Костадинов: ПП съблазняват наши депутати, готови са на всичко, за да останат на власт

Костадинов: ПП съблазняват наши депутати, готови са на всичко, за да останат на власт

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че е имал разговор с Кирил Петков, по време на който премиерът в оставка предложил следователят Бойко Атанасов да стане заместник-председател на Антикорупционната комисия, която се планира да бъде оглавена от Бойко Рашков.

Според Костадинов Кирил Петков посочил положителната оценка, която партия "Възраждане" дава на Рашков. По думите на Костадин Костадинов управляващите са готови на всичко, за да останат на власт. 

"Факт е, че управляващите се опитват да купуват депутати", заяви Костадинов. Вчера представители на управляващите са се свързали с трима народни представители на "Възраждане", които са им предлагали най-различни форми на стимули да подкрепят втори мандат на ПП, съобщи той. И добави: "Всички тези опити да бъдат склонени наши народни представители са били напразни". Той не уточни кой е разговарял със съпартийциите си. "С тях се е свързал човек от управляващите, свързали са се министри, депутати от управляващото мнозинство, няма значение кой, дребнотемие е", коментира Костадин Костадинов.

Той посочи още, че миналата седмица "изключително нечистоплътно" се е завъртяло името на една от депутатките на "Възраждане" - Цвета Галунова. "Цвета е наша съмишленичка и тя си остава такава", коментира лидерът на "Възраждане".

Той разкри и за свой разговор с премиера Кирил Петков миналата седмица, по време на който министър-председателят го уговарял в продължение на 15 минути "Възраждане" да подкрепи Бойко Рашков да бъде избран от НС за шеф на КПКОНПИ, а срещу това обещал за негов заместник да бъде посочен кандидатът на партията на Костадинов - Бойко Атанасов.

Миналата седмица на мен ми се наложи да проведа неприятен такъв разговор с лицето Кирил Петков. Лицето Петков ми се обади, за да поиска подкрепата ми за Рашков", разкри Костадинов. Той възразил на Петков, че не може изпълнителната власт да посочва неин представител, който да оглави орган, който после ще я разследва.

Отговор не получил на въпроса си.

"Вместо това той го удари на молба и каза, че ако вие подкрепите Бойко Рашков, ние ще подкрепим вашия човек за зам.-председател", цитира го Костадинов. Той отвърнал, че Бойко Атанасов не е негов човек, виждал го е само веднъж и е настол пред него, ако бъде избран, да е три пъти по-взискателен към депутатите на "Възраждане".

Костадинов уточни, че е отказал, но заключи, че начинът, по който в момента се търсят 121 депутати, е същият и "тържището за скотове", в което се е превърнал парламентът, отвращава българските граждани от всички партии и политици в момента. "Очевидно е, че настоящият парламент не просто е достигнал дъното, а се е превърнал в една много сериозна организирана престъпна група. Все едно депутатите са стока, която се продава в магазините", заключи Костадинов.

"Това, което лицето Петков извърши, е равносилно на терористичен акт", каза той за изгонването на руските дипломати. "Долнопробни престъпници управляват България. Тези хора тикат България към гражданска война. Тези долнопробни престъпници заплашват съществуването на българската държава. Предупреждаваме целокупния български народ. Ако тези субекти продължат да управляват България, те няма да се поколебаят да направят украинския сценарий, не биха се поколебали дори да ни вкарат във война с Русия. Това са терористи, с терористи не се преговаря. Те се унищожават", заключи Костадинов, като допълни, че с това иска да предупреди българския народ.

Той на свой ред се обърна към депутатите от бившето мнозинство да се определят на чия страна да застанат с апел "към всички свободни и независими депутати, към ПП, БСП и ДБ, ако в някои от тези хора е останала грам българска национална съвест и човешко достойнство, и дори минимална загриженост за българския народ, нека да станат независими и да подкрепят извоюването на свобода от този престъпен колониален режим".

 

Източници: БНР, dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Пипишковците имат задачи по доунищожаването на България и българите

    05 Юли 2022 14:39ч.

    А накрая и тях ще очистят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    05 Юли 2022 23:00ч.

    България се мъчат отпреди 7000 г да я унищожат, но няма да успеят !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • LL Cool

    05 Юли 2022 14:58ч.

    Съблазънта е от знаковите умения на дявола. Изкушава, съблазнява, подкупва, вади душата с памук. У нас склонните към предателство не са повече, отколкото другите народи, но са изтикани напред от конюнктурата на полит сцена през последните трийсетина години. И кривят изборите ни до неузнаваемост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • У нас яко играят морковът и тоягата,

    05 Юли 2022 15:47ч.

    и то вносни моркови и тояги...ако не си съблазнен, ще те поуплашим малко.... нищо лично, за правилната линия е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те мазно ви съблазняват, като някакви черноморски гларуси,

    05 Юли 2022 15:07ч.

    обаче вие се правите на недостъпни. Дали всичко ще завърши с раздяла или с бурна нощ на варненския плаж, предстои да видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов: ПП съблазняват наши депутати, готови са на всичко, за да останат на власт

    05 Юли 2022 15:08ч.

    Съблазанта Продължава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • митрофановка

    05 Юли 2022 17:26ч.

    Копейкин е путински памперс и Кирчо наистина е за трепане, че отхвърля все пак нормалните герб, дпс и итн и общува с тоя. Изобщо опитите му да купува депутати са повече от гадни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма русофоб, който да не е гаден

    05 Юли 2022 19:56ч.

    Отврат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванко - по известен като Ваня от пл Македония

    05 Юли 2022 20:20ч.

    Кога според вас Киро - прикъра, настанил се удобно като млад във фермата на съпругата си, е сънувал, че от ул. Шишман до бул. Дондуков гавази ще го носят на ръце?Той е про100киро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Про100

    05 Юли 2022 21:22ч.

    Тъпо. . . . . . . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кеворк кеворкян

    05 Юли 2022 21:40ч.

    Няколко човека във властта бяха гангстери, убийци и бандити. Тези са просто ДЕМОНИ! П П, ПП-ПП. Путки и Парапети! в това число и шизофреничката курнелея.. Рошкев-Корнелия: радев създаде кирчо и сие! (а кой създаде радев, и даде власт на Кирчо и Кокорчо, не е ли курнелия, и като са лоши що ги крепите?)А

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПППП свършиха добра работа до сега

    06 Юли 2022 6:30ч.

    Вдигнахме ветото за РСМ, доставяме оръжие на Украйна, изгонихме руските дипломати и сме на път да скъсаме дипломатически отношения с нашата освободителка, придвижват с максимална скорост приемането на еврото, за сега са оставили на заден план борбата с антиваксърството, но предвидиха 720 000 000 лв. за нови ваксини (при 412 000 за деца със спец. нужди!!!!!!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПППП най-почтено си вършат работата...

    06 Юли 2022 6:50ч.

    Петков редовно дава интервюта - NYT, FAZ, the Guardian, и споделя мнението си за Путин (и опасенията си от Радев!)... Изфука се, че България сръчно прекрати руските енергийни доставки, и след като ние можем, явно всички други могат! Заедно сме силни! Остава само да започнем НАТОвския тунел под Балкана, за който Василев често споменава, а Петков кани канадските ДПМ на срещи с българския бизнес...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи