Костадинов: Най-задлъжнелите държави в света са в еврозоната

Костадинов: Най-задлъжнелите държави в света са в еврозоната

Най-задлъжнелите държави в света в момента са в еврозоната. Не им личи, защото непрекъснато получават допълнителни стимулирания от Европейската централна банка. Добрият пример обикновено са държави извън ЕС – Швейцария, Норвегия и Исландия, заяви в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов.  

Ако влезем в еврозоната няма да имаме право да печатаме собствени пари и няма да имаме право на глас във вземането на решенията в ЕЦБ, твърди депутатът.

„В договора за приемане на еврото пише, че страната ни ще влезе в еврозоната тогава, когато е готова и изпълнила критериите, без да е посочена дата. Към настоящия момент ние не ги изпълняваме. От „Възраждане” коментирахме датата, а не критериите. Затова сме заложили 2043 г. в референдума, който искаме да се проведе. Основният въпрос е питаме или не питаме българския народ за неговото бъдеще.  Живея вече 33 години в държава която претендира, че е демократична”, коментира още Костадин Костадинов.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост той заяви: „Още миналата година, когато започна да се говори за условията, при които ще се представи този план казахме, че има опасност да жертваме въглищните централни на България. Когато се подписа, казахме че трябва да бъде предоговорен. Кирил Петков ни уверяваше, че това не е възможно. Оказа се, че може. Откакто започна войната в Украйна, изведнъж се оказа, че атомната енергия е зелена. Това беше уникален обрат. Вчера чух как хора от ДБ защитаваха въглищните централи, а преди бяха против”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мери

    13 Яну 2023 9:12ч.

    Това е толкова ясно отдавна, че за да не го разбираш, трябва да си идиот. Как не ги е срам хора на високи позиции в момента да говорят обратното, и то при положение че беднотията у нас е просто ненормална. Добре че Костадинов говори ясно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Яну 2023 9:38ч.

    Не са проблем парите, цените и пр... те са хартия без покритие! Проблемът е, че еврото е средство за контрол на непослушни държави! Не искат хората да се ваксинират - спираме ви средствата, докато не постигнете 80% менте вакса, на всички е ясно, че ще се колим и бесим, ако ни задължат! Не искате еднополови бракове - спираме ви парите, не искате да оперирате органите на деца, определящи се като другия пол - спираме ви парите! Не искате ИК - спираме ви парите! Не искате родител едно и родител 666 - спираме ви парите! Затова ни тикат в еврозоната, защото по друг начин не могат да ни се наложат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z. T.M.

    13 Яну 2023 10:39ч.

    Като стана въпрос за ИК, Турция се е оттеглила от въпросната конвенция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова сме заложили 2043 г. в референдума, който искаме да се проведе.

    13 Яну 2023 9:38ч.

    Костадинов е добре да отговори защо Възраждане провалиха инициативата на доц. Сарийски за референдума за еврото. По думите му (на доцента) именно Възраждане са хората, които са №@@ли работата. А сега отново Костадинов говори за референдуми и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глупости говориш

    13 Яну 2023 9:51ч.

    Сарийски ще даде ли анализа за ползите и загубите от вкарване на еврото от БАН, в който самият той е участвал и отдавна е готов, но ще бъде публикуван през Декември /месец преди влизането на България/? Ако искаш нещо да НЕ СЕ СВЪРШИ, остави го на сбирщайн от тарикати, от които никой няма да е отговорен... а ВЪЗРАЖДАНЕ смята да си носи отговорността! Сега осъзнаваш ли какво точно се случи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    13 Яну 2023 9:56ч.

    Защото идеята е на Възраждане. Колко много съвкупности се опитват да им откраднат идеята. Вие как бихте се чувствали, ако свидната ви рожба се открадне от някого? Всъщност нароилите се комитети за провеждане на референдум целят само да се отслаби влиянието на Възраждане. Защото някои много, ама много се страхуват, че Възраждане ще се превърне в непреодолим фактор и грантовете ще секнат. Затова се прилагат най-различни похвати за омаскаряване на лидерите на тази партия. Особено активна е Елена Гунчева и както някои предполагат, вероятно е добре възнаградена. За нас остава приятното задължение да положим подписа си за референдума. Успех на всички мислещи българи у нас и по света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @глупости говориш 13 Яну 2023 9:51ч.

    13 Яну 2023 9:57ч.

    съмнявам се доц. ЮСарийски да лъже по темата. Гледай интервюто с Кардамски и Сарийски първо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Боги 13 Яну 2023 9:56ч.

    13 Яну 2023 9:59ч.

    Възраждане имат монопол върху "идеята" за еврозоната и ервото? смешна работа, да не кажа идиотско твърдение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съфорумнико, мъдрецо,

    13 Яну 2023 10:04ч.

    Хайде ти ми отговори, защо при условие, че Възраждане от година говорят за този референдум, изведнъж се появяват няколко комитета със същите намерения??? И точно те говорят за "монопол"? За мен е ясно защо, а ти си размърдай малките сиви клетчици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма нужда

    13 Яну 2023 10:08ч.

    да ми казваш какво да гледам, аз не вярвам на приказки, вярвам на дела! Който иска да постигне нещо, ще го прави, без да се опитва да го саботира! Изобщо не ме интересуват кои са, как са, кво са, що са - важното е да постигнат резултат, а щом има подобни глупости, като тия при Кардамски, значи се търсят други резултати ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Яну 2023 10:11ч.

    Как беше... Не ме слушай какво говоря, а гледай какво правя! или Не ме гледай какво правя, а ме слушай как хубаво и мазно говоря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 101

    13 Яну 2023 11:33ч.

    Тролче, напълни ли кошничката от козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е заради нечистоплътното его на Костадинов

    14 Яну 2023 3:02ч.

    и "Възраждането" му в политиката, след като не успя да стане водач на ВМРО. Ама и глупаците дето му пригласят на егото са виновни за да вършее така. И от икономика взел да разбира умника, поредният кандидат да ни "оправи" всички и завинаги бил той. Преди Сарийски бил против еврото, не личи по резултатите, точно обратното става, набутват ни успешно в еврозоната именно защото сме разединени. Костадинов така и не можа да понесе, че ако е под шапката на "Възраждането", му много хора няма да подкрепят петицията за референдум, защото Костадинов им е противен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    13 Яну 2023 9:45ч.

    М-м-м, да. Очертава се явно разместване на позициите в следващия парламент. Макар и бавно, българите се пробуждат и виждат коя е единствената партия, която защитава наистина техните интереси, а не се кланя на чужди посолства. Първият пробив на Възраждане е предоговарянето на Плана за развитие и устойчивост. Следващият ще бъде референдума за отлагане на датата за приемане на еврото. Накрая ще се окаже, че всички позиции на тази партия са правилни и нищо чудно да се сдобият с лелеяното мнозинство в парламента. Нямам какво да добавя, освен - успех, възрожденци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъм, ама обяснението на К.Костадинов защо подкрепя машинното гласуване - издиша отвсякъде

    13 Яну 2023 10:23ч.

    Ако не бяха машинките и той щеше да е отвън, като партиите на куп истински българи патриоти, учени, професори, които не влизат в гранде "схемата". .... Присъединяваме се към мнението на колеги по-горе, че - Костадинов заучено повтаря някакви опорки, но на ДЕЛО нищо не прави и НЯМА да направи, защото не може! ... Ако знае може да постигне много и с 5 депутати, а той се оправдава с брой депутати и т.н. несериозна работа. Прочее ... когато публично признае за връзки с вездесъщият филантроп д-р М.Врабевски, тогава може и да погледнем по-сериозно към К.Костадинов и неговите НАПЪНИ как знаел да управлява България! Наистина ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости Троле,

    13 Яну 2023 13:49ч.

    Точно хартиения вот е най купен. Всички помним масовия вот в циганските махали- и всички там гербаджии, или бесепари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не вярвай на поредния самозван спасител

    14 Яну 2023 3:07ч.

    ами виж колко му е ума и какви глупости дрънкаше за какво ли не, а и сега ги дрънка на провала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    13 Яну 2023 10:18ч.

    Борбата за дори относителна независимост и суверенитет е тежка в условията на неоколониализъм създаден от продажна администрация, която за мъниста разбазарват каквото им посочат от метрополията. Така стана с икономиката- промишленост и селско стопанство,така стана със образованието здравеопазването ,армията и полицията, дипломацията разузнаването и каквото друго се сетите. Колониалната администрация разбира се краде отнарода на воля, забогатява а народът- мизерия и безпросветност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, нужен е "дразнител", който да СПЛОТИ народът ни български!

    13 Яну 2023 10:34ч.

    и така да се САМОСПАСИМ като български народ и да си спасим държавата от пълен разпад и ограбване. Понеже онези не си поплюват, ами плющят с камшика и горките управляващи законотворци ще се пребият от бързина да изпълняват антибългарски чужди заповеди... Срамна и ПОЗОРНА човешка постъпка за пари и власт, а всъщност са едни жалки роби с власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Amazonit

    13 Яну 2023 16:58ч.

    Не можем да се "самоспасим", такова мислене е проява на гордост, а гордите ще бъдат унизени. Само смирението пред Бог и обръщането на народа към православната вяра с покаяние и молитва за милост може да ни спаси ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винету

    13 Яну 2023 10:45ч.

    УСА и Джъпеен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе какво ни занимавате с разни евра, задлъжнели страни и т.н. ВАЖНО е, че разменените бебета се отразмениха!

    13 Яну 2023 12:22ч.

    Цяла България и околните села тръпнеха за тази новина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А тия дето

    13 Яну 2023 13:15ч.

    Са близки до сърцето на Копейкин просто са фалирали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    13 Яну 2023 14:55ч.

    Да, и аз докато се освободя да пиша, новината за разменените бебета измести Костадинов, но така е, децата са с предимство. Това, което исках да добавя е, че „Възраждане“, според мен, държат да реализират събирането на подписите не от суета или претенции за авторство на идеята, а за да не се провали мероприятието. „Възраждане“ имат вече изградена структура по места и растяща подкрепа, а това е плюс за успеха на подписката, все пак има ограничителен срок – 3 месеца /поправете ме, ако греша/. Това, което бих посъветвала Костадинов е той и ръководството на партията да използват публичните си изяви, за да дадат конкретни указания къде и как хората да се подписват, само на хартия ли може, ако да, къде може да стане това, може ли и чрез социалните мрежи, такива подробности. Успех, Възрожденци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как по-точно щеше да се провали мероприятието

    14 Яну 2023 3:14ч.

    ако структурите на Възраждане участваха без да се афишират? Точно обратното, това щеше да помогне защото на немалко хора Костадинов им е противен, затова сега като разберат че е под неговата партия и няма да подкрепят. Не мислете, че всичко са като във вас да се възторгват от поредния "човек-партия", каквито до скоро бяха Сидеров, Каракачанов и Симеонов. Щом каузата е общонародна, не я слагайте под нечистоплътните си лидери, така само отдръпвате хората от нея. Те се напатиха досега от такива, точно както е казал Левски "Целите сме изгорени от парене и пак не се научихме да духаме". Лидерските партии са точно това, те ни изгориха досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    13 Яну 2023 19:36ч.

    Този Виктор Николаев верно се зарови във въпроси защо този и онзи от Възраждане имали сметки/влогове в евро и паунди!!!! Има ли забрана за членове на Възраждане да ползват тези валути? Несъгласието дадена валута да замени лева означава ли и отказ от ползването й? Питам, защото изобщо не схванах причината и логиката на тези въпроси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи