Костадинов: Нямаме никакво намерение да спираме борбата

Костадинов: Нямаме никакво намерение да спираме борбата

“Беше погазена конституционната воля на 604 000 български граждани да се свика референдум за запазване на българския лев. Ясно е, че съвсем скоро ще имаме решение, след като Конституционния съд (КС) бъде попълнен, в противоречие с Конституцията, но както стана ясно, това няма никакво значение, тъй като хората, които ще влязат в КС заявиха ясно и категорично, че няма да имат проблеми с това да гласуват по решения и по дела, в които са били страна. В хода на обсъждането на оставката на Десислава Атанасова, имаше едно изказване, че нашият въпрос бил противоконституционен, затова щял да бъде отхвърлен”, заяви на брифинг в Народното събрание Костадин Костадинов.

Той допълни, че в тази връзка има две неща, които трябва да бъдат ясни - ако въпросът, наистина беше противоконституционен, той отдавна е щял да бъде отхвърлен, при това с огромно удоволствие и, че вече е време да се каже, че въпросът, който е записан и формулиран като питане за референдум е писан от конституционалисти и бивши конституционни съдии.

“Тези хора създадоха въпроса, под който се подписаха 604 000 българи, един от тях, включително, е дал положително становище към Конституционния съд. Изказвания от залата, че въпросът бил противоконституционен показват единствено просташкия стил на управление на ПП-ДБ. На 99% вече можем да бъдем убедени, че КС ще погази волята на българските граждани, ще погази българската Конституция, това беше идеята на вкарването на тези двама човека, сега, веднага, да се подсили това решение. Очевидно е, че натискът е много голям,  а ние нямаме никакво  намерение да спираме и да прекратяваме борбата. Имало е много силен външен натиск, от страна на чужди посолства, за да не се осъществи този референдум.  Продължаваме да се надяваме, че в КС ще надделее закона, а не беззаконията. Макар че, в момента, в който се закълнат новите конституционни съдии, вече можем да кажем ясно и категорично - В България вече няма Конституционен съд”, заяви Костадин Костадинов на брифинга в Народното събрание.

Той допълни, че сме във време, в което имаме златен шанс да спасим финансовия си суверенитет и той е свързан с това, че предстоят европейски избори, на които, ако осъзнаем важността и българските граждани излязат и гласуват, всичко, все още може да се промени. 

"Ние българите имаме един последен златен шанс, заради предстоящите европейски избори на 9 юни. Златният шанс е свързан с това, че се променя Европа и европейската политическа картина в Европейския съюз ще бъде различна,  след 9-ти юни. Златен шанс, за това, че светът се променя и политиката на САЩ ще бъде различна след президентските избори наесен", каза още Костадинов.

 

Коментари

  • Моите имена

    24 Яну 2024 12:54ч.

    България все повече излиза извън всякаква законност, конституционалност и държавност и навлиза в сенките на бездържавието, безвластието и хаоса. За там, обаче, са нужни други структури - партизански, хайдушки, четнически - каквито ние нямаме, поне официално...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В събота 27.1 в 14 ч. пред американското посолство да защитим суверенитета на България

    24 Яну 2024 14:27ч.

    Организатори: Български национален съвет за мир, сдруженията "Справедлива България", "Жени и майки за мир", "Брод за България", "Ляв поглед", "Ветерани на труда за мир", обществен съвет "Войни за мир", Антифашистки форум България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Яну 2024 13:10ч.

    То това хубаво. Лошото е че когато се изгуби доверие е почти невъзможно да се възстанови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кандидат за кмет на Дупница подкрепен от Възраждане

    24 Яну 2024 13:53ч.

    Нещастник! Новият Боленчо. Лидеров! Какво евро к'ви 5 лева? Въпросите на референдума трябва да са дали излизаме от ЕС и НАТО? А не да ми легитимира тоя мръсник и тяхна подлога - ЕС (и НАТО). Щял да го преформатира ... АЛО? Социализъм с човешко лице. Така ли? ЕС и НАТО са американски продукти. На Големия Сатана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цирк в цирка

    24 Яну 2024 13:57ч.

    Няма бъдеще повече в тоя Европейски съюз - каузата и съюзничествата са му компрометирани с тая подкрепа на нацизъм и русофобия. Ама нали ролите са преразпределени, ей го в Блиц веднага цъфнало едно удобно конструирано социологическо проучване, където ГЕРБ отново са безапелационен победител от изборите, а ПП и Възраждане са равни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисия от Лондон

    24 Яну 2024 13:54ч.

    Коци е наше момче. На централно управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    24 Яну 2024 14:03ч.

    Странно е, че коментиращите не забелязват перманентното нарушаване на законите от страна на сглобката, за което става дума в статията, а се надпреварват да плюят по Костадинов. Това ме навежда на мисълта, че "Възраждане" е автентична опозиция. Иначе троловете нямаше да си дават толкова зор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз стигам

    24 Яну 2024 14:42ч.

    до същия извод. Николай Марков и той е един от ентусиазираните плювачи, който затвърждава извода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдавам "Възраждане"

    24 Яну 2024 15:24ч.

    втренчено. А Николай Марков едва си носи огромния чадър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя точно борба?

    24 Яну 2024 16:04ч.

    На кметските избори се борихте срещу Ваня, а ДС-то си го чувахте като писано яйчице!Като рязаха паметника, си играхте на стражари и апаши в парламента, като барикадирахте подиума, а чистачките си умиряха отвън от смях на героичната ви акция. Вие да не си мислите, че бившите ви поддръжници от София са идиоти? Тякива ги натворихте, че сами си ритнахте камъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    24 Яну 2024 16:22ч.

    И аз бях бясна заради това, че не подкрепиха Ваня Григорова. Но като Ви чете човек, остава с впечатление, че не ПП/ДБ унищожиха ПСА, а "Възраждане". "Възраждане" организираха протест, на който Вие най-вероятно не сте бил, щом не знаете за него. Ако вместо 1000, бяхме 10000, можеше да има някакъв успех. Но Вие предпочитате да си седите на топло и да плюете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Независимо, че Костадинов НЕ подкрепи Ваня официално,

    24 Яну 2024 16:37ч.

    Деян Николов, кандидатът на "Възраждане" след 1 тур на изборите, когато не успя да се класира за балотаж, призова софиянци да гласуват за Ваня. Освен това, с призив или без призив, 90% от хората гласували за "Възраждане" гласуваха на втория тур за нея, и само 10 % не са я поскрепили... Така че подкрепям казаното от baba Pena.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сме чували.

    24 Яну 2024 16:12ч.

    Я ни отвори очите с един чаршаф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добро утро!

    24 Яну 2024 16:16ч.

    Сетихте се за референдума след дъжд качулка, като попълниха КС с юрисконсултката на психодиспансер и защитника на австралийския главорез! Това ли чакахте толкова време? Що мълчахте досега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смятате, че КС не е разгледал подадения от "Възраждане" сигнал за референдума ЗАЩОТО

    24 Яну 2024 16:31ч.

    К. Костадинов и "Възраждане" са спали? Знаете ли кой определя кое от делата натрупани в КС да бъдат разгледани/решени и в какви срокове? Считате, че "Възраждане" са забравили колко усилия костваше на цялата им организация събирането на тези 604 000 подписи през цялата зима 2022-2023, в студ и вятър, по улиците и площадите на цяла България? Не се излагайте да пишете глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко по реда си.

    24 Яну 2024 16:24ч.

    За никъде не бързаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    24 Яну 2024 17:12ч.

    Преди малко щеше да сваля правителството. Сега - продължаваме борбата. Нима вече свали правителството и продължава борбата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи