Костадинов: Нито един камък от българската земя повече не трябва да бъде търгуван

Костадинов: Нито един камък от българската земя повече не трябва да бъде търгуван

"Възраждане“ проведе четвъртия си конгреса в Кърджали. Снимка: БТА

На 7 октомври се проведе четвъртият конгрес на „Възраждане“. Той се състоя в Кърджали. На него присъстваха делегати от  структурите в страната на политическата организация „Възраждане“. Имаше делегат и от структурите в  чужбина -Лондон, Берлин, Хамбург, Бордо, Тел Авив, Цариброд и др.

На конгреса беше преизбрано настоящото ръководство на „Възраждане“: д-р Костадин Костадинов – председател, Цончо Ганев – зам.-председател, адв.Петър Петров – зам.-председател, Георги Георгиев – зам.-председател, и инж. Николай Дренчев – организационен секретар.

 

След конгреса делегатите проведоха шествие до паметника на освободителите на Кърджали и до паметника на Васил Левски, където поднесоха венци и цветя.

 „Кърджали е територия-жертва. С тази земя българска е била платена цената на българското съединение. През 1885 г. се извършва Съединението, а България се отказва от Кърджали, селата около него и още седем села в долината на р. Въча. По това време в Народното събрание се води паметен диалог. След като България е спечелила Сръбско–българската война и трябва да се ратифицира т. нар. Топханенски акт, с който става ясно, че трябва да се откажем от Кърджали, народните представители не искат да подпишат и искат дори да водят война, докато не вземат и тази територия. Тогава министър-председателят Петко Каравелов прави нещо, което и до ден днешен е пример за ораторско майсторство. С няколко думи той обръща мнението на депутатите като казва: „Ние яйцето изядохме, черупките оставихме на султана. Източна Румелия цяла взехме, Кърджали сме оставили на султана. Аз я не ща“, казва той. Тогава Кърджали е село, не е град, дори не е и паланка. Днес, като сме тук не бива да забравяме, че нито един камък от българската земя повече не трябва да бъде търгуван. Повече от земята българска и камък няма да дадем. Да живее България!“, каза Костадин Костадинов пред своите съмишленици.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Силно се надявам ти да си следващият премиер, защото както е тръгнало може и да няма "българска земя".

    08 Окт 2023 11:36ч.

    Влязохме в историята с "ротацията" на премиери ..................... и никой даже не забеляза ................ приспан народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не знаем

    08 Окт 2023 12:04ч.

    Какво става у нас. И малко сме, дето искаме да знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бегай в Бесарабия да те отупат тамошните българи, бе варненски мангал.

    08 Окт 2023 13:18ч.

    Над 100 българи са убити от орките на Путьо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сглобковия, ти и приятелчетата ти трябва да бегат, иде видов ден и ЕроАтлантическитеЕничари трябва да си намерят друго място извън Бг.

    08 Окт 2023 13:51ч.

    Само ти напомням, че трябва да се изнасяш за да не те отнесе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • син милю, вечно абониран за власт на принципа "с малко, но завинаги"

    08 Окт 2023 14:30ч.

    Той знае, той е сигурен. Вчера един такъв като него (или може би самият той), докато карах, ми включи дистанционно парното на колата при 25 градуса топлик извън купето. Малко след това ме спря за проверка патрул на КАТ. Такива, дето по рождение ги язди дяволът, лично самият Бог само може да ги озапти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    08 Окт 2023 13:27ч.

    Пробитата копейка е патологичен лъжец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито един камък от българската земя повече не трябва да бъде търгуван

    08 Окт 2023 13:56ч.

    И нито един глас на депутат от Възраждане не трябва да подкрепя гласувания на сатанистите от ПП-ДБ ! Нали Коце ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, това вече само Костадинов ще реши

    08 Окт 2023 14:07ч.

    както и дали групата му ще влиза или излиза в залата за да манипулира кворума, както при избирането на Пеевски в конституционната комисия. От вас се изисква само да гласувате на изборите за партията му, а после да не интересувате много-много какво е решил вожда и учителя (Коцето ви). Всъщност това не е партия, а мафиотска организация с боса си, както и останалите в сегашното НС. Евентуално само БСП може да се оцени като партия в развитие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    08 Окт 2023 14:13ч.

    Тоя лаф, ме присети за приказката, че магарето тамън се научило да яде камъни, пък взело та умряло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво искате да направи още?

    08 Окт 2023 14:50ч.

    Не ви ли стигат доказателствата как се развиват събитията в държавата. Май сте по-големи русофили, след като само за това говорите , за копейки у за Путин. Други разсъждения няма в главите ви. Гузен негонен бяга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи