Костадинов: ПП-ДБ чертаят разделителна линия в обществото с промяната на националния празник

Костадинов: ПП-ДБ чертаят разделителна линия в обществото с промяната на националния празник

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С предложението да се премахне 3 март като национален празник за пореден път от "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) чертаят тежка разделителна линия в българското общество. Това каза пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него ПП-ДБ показват омраза към всичко българско.

На форум вчера от ПП-ДБ, съвместно с инициативата "Правосъдие за всеки", представиха пред медиите предложенията си за промени в Конституцията. Една от идеите е 24 май да стане национален празник и да се нарича Ден на българското слово, просвета и културата, и на кирилицата.

В отговор на журналистически въпрос Костадинов посочи, че "не си заслужава въобще да коментираме каквото и да било друго след това тяхно предложение", защото не знае какво ще е следващото - може би да сменят българското знаме, защото в него има два цвята, които съответстват на руското знаме - има бяло и червено. Може би да сменят българския герб, може би да сменят и българския химн, добави той. По думите му тези хора са опасни за националната сигурност.

Костадинов коментира, че без 3 март нямаше да има България. "Без 3 март нямаше да има 24 май, защото нямаше да има кой да празнува 24 май. Без 3 март нямаше да има 6 септември, защото нямаше да има какво да се съединява. Без 3 март нямаше да има 22 септември, защото нямаше какво да обявява независимост. Без 3 март нямаше да ни има нас българите като народ", добави депутатът.

Според него от ПП-ДБ искат да премахнат символа на българската свобода.

Тези хора компроментираха дори самата идея за промяна в Конституцията, смята Костадинов и отбеляза, че нямаме записан национален празник в Конституцията, а той е записан в други закони.

Попитан за изказването на заместник-председателя на руската Дума Пьотр Толстой, че "ние нямаме проблем с България, там по цялото крайбрежие наши са гражданите", Костадинов коментира: "Както в България имаме Сорос Денков, имаме Иво Инджев, имаме Соломон Паси, така и в Русия има Пьотр Толстой и други подобни".

Източник: dne.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Баце, изпълняват заповед

    24 Юли 2023 20:56ч.

    Ко бе на стола, вадят ти ствола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Управляващото мнозинство от ГЕРПСДСППДБДПС е толкова колективно тъпо, че от престараване нищо няма да успе е да прокара

    24 Юли 2023 21:01ч.

    Много е зле, когато като САЩ ти се налага да разчиташ на най-пропадналите и деградирали представители на поробените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукловод

    24 Юли 2023 21:06ч.

    Кукловодите за 20 години са създали идеология фашизъм. Имам предвид Адолф , Мусолини, 1920г. намираш един файтон хора съветваш, напътстваш и идеологията е готова. Защо това да не може днес, или да речем от 2000г. напътваш селектираш, индоктринираш, корумпираш и си създал някоя нова идеология или възкръснал стара ;) Като кадър може да са всякакви, луди, академици, наркопласьори, сотаджии от ИПОН5. От десет години упорито са срещу антифашистите, но явно и на народа му се допада Адолф третия райх, да работим като ибрикчии за висшата ариевска раса, въпреки че официално циганите ,евреите и славяните бяха провъзгласени за най низши раси, първи в списъка за утилизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това всичкото го знаем!

    24 Юли 2023 21:08ч.

    Ха да те видим, ще икараш ли хора на улицата или показваш истински зъби само на тъпите сертификати, а на баш безобразията поджавкаш малко и подвиваш опашка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно

    24 Юли 2023 21:40ч.

    А ти, многознайко, ще излезеш ли на улицата, когато Костадинов призове? Или само джавкаш от дивана, колкото да заработиш някой и друг цент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    24 Юли 2023 21:43ч.

    След края на войната - в Матушката си при своите. Истинските русофили като Радко Димитриев едно време така са правели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че то

    25 Юли 2023 12:32ч.

    ние сме си при своите, а Матушката е тук. Шепа безродници като теб мътят водата в Матушката, така че вие ще бъдете пръждосани на запад при педалите, лесбийките и всякаква друга извратена измет. Там ви е мястото, а не тук, в Матушката. Разбра ли? Или да?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин, ако се мислиш за оригинален, много грешиш

    24 Юли 2023 21:54ч.

    Драскаш едни и същи шаблони, колкото да се увериш, че не си умрял.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    24 Юли 2023 22:23ч.

    Mного по-умен е от пасмината, дето си четат листчетата, написани им от Козяк. Удивлявал ме е с умствения си капацитет. Не е нужно да си оригинален в политиката, тя не ти е гадже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова,

    24 Юли 2023 22:34ч.

    Репликата ми беше към онзи индивид, който се беше нарекъл копейкин, но съм сгрешил и вместо отговор, се е получил отделен коментар. Надявах се, че ще проличи от обръщението. Поздрави за теб и за всички поддръжници на "Възраждане"! Нашето дело е право, нашето дело е свято!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    25 Юли 2023 0:40ч.

    Костадинов коментира, че без 3 март нямаше да има България. „Без 3 март нямаше да има 24 май, защото нямаше да има кой да празнува 24 май. Без 3 март нямаше да има 6 септември, защото нямаше да има какво да се съединява. Без 3 март нямаше да има 22 септември, защото нямаше какво да обявява независимост. Без 3 март нямаше да ни има нас българите като народ." --------------- За всеки русороб/путинофил историята на България започва от 3 Март 1878 год. Поне ''важната'' ѝ част! Щеше ли да има 3 Март 1878 г.,ако преди това нямаше 20 Април 1876 г.? А щеше ли да има всички тези дати, ако не беше 26 Октомври 1185 г ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 24.05. се чества само с около 60-70 години по-рано от "Санстефанския предварителен мирен договор"!

    25 Юли 2023 0:43ч.

    Ако я нямаше БЪЛЛГАРСКИТЕ реч и писмо, нямаше да има БЪЛГАРИ, следователно нямаше да има и нужда от "Санстефанския предварителен мирен договор"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин, защо руският екземпляр на Санстефанският договор никога не е показван?!

    25 Юли 2023 0:52ч.

    Договорът е ПРЕЛИМИНАРЕН, т.е. предварителен и представлява СЪГЛАШЕНИЕ между две АЗИАТСКИ империи, КАСАЕЩИ ПОДЯЛБА НА ТЕРИТОРИИ, който отгоре на всичко не обхваща всички земи. Русия (граф Игнатиев обещава на султана) едни територии. И спазва това свое обещание да остави голяма част от Македония, Родопите, Тракия и Беломорието, които действително остават в пределите на Османската империя. В Санстефанския договор няма нито една дума, НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ става независима и СВОБОДНА държава. Договорът е за ОКУПАЦИЯ на Задунайската област. Не се споменава името България и при подписването му българи не участват по изричната молба на Русия. Робът си търси господар и в Османската империя, и в СССР. Само в България празнуват робството си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внушението, че Русия ни освобождава два пъти е пълна лъжа и това го знае всеки българин!

    25 Юли 2023 0:58ч.

    Естествено, русороботе не само вярват в тази лъжа, но я и разпространяват. В своите записки Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, говори за българите като за "племе". Той твърди, че целите на Руската империя е да държи в "нраствено подчинение България и да превърне българското население…. в послушно оръдие на руските интереси и политика". Като главните интереси и историческата геополитическа задача на Русия са завладяване на Проливите. След залавянето на Васил Левски, лично граф Игнатиев настоява пред османските власти Апостола да бъде съден от специален съд. Целта е ясна – обезглавяване на националното ни освободително движение и подчиняването му на целите на имперската дипломация. Русия постоянно работи срещу революцоинерите и прави всичко възможно те да бъдат залавяни и преследвани. Тя има една цел - да ликвидира българското националноосвободително движение, за да ни завладеят те. И това наричат русоробите освождение - смяната на един поробител с друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внушението, че Русия ни освобождава два пъти....

    25 Юли 2023 12:36ч.

    Стига си поствал един и същи текст в продължение на дни. Или ви плащат на брой публикации, без значение на какво точно, стига да е русофобско? Именно Русия ни освобождово два пъти и това го знае всеки българин /освен теб, ако си българин, де/./

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи