Костадинов: По въвеждане на еврото в България продължава да се работи задкулисно

Костадинов: По въвеждане на еврото в България продължава да се работи задкулисно

Служебното правителство продължава да работи задкулисно по въвеждане на еврото в България. Същото е изготвило проект на Закон за въвеждане на еврото в Република България. Проектът е разпространен между институции и браншови организации, обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Ето какво се казва в съобщението до медиите, разпространено от пресцентъра на партията:

Държавата ни е заплашена от фалит, а служебното правителство на президента Радев продължава политиката на предходните служебни и редовни кабинети.  На фона на продължаващата инфлационна буря, която удря по джоба на всеки българин, правителството продължава да хаби държавен ресурс, за да води българските граждани към финансов колапс.

Притеснителен е фактът, че въпреки че правителството официално заяви, че се отказва да въведе единната европейска валута от 1 януари 2024 г.,  днес то продължава задкулисно да действа за унищожаването на българския лев.

Все още Министерството на финансите не е изготвило официален анализ за всички възможни рискове от въвеждане на еврото в страната ни и очевидно поставя с приоритет написването на закони за унищожаването на българския лева и финансовата ни свобода.

С това министерството нарушава собствените си нормативни изисквания, според които този анализ е задължителен. Припомняме, че Хърватия  изработи такъв анализ още през 2018 г. – цели 5 години преди да приемат еврото!

Докато „Възраждане“ организира подписка за свикване на  референдум, в която до момента са се подписали 467 000 български граждани, Министерството на финансите задкулистно изработва проект на закон за въвеждане на еврото. В оставащия срок до края на подписката броят на българските граждани, които са я подкрепили, ще надхвърли 500 000.

Защо управляващите бързат и  искат да изпреварят свикването на референдум със закон?

Така изготвеният проектозакон е опасен за финансовата стабилност на България и най-вече за парите на българите.

Вътре в него не е написано при какъв курс би било въведено еврото. Нещо повече, вместо яснота и сигурност за курса използва следната формулировка

Чл. 6. Официалният валутен курс на лева към еврото е неотменимо фиксираният валутен курс на лева към еврото, определен в Регламент (EО) № 2866/98 на Съвета от 31 декември 1998 г. относно валутните курсове към еврото на валутите на държавите-членки, които приемат еврото (ОВ, L 359/1 от 31 декември 1998 г.).

Припомняме, че само преди дни служебният министър на финансите коментира, че била възможна промяна на курса лев - евро. Управляващата политическа класа отдавна не държи на фиксирания курс от 1.95583 лв. за 1 евро. Припомняме как ГЕРБ тайно прокара „гъвкаво решение“ за курса в закона за БНБ през януари 2020 г. Очевидно най-важното за правителствата, управлявали в последните години, е как да приспят общественото мнение по въпроса.

Тази промяна в курса, подкрепена със закон, ще е поредното и безпощадно ограбване на българските граждани и стопяване на спестяванията им.

Свидетели сме на пълно пренебрегване на базисни принципи на демокрацията и на това, че за пореден път едно неизбрано, а назначено правителство, поставя под съмнение финансовата ни стабилност. Припомняме, че служебното правителство на Асен Василев, отново назначено от президента, с решението си също придвижи страната ни по-близо до еврозоната.

Очевидно е, че някой задкулисно нарушава макроикономическата рамка от последните 25 години и консенсуса за стабилността на валутния курс и валутния борд.

В проектозакона има и десетки други тревожни текстове. Той не  предвижда конкретни и надеждни мерки за защита на потребителите от спекула, свързана с повишаване на цените при въвеждане на еврото. За сметка на това обаче, предвижда се с въвеждане на еврото да се променят всички трудови договори в страната. Смяна на лева с евро ще наложи хиляди, вероятно милиони, промени и вписвания в Търговския регистър. Ще се изисква повсеместно преизчисляване на капитала на търговските дружества и преизчисляване на притежаваните дялове и акции от левова стойност в евро, с възможно закръгляване и промяна в стойностите. Това са само няколко бегли примера. Нека всеки прочете и се замисли за хаоса и допълнителните разходи, които очакват милионите български граждани и фирми.

В името на прозрачност и за да предизвикаме реална дискусия, нека всички българи да видят какво ни  очаква. Тук сега публикуваме скандалния (и много опасен!) документ.

Настояваме работата по този закон незабавно да бъде преустановена и да се проведе реална публична дискусия, а не скрити обсъждания по министерства и ведомства. Българска народна банка да вземе отношение по въпроса за запазване на българския лев и на фиксирания курс от 1.95583 лв за едно евро. Миналата седмица БНБ вече определи действията на Министерството на финансите като безотговорни и некомпетентни. Същата оценка ли е валидна сега?

„Възраждане“ продължава да провежда подписка за свикване на референдум и такъв ще има, за да се произнесе българският народ, а не неизбрано, а назначено правителство да взима решения вместо българските граждани.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Коментари

  • Виктор

    23 Март 2023 13:25ч.

    Коце става въпрос за CBDC, съвсем нова концепция за парични взаимоотношения, а как ще се наричат е козметична подробност! Ето тук обяснение за какво иде реч с джобните на "BigBrother" от най качественият и съвестен световен политик, губернатора на Флорида Рон ДеСантис и какви конкретни юридически предложения дава за справяне с тези невидими окови, които са приготвили за хората, банкстерите на лукавият! youtube.com/watch?v=0081EVCgNKQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    23 Март 2023 13:31ч.

    За по голямо разбиране какво се готви в Европа, предлагам това интервю с Кристин Лагард шефката на ЕЦБ, направено от двамата руски пранкстери Вован и Лексус - youtube.com/watch?v=CtrNk2jHyVM Белокосата вещица си казва всичко точно, тоест и те се борят с Еврото с цел да го подменят... с еко купони за роби!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toto

    23 Март 2023 13:47ч.

    Рон Де Сантис нито е най качественият да не говорим за най съвестен политик Много бъркаш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The American

    23 Март 2023 14:23ч.

    @Тото Смешко, живея във Флорида от 23 години. Такъв политик няма нито в САЩ, нито никъде по света в момента. Скрий се в миризливата си балканска кочинка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toto

    23 Март 2023 14:37ч.

    А на чичо американчето От тази ,,балканска кочинка “си излязъл и ти или поне твоите родители Между другото живея във Америка от 26 години от които 23 във Флорида

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пи шурка

    23 Март 2023 14:41ч.

    И аз живея във Флорида. Потвърждавам: И тоя е обикновен американски боклук, не само десантиса де, ами и подписалият се с The American 23 Март 2023 14:23ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toto

    23 Март 2023 14:43ч.

    С просташкият си пост показваш само ниско ниво и лошо възпитание американецо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От село

    23 Март 2023 15:12ч.

    Американецо, кочинка са щатите, стой си там и не ни мисли. Между друго преди 6 месеца се спасихме от затвора наречен Канада, след 18 години там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    23 Март 2023 15:53ч.

    Поздрави на слънчева Флорида от слънчева България :) Моля срещу ДеСантис да се говори с аргументи, защото той винаги го прави при това по най наболелите световни въпроси, човека е стабилен и разумен! Съжалявам ако сте фенове на порно манияка тръмп, но мръсника изтрови полвината свят и е най големият мерзавец и предател който е съществувал, от ранга на Брут и Юда!!! За тръмп не трябва арест, а една висока палма и въже...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викторчо???

    23 Март 2023 16:35ч.

    Баце? Мозъчек да ти е останал? Едва ли! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кака памела от палмата

    23 Март 2023 17:51ч.

    Стабилният и разумен ДеСантис, днес се изказа по най-наболелия световен проблем със следното "Путин е военно престъпник, който трябва да носи отговорност" и че "Русия е бензиностанция с ядрени ракети".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    23 Март 2023 19:40ч.

    Како Памела лъжеш като циганка на плажа с украинска царевица... ДеСантис ясно заяви принципна позиция за мир, с практични аргументи, на баща със семейство с малки деца, който не иска да ги върне в каменната ера! Длъжен съм да призная, че като заслуги Виктор Орбан е направил много срещу соросовия глобализъм, ноо в Унгария натиска за инжектиране по време на пландемията беше много силен и тогава ми падна в очите...ако Унгария беше като Швеция по време на ковид1984 пландемията, щях да го призная за номер едно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Овчинский

    24 Март 2023 18:14ч.

    По всей видимости в «глубинном государстве» Соединенных Штатов достигнут консенсус по президенту Америки в 2024 году. Им с большой долей вероятности станет нынешний губернатор Флориды, республиканец Рон ДеСантис. Он сделал то, что от него ждали теневые правители США – вслед за Байденом одобрил решение гаагского международного суда по президенту России Владимиру Путину. ДеСантис назвал его «военным преступником». https://zavtra.ru/blogs/igra_s_otkritimi_kartami

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Divide et impera

    23 Март 2023 13:31ч.

    Франция има към 3 трилиона долара външен дълг, който никога няма да бъде платен, нали така ? Обаче стачкуват против пенсионната реформа и почистват гилотините. България има към 38 милиарда долара външен дълг, който си го плаща като луда. България няма нюкове , Франция има. Франция може да си позволи трилиони външен дълг , защото никой не им казва какво да правят. България е колония и не може да каже нищо на никого и какво трябва да търси в клуба на "богатите" освен като слуга или роб ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Divide et impera 23 Март 2023 13:31ч.

    23 Март 2023 13:51ч.

    Франция е в технически фалит, но Макрон не може да каже това на глас. Надеждата ми е французите да успеят да свалят Макрон. После ще има верижна реакция...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая рубладжийска мантра

    23 Март 2023 14:24ч.

    С дълговете - 3 трлн. дълг при 3 трлн. бвп е все едно едно семейство да има годишно 60 000 лв доход и да дължи на банката пак толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нагъчкани със зелената шума

    23 Март 2023 14:43ч.

    И кое й е рубладжийско, де що е "богато" с долари в США, всъщност ги дължи на банките с лихви, които и децата му няма да могат да изплатят. правилото важи без изключение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядрените сили не фалират !

    24 Март 2023 8:59ч.

    Забравете тая работа. Няма страна от ядрения клуб, която да "фалира" и да настане хаос в нея...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разликата в курсовете лев-евро ще отиде за спасяване на неспасяемата американска банкова система

    23 Март 2023 14:04ч.

    Въпросът с еврото е решен - евро няма да приемем. Който натрапва такова приемане, той просто изживява последните си дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Март 2023 14:13ч.

    Приемането на еврото не трябва ли да се приеме от неграмотниците в НС, все пак такива редовни още няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос на няколко закона

    23 Март 2023 15:24ч.

    Които могат да се прокарат много бързо, ако има ясно изразено "атлантическо" мнозинство, както в миналия парламент. A все някакъв парламент ще се конституира около Великден. Но за да се стигне до законите, трябва да има готова техническа инфраструктура - а по нея не е спирало да се работи поне от 2018, това е и поантата на поста на Костадинов, че се продължава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Март 2023 14:20ч.

    Абе ти как хем се гордееш, че си руски агент, хем се правиш на патриот ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кеелен

    23 Март 2023 14:28ч.

    Ако всички нормални българи сме руски агенти според сектата на малоумниците, така да бъде. Хайде сега, ела лице в лице с мен и ми го кажи. Направи си снимка преди това, че след срещата и майка ти няма да те познае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Март 2023 14:29ч.

    Аз съм идиот по рождение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    23 Март 2023 14:33ч.

    Този мангал всеки съд в Германия или Австрия веднага би го тикнал при Бай Ставри. За расизъм, заплахи, фашизъм и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блу блад

    23 Март 2023 14:46ч.

    Айде бе, на тебе сякаш не сме ти поднасяли на могилата белязани сини венци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО ВИКТОР - БЛАГОДАРЯ ЗА ЛИНКОВЕТЕ. ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО НАКЪДЕ НИ ВОДЯТ

    23 Март 2023 15:17ч.

    youtube.com/watch?v=0081EVCgNKQ https://www.youtube.com/watch?v=CtrNk2jHyVM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    23 Март 2023 23:26ч.

    Защо задкулисно? Приемането на еврото е заявена, легитимна цел. Ако адашът има нещо против, да си спечели изборите и да действа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    24 Март 2023 9:51ч.

    Референдум ще има, а преди него никакво евро няма да бъде легитимирано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    24 Март 2023 19:06ч.

    Работата е там, че ЕЦБ получи директивата да не емитира големи количества евро, а да трупа и оперира със запаси от американски долари и най вече американски ценни книжа, преди всичко закупувайки американски държавни облигации. Т.е. еврото е следващата жертва на канибала США. Ние, разбира се, все по-очеизвадно нямаме никаква сметка да влизаме в еврозоната. Всичко, що е американско като валута, но косвено и ЕСесовско, към момента е смъртоносно токсично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи