Костадинов: Основен приоритет за „Възраждане“ е да се запази финансовият суверенитет на България

Костадинов: Основен приоритет за „Възраждане“ е да се запази финансовият суверенитет на България

Основен приоритет за „Възраждане“ е да се запази финансовият суверенитет на България, каза днес лидерът на партията Костадин Костадинов във Варна. Той отчете, че формацията вече е събрала 343 000 подписа за свикване на референдум за запазване на българския лев. По думите му, до 10 април ще бъдат внесени между 500 000 и 600 000 подписа, което ще направи допитването задължително, а то може да се проведе заедно с местните избори през есента.

Друг основен приоритет за „Възраждане“ е да накараме колкото може повече хора да гласуват, затова надсловът на нашата кампания е „Избери свободата“, посочи Костадинов.

Той допълни, че не е особено сигурен, че ще има кабинет след изборите. Ако ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ съставят правителство, то ще има една цел – да вкара България във войната в Украйна, каза Костадинов. Ако бъде съставен такъв кабинет, след неговия разгром, „Възраждане“ ще бъде първа политическа сила и ще управлява самостоятелно, прогнозира Костадинов. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ФЪРКАТИЧКО

    04 Март 2023 17:21ч.

    Предпочитам синьото лъвче на седесе ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

    04 Март 2023 18:58ч.

    Туй нЯщо разсмива форума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професоре, четене му е майката!

    04 Март 2023 20:02ч.

    При социализма от хората се правеха мислещи личности, а сегашното образование възпитава Недорасляци, ако сегашното поколение изобщо знае кой е Неандерталеца

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sv$$$

    05 Март 2023 7:17ч.

    1) наричате форум фермана с коментари, независимо от липсата на функционалност, примерно уведомителен sms при отговор; 2) който е направил от хората мислещи личности, е бил в дълбок конфликт с властните овчари. Било е самоинициатива, част от упадъка на системата започнал през 80-те. Дори днес галоши обикалят и бият по главата всеки, чиито думи не звучат като от пропагандистката машина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдателен

    04 Март 2023 17:36ч.

    Не чувам от Възраждане да издигат лозунга " Не на войната" или " Не на участието на България във Войната". Не забелязвам категоричност по тези теми и това ме кара да се колебая. Премълчават тази тема. Мноооого ще сбъркат! Ние , избирателите, вече много внимаваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    04 Март 2023 18:00ч.

    "Не на войната" казват тези, които се страхуват, че ще я загубят, или че войната ще донесе само злини. Но има и справедливи войни. Има войни, които се водят със смисъл. Русия е освободила българско в една от тези войни. В подобна война Русия е освободила и почти цяла Европа. А избирателите наистина трябва много да внимават и да наблюдават света в по-широк план, за да направят своя избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • невнимателен

    04 Март 2023 18:13ч.

    Не забелязвате, защото умишлено никой не ги провикира с въпроси по темата. Също както не забелязахте споменаването на Русия на 3 март от медиите. Защото такива са опорните точки. Също както не се говори и за въпросната подписка в медиите, за която май само Гласове публикуват информация. За това и подписите са само 343 хиляди. Със сигурност едни радетели на референдумите, които се бият лъвски в гърдите не са се подписали в тази подписка, и не смятат да го правят, защото интересът им е друг, не им пука за балканския лев. Готови са да му отрежат главата. По тази причина ви разяжда и червея на наблюдателността. Защото точно такава е целта. Да се пусне червея и да се остави да ви разяжда. И както е видно, червейчето тихичо си бачка, а 2 април наближава. И ако имате поне малко разсъдителност, ще знаете, че никой който се е облажил вече от трапезата, не бива да бъде допускан до нея повторно по никакъв начин, въпреки червейчето което ви разяжда по някои въпроси. Така че избор има. А избори ще има и други, и винаги можете да се поправите, а не да ходите за гъби, както ви съветват едни хора, които също пускат червейечета отвреме на време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Наблюдателен

    04 Март 2023 18:32ч.

    Май въобще не си наблюдателен? Или нарочно изопачаваш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    04 Март 2023 18:50ч.

    Не чувам, не забелязвам... Че отпуши си ушите, отвори си очите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    04 Март 2023 18:52ч.

    невнимателен, отличен коментар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    04 Март 2023 21:01ч.

    И аз да добавя мерудия в манджата, но дори и в горната дописка на БТА е отбелязано, Костадинов ясно се изказва по въпроса на "наблюдателния колега" - в последните две изречения темата е кратко, но изчерпателно изложена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амира

    04 Март 2023 21:33ч.

    Невнимателен? Единствената партия с ясна позиция за неутралитет е Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    04 Март 2023 18:20ч.

    Оставете го лева на мира за сега и кажете на хората какво ще правим като кажат че трябва да защитаваме демокрацията в украйна.Тоес да се включим с жива сила??? Това вълнува хората не евро -мевро. Алооооо Костадинчоооо???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Казал го е поне пет пъти

    04 Март 2023 18:30ч.

    Да си слушал. Възраждане е против оръжие, камо ли жива сила за Покрайнината. Каза и че ще се ще се борят с всички- законни и незаконни средства срещу изпращането на жива сила. Още колко да го повтори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Възраждане“

    04 Март 2023 18:56ч.

    Ако ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ съставят правителство, то ще има една цел – да вкара България във войната в Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    04 Март 2023 19:35ч.

    ШЕСТВИЕ 3 МАРТ 2023, КОЕТО НИКОГА НЯМА ДА ПОКАЖАТ ПО НАДУПЕНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ! https://www.youtube.com/watch?v=WsO0HYlJlnU&t=21s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАЩО НЕ ПУСКАТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ТОВА ШЕВСТВИЕ ЗА 3 МАРТ?

    04 Март 2023 19:37ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=0jIQxyuKfKg&t=14s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, "Прощаването на славянката" пак стана

    04 Март 2023 19:49ч.

    актуална. А Костадинов е вятърничав, за още хартиени самолети гласуваха, за пращане на наши войски в чужбина гласуваха в последния ден на НС, за разлика от БСП, после пък се изцепи че нямало дадени наши самолети в чужбина при положение че дори министерствата каза само че няма дадени на страна от Отан, чу се Грузия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    04 Март 2023 21:14ч.

    Това не е вярно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чети Живке

    04 Март 2023 22:38ч.

    Закон за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, там са и гласуванията, всичките 14 от Възраждане са "за", БСП са против или не са в зала https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/164645

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    05 Март 2023 0:01ч.

    https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13604220 - тук и в свързана публикация, болтвана и подчертана в края на статията, е осветлен спорът между "Възраждане" и БСП за ефките, те не са обект на посочения от вас договор за отбрана. Промените в Договора за отбрана в посочения от вас линк НЕ засягат клаузите за изпращане на български военни в чужбина, т.е. те си остават същите каквито са били и преди това. Предполагам, сте наясно, че законът и преди тези промени позволяваше изпращане на наши военни на мисии в чужбина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това са общи приказки, Живке

    05 Март 2023 3:33ч.

    Ако е нямало нужда нямаше да направят тези промени именно СЕГА и толкова ЕКСПРЕСНО. Прочетохте ли мотивите на правителството което иска тези промени СЕГА на този закон? Един от мотивите е "Възможността за участие на български военнослужещи в операции, мисии и в други международни инициативи на територията на страната налага необходимостта от регламентиране на начина, по който ще се осъществява оперативното ръководство, националният контрол и прехвърлянето на правомощията за оперативното управление на формированията, когато те изпълняват задачи на територията на страната." Тези промени няма как да са случайни, още повече пък приети на крак, с малка разлика между първо и второ четене, като второто четене е вмъкнато в последния ден на парламента малко преди разпускането му. Защо "Възраждане" ги подкрепи? И без тях щяха да минат при наличното про-военно мнозинство в последното НС? Още повече че БСП предпочетоха благоразумно да не си лепват вина за тези промени и гласуваха "против" или въобще не влязоха в залата за някои параграфи на закона. Ама нали "Възраждане" гласуват под строй и както нареди техния вожд и учител Костадинов, всички до един присъствали в залата са гласували "За". Ясно как ги е дресирал Костадинов, Гунчева разкри кухнята му. Такива хора ли искате да избирате? Малко ли патихме досега от такива лидерски партии? Само че времето хич не е за проби и грешки, както беше досега. Излишно вярвате на Костадинов, примери много имаше досега, плюс изцепката му за липсващите самолети наскоро, но за дебелите глави те все са недостатъчни. После същите са силни-вилни да се оплакват от поредния политик който ги е излъгал, сякаш не са били предупредени. Типично по български, вината винаги е у другите, само не у тях самите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    05 Март 2023 9:10ч.

    Цитирате мотиви относно промени, засягащи действия НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА, а не изпращане на наши военни в чужбина. И питате защо „Възраждане“ са подкрепили промените, при положение, че и без техните гласове са щели да бъдат приети. Е, кой отговор според вас е по-логичен: 1/ естеството на промените не изисква гласуване „против“ или 2/ за да дадат повод на търсещите под вола теле да посеят съмнения у привържениците им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само това ли разбрахте?

    05 Март 2023 15:35ч.

    Прочетете и другите мотиви за да разберете повече. А дори и този мотив означава външно командване на нашите войски. Това не е ли достатъчно за една патриотична партия да е против? Ако си правя труда да пиша и отделям от времето си, то е защото гласувах за тях и най-малко очаквах от тях това и други подобни гласувания в НС. За какви съмнения говорите вие когато всичко е документално и преди две седмици Костадинов публично обяви, че няма липсващи самолети в България? В качеството си на какъв е сигурен в това? И това ако е патриотично говорене и гласуване, значи Костадинов играе театър, а всъщност работи за Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ся, като сте обзет от съмнения относно избора си

    05 Март 2023 16:52ч.

    За кого друг, смятате да гласувате? Ще споделите ли някоя по-приемлива алтернатива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само на вас ще кажа: "Никой от изброените (боклуци)"

    05 Март 2023 19:28ч.

    поне няма да се чувствам предаден от поредния лидер-партия, както вече са решили мнозинството от избирателите в България. Само че тези които не гласуват може да са безразлични, за разлика от гласувалите с "Никой от изброените". Ако този вот достигне процент сравним с избраните в парламента, поне ще стане ясно колко са несъгласните с избраните с тази политическа система или по-точно с този политически театър за наивници. Христос не случайно е казал "По делата им ще ги познаете", а делата им се виждат в стенограмите на НС и по свършеното за намаляване на рисковете за националната сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sv&4o

    04 Март 2023 20:36ч.

    Галош популистки. Поне почерпи информация от някой военен специалист, за да не държиш селяните си в невежи очаквания. Ако България ще влиза във война, ще е на последно място. Ни Гърция, ни Турция биха участвали. Война няма за нас, макар, честно казано, има огромна нужда от осъществяване на мераците цървулски да умрат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички

    04 Март 2023 21:34ч.

    Депутати в тая пропаднала партия са ваксинирани и имат сметки в евро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички депутати от всички партии

    05 Март 2023 16:48ч.

    са ваксинирани и имат сметки в евро.. Виж там Ойлеровите кръгове и сечението на множествата и не се заигравай излишно с машината за мъгла..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи