Костадинов: ПП-ДБ отново излъга при взимането на мандата 

Костадинов: ПП-ДБ отново излъга при взимането на мандата 

ПП-ДБ от дни не спират да лъжат и да тълкуват законите и Конституцията по изгоден за тях начин, използвайки ги единствено, за да се оправдават. Това е илюстрирано в клип, който днес пусна в страницата си в социалната мрежа фейсбук председателят на „Възраждане“ и ПГ на „Възраждане“ – Костадин Костадинов. 

Коментарът на представител на втората политическа коалиция в страната, който беше направен за журналистите пред президентството, отново е лъжа. 

Този път представителят на  „Доносническа България“ излъга в опит да оправдае казаното в записа от „Националния съвет на ПП“, че ръководителите на службите са съгласувани с посолствата. 

Твърденията на представителя на ПП-ДБ и един от съпредседателите  на „Доносническа България“ (ДБ), че, цитирам, „Съгласно българското законодателство преди да бъде назначен който и да било, особено за ръководител на  някоя от българските служби, би трябвало да бъде проучен за надеждност, включително и към нашите партньори от НАТО.“

Разбира се, това е лъжа, тъй като Министерски съвет няма задължение да съгласува оглавяващите службите за национална сигурност с партньорите ни от НАТО.

Конституцията на Република България гласи: Чл. 105. (1) Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите.

(2) Министерският съвет осигурява обществения ред и националната сигурност и осъществява общото ръководство на държавната администрация и на Въоръжените сили.

В опита си да оправдае обвиненията за държавна измяна, вероятно опитвайки да заблуди обществото, че нищо нередно не се е случило и е напълно нормално посолствата да се месят във вътрешните работи на България,   съпредседателят на ДБ казва, че не може да разбере за какво национално предателство се говори и че това е нормална процедура според Закона за класифицираната информация. 

Какво казва законът обаче, нека погледнем в самия него: 

Чл.9 При осъществяване на дейността си ДKСИ/ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ПО СИГУРНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА/:  

9. извършва проучване съвместно със службите за сигурност и по тяхно предложение издава разрешение на лица, предложени за назначаване  като служители по сигурността на информацията;

Вероятно дезинформацията, която активно разпространяват представителите на ПП-ДБ е причината в страната ни да пристигне специален пратеник на САЩ, за чието идване се похвалиха от „Дневник“ в приложената публикация.

 

На току-що приключилото изслушване на българските служби за разузнаване в Народното събрание, ръководителите на всяка една от тях за пореден път, позовавайки се на закона, опровергаха съпредседателя на ДБ, като категорично отрекоха в специалните им закони или Конституцията да има текстове, които да задължават изпълнителната власт да утвърждава, съгласува или одобрява имената им. 

„Очевидно посолството има значителни затруднения със своите партии в България, които след като признаха, че съгласуват с него, сега имат огромен проблем с общественото доверие. По стар навик те продължават да лъжат, опитвайки се да се оправдаят, и е нужно да получат директна помощ от посолството чрез специални пратеници. Вторият мандат е дискредитиран в ръцете на ПП-ДБ, призовавам ги да го върнат неизпълнен, за да не губим повече времето на българския народ и да отидем на избори, след като парламентът разгледа и приеме бюджета“, коментира Костадинов.

Как нагло и за пореден път излъгаха представителите на ППДБ може да видите в приложения клип:  https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/3280823872227840

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 


 

Коментари

  • Как се коментира наглостта на Продажните Предатели

    30 Май 2023 18:57ч.

    Със закон за измяна! Нямаме ли такъв? Кокорчо съвсем откровено, се горедее с това, че е чужд агент, че е шпионин без прикритие! .... ПП - Плужеци Пудели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когнитивни дефицити

    30 Май 2023 19:05ч.

    Най-сетне и последния глупак би трябвало да е разбрал, как прислугата на Посолството го води за носа... ама като гледам форумите на "Дневник" и "Днес", песимизмът не ме напуска...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • службата

    30 Май 2023 19:08ч.

    Не забравяй, че те са една каруца хора. Все пак има повод за оптимизъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосан

    30 Май 2023 19:16ч.

    Тези същите БЪЛГАРСКИ специални служби, няма ли да свъшат нещо от задължението им????? Въпреки ПРОПУСКА им, константиран опубличен от Радостин!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    30 Май 2023 20:01ч.

    Костадинов цитира Конституцията. Защо ли? Нали самия Румен Радев назначи Кирчо с канадското гражданство . И не само това, а и въпреки скандалния запис му връчи и мандат. Евалааа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че защо Костадинов питате

    30 Май 2023 20:24ч.

    за действията на Радев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    30 Май 2023 20:01ч.

    Костадинов цитира Конституцията. Защо ли? Нали самия Румен Радев назначи Кирчо с канадското гражданство . И не само това, а и въпреки скандалния запис му връчи и мандат. Евалааа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    30 Май 2023 20:15ч.

    Не знаеш Радев на какъв хал е бил тогава. Сега е ОК. В него и на още едно две места е надеждата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    30 Май 2023 20:03ч.

    Стига приказки! Нали Костадинов е сезирал прокуратурата за държавната измяна на ПП? Да видим сега какво ще предприемат следствието, прокуратурата и съда. Докато няма осъдени и вкарани в затвора политици, няма да има справедливост в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hиколова

    30 Май 2023 20:33ч.

    Коя прокуратура е сезирал Костадинов? Тази, която до вчера подкрепяше Гешев, но сега му иска оставката или другата , дето мълчи за шкафчето със златни кюлчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прокуратурата е само една

    30 Май 2023 20:42ч.

    Даже за жълтопаветниците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    31 Май 2023 2:05ч.

    Гешев е в отпуска по "лични" причини..........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    30 Май 2023 22:04ч.

    Възобновиха разследването по казуса с чекмеджето, кюлчетата, бнкнотите и пистолета, което беше закрито от Борислав Боби Сарафов, докато Гешев беше в щатите. Има и други дела, които са свързани с ГЕРБ и също са били на трупчета, но се издухват от прахта. Сега се вижда, че половината знакови лица на ПП са клиенти на прокуратурата. Допускам, че е възможно да се подпукат и някои важни особи от БСП и ДПС. Изводът се налага от само себе си - незабавни избори и гласуване за "Възраждане". Нямаме време за повече експерименти в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незабавни избори, НО САМО СЛЕД като избирателните машини СИЕЛА НОРМА (по SmartMatic технологията)

    30 Май 2023 23:48ч.

    бъдат сменени с български механични ТАБУЛАТОРИ (механични сборуващи "машини") по разработката на БАН, от колектив с участието на акад. Бл. Сендов. Тези "машини" са тествани на предишни избори, не си служат с Интернет, и сборуват гласовете по секции. Борисов се стяга да внесе (замени сегашните машини на Сиела за 142 млн. ГРЕШНИ лева ) за нови хамер. избирателни машини. (Справка: https://obektivno.bg/borisov-sthe-kupim-mashini-za-glasuvane-ot-sasth-naj-golyamata-demokracziya/ ) НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА ТОВА, и не само защото е разхищение на $$, но и защото си гарнтираме фалшиви резултати докато загине тази държава... Защото след още стотици похарчени милиони лв., ще се окажем с машините Dominion, заради които в САЩ неотдавна свалиха от ефир най-гледаното предаване на FOX news с Такър Карлсон. За който не е проследил тази новина - корпорацията "Dominion", която произвежда избирателните машини със същото име, заведе дело срещу FOX news за 2 милиарда $$ заради твърденията в предаването на Т.К., че с тези машини са подправени изборните резултати през 2020 г. и накрая се споразумяха да не се плаща тази глоба, но поставиха условие журналиста да бъде свален от ефир до края на договора му през 2025 г.... Така че, ако внесем прехвалените избирателни машини от "най-голямата демокрация (според БМБ)" няма никакъв смисъл да провеждаме референдуми. Жалко само, че толкова доброволци мръзнаха цяла зима и събираха подписи... защото резултатите ще бъде точно каквато е мечтата на заПеканов и компанията евроатлантици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    30 Май 2023 23:54ч.

    Напълно съгласен съм с Вас. Остава и "Възраждане" да чуят, да го предложат и да видим кой ще го приеме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    30 Май 2023 22:54ч.

    Чакате на пробитата копейка, егати балъците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да допуснем че

    31 Май 2023 3:22ч.

    "Възраждане" спечелят изборите безапелационно и формират кабинет и мнозинство в НС. Сега, как точно си представяте да изгонят американците? Нато вън? Янки но? Някога, някъде да сте видели или чули янките да си тръгват доброволно? Без да са унищожили и подпалили територията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи