Костадинов: Никога изборният код не е бил достъпен

Костадинов: Никога изборният код не е бил достъпен

Достъпен е кодът на машините, но никога не е бил достъпен кодът, с който „Информационно обслужване“ АД изчислява резултата от вота. Прозрачност на изборите няма, а директорът на „Информационно обслужване“ АД незнайно защо преди няколко дни е бил в САЩ. Не е известен поводът за визитата му в период, в който предстои важен за България момент – предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г. Посещението в чужда държава на човека, отговорен за изборния резултат, по неясен повод е равносилно на държавна измяна и показва съвсем явно намеренията на тази чужда държава да се намеси в изборите в България, заяви пред граждани лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Ето какво каза още той:

„Още утре ще изпратим писмо до ЦИК с молба да ни бъде предоставен кодът, с който се изчислява изборният резултат от „Информационно обслужване“. Ще поискаме кодът да бъде публичен и да може да бъде одитиран от всеки един експерт, който се занимава с програмиране. След изборите ще поискаме повторен одит на кода.

В България ниската избирателна активност се тълкува като недоверие в политическата система. Това несъмнено е така, защото българските граждани са много лъгани, но голяма част от тях имат сила и желание да предизвикат освобождението на страната ни. Те ще отидат да гласуват, а ЦИК и всички ние трябва да направим необходимото, за да гарантираме вота им", добави още Костадинов. 

От „Възраждане“ припомниха, че на миналите избори през октомври двама от кандидатите за народни представители на политическата партия се опитаха да се срещнат с Ивайло Филипов и да получат кода, с който се изчислява резултатът. Представителите на „Възраждане“ не бяха допуснати в сградата и им беше отказана среща. Тогава Министерството на електронното управление предостави  възможност за преглед на изходния код на машините за гласуване. Не се предостави обаче за преглед  изходния код, който обработва данните и разпределя гласовете, подготвян от "Информационно обслужване“ АД. Няма никаква информация за контрола и прозрачността по отношение на броенето на гласовете и изчисленията, осъществявани от "Информационно обслужване“ АД. Тук е мястото да се добави, че тази част от изборния процес никога не е проверявана и контролирана досега, но затова пък независимо дали е вот с машини или бюлетини, "Информационно обслужване“ АД използва същия софтуер и модел на работа. Защо ЦИК не иска или не може да контролира и наблюдава работата му?

Нека припомним, че в чл. 213 а от Изборния кодекс пише достъп до изходния код, т.е. целият такъв.

От „Информационно обслужване“ явно отказват да предоставят хеш код  за софтуера, който обработва данните от машините и разпределя гласовете, вече няколко последователни пъти. Защо кодът е тайна и какво прави Ивайло Филипов в САЩ точно преди вота?

"Възраждане“ основателно  подозира, че се правят опити  да се избегне контрола на вота и отговорността по него. Без смисъл е  проверяването на машините, ако не  се интересуваме - как , кой и къде изчислява резултатите от работата им. Защо няма единен хеш код и за софтуера, който обработва данните от машините и разпределя гласовете? Как може да сме сигурни, че  вътре не се залагат  гласове и така някоя определена партия получава гласове, които реално не са нейни, и по този начин се наливат няколко мандата в "правилната" посока. 

Не е случайност и това, че Ивайло Филипов – директорът на „Информационно обслужване“ АД, който е отговорен за изчисляването на изборния резултат, точно сега е бил в САЩ.


 

Коментари

  • директорът на „Информационно обслужване“ АД незнайно защо преди няколко дни е бил в САЩ

    08 Март 2023 13:50ч.

    Ясно! А в нашите избори дали ще има гласували с рожденна дата някъде около 1870-та година? За "възкръсналите" изобщо да не споменавам. Вече даже не им се правят машинациите с бюлетините, че изисква усилия и хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мда, противодействието е само:

    08 Март 2023 13:53ч.

    1. Пълно НЕгласуване. Резултат 0%. ................... 2. Пълно гласуване. Резултат повече от 85-90% за някой (примерно Възраждане). Само така може да се получи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като видях един бивш

    08 Март 2023 13:59ч.

    ЦРУшник как се хвали, че последните подправени избори в които е участвал са били в България, след като видях как подмениха вота в Естония преди дни, реших да не гласувам повече. Бюлетините се тарашат от ГЕРБ и ДПС, а електронният от Козяк 16. Костадинов е прав да иска достъп до кода. До тогава мерси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обаче

    08 Март 2023 14:40ч.

    НЕгласуването само води до големи резултати в полза на системните партии, въоръжени с дисциплинираната си електорална маса. НЕгласуването само ще докара мафиотите отново на власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    08 Март 2023 14:50ч.

    @След като видях един бивш, Като не гласуваш, само освобождаваш манипулаторите да гласуват от твое име както си искат. Ако на изборите гласуват 6 милиона, няма как да добавят още 6 милиона гласа, щото няма как да гласуват 12 милиона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига вече евтина пропаганда, като при ваксините

    08 Март 2023 15:35ч.

    Обяснете с аргументи как гласуването няма да докара мафиотите на власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо подобно

    08 Март 2023 17:55ч.

    като гласуваш правиш манипулацията легитимна. Как ще докажеш че си гласувал за партия Х а гласът ти не е преписан на Y? Не можеш. Като не гласуваш не се подписваш никъде, следователно може да провериш след изборите, дали си гласувал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    08 Март 2023 18:29ч.

    "Като не гласуваш не се подписваш никъде, следователно може да провериш след изборите, дали си гласувал." <--- Да, но като не гласуваш, ще гласуват само твърдите ядра на партиите и резултатът е такъв, че устройва партиите на статуквото, следователно при ниска избирателна активност, нямат нужда да манипулират резултатите. Ще провериш, че не си гласувал и пак ще легитимираш изборите. Вярно, технически погледнато, ще са "честни", защото резултатът ги устройва, но какво от това? Легитимираш изборите много по-силно, ако не гласуваш, от колкото ако гласуваш и ги принудиш да направят някакви очевидни манипулации, които ще подразнят всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да се гласува

    08 Март 2023 23:34ч.

    Трябва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто е!

    09 Март 2023 6:55ч.

    Помните ли изказването на Доган , което предизвика хората да гласуват масово? След което ДПС рязко загубиха влияние в държава . Само с масово гласуване може да измъкнем България от лапите на дълбоката държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Stefan Valchev

    08 Март 2023 13:52ч.

    Falshifikaciyata e cast ot evro-atlanticeskite "cennosti"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    08 Март 2023 18:35ч.

    Така е. Евроатлантическите ценности включват преврати, цветни революции, демократични бомби, а вие тука за някаква "малка" фалшификацийка се дърпате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    08 Март 2023 19:04ч.

    Козяк , разсмиваш ме до сълзи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16 (в сянка)

    09 Март 2023 2:33ч.

    Както каза Петър Волгин наскоро, краят на империята идва когато хората се шегуват с нея, без страх. Та, опитвам се да дам своя принос за края на козяшката империя. Радвам се, че има хора, които го оценяват. Надявам се скоро всички да се смеят на това недоразумение :). Поздрави и всичко хубаво! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе и ти си един "освободител"...

    08 Март 2023 13:58ч.

    fakti.bg: "Лидерът на "Възраждане" през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия" Твърдо вярващият Костадинов критикува невярващите: "Маргинализацията на общественото съзнание превръща хората в полуграмотна паплач, плашеща се от всичко и невярваща на нищо", пише Костадин Костадинов в блога си през 2017 fakti.bg/mnenia/630487-liderat-na-vazrajdane-prez-2017-antivaksarstvoto-e-umstvena-epidemia

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти си изостанал

    08 Март 2023 14:03ч.

    Има разлика между ИСТИНСКИ ваксини и измислени (ковид) такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е свободолюбив Костадинов

    08 Март 2023 14:11ч.

    И решително раздава вещи квалификации, досущ като болшевишки демократист. Ако се докопа и той до властта, горко на неверующите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2017 г.

    08 Март 2023 14:18ч.

    Нямаше я още измислицата ковид 19.. Ваксините все още си бяха ваксини, демек предпазваха от заразяване.. РНК препаратите не са ваксини.. Нефелна ти е пропагандата..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паплачта и мейнстриймът Костадинов

    08 Март 2023 15:35ч.

    Костадинов не само пробутва нефелна пропаганда и манипулация спрямо тъй наричаната от него "паплач" относно "добри" предишни ваксини (отровен ордьовър от телесни тъкани, убити с отровни химикали, плюс консерванти от отрови, плюс адюванти от отрови), които много медицински специалисти по света свързват с куп сериозни заболявания и смърт, но и от самото начало се забърка още повече с лъжливи обещания, че щял да върне партийната им субсидия, която след това не е върнал: vbox7.com/play:d21b79df03&start=44 . Демонстрираното от Костадинов отношение спрямо хората, както и самите му постъпки говорят предостатъчно и са сериозно предупреждение. За съжаление Костадинов не е много по-различен от другите политици и партийци, колкото и много някои хора да възлагаха надежди в него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    08 Март 2023 15:49ч.

    Абе и ти си един "освободител"... 08 Март 2023 13:58ч.Абе и ти си един трол

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нефелна пропаганда

    08 Март 2023 16:16ч.

    пробутва Костадинов, а останалите политически лидери говорят само истината, нале..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алеко явно ненапразно е констатирал

    08 Март 2023 17:07ч.

    точно обратното...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избори ала Естония - мечтата на либерастите

    08 Март 2023 13:59ч.

    Гласуваш все едно си поръчваш пица .......... и 20 минути преди края разбираш, че мнозинството изведнъж е предпочело рИване вместо пица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те ПОТОЦИ взривиха

    08 Март 2023 14:03ч.

    и сюнет да ни сторват, пак че сме покорни кьопеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бегай в Матушката

    08 Март 2023 14:21ч.

    Там кодове да искаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филипов, ти ли си?

    08 Март 2023 14:28ч.

    Га се върна от от страната на залязващото благо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не в Аржентина съм

    08 Март 2023 14:34ч.

    Разраждам бременни рускини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той си е у дома, на предците си

    08 Март 2023 14:44ч.

    Какво са забравили тука задокеамските ни окупанти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх,

    08 Март 2023 15:08ч.

    га стана и гинеколог, на курсове при фон дер Люген ли ходи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да си поемем отговорността!

    08 Март 2023 14:27ч.

    Ясно е, че ще се подправят изборите, но те могат да бъдат подправени само в някакви граници. Не могат да обърнат вота наобратно. Стига с тази апатия! Ако не гласуваме губим със сигурност. Ако гласуваме, нищо не губим, освен малко от времето си. Само можем да спечелим. Всички сме чували, че ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят. Не променят нищо, защото не гласуваме. Нека направим така, че да искат да ги забранят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    08 Март 2023 14:53ч.

    Абсолютно сте прав! Негласуването дава възможност на "онези" да гласуват от ваше име.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А как ще обясниш случилото

    08 Март 2023 16:15ч.

    се в Естония? И вотът наредиха и % гласуващи. Не си спомням някой някога да е проверявал списъците. То и умрелите в България гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е просто

    08 Март 2023 23:45ч.

    С електронното гласуване. И у нас се прокрадват идеи да се гласува по интернет, но кой накрая брои или по-точно показва резултата е неясно. Затова трябва да се гласува изцяло с хартиена бюлетина, да има видео наблюдение и да се проследи какво влиза и какво излиза от "Информационно обслужване".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единствения работещ метод

    08 Март 2023 14:30ч.

    за премахване на колониално зависимита държавна номенклатура е масовия отказ от заплащането на каквито и да е данъци и налози..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    08 Март 2023 14:54ч.

    Ти пробва ли да ни си платиш данъците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабче,

    08 Март 2023 15:06ч.

    аз не съм, ма индийците така изгониха ингилизизите навремето..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да , ама не!

    09 Март 2023 7:04ч.

    Не става! Това е утопия в 21век! При тази дигитилизация на парите няма как да стане! Ще си вземат всичко което поискат и ако много знаеш могат въобще да ти изтрият файла и да изчезнеш изобще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    08 Март 2023 14:32ч.

    Трябва да си пълен наивник да очакваш честни избори в колониална държава. На ДБ/ПП сега им дават приблизително същия процент като на ГЕРБ. Ако са честни изборите, те няма да навишат 10 %. Просто не може отявлени войнолюбци фанатици да спечелят толкова, каквото и да става. Искат да изкарат българския народ тотално изкукуригал, но това съвсем не е така. При СССР пак си бяхме колония, но поне енегоизтичниците им течаха волно между пръстите и никой не се опитваше да ни натрапва рублата. Всеки сам си преценя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жив превърженик ни на Христо Иванов нам, ни на Петков

    08 Март 2023 23:20ч.

    Такава феноменална фалшификация! Тия дето дават такива предварителни данни са за затвора! Как така ще лъжат и ще манипулират безнаказано! Къде им е съвестта на тия?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам превърженици на Пртков и Иванов

    08 Март 2023 23:30ч.

    А вие познавате ли таива? Отде изкараха проценти за тия мухльовци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "директорът на „Информационно обслужване“ АД ... преди няколко дни е бил в САЩ..."

    08 Март 2023 14:41ч.

    Хайде сега нови 20?! Ами бил е човека Там, защо да не ходи, та да събира ум за да не стане някакъв неочакван сакатлък, както стана с предишният президент - Тръмпи. Разбира се, този най-важен ключов код за Изборната победа на Правилните сили, следва да се потвърди, подпечата и прошнурова. И точно да се настрои така, че да се изключат всякакви изненади. Казано бе вече: - "Вие сте фронтовата линия!" и е логично също да се приготвим с каквото можем за към Отвъдното. А за към него, има предварителни условия за изпълнение - няма само разни лигльовци да се влачат ката ден у Козяк за инструкции я, а гусин Директора, най-важната персона след 1 Април за Брадърушките, да не бъде приет и наточен от когото трябва у тях си там! Така, че трябва да свием ушите, тясно прилегнали към куфалниците и дружно да се радваме за вече избраните, в избори след седмици, народните кандидат избраници! Или си мислите, че юстирането на избирателите с предварителни "прогнози" се прави ей тъй, за да се хилим под тях. Отнюд! Просто любезно ни се предлагат същинските крайни резултати в аванс! А ние сме седнали да мрънкаме, сплетничим и недоволстваме! Тъй де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руколаZ

    08 Март 2023 15:02ч.

    Ако се гласува масово не могат да манипулират вота, вие и да не гласувате, електората на Боко гласува под строй ? затова ви обира вече 15 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесно би било, да се въведе опцията против..

    08 Март 2023 15:11ч.

    И ако някой натрупа над 50% отрицателен такъв, да губи правото да участва в под каквато и да е форма в управлението на държавата за 5 годишен период

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    08 Март 2023 22:24ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Март 2023 15:33ч.

    Каква му е идеята на К.К. с това изказване не ми е ясно. https://results.cik.bg - там са резултатите от изборите, има ги и в електронен вид, има и кратко текстово описание за формата на данните. Сложността на задачата от тези данни да се сметнат всичките депутати е от порядъка на курсов проект за студент 1 или 2 курс по специалността. Да плати на някои студент, за да му ги изчисли и след това ако има разлика в резултата, тогава да каже: Има грешка! А иначе си е само говорене, колкото да не заспим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов играе поредния си театър за наивниците

    08 Март 2023 15:46ч.

    сетил се сега да изразява недоверие в кода. А докато беше в НС беше за машинно и против хартиено гласуване и на всички интервюта казваше че вярва в изборните резултати и не ги оспорва. Да беше само това, вижте "възрожденските" гласувания в НС, например за още хартиени самолети, за промяна на закона за военната служба и ще разберете що за "вълк в овча кожа" е той. Референдумът му за лева не е против Козяк, а срещу Брюксел, а и кой знае защо е сигурен че няма наши липсващи самолети. В други страни отдавна щеше да се е осветил, ама не за дебелите глави у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май си тръгнал на риболов за шарани!

    08 Март 2023 23:25ч.

    Само че шарани в течаща вода няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шаран е който не дава аргументи

    09 Март 2023 1:20ч.

    щото явно му е трудно да ги даде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    08 Март 2023 15:58ч.

    Да, трябва да се гласува. Теоретично само един да гласува и гласа да му е зачетен, неговата партия печели защото всички други партии ще са с нула гласа. Имам впредвид са всеки избирателен район и естествено да не гласува за независим депутат. За тези, които говорят, че изборите няма да бъдат легитимни нека посочат в кой закон е написано нещо за "легитимността". Това не е референдум, където има някакви изисквания. В редица градове има кметове с получени гласове 10-15 процента от имащите право да гласуват. И какво? Някой закон да им забранява да изпълняват задълженията и същевременно да разсипват градовете/селата ни? Има едно единствено правилно и това е МАСОВО ГЛАСУВАНЕ. Второ: да имат право да гласуват само тези българи, които са в Бълагария, тук си плащат данъците и осигуровките . Изключение само за лица изпратени в чужбина служебно от държавата. Някои ще кажат небило демократично. А колко е "демократично" депутати избрани с гласове от Анадола ( някои не говорят езика ни), Тексас, Австралия и т.н. да гласуват бюджета ни. Да определят външна и вътрешна политика на страната ни след като не живеят в нея. Ама някога щели да се върнат (?) и не трябвало да губят връзката с България. Когато се върнат и тогава ще гласуват. Колко смешно звучи да имало и квота ( изборен район) за депутати с гласовете от чужбина. Трудно ли е да се пресметне от кой етност ща са тези депутати. По смешно и жалко не могат да измислят някои така нареклите се "демократи". Стига ни, че държавата ни се управлява в повечето случаи от чужди посолства. "Бъдете здрави!" пожелаваше навремето един "професор по форумите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво Н.

    08 Март 2023 16:44ч.

    Не е важно как гласува плебса, важно е кой държи кода/ключа на броенето. Машинното и онлайн гласуване са абсолютна шашма. Нали така Байдън дойде на власт, пресен пример е Калас в Естония. Последната е най-дигитализираната страна в Европа. Уж сме били независими, е да, нищо не зависи от нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милошевич, Кадафи, Саддам, Асад

    08 Март 2023 23:28ч.

    Всичките обявени за диктатори, а всъщност лидери, които в един момент разбират лъжливата и подмолна игра на американците. Където е стъпил на американеца 'демократичното краче", само войни, нещастия, разруха, глад! А нашенци сами се подлагат, щото задниците им на срани! Позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    08 Март 2023 17:04ч.

    Костадинов правилно се насочва към информационната обработка, но греши като мисли, че кода на програмата ще му помогне. Програмните кодове са достъпни за четене и разбиране само от автора на програмата, не от външни наблюдатели. Правилно би било да бъдат поискани входните данни - във вида, в който са протоколите от избирателните секции. Това ше създде възможност за паралелен анализ, който всяка партия да направи за свои цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    08 Март 2023 17:53ч.

    Достъп до кода е едно добро начало, но не е достатъчен. Трябва също така да има и някакъв публичен контрол относно това дали въпросният публикуван код е това, което реално се изпълнява на компютрите, които броят гласовете. Защото иначе, те могат да публикуват една версия на кода (която е чиста, т.е. брои честно, не манипулира на вота), а на компютрите да инсталират втора, "леко променена" версия, която прави сещате се какво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драги съфорумци,

    08 Март 2023 17:35ч.

    каквото и да си говорим, не можем да не отбележим, че Костадинов е единственият разпознаваем политик, който говори истината. По мое мнение би трябвало да му гласуваме доверие. В противен случай любителите на войната ще ни запокитят на фронта, а от там връщане рядко има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Март 2023 18:36ч.

    Чудя се напоследък за санкционираният по "Магнитски" Малинов - Председателят на Движение "Русофили" дали не е по-добра оферта, но пък ако не мине бариерата 4% и въпреки това ако не на тези, на някои следващи избори може и да мине ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    08 Март 2023 19:03ч.

    Викт, аз също наблюдавам Малинов, но там нещо не е както трябва. Към момента Костадинов е единствената възможност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълт котарак

    08 Март 2023 19:43ч.

    Да, бе! Гласувайте за кухи лейки, щото бил русофил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долна рубладжийска

    08 Март 2023 19:07ч.

    Измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само толкова ли?

    08 Март 2023 23:32ч.

    Държава, която е била на 27 място по икономически показатели, срината до просяшка тояга! Измет американофилска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евг

    08 Март 2023 19:27ч.

    Ама, и тоя Филипов, голям конспиратор. Ходил при Путин през Вашингтон. Сега да обвиняваме краварите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За пред кого е този театър с машините?

    08 Март 2023 20:14ч.

    Някак си бомбардировките на САЩ над София бяха "по-честни" от това, което правят в момента с изборите ни. А резултатът в човешки жертви е не по-малък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, затова наглостта на нашите предатели

    08 Март 2023 23:23ч.

    стига дотам, че да искат да слагат плоча, че СССР ни били обявила война! И да се чудиш, СССР ни обявили война, и една пушка не гръмна срещу народа български, а американците разбомбиха столицата и други градове и то цивилни зони. И се кипрят с паметник на убийците на децата на България и то в София! ......... Коя майка ви е раждала, бе продажни копелета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свърши времето на политическия маскарад, САЩ се оказа глобална тоталитарна кочина, поддържаща жежък либерал-фашизъм в колониите си

    08 Март 2023 20:37ч.

    Бойкотирайте изборите, защото следващата логична стъпка е да ви вкарат във война срещу Русия, и въпреки Костадинов (всички останали партии на статуквото ще се обединят срещу него). Не е време за лигавене, а за гражданско неподчинение. Не трябва да се съберат повече от 20% гласували (главно цигани и твърдите ядра на казионните партии), иначе ще се почувстват легитимни и ще продължат да ни притискат с абсурдите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие сте ПРОВОКАТОР, който заблуждава!

    08 Март 2023 20:54ч.

    Обяснете ми, как ще спрете колоните от гласуващи в Турция?!?! Как ще спрете твърдо гласуващите за ГЕРБ?!?! Ако българите не гласуват масово, ще направят ДПС втора политическа сила. Всяко призоваване за негласуване е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • законът е келяв, вотът ще се фалшифицира както в Естония

    08 Март 2023 21:06ч.

    Досега с гласуване ли ги спирахте? Стига ми говорете смешни работи. На тях им трябва легитимен вот, а това означава минимум 30%. При това положение компрадор-буржоазните партии ще се обединят срещу "Възраждане" и ще прокарат еврофашистките интереси, каквито и да са те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    09 Март 2023 0:52ч.

    Свобода не се подарява,а се извоюва.Същото важи и за власт.Какво от това че ще спечелиш изборите?Ако си неспособен да извоюваш власта ти ще си неспособен да упражняваш ""изборната власт"Проблема на Костадинов а и на останалите учасници в изборният маскарад е че НЯМАТ РЕАЛНИ ПАРТИИ ЗАД ГЪРБА СИ!А без партия са заложници ,мюрета,политически и реални бъдещи трупове.Да САЩ ще ползват всички лостове/вкл незаконните и машините/да прокарат интересите си.Но щеше да е невъзможно дори при една боеспособна партия с 10 000членове.За съжаление такава няма.Има пълен спектър политическа бутафория.Костадинов реве като момиченце:"Дайте ми куклите"Борисов поне бе мъж преди.Извади бухалката и взе куклата.Ама сега е женчо,щото САЩ го плашат да го съдят за бухалката.И ще не ще ще го опънат.Щото и той няма партия.Партия обче с лумпени не се прави макар и да са нужни.Детинските аргументи за кодове и броение какво да коментирам.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev, защо не спиш?

    09 Март 2023 1:08ч.

    Или си се завърнал от бурен купон, доволно почерпен, зареден с претенции за всезнайност? Какво сега, да си мълчим, да не ядосаме господарите? Гиди мушморок с мушморок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До всички, които твърдят, че Костадинов не е заел категорична позиция по войната!

    09 Март 2023 5:59ч.

    Вижте гостуването на Костадинов при Карбовски. Всички опорки на троловете се разбиват на пух и прах. Карбовски се снишава, а Костадинов се разярява. ===== https://www.youtube.com/watch?v=STRS5YYlKNA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Март 2023 7:20ч.

    Я ве! Тоа роди! Секаш за пръв път участва на избори! Сега включи, че има машинно гласуване не само в СИК. И че кода на машините в РИК и ЦИК е по-важен от кода на машините в СИК?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    09 Март 2023 9:32ч.

    Костадинов казал това казал онова,Няма значение това!Сидеров и Атака какви хубави брошури пишеха ама в парламента крепиха........!Политическата борба не е само парламентарна борба.Но дори и там като погледните гласуванията....?Та от многото фронтове Костадинов се изявява на лаладжийския фронт.Електорат повече от ПП иДБ ,изборен резултат наполовина???По делата ще ги познаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи