Костадинов: Няма да допуснем премахването на Паметника на съветската армия, решението на СОС е фашистко

Костадинов: Няма да допуснем премахването на Паметника на съветската армия, решението на СОС е фашистко

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Американците искат да контролират изборния процес, те са притеснени от ръста на "Възраждане", каза председателят на партията Костадин Костадинов

"Няма да допуснем каквито и да било действия за премахването на Паметника на съветската армия. Решението на Столичния фашистки съвет е незаконно - Столичната община не е собственик на паметника и няма никакви юрисдикции върху него. Той е собственост на държавата и това е решение, което трябва да се вземе от нея. Ако случайно обаче, все пак фашистите са известни с това, че те не се съобразяват със законите, и решат да предприемат действия в тази посока, ние ще ги спрем със жива сила, физически ще ги спрем."

Това каза председателят на партия "Възраждане" и водач на листите във Варна и 25 МИР София Костадин Костадинов. Той заедно с  председателя на предизборния щаб Светослав Тодоров и организационният секретар на партията Николай Дренчев дадоха извънредна пресконференция в БТА относно премахването на Паметника на Съветската армия.

"Паметникът на Съветската армия символизира победата над фашизма. Премахването му символизира победата на фашизма и разчертава поредните тежки разделителни линии в нашето общество. Ние задаваме един много простичък въпрос, на който очакваме отговори от службите - дали всичко това, което се случва през последните няколко седмици, не е инспирирано от чужди фактори? Дали не сме свидетели на брутална външна намеса във вътрешните ни работи?", запита Костадинов.

"Как така никой от службите не постави въпроса кое точно е стимулирало един емигрант, който дълги години е живял в чужбина, изведнъж е решил да се прибере в България и е решил с чук да натроши паметната плоча на Паметника на Съветската армия. Което на свой ред пък веднага да стимулира дълбоко моралната партия ГЕРБ и изключително принципните представители на "Доносническа България" и "Продължаваме промяната" изведнъж да вземат решение за премахването на паметника. И всичко това в средата на предизборната кампания", напомни той.

"Оказва се, че някъде по същото време, случайно и почти незабележимо, шефът на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов, който е несменяем на поста вече близо десетилетие, отива на посещение в САЩ. Стои близо седмица и се прибира в понеделник. Никой не го пита защо. Какво точно е правил представителят на тази фирма, която брои гласовете на българските граждани, защото ЦИК не брои - да го кажем ясно. Та какво е правил този високопоставен български чиновник в САЩ? Дали не е ходил там да получи инструкции кой и колко да получи на тези избори? Защото финалът на намесата във вътрешните ни работи се ознаменува точно с броенето. И като припомним и списъка "Магнитски", който много удобно беше пуснат преди кампанията в нашата страна, нещата си идват на мястото", допълни лидерът на "Възраждане".

И предупреди: "Има много сериозна опасност България да бъде тласната в състояние на гражданска война. Нека да го кажем ясно и категорично. Съвременните фашисти, маскирани като евроатлантици, не биха се поколебали да направят това. Техните колеги в Украйна също не се поколебаха да го направят. В Грузия виждаме в момента какво се случва по същия начин, апропо, след като има предложение за приемане на Закон за чуждите агенти, същият, какъвто действа в САЩ, същият, който ние искахме да бъде приет и срещу който възроптаха точно американските чужди агенти в нашата страна".

"Начинът, по който се действа от страна на правителството на САЩ, е един и същи, независимо дали става въпрос за България, за Украйна, Грузия или за която и да било друга постсъветска държава. Въпросът е дали ние ще се поддадем на американските операции в България", подчерта той.

"Няма да допуснем каквито и да било действия за премахването на паметника. Решението на Столичния фашистки съвет е незаконно - Столичната община не е собственик на паметника и няма никакви юрисдикции върху него. Той е собственост на държавата и това е решение, което трябва да се вземе от нея", посочи Костадинов.

"Ако случайно обаче, все пак фашистите са известни с това, че те не се съобразяват със законите, и решат да предприемат действия в тази посока, ние ще ги спрем със жива сила, физически ще ги спрем. Нека да е ясно. Крайно време е на провокациите да бъде даден решителен отпор, защото прекалено дълго отстъпвахме пред надигащият се, възкръсващ пред очите ни фашизъм. Фашизмът разбира само един език - езикът на силата и ние ще му говорим точно по този начин. Днес към сградата на Столичния фашистки съвет летяха яйца и боя. Следващия път няма да са яйца и няма да е боя. Нека бъдат предупредени и да знаят", каза още той.

"Гаврата с историята, фалшификацията й, подмяната й трябва да бъде прекратени, а фашизмът трябва да отиде там, където му е мястото - на бунището на историята. "Възраждане" дава гаранция на българското общество, че старите исторически грешки няма да бъдат повторени. И ние ще направим всичко възможно, за да възтържествува историческата истина. Днес беше просто първата крачка по този път", увери лидерът на "Възраждане".

"Всичко, което се случва при нас, започна да се разразява в Украйна в следствие на т.нар. майдан. Дотогава нямаше антируска пропаганда в България. Въпреки че има идеологически разминавания, опонентите си разговаряха съвсем спокойно, не чак на толкова висок тон. България не беше разделена държава", напомни той.

"След 2013 г., когато започна истеричната антируска пропаганда от страна на САЩ в техните сателити, а ние сме такъв сателит, започна издълбаването на много дълбоки разделителни линии. Видя се обаче, че тази антируска пропаганда в България не работи. Не можаха да накарат българския народ да види враг в Русия или руския народ. И когато видят, че това не може да се промени като нагласи, това, което те правят в момента е да унищожат носителя на държавността - народа и самата му държава. Така, както правят в момента в Украйна. Така, както правят в момента пред очите ни и с Грузия. Така, както се опитват да го направят и в Молдова. Така, както се опитваха да го направят и преди 2 г. в Беларус. Няма място, където да не са се опитали да работят по един и същи начин", категоричен бе Костадинов.

Разказа и следното: "Този начин е много простичък - намират си някакви хора, които имат чест, съвест, морал и достойнство за продан, купуват се, обикновено евтино, създават се някакви граждански организации, които се оформят като мрежа, към тях се прикрепяват и медии, медиите започват да създават и моделират обществено мнение, на което "гражданските организации" в един момент се превръщат в говорител и когато се създаде една такава широка мрежа от агенти за влияние, които да кажем са не повече от няколко десетки хиляди в държавата, ако е от среден мащаб като нашата, на практика обществото вече е подготвяно за покоряване. Когато обаче това общество започва да се размърдва в робската си люлка, когато се появи една организация като "Възраждане", която започва да отваря очите на хората, която не се поддава на провокации, не се купува, която не се пречупва, тогава вече се преминава към "План Б". Събуждащият се роб е много опасен за своя господар, затова той трябва да бъде ликвидиран. Как? Като настроиш заспалите и още доволни от своето робство срещу него. По този начин се чертаят разделителни линии се отива към разрушаване на държавността. Кому беше нужно всичко това, което се случва сега?"

"Ние имаме информация, знаем, че е така, не го казвам като празни приказки - както знаехме, че в Турци има близо 11 хил. подадени заявление за гласуване от чужбина от 48 айпи адреса, някои от които в България, което ДАНС потвърди, но не послужи като основание на прокуратурата да заведе дело. Тези неща, които ви ги казваме, са така. Те са факт. Има американска намеса във вътрешните ни работи", настоя още кандидатът за депутат от Варна и 25 МИР в София.

"Американците искат да контролират изборния процес, те са притеснени от ръста на "Възраждане" и са притеснени от това, че губят почва в нашата страна и губят държавата, която притежават. И поради тази причина действат на принципа на изгорената земя. Знаете ли какво означава това? Когато видиш, че не можеш да спреш врага, си унищожаваш всичко, което би могло да стане негова собственост, за да не притежава той нищо. В момента на практика това се случва", посочи Костадинов.

"Този опит за разделение обаче ние ще го тушираме още в самото начало, защото той действа, когато уплашиш жертвата и тя си каже - дай да отстъпя сега в името на това да има мир. Само че ние не сме привърженици на поговорката "По-умният отстъпва", защото когато той отстъпва, глупакът управлява. И ние виждаме резултатите от нашите действия или бездействия вече 33 г. Повече няма да отстъпваме. И не просто защото сме по-умни, а и защото сме по-силни и осъзнаваме силата си. И точно поради тази причина, осъзнавайки пък своята слабост, нашите врагове и основната заплаха за националната сигурност на републиката - представителите на правителството на САЩ, са тези, които искат да предизвикат гражданския мир, искат да предизвикат състояние  на война вътре в държавата. И, между другото, няма да се спрат пред нищо. Кое точно ги е спирало, в която и да било държава?", запита още той.

"Другата им цел, разбира се, е да направят правителство, което да вкара България във войната срещу Русия в Украйна. Защо ли? Защото ние сме единственият народ в Източна Европа, който няма исторически причини да мрази руснаците. Напротив, има исторически причини да имаме близки отношения с тях. И поради тази причина е много важно за американците да изпратят, дори ако трябва един взвод от 24 човека, за да може да отидат да се бият, за да може да загине един българин и един руснак и това да бъде разказвано като историята на разделението", обясни той.

"Това направиха с украинците, които на практика са един народ с руснаците, защо мислите, че няма да го направят с нас? Това е целта и затова САЩ са заплаха не просто за световния мир, те са заплаха за бъдещето на човечеството. Виждате, че хората са на ръба на трета световна война, а на тях въобще не им пука от това нещо. Ето защо гласуването в тези избори за нас българите е изключително важно. Защото сме единствената политическа организация, която знае и може, и не се притеснява да се опълчва на американската хегемония. Всички останали се състезават в дисциплината "бягане с препятствия" към входа на американското посолство, за да докажат колко са  верноподанически настроени и кой е по-голям евроатлантически фашист. Ето защо всичко това, което ви го казвам е съвсем сериозно. Нека никой не се чувства непредупреден. Всеки глас за ГЕРБ, ПП, "Доносническа България", ДПС, всички други евроатлантически метастази в нашата страна не е глас, а повиквателна. Нека го кажем ясно, за да не стане отново парадоксът, че огромната част от населението в нашата страна иска мир, а гласува за онези, които искат война", заключи Костадинов.


Източници: "24 часа", news.bg

 

 

 

Коментари

  • РЕВИЗОРО

    09 Март 2023 18:00ч.

    Ще ревизираме резултатите от Втората Световна Война. Само с идеологията на фашизма можехме да продължим напред в ликвидацията на Москва, учим се от грешките, слава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Март 2023 18:46ч.

    Червената армия окупира и поизточи парите на България,а Съветската смаза процесите в ГДР, Унгария, Чехия като после се поупражнява в Афганистан !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Март 2023 19:06ч.

    Цената на победата над фашизма (Уикипедия): Жертвите през Втората световна война са най-многобройните сред тези на войните в историята, като броят им се оценява на 70 – 85 милиона души, което е около 3% от населението на света към 1940 година. Съветският съюз губи през войната над 27 милиона души, включително 8,7 милиона военни и 19 милиона цивилни, а четвърт от цялото население на страната са ранени или убити. Военните загуби на Германия са 5,3 милиона души, главно на Източния фронт и при крайната съпротива в самата Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Март 2023 19:06ч.

    Не Червената армия източи парите на България ,а хитлеристка Германия .Прочети нещо за клиринговата спогодба Нойбахер и ще видиш за какво ограбеюване иде реч от 1941 година та до 1944 година .По сегашният курс на лева Германия има да ни връща над 40 милиарда лева ,но си прави углушки вече над 80 години .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Георгиев

    09 Март 2023 19:23ч.

    Чили, Аржентина , Куба, Никарагуа, Виетнам, Корея, Ирак, Либия....като после се поупражнява в Афганистан !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    09 Март 2023 22:42ч.

    Жалко , че си анонимник иначе бих ти показал разни неща ! Боклук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 133 млрд. лева е струвала съветската окупация на България

    10 Март 2023 13:22ч.

    https://www.168chasa.bg/article/4146877

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    10 Март 2023 18:18ч.

    Много си проЗт......като толуп от банкя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    09 Март 2023 18:02ч.

    Народее събуди се. Колко пъти трябва да висе покаже, че в България има само една българска партия, а всички останали (ако не броим дпс) са американски подмазвачи. Демократичните "процедури" не са честни. Те се крият зад медийни и машинни манупулации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани

    09 Март 2023 21:07ч.

    Напълно съм съгласна с Вас. Само Възраждане е последната преграда срещу възраждащия се фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    10 Март 2023 13:32ч.

    Само Възраждане е първа сила за установяване на РАШИЗМА в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяшкият агент пак си намери трибуна и кауза

    09 Март 2023 18:09ч.

    която не засяга козяшките интереси. Като си такъв патриот защо изкомандува групата си в НС да гласува за още хартиени самолети и за поправките в Закона за въоръжените сили, приет набързо в последния ден на последното НС? Прочетете всички за какви поправки става дума, има ги на сайта на НС. Не забравяйте, че "По делата ще ги познаете", не по приказките за наивници. Именно затова козяшкия девиз "Слушай ме какво приказвам, не ме гледай какво върша" и съпоставете думи и дела на Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    09 Март 2023 18:23ч.

    Аре, стига вече с тая опорка, че стана досадна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аре прочети сама и мисли

    09 Март 2023 18:50ч.

    няма нужда да вярваш на който и да е, още по-малко на този предизборен театър относно неща станали преди 70 години. Запитай се кой има полза от него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да отхвърли фашизма,

    09 Март 2023 18:11ч.

    нужно ли е Костадинов да утвърждава и едва ли не брани болшевишкия комунистически социалистически Съветски Съюз - СССР, който е избил милиони хора от източния блок, включително и огромен борй хора в България? Това, че нещо е зло (примерно фашизмът), съвсем не означава, че друго зло нещо (примерно болшевишкият комунизъм) автоматично става добро, понеже второто зло било воювало против първото зло. Ако Костадинов "освободи България от фашизма", за да я доведе отново под влиянието на бившия болшевишки комунистически Съветски Съюз (който не крият, че искат да го възстановяват), това добре ли би било за България? От трън та на голог... Нали иска да е бъгарски патриот – защо не започне да се занимава с България и да остави на мира тоя Съветски Съюз?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе не знам колко е избил, но малко са били. Ето, и твоите предци са пропуснали. Сега ти се налага да живееш като нищожество.

    09 Март 2023 18:23ч.

    Следващия геноцид над "цвета на нацията" трябва да бъде по-качествен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    09 Март 2023 18:48ч.

    Как пък свърза Костадинов със съветския съюз? Той не е говорил нищо подобно. Подозирам, че зад фразата "избил милиони хора от източния блок" имаш предвид народния съд след края на ВСВ. Обаче наскоро стана известно, че инициативата за народните съдилища в Европа е от Чърчил, а не от другаде. А що се отнася до съветския съюз и комунизма - това действително е едно от най-значимите изобретения на хората, което макар да не успя унас, беше развито в Китай и затова Китай стана водеща сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко?

    09 Март 2023 18:48ч.

    Говорят за около 100 милиона жертви на болшевишкия комунизъм, налаган с огън и меч от кръвожадния Съюз на Съветите, Съветски Съюз, СССР, включително и в България. Не зная колко ги водят и на фашизма. Няма как Костадинов да отхвърля фашизма чрез утвърждаването на комунистическия Съветски Съюз и неговата армия, понеже така прави себе си съучастник на комунистическите кланета, извършени от Съветския Съюз. Те казват, че и фашизмът воювал против комунизма. Това прави ли фашизма добър, понеже комунизмът е зъл? Не, разбира се. Това кара хората да се запитат, Костадинов действителен български патриот ли е, както се рекламира, или използва "анти-фашизъм", за да оправдае подкрепата си за Съветския Съюз, тоест - болшевишко комунистически поддръжник? Ако смята да прави нещо за България, тогава това да прави, а не да утвърждава разни болшевишко-комунистически смъртоносни креатури, като Съветски Съюз и Съветска Армия. falun-bg.info/news/world/948-treta-glava-masovi-ubiistva-iztok-komunizym.html anonybulgaria.wordpress.com/2017/09/14/real-holoco/ bulgariaanalytica.org/2020/01/31/za-prestapleniata-sreshtu-chovec/ bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B8_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Говорели" били. Говорят го за такива дебили като тебе, нищожество

    09 Март 2023 19:05ч.

    Радвай се сега на излишния си живот, докато ти се позволява да овоняваш светът с присъствието си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Март 2023 19:12ч.

    Българският патриот Костадинов е Православен Християнин каквато е и България .И затова той и ние Българският народ ще защитаваме Православна Русия ,нашата освободителка от Турско робство и т гнета на монархо фашизма .а за пуделите на англосаксонските сатанисти ще има нов народен съд .И този народен съд този път ще си свърши по добре работата от предишният .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Март 2023 19:15ч.

    100 милиона жертви дадоха народите на европа при ПСВ и ВСВ .защото на сегашните европедали дедите им сътвориха две световни войни ,а не Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Март 2023 19:16ч.

    Жертви от Войната във Виетнам (Уикипедия) - Северен Виетнам - Виетнамска народна армия и Виет Конг ~900 000 убити и/или изчезнали; Цивилни най-малко 500 000 убити от съюзнически бомбардировки - Армия на Южен Виетнам ~1 100 000 убити или изчезнали; Цивилни от Южен Виетнам от 1 000 000 до 2 500 000 убити и/или умрели от глад, рани, болести, приятелски огън и т.н.; 1 150 000 засегнати от американски химически оръжия; числото включва 500 000 загинали от отравянията, както и наследствени малформации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато една змия иска да изяде една муха, никой не се учудва на това,

    09 Март 2023 19:34ч.

    но когато мухата зорлем се пъха в отровните зъби на змията, тогава нещо не е наред с тази муха, във всеки възможен смисъл. Ако след годините на кървавия комунизъм в лицето на Съветския Съюз, тъпкал десетки години източна Европа, включително и България, някой от хората там все още го искат... тогава може и да си го получат. Както се вижда от последните 30-ина години, Западният "Съветски Съюз" не е нещо принципно по-добро, но това не прави бившият Съветски Съюз приемлива алтернатива на безпътицата. И когато човек е видял, че насам има пожар, и натам има пожар, полза няма да има да отива в огъня на първия пожар – понеже така ще изгори. Дано да му дойде наум да потърси и друга посока, и дано да я намери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другата посока е американският пожар, така ли?

    09 Март 2023 19:39ч.

    Защо ние не сме неутрална държава, а искаме да изгорим в пожар? Е, не всички искаме, само зависимите от козяк и тъпчещи се с пари от НПО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колкото по-бързо хората разберат

    09 Март 2023 19:57ч.

    че Костадинов говори ПЪРВО като българофил, толкова по-добре. Ако ви харесва българската земя да бъде кръстосвана от танкове, бронирани машини и т.н., на морето да гледате военни кораби, и да ядете плодове и зеленчуци обилно поръсени с керосин и вредни отпадъци от безкрайните военни учения, военни полети над територията ни и тем подобни гадости - то тогава изборът ви е ясен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "... защитаваме Православна Русия..."

    10 Март 2023 13:38ч.

    Православието в Русия прославя ВОЙНАТА, а патриархът им агент Гудняев благослови ВОЙНИЦИТЕ И ВОЙНОЛЮБЦИТЕ! Браво на таквиз защитници като вас - войнолюбци:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е важно какво говори, а какво прави

    10 Март 2023 13:42ч.

    Копейкин краде от българския народ и своите гласподаватели, като използва партийната субсидия и разни осребрявания от свои законодателни гласувания по поръчка на задкулисието за лично облагодетелстване - луксозна вила, лимузини за него и жената, апартамент за жената, с която уж не живее и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    09 Март 2023 18:12ч.

    Страхотно изявление! Есенцията е как огромната част от населението в нашата страна иска мир, а се кани да гласува за онези, които искат война. Социолъжците подгряват, медиите нагнетяват, а Информационно обслужване реализира. Докога ще търпим? Мир или война - това е изборът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Социолъжците подгряват, медиите нагнетяват, а Информационно обслужване реализира.

    09 Март 2023 22:46ч.

    Хареса ми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, няма такава статистика за нашия народ, че под мир разбират правото на по-силният

    10 Март 2023 13:50ч.

    Как ще настъпи мир, когато оставяте жертвите на агресора да се саморазправи с тях?! Ясни са вашите морални парадигми, когато някой бие по-слаб, то си затваряте очите, заравяте главата в пясъка, бягате от страх и най-вече не се намесвате, а оставате жертвата да бъде премазана. Ура,ИЗрожденци се борят за НСР /нов световен ред/, при който правото на СИЛАТА да тържествува, да не се спазват международните договорености и всеки по-силен да окупира, експлоатира и премаже по-слаб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаврата с историята, фалшификацията й, подмяната й трябва да бъде прекратени

    09 Март 2023 18:14ч.

    именно затова моча трябва да бъде премахнат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До горния

    09 Март 2023 18:20ч.

    Премахни си глупавата глава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Март 2023 19:22ч.

    (Уикипедия) Жертви на Холокоста 6 000 000 / на 27 март 1942 г. Гьобелс пише в дневника си: „По принцип, може да се каже, че 60% от еврейте ще трябва да бъдат ликвидирани, докато само 40% биха могли да останат да работят. ... Върху евреите се изпълнява присъда, която е варварска, но напълно заслужена.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    10 Март 2023 13:53ч.

    А колко милиона народи, включително руснаци под съветска окупация ликвидира Сталин във Глодомора, ВСВ, ГУЛАГ, партийни "зачистки", кулаци?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    09 Март 2023 20:09ч.

    Общинарите плачат за паметник! И не само те!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе палчат те,

    10 Март 2023 0:03ч.

    вярно е, че плачат. За Народен съд плачат, тия американски подлоги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До къде стигнахте товарищи и затворихте кръга... на Ада

    10 Март 2023 13:59ч.

    "Тази власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем"! през "Най-добре танковете да дойдат!" до "Вината я поемаме само с мезетата" и накрая станахте за мезе, опикали гащите, но "смело" призовавайки да се осмъртят опонентите ви, щото и при Путьо сега възродиха култа към смъртта:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметникът

    09 Март 2023 20:14ч.

    ще бъде разрушен. Копейкин няма думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, да, ама не!

    10 Март 2023 14:01ч.

    Няма да се разруши, а ще се премести там, където му е мястото - в Музея на тоталитарната памет, за да се помнят "произведенията" на фалшификация на историята и мегаломанските соц. безумия, начело с ръководната роля на БКП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    09 Март 2023 20:54ч.

    Истината е че ако червената армия можеше да види как страшно са разделени внуците им и се избиват по между си, сами биха счупили този паметник... тука става въпрос за страшно престъпление и трагедия! От друга страна червената армия е победила нацизма и хитлеризма, изличи ли се това, нацизма ще покаже грозната си модра, с дигитални ограничения, сертификати, електрони купони, евгеника и най вече превръщане на света в конц-лагер! Вярвам че войниците дали живота си срещу хитлеро-фашизмът заслужават памет! П.П Операция Багратион youtube.com/watch?v=fdfvZdBT7rc - нека не забравяме, че в червената армия са участвали всички източни народи, включително украинци и поляци( ген.Рокосовски)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си прав!

    10 Март 2023 4:23ч.

    Още през 2020 г (в разгара на пЛандемията, когато по няшите екрани се вихреше НОЩ и ген. Венци) се опитаха, (и успяха!) да осуетят честването на 75 годишнината от 9. Май, като задължиха цяла Европа (и цял свят!) да носи намордници, като забраниха ефективно всякакви публични събирания и празненства. (Освен Белорусия - там Ал. Лукашенко проведе тържественият парад и не го отложи!) А ревизионистите /реваншистите в Полша, Румъния, и ЕС отдавна искат преразглеждане на границите... Реабилитацията на фашизма върви с пълна сила. Започна се още откакто в Германия публикуваха "Mein Kampf" на Хитлер, и с това скандализираха доста хора. Сега тази книга е преведена и се разпространява и у нас (изд. Еделвайс). Няма лошо да се запознае човек и с гледната точка на Хитлер. Защо трябва да познаваме само речите на У. Чърчил? ЕС се "лидира" от ПРЕКИ наследници на хитлерови генерали (дедите на Урсула ф.д.Лайен, Доналд Туск (Тъск) и Олаф Шолц са висши офицери в армията на фюрера - факт). Още помним кадрите в които по софийските булеварди плетеше крака и опияненият внук на фамилията Юнкер, (Jean-Claude Juncker, болен от ишиас и личен "приятел" на ген. Борисов), която е произвела изстребителите със същото име, на въоръжение в LuftWaffe при офанзивата срещу СССР...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани

    09 Март 2023 21:01ч.

    Не очаквах да има толкова много козяшки храненици, но явно копанките пак са напълнени и грухтенето продължава. Всички паметници трябва да бъдат съхранени. Народ без памет и без история се превръща в зомби, или в най-лошия случай в американски президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народ без памет и без история се превръща в зомби

    09 Март 2023 21:12ч.

    народ, който се кланя пред паметници на окупаторите си, няма бъдеще - обречен е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани

    09 Март 2023 21:18ч.

    Поне да беше сложил кавички, като ме цитираш. Но козяшките тролове знаят само едно - да крадат и да плагиатстват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    09 Март 2023 22:48ч.

    Дани, и да лъжат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!...

    10 Март 2023 9:56ч.

    Тъпако, към днешна дата, си окупиран от американския колонизатор, а не от Русия! Така че, прав си - нямаш бъдеще! Ходѝ се кланяй на паметника на американските пилоти, бомбардирали София... Друго не ти остава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дето предупреждаваше още

    09 Март 2023 21:24ч.

    Раковски някои искат да докарат тук миризливия руски ботуш. Повикаха го и той не ще да си тръгне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    09 Март 2023 22:50ч.

    Това в кой соросоиден учебник го пише?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:

    10 Март 2023 14:27ч.

    "Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." в писмо до Л. Каравелов, 25.VIII.1872 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Раковски - учителят на Левски и идеолог на българското революционно движение в памфлета "Преселение в Русия":

    10 Март 2023 14:36ч.

    "От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите почнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е притърпяло нашето бедно отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Захари Стоянов

    10 Март 2023 14:40ч.

    "Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обзалагам се

    09 Март 2023 21:36ч.

    Че някой е хвърлил око на гранита и мрамора. А друг има строителна фирма за разрушаване за сгради, която стои без работа. Кой ще плати тези работи, пак ли държавата, т.е. бедния и болен народ. Това е фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    09 Март 2023 22:12ч.

    Тоя максудски варненец, какво общо има със София и столична община???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а София и столична община какво общо има с бюджета на държавата ни

    10 Март 2023 4:34ч.

    в който се стичат средствата отделени от заплатите на всички български граждани? Ами съвсем пряко. Нямат юрисдикция да решават такива въпроси в СОС ( в буквалния смисъл на думата). Изграден е с държавни средства. СОС-аджиите имат право само да се грижат за него - да го поддържат, т.е. да метат около него и да поддържат зелените площи, да садят цветя. И да пазят зомбитата като нашият "художник" Асен Генов и онзи немскоговорящ с чука, който дори не е разбрал #КОЙ разруши Дрезден, с бомбите през февруари 1945 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    10 Март 2023 9:58ч.

    Просто е българин, малоумнико! За разлика от теб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като премахнаха мавзолея, какво постигнаха?

    09 Март 2023 22:37ч.

    Благоденствие за България или пълна разруха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мавзолеят трябваше да се остави най-малкото като сграда

    09 Март 2023 22:38ч.

    Да се погребе Георги Димитров, а сградата да се преустрои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все пак беше доста голям майтап -

    10 Март 2023 4:56ч.

    цяла седмица водиха люта битка със ... сградата на мавзолея... Мавзолеят е построен за 6 (шест) дни, докато тленните останки на Г. Димитров пътуват с влак от СССР... по проект на архитект Георги Овчаров, с участието и на Рачо Рибаров и Иван Данчов, междувпрочем, считана и до днес от разбирачите по архитектура за красива и уникална... А тогавашните носители на "промяната", (както и сегашния проект ПП) начело с ИКОНОМИСТА Ст. Софиянски (още познат като Хайдука Софиянски) се разсипаха да я взривяват... И още цяла седмица напъни, динамит, пот и сълзи - а сградата си стоеше, килната, и сякаш се надсмиваше... Тежки да бяхме съзряли пародията, че пълни слепци ни водят, със сладки приказки и обещания за розово бъдеще, към сегашните ни нищета и мизерия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всичко, построено от кумунизите трябва да се разруши.

    09 Март 2023 22:49ч.

    а на мястото му да се изградят клубове на седесе и непео щабове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Март 2023 10:03ч.

    Да, такъв беше плана на новите господари от майна си райна... и им се получи. Последва 30 годишен цъфтеж на разграбване, мутри, чалга, политическа проституция и тотално изпростяване, за да стигнем до днес... NICE, A?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соловев

    09 Март 2023 22:51ч.

    Днес дойде време за продължението на Нюрнбергския процес, в първото издание на който руснаците се отърваха, защато беха напоили с кръфт и сперма цела Източна ЕВропа. Сега е ред отново да бъде вазвърната Австро-Унгарската империя и всички източно европейски държави да се включим в нея, като на източните й граници в Донбас издигнем невидима но огромна НОВА СТОМАНЕНА ЗАВЕСА С настръхани ЯДРЕНИ ИНСТАЛАЦИИ на териториите на всички ИЗточноЕвропейски страни. Това ще доведе до естесвения крах на РАКОВОТО ОБРАЗУВАНИЕ РФ и пращането му на бунището на изсторията, заедно с неговите МЕТАСТАЗИ КАТО Тавариш Копейкин и сие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво.

    09 Март 2023 22:53ч.

    ха сега, скокни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твоите неологизми

    09 Март 2023 22:56ч.

    действат като ядрен удар.)))))))))) Настръхани куролации, ха-ха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преди

    10 Март 2023 9:46ч.

    да се вихриш във форума, вземи изкарай един курс по българска граматика. Аман от неграмотни тролове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зрящ

    09 Март 2023 23:12ч.

    Няма да има редовно българско правителство, но от есента започва много тежък период с тежки последици за гражданите. А САЩ ще навлезат в тежка стагфлакционна криза комбинирана с дългова и ще се появят нови вътрешни неочаквани проблеми. РФ ще има ясно надмощие в средата на следващата година и постепено ще обединява старите републики. ЕС и НАТО се разпадат до 3 години. Боже, пази българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ще ви

    09 Март 2023 23:40ч.

    Фалират кочината, бе Мунчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • просиш си го

    10 Март 2023 10:15ч.

    Ако ще и на оня свят да си, ще те намерят и ще те дадат за угощение на свинете в Ловеч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    10 Март 2023 0:01ч.

    "Кака Гинка вика пак: "Плачи бре! Не знаеш ли как се плаче?" Графинята заревава по-силно и театърът й отговаря с гръмогласен хохот. Най-висок е смехът на кака Гинка, която вика: "Аз да дойда там, да видиш плач и половина!" Хаджи Смион забелязва на публиката, че плачът е голямо изкуство и че във Влашко плащат на нарочни жени да плачат над умрелите." /Иван Вазов, Под игото, Представлението/ Дали утрешният ден ще даде отговор поне на някои от въпросите, които днес задава Костадинов...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живке,

    10 Март 2023 0:07ч.

    България не го заслужава... Костадинов е титан, но раята си иска господар, не свободата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    10 Март 2023 9:02ч.

    И аз харесвам Костадинов, както и „Възраждане“ заради ясните им позиции, а също и каузите, за които се борят. Но вчерашните циркове в общината според мен бяха проява на русофобия, а не на фашизъм. В нашии дни всеки нарича всекиго фашист и думата фашизъм става все по-абстрактна. И като питах за утрешния ден, имах предвид не „светлото бъдеще“, а точно днешния ден, в който също ще си говорим за фашизъм, но с по-ясен контекст и по по-конкретен повод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сами си го направиха!

    10 Март 2023 0:02ч.

    Идва времето за ВЪЗРАЖДАНЕ на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амин!

    10 Март 2023 0:09ч.

    Дай Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станчо Пламенов

    10 Март 2023 5:33ч.

    Ще се запаля, ако не го махнете веднага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съби Христофоров

    10 Март 2023 5:36ч.

    Анатема на тоя паметник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коста Иванов

    10 Март 2023 5:50ч.

    Аз ще командвам "Огън"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан от София

    10 Март 2023 5:51ч.

    Аз ще се хиля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • касиерката от Козяк

    10 Март 2023 5:53ч.

    а кой ще ви плаща масрафа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • унгарският дядо филантроп

    10 Март 2023 5:58ч.

    Е, как кой?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Снн

    10 Март 2023 6:52ч.

    Няма ли свободни места в психиатрията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лудите са завзели командването

    10 Март 2023 7:48ч.

    А докторите психиатри са натикани в килиите. Кукувиче гнездо ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бааааа

    10 Март 2023 9:19ч.

    Толкова много льохман коментира чак е стряскащо. Добре, че е интернет да се разбере колко много олигофрен има по тея земи. Жалко че майките ви не са ви глътнали кога е трябвало че да спести излишен евроатлантически говорилник - дано не хвана чума като се обръщам към тая разлагаща се сган. Паплач неземна дано да не се размножавате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Март 2023 10:10ч.

    Да, за съжаление, фашизмът, този път под маската на джендърско-либерастката чума се възражда, но отново ще бъде натикан обратно в миризливата си бърлога и то, пак от същите, които го сториха и предния път... Така че, спокойно, просто е въпрос на време. Жалко само за невинните жертви и цената, която отново ще плащаме всички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята е цикличен процес

    10 Март 2023 12:05ч.

    Първо се заражда фашизъм, после набира сили , разпищолва се, и накрая следва Народен съд.. Сега сме в трета фаза от цикъла..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    10 Март 2023 14:50ч.

    В третата фаза на цикула сме: Нацизъм - фашизъм - рашизъм. Следва Международен Съд, защото цивилизационният ред е ПРАВОВИЯТ, а не СИЛОВИЯТ - този на така наречения уж Народен съд. Силата на Правото, а не правото на Силата, с което действат и рашистите, изповядвайки "правата" вяра на войната! Рашистите = джихадисти, вярващи в радикалното православие на агент Гудняев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правото на силата

    10 Март 2023 16:29ч.

    винаги надделява над силата на правото, байно..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Паметникът на Съветската армия символизира победата над фашизма"

    10 Март 2023 13:15ч.

    Този паметник не е антифашистки, а ПРОБОЛШЕВИШКИ, в прослава на болшевизма, водещата роля на болшевишката Партия в живота на народа, в живота на Майка България и ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА. Къде в паметника напр. има символ на Първа Българска армия и/или признанието на българския войн в антифашистката борба?! Това не е антифашистки паметник, а паметник на почитта от "комунистистите" в България към съветската БОЛШЕВИШКА система и тяхната Червената армия в ролята на ОКУПАТОРКА на българската земя. Това не е онази Съветска армия, в която се включват народи от 53 държави в антихитлеристка коалиция, която гони, преследва, побеждава и капитулира фашистите по цяла Европа до Берлин. Централната композиция на този паметник включва СЪВЕТСКИ войн, български работник (защото с държавен преврат на 08 септември 1944 г. у нас се установява ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА) и майка с дете/МАЙКА БЪЛГАРИЯ (защото животът на българското семейство, основна за експлоатация структурна единица на социалистическото общество, започва да се определя от РЪКОВОДНАТА РОЛЯ на БКП/БРП (комунисти), гарантирано от съветският силовак "Ванката" със шмайзер в ръка). Мемориалният комплекс включва и три други скулптурни композиции около основния монумент - на запад "Великата отечествена война на Съветския съюз", което символизира присвояването от Съветския съюз/само руския народ/ победата над фашизма и пренебрегване заслугите на всички останали народи от антихитлеристката коалиция, включително и народите под окупацията на съветската власт - украинци, беларуси, молдовци, казаци, грузинци, арменци, азербайджанци, таджики, узбеки и т.н.; на юг "Тилът" („Всичко за фронта, всичко за победата“) показва целия съветски народ в тила, вложил всичките си усилия в помощ на своята армия, сякаш без американското ленд-лиизи и/или без извратените НКВД сталински отряди "Нито шагу назад!" щяха да успеят; на изток "Октомври 1917" символизира установяване на властта на болшевишката партия. Няма нито белег на участие на български войн и/или Първа българска армия, точно защото този паметник е в памет на Болшевишката съветска власт и част от Съветската армия, която е окупирала България с инвазия на 8 септември сутринта, за да направят успешен държавен преврат българските ОФ "комунисти". И след това се започва грабене от мандрите, едно клане на всеки обществен водач от българския елит, генерали, кметове, свещеници, учители, архитексти, фабриканти, занаятчии, фермери, земеделци, мандраджии, интелектуалци и уж Народен съд, щото "тази власт с кръв сме я взели, и само с кръв я даваме". Така че, това не е антифашистки паметник. Затова може да предложа и някои от българските оторизирани органи да приемат да направят конкурс за обществена поръчка за антифашистки паметник, отразяващ историческата истина, за който всеки от нас, ако пожелае, може да спомощесвувателства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременните фашисти са рашистите, а тяхната идеология е рашизмът

    10 Март 2023 13:17ч.

    Рашизъмът е вид тоталитарна, фашистка идеология, симбиоза на основните принципи на фашизма и сталинизма. Той е в основата на руската геополитика, насочена към окупацията и анексирането на други държави, често маркирана с печата на "обединение на историческите руски земи" и базирана на местно сътрудничество и подкрепа за петата колона на Русия. Доктрината му е основана на идеите за "особената цивилизационна мисия" на руснаците (Трети Рим в лицето на Москва/Московията). За първи път терминът е въведен от Херцен в неговaта мемоарна книга "Минало и размисли" (1868 г.) под формата "русизъм", за да обозначи екстремистката тенденция в Московията. Възраждането на термина се дължи на президента на Чеченска република Ичкерия Джохар Дудаев, който вижда основната черта на русизма в териториалната експанзия на Русия в Кавказ. Тази линия на възприятие е продължена от Шамил Басаев и Аслан Масхадов. Става популярен през 2008 г – по време на руско-грузинската война от 2008 г. Втората вълна на разпространение на този термин настъпва с анексирането на Автономна република Крим от РФ, свалянето на Boeing 777 близо до Донецк на 17 юли 2014 г. и началото на руско-украинската война през 2014. Рашизмът се свързва с идеята за "величието на руския народ" (РУСКИ ШОВИНИЗЪМ) и нетърпимостта към културните особености на други народи. Използва руското православие като морален съдник, прославящ войната, както и геополитически инструменти за насаждане на влияние, които са свързани преди всичко със създаване на икономическа зависимост към руските енергийни носители. Идеологията се противопоставя на западните, либерално-демократични ценности и институции, включително свободните избори и други граждански права и свободи. Идеологията на рашизма се основава на омраза и завист към западните демокрации. В основата на тази идеология стои култът към националния водач, самодържецът, върнал на Русия нейното "величие". Идеологията на рашизма съчетава възгледите за света като поле на тотална брутална борба за оцеляване с ПРЕТЕНЦИЯ за висока духовност, до която според рашистите останалият свят не може да се издигне. В същото време тази идеология е квинтесенцията на БАНДИТИЗМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофобията

    10 Март 2023 13:30ч.

    е неличимо психическо заболяване..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Русофобията 10 Март 2023 13:30ч.

    10 Март 2023 14:33ч.

    Правите ли разлика между путинофобия и русофобия?! Именно путонофобията е в защита на Русия и русофилията. Режимът на Путин = рашизмът съсипа Русия и провежда хибридни атаки, опитва наново чрез СВО да окупира и да проведе геноцид над руските народи от бившите съветски републики, които тръгнаха по пътя на свободното и независимо развитие от съветската тоталитарна система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоба си е фоб, демек страхливец

    10 Март 2023 16:30ч.

    без значение какво ще добавиш пред него..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи