Костадинов: Няма как да има стабилно редовно правителство

Костадинов: Няма как да има стабилно редовно правителство

Няма как да има стабилно редовно правителство, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

„Да кажем, че хипотетично има възможност да се състави такъв кабинет, но той ще включва взаимно отричащи се партии, които няма как да създадат стабилно правителство. Не разбирам какъв е този неуморим напън на всяка цена да се състави правителство“, коментира Костадинов. 

Според него дори и да се стигне до съставянето на редовен кабинет, той би могъл да доведе до негативни последици за България. „Видяхме какво се случи предния път, когато се състави поредният евроатлантически буламач от четирите партии“, каза лидерът на „Възраждане“. Според Костадинов поредицата от избори не водят до задълбочаване на политическата криза. „Във всеки учебник по политология пише точно обратното, че изборите разрешават политическата криза“, каза той. 

Костадинов коментира разговорите, които обявеният кандидат-премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел води с парламентарно представените формации, без тази на „Възраждане“. „Спести ни един любезен отказ“, заяви той. Според Костадинов във водените разговори трябва да има държавническо мислене, каквото, според него, в настоящата ситуация отсъства. 

Мария Габриел разговаря вчера последователно с представители на ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ по теми, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да изведе България от политическата криза. Очаква се среща и с представители на „Продължаваме промяната“ – Демократична България“. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Янус

    12 Май 2023 9:53ч.

    Няма никакъв шанс да има такова, независимо от ентусиазма, демонстриран от т.н. ни политици. Отиваме на избори и то не само единствени предсрочни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо

    12 Май 2023 10:07ч.

    Абе може да казват всичко, но и дедо Клинтън им дойде на крака за да ги "мотивира". Ще измислят нещо, ще сглобят някой Франкенщайн и ще ни вкарат във война. Това е реалността. Не могат да рискуват да се повиши броя на избирателите на Възраждане и да им се изплъзнем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в България се ражда се нов народен елит

    12 Май 2023 11:44ч.

    Кавалкадата от избори трябва да продължи. Врагът рано или късно ще сбърка. Освобождението наближава. Честните избори не са финансова тежест - всяко неправилно политическо решение носи финансови щети на българската държава, многократно превишаващи разходите за избори, справка - договорът за хартиени ефки 27 пъти, спирането на южен поток 7 пъти/годишно, безплатните военни бази, хилядите неизгодни концесии върху народните богатства, и т.н. и т.н. Също така, колкото по-често има изборни процедури, толкова повече възможности за съчетаване с референдуми по стратегически въпроси за сверка на курса от страна на единствения суверен - НАРОДЪТ. Народна Република България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    12 Май 2023 14:51ч.

    По-подробно, със солидни аргументи, Костадинов обяснява тази теза във втората част на интервюто за „Поглед инфо“ /водещ Симеон Миланов/. Първата част също е много интересна, съдържа не само историческо обяснение на англосаксонската българофобия, но и важна информация за опитите да бъде подменена българската история, които се правят в наши дни и се маскират като патриотизъм, за целта на тези опити и интересите, които обслужват. Всеки път като слушам Костадинов се изненадвам от скоростта, с която протичат мисловните му процеси, от капацитета на паметта му и съответно - от бързината на речта му. Успех – и на него и на „Възраждане“!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи