, каквото и да е, държавата да изкупи непродаденото зърно за държавния резерв. На какви цени - познайте. А да се освободи място в този резерв - продажба на намиращото е там. На какви цени - познайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вивич,

    18 Апр 2023 12:59ч.

    Пак едно голямо нищо си изокал..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пакетите

    18 Апр 2023 13:00ч.

    viva 18 Апр 2023 12:44ч. : Давай да отменяме санкциите тогава, щот ни писнА от монополизма на еврочиновниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 14:59ч.

    Санкциите не са за да има монопол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вика му се протекционизъм в полза на държавния монопол

    18 Апр 2023 16:34ч.

    Напротив, точно за това са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    18 Апр 2023 13:21ч.

    Зърното от 404 е собственост на Монсанто и още три американски фирми и е бъкано с хербициди и бубулечки, които принуди първо Словакия да ЗАБРАНИ вноса , а след това Полша, Унгария и Румъния. Корумпираната шайка наречена ЕК , начело с подсъдимото лице от днес Уши фон Намкваси, обслужва американските фирми, окупирали чернозема на Украина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денят за размисъл беше

    18 Апр 2023 13:33ч.

    на 1 април. Който си е въобразявал, че ЕС ще му дава субсидии да си носи последствията. Още му трябва на загубеното българско племе да благоволи да забележи, че е стадо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам Коцето и си мисля:

    18 Апр 2023 13:50ч.

    Какво ли ще се случи с някой руски политик, ако призове публично Путин да изтегли незабавно руските войски от Украйна, за да спре загубата на стотици млади животи всеки ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин ще го послуша изчервен и с наведена глава, и ще ги изтегли отвъд полската граница, чак до Ламанша и отвъд.

    18 Апр 2023 13:53ч.

    Добра душа е той. Православна и широка руска душа. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам Коцето и си мисля: 18 Апр 2023 13:50ч.

    18 Апр 2023 14:04ч.

    Търгашът Путин продаде/предаде Руската пролет още през 2014 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Търгашът Путин

    18 Апр 2023 14:16ч.

    Чакайте малко, по-горе един ни убеждава как Пригожин ще закрива по тв-то Русия, сега пък друг казва, че Путин ще го прави (само не разбрах по тв-то ли ще е) ............... Айде стиковайте си опорките, че изглеждате смешни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисленето с гледане не става

    18 Апр 2023 14:25ч.

    но ако това ти харесва, гледай си филмовите бози и хич не му мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Апр 2023 14:44ч.

    Аз пък си мисля че си много тъп . Путин ще изтегли Руските войски ,когато стигне до Полската граница . А този призив го прати на наркомана Зеля ,че цялата му обучена професионална армия отиде зян . От тези 700 хиляди войници бяха убити 300 хиляди и още 220 хиляди бяха безвръзвратно ранени .Останалите 180 хиляди са морално немотивирани да се бият . А наркомана Зеля ,не си дава сметка че под земята отиде цяло едно поколение млади мъже ,които няма никога да работят и да създават деца . Та побързай със призивите към Зеленко ,докато не е късно вече . да подписва капитулацията и да се свършва със тази украйнска агония .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-голямата партия

    18 Апр 2023 14:21ч.

    Костадинов представлява най-голямата парламентарно представена партия (другите са коалиции) и има пълното право да иска от колониалната администрация, България да се държи като суверенна държава и да спрат да ни тровят с украинското зърно. Министър Гечев първоначално говореше за спиране на вноса, но след като му размахаха пръст от ЕК, заговори за ограничаване на вноса. Позорно поведение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов

    18 Апр 2023 14:34ч.

    има право да иска само шопска или зелена салата с ракията, и то само вечер от жена си. Толкова ли е трудно да проумее, че става дума за маскарад. При това по-бездарен от този, който ни представи Атака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-голямата партия е на негласувалите

    18 Апр 2023 14:35ч.

    плюс тези избрали "Никой от посочените". Те отдавна не вярват на спасители, сигурно защото виждат повсеместната глупост на хората в България, от която никой не може да ги спаси, Христос включително. Както е казал в тази връзка Остап Бендер "Спасението на давещите се, е дело на самите давещи се", в глупостта си явно е имал предвид. Сега са се вкопчили в Костадинов, нека той да мисли вместо тях. Да се смееш или да плачеш е трудно да се каже, затова и това мълчаливо мнозинство предпочита да не казва нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-голямата парламентарно представена партия

    18 Апр 2023 14:52ч.

    Отнася се за най-голямата парламентарно представена партия и именно от действията на Костадинов и "Възраждане", зависи гравитацията от "Партията на негласувалите" към "Възраждане" при следващите избори. Адмирации за позицията на "Възраждане" и нейният лидер Костадинов за запазване на хранителния суверенитет на България! Другите проамерикански партии от сформираните парламентарни коалиции позорно мълчат, както и колониалната администрация, която изобщо не предприема никакви действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Най-голямата партия е на негласувалите"

    18 Апр 2023 14:55ч.

    Тъй, тъй............ а на война ходи ли ти се? Или и тогава "мълчаливото мнозинство предпочита да не казва нищо"? Мислиш си, че правиш нещо ли като "си стискаш гласчето"? Нищо не правиш! Само улесняваш тези, които ще те пратят да умираш за интереса на ес и сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Походът за мир на 23-ти е надпартиен

    18 Апр 2023 15:46ч.

    той е за всички, включително тези от мълчаливото мнозинство, не е обвързан с Костадинов и партията му. Ама нещо не чувам Костадинов да агитира за този подход и за подписката за референдум за мир на него. Що така, бе партийни миротворци? Нали на всички не ни се ходи на война, пък трябвало първо на вашия партиен вожда да се чува името? Той така си присвои референдума на доцент Сарийски и неговия комитет, сега нищо чудно пак да направи същото. Виждам, че Костадинов поне има срам да споменава само гласувалите за него, на на всички подписали за референдума за запазване на лева, както правят някои от вашите агитатори. Разберете, на хората вече им се повръща от партии и особено такива партийни фокуси, играни от явно нестабилни психически лидери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    18 Апр 2023 14:24ч.

    А защо този внос на жито, слънчоглед, сухо мляко, яйца..... не ги използват за хляб, олио и разни други продукти и ги пласират в магазини, предназначени единствено и само за демонократите, като тези писали по-горе! Ние си правим хляба в къщи и си мислим, че ядем качествен хляб, от българско жито. Пък властниците от това така наречено българско правителство подписвало в брюксел съгласие от наше име укринците да си внасят безмитно каквото имат произведено, а тука да не се разгласява. Вместо да бъдем транзитна държава, всичко остава за тровене на българите. А и мелничарите също мълчат, защото купуват отровеното укринско жито на по-ниски цени и са на печалба. Но нашите земеделци, чиято стока стои непродадена защо не ни информират коя мелница ни трови?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Апр 2023 14:51ч.

    Обяснявам за незнаещите... българското, качествено зърно отдавна храни само рибите край Америките, а тук се внася само мръсно ГМО зърно от САЩ. Сега просто идва от по-близко разстояние ? Който има желание, нека проследи износът ни на зърно, какви са загубите и застраховките при злополука където се изплащат, и кой ги получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 15:01ч.

    В България зърното отдавна не е на качеството, каквото беше преди намесата на "частната инициатива".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Апр 2023 15:06ч.

    Все тая, заради забраната използването на някои пестициди от ЕС, се води екологично чисто, със сигурност е в пъти по-чисто от това, което се внася!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 17:10ч.

    Да е по-чисто е напълно възможно българското, но е преобладаващо фуражно, по качество. Малко става за хляб, или ако се прави хляб от него не е добър. Контрол трябва има и не вярвам някой да ни принуждава да внасяме некачествено зърно, ако и да украинско. Ако има тука прекупвачи, които печелят и от украинското зърно, може и дам да се разрови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм копейкаджия

    18 Апр 2023 14:51ч.

    И вие сте копейкаджии затова се разбираме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз обаче съм рубладжия,

    18 Апр 2023 14:53ч.

    кокошкари с кокошкари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Апр 2023 15:26ч.

    Личи си че не си Рубладжия ,а ръждив центаджия .Чакащ подаяният от дъртия мръсни Сорос . Ама знай дъртака сорос няма да те направи богат . На него му трябват такива преодажни пудели като теб и най вече гюмаджии .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    18 Апр 2023 15:53ч.

    Нали зърното от Украйна беше за изхранване на бедните африкански държави? Защо се внася в България, която може да задоволи собственото си потребление? Позицията на "Възраждане" е правилна. Трябва незабавно да се прекрати вноса. Откога Украйна е член на ЕС, та трябва да се съобразяваме с нейните потребности? Не е ли по-важно да се съобразяваме с българските интереси? Може и аз да съм се заблудил и да съм смятал, че правителството, макар и служебно да е на България, а то всъщност да е украинско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е дори покрайнинско,

    18 Апр 2023 17:54ч.

    съвсем друго е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    18 Апр 2023 16:35ч.

    ОК, ама то няма правителство, а и утре, ако евентуално има, то ще е съставено само от лизачи и марионетки на разпореждане от Козяк...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    18 Апр 2023 16:36ч.

    Едно предложение: нека производителите на всички продукти със суровини от Украйна да бъдат с означения за произхода на суровините. Логично е да се предположи че много потребители биха предпочели например хляб от българска пшеница и ръж ( аз например ). Даже нека в знак на солидарност с укрите да се даде възможност на евроатлантиците да отворят магазини САМО за укро продукти. Това даже да се приложи и за магазини САМО за продукти от насекоми, изкуствено месо и т.н. Нека пазарът да реши. (нека евроатлантическата сган си сложи парите където им е устата...... казано буквално!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Апр 2023 16:56ч.

    Последно по темата, щото тука само пропаганда и нищо смислено. Още топъл земеделски виц: Отишъл миналата пролет една неделя земеделски производител за риба. Заметнал и не щеш ли, хванал една малка рибка. Това била малката златна рибка и тя казала: Аз съм още малка и изпълнявам едно желание, казвай и ме пусни. Мислил, мислил земеделеца и казал: Искам цента на слънчогледа да стане 1 лев за килограм! Речен сторено - цената на слънчогледа станала лев. Тези дни същия земедел имал свободен ден и пак отишъл за риба. Заметнал и хоп - хванал пак малката златна рибка. Тя му казала: Хващаш ме за втори път, какво искаш сега? Ми искам... цената на слънчогледа да стане 1 лев за килограм. Че нали миналата година го направих? възкликнала рибката. Да, но аз чаках да се вдигне и моя остана... Та, да чакаме златната рибка и до тогава целия свят виновен, щото не можем се адаптираме към обстоятелствата, щом не можем да им влияем на тези обстоятелства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вива е избрал да вярва на ЕС бюрократите

    18 Апр 2023 18:29ч.

    и все още си ги представя като обективни, безпристрастни и неутрални, докато ние не можем да им спазваме изискванията, поради собствените ни бюрократи. Споменава дори Иван Костов, който бе преди да влезем в ЕС. Не вярвам вива да е бачкал по полетата, за да разбере реалността през тези години от 2007 насам. Например, когато Тиквун загуби изборите през 2013 г., изведнъж се оказа че вече нашите отчети са недостатъчни за бюрократите от ЕК и те ни спряха субсидиите, за зеленчуковата продукция включително. Разбира се, за някои като вивата, само съвпадение е, че Герб принадлежи към ЕНП, която е на власт в ЕП. За такива като него е без значение колко дребни зеленчукопроизводители фалираха, само защото българските гласоподаватели не са гласували по правилния за ЕНП начин. Чудно ли е тогава, защо сега толкова хора на село гласуват за Герб? За вивата всичко това е само чисто съвпадение. Той знае на кого да вярва, а другите са длъжни да вярват в същото, всичко друго вече е само техен проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    18 Апр 2023 18:39ч.

    Имаме пшеница и слънчоглед от миналата година. Сега ще се добави и тазгодишната реколта, и няма къде да се съхранява тя. Възниква логичният въпрос: Защо не поевтиняват брашното, респективно хлябът и олиото!? Нали пазарната икономика разказва, че когато пазарът се пренасити и цените падали? Или производителите предпочитат продукцията да граняса и да не бъде годна за употреба, но не и да понижат цените за вътрешния пазар. Иначе идиотщините на ЕС и ЕК не подлежат на коментар. В момента излиза, че Украйна е пълноправен член и трябва нея да подпомагаме, а Полша, Унгария, Словакия, Румъния и България са страни-кандидатки за членство и трябва да изпълняват редица условия, за да бъдат допуснати. Благодаря за такВИЗИ евроатлантически ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Задайте си въпросите към който трябва

    18 Апр 2023 19:42ч.

    цените на пазара се определят от големите вериги магазини, не от производителите. Те решават от кого да купуват на едро и каква надценка да сложат. В пазарната икономика такива неща като санкции, няма. А в реалната икономика ги има, там е проблема. Ако ги нямаше, тогава производствените цени на нашите и украинските производители щяха да бъдат конкурентни на световно ниво. Сега обаче икономическите връзки се нарушиха много и цените на горива, торове, препарати рязко се промениха, а същевременно ние сме длъжни да използуваме само препаратите одобрени от ЕС, а в Украйна не са длъжни. При това положение, ако нашите производители продават на и под производствените цени, те ще фалират и тогава догодина храните у нас ще бъдат само произведени от тези крупни производители, които могат да оцелеят. Това ли искате да се случи, за да може сега да купите по-евтино и не особено по-евтино защото пак крупните вериги магазини ще вземат лъвския пай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Апр 2023 20:11ч.

    Българските селяни се вдигат на бунт срещу Украйна Редица медии съобщиха, че България се е присъединила към забраната за внос на пшеница, маслодайни семена и други земеделски продукти от Украйна, приета преди това от Полша, Словакия и Унгария. Трябва да кажем, че днес такова решение на ръководството на страната няма. Обсъжда се възможна забрана за безмитни доставки на селскостопанска продукция от украинска страна. Служебното правителство на България е изправено пред два значими фактора, които забавят процеса на вземане на решения. От една страна българските фермери редовно протестират и блокират транспортни пътища. През последните дни демонстрациите им придобиха още по-големи размери и заплашват да прераснат в истински бунт. От друга страна Брюксел атакува забраната за внос на украинско зърно с аргумента, че това не е икономическо, а политическо решение. Представителят на Европейската комисия подчерта, че търговската политика е в изключителната компетентност на ЕС и затова едностранните мерки са неприемливи. През март Брюксел отпусна почти 60 милиона евро за подкрепа на агропромишлените комплекси на страните, засегнати от проблема с украинския внос. Обсъжда се втори пакет от помощи, каза говорител на Европейската комисия. Струва си да се отбележи, че финансовите помощи от ЕС значително подпомагат икономиката на бедна България. За българите е много трудно да не обръщат внимание на виковете, идващи от Европейската комисия. Към март 2023 г., според Европейския съвет, повече от 23 милиона тона зърно и други хранителни продукти са изнесени от Украйна. Почти 49% от товара е царевица. Следва пшеницата, от която 28% са за износ, а 11% са слънчогледовите продукти. От тези продукти до март в България са внесени около 640 хил. тона украинско зърно, по данни на агенция Митници. Според Министерството на земеделието безмитният украински внос е довел до над два пъти намаление на изкупните цени на слънчогледовите семена в България. Цената на пшеницата е намалена с над 30%. През последните 8 месеца най-големият дял на внесения украински слънчоглед е над 610 хиляди тона, следван от повече от 16 хиляди тона царевица. Проблемът за българските фермери започна със забраната за износ заради решението на правителството на Кирил Петков. Това беше следствие от решението на Европейската комисия през март миналата година да създаде "коридори на солидарност", за да подпомогне износа на стоки от Украйна. Ето думите от обръщението на Георги Милев, зърнопроизводител от Плевен и зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Фирмата му произвежда пшеница, ечемик, царевица и слънчоглед. През последната година той загуби 200 хиляди лева. Освен това фермерите призовават за създаване на нова партия, която да ги представлява адекватно в парламента. В момента секторът е в колапс, казват те, а проблемите им са оставени в ръцете на хора, които може би никога не са виждали жито или ечемик. Протестните настроения сред българските земеделски производители растат с всеки изминал ден. Дали властите ще имат време да вземат адекватно решение, преди протестите да се превърнат в истински бунт, времето ще покаже. Това време обаче е много кратко. https://www.politnavigator.net/bolgarskie-krestyane-podnimayutsya-na-bunt-protiv-ukrainy.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Апр 2023 7:51ч.

    Кои са тез "фермери". Имаш ли представа що то е "фермер" и има ли почва у нас? У нас са крупни латифундиери, арендатори и собственици на земя. Тук таме някой фермер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    19 Апр 2023 8:34ч.

    Имам на представа що е то фермер ,когато прочетеш като мен историята на коператвното движение издадена от ЦКС ими подарена от него .Това са цели 4 тома ,всеки един от 650 страници и обхваща създаването на първите кооперации във България от 1902 година до 2016 -до наши дни .Отделно ЦКС ми подари и два тома историята на потребителните коперации и ТПК пак от 1902 година та до наши дни .Освен това съм прочел и мкнигите на Бочо Илиев Бразди през Времето , Двадесет години кооперативният строй на село ,Преломни години и ТКЗС село Слатина Ловешко . Та за разлика от теб имам представа ,що е това фермер и животновъд и другите отрасли във селското стопанство .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    18 Апр 2023 21:50ч.

    ЕС-вариант на българската поговорка „вода гази, жаден ходи“: „зърно гази, гладен ходи“, и в Урсула-вариант: „бустери гази, болен ходи“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи