Костадинов на конгреса на "Алтернатива за Германия": Общата ни цел е да запазим нашата цивилизация, нашите традиции, култури и езици, християнската религия

Костадинов на конгреса на "Алтернатива за Германия": Общата ни цел е да запазим нашата цивилизация, нашите традиции, култури и езици, християнската религия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От два дни Костадин Костадинов – председателят на „Възраждане“, е официален гост на конгреса на „Алтернатива за Германия“, която в момента е втора политическа сила в страната.
 
На него той произнесе приветствена реч пред делегатите. Костадинов беше изпратен с аплодисменти към мястото си в залата, след като речта му изправи всички присъстващи на крака: 

 
Уважаеми госпожи и господа, скъпи съмишленици от „Алтернатива за Германия“, драги гости.

Днес, в началото на ХХI век, Германия продължава да бъде основният стълб на Европа, така както е през последните повече от 1000 години. През последните няколко десетилетия обаче този стълб е атакуван от много посоки. А когато този стълб се разклаща, се разклаща и Европа.

Наясно съм, че вие тук сте хората, които са поели огромна отговорност, защото освен стабилността във вашата страна, вие сте натоварени и със стабилността на Европа. Вие сте хората, които искате Германия да продължи да бъде силна и независима държава.

Ние българите имаме най-старата национална държава в Европа. Преди 1200 г. нашите две държави са имали обща граница по река Дунав, а първият българо – немски съюз е подписан през 862 г. между нашите владетели Борис I и Людвиг II Немски. Връзките ни винаги са били силни. Преди 144 години ние българите избрахме  за свой княз представител на немската династия Батенберг, а след това начело на нашата родина застана друга немска династия - Сакскобурггота. Бяхме съюзници в няколко войни през миналия век, съюзници сме и в момента. Цялата тази традиция ни задължава да продължаваме да стоим заедно, за да бъдем силни заедно в името на България, на Германия и на Европа. За съжаление, обаче, Германия, макар и да е сърцето на Европа и да е най-силната икономическа сила на нашия континент, продължава да бъде държана в едно несъответстващо на нейната историческа роля и позиция политическо положение. Крайно време е вашата страна да заеме полагащото ѝ се място на Велика сила и то не само в Европа.

Защото, скъпи приятели, силна Германия означава силна Европа, а днес повече от всякога нашият континент и нашата европейска цивилизация имат нужда от силно водачество в защита на традиционните европейски християнски ценности. Ето защо приветствам всички вас, представителите на „Алтернатива за Германия“, защото това възраждане на историческата роля на Германия може да бъде сторено само от вас като единствените автентични носители на традиционните немски ценности в немската политика.

Знам, че ви е трудно, и знам, че не е лесно, но също така знам една стара тевтонска мъдрост на тевтонския орден, която гласи: "Колкото по-силни са враговете, толкова по-голяма е славата и победата над тях."

Партията, на която съм председател в България – „Възраждане“, е изправена пред абсолютно същите проблеми и препятствия, пред които сте изправени и вие. Противниците ни също са общи. Всички тези, които не желаят развитието на традиционната европейска цивилизация и силни национални държави и култури в Европа.

Уважаеми госпожи и господа, скъпи съмишленици от „Алтернатива за Германия“,  след като проблемите ни са общи, след като противниците ни са общи, е абсолютно задължително и нашите действия да бъдат общи. Българският национален девиз гласи следното „Съединението прави силата“. От вас в Германия, от нас в България, от всички загрижени за нашия общ европейски дом се иска да направим всичко необходимо, за да можем да запазим нашата цивилизация, нашите традиции, нашата християнска религия, нашите култури и нашите национални езици, без които Европа просто няма да бъде европейска.

Пожелавам успех на „Алтернатива за Германия“. Надявам се скоро вашата партия да стане първа политическа сила,  да управлява за доброто на Германия и за доброто на Европа. Да живее Германия! Да живее България!

Тези думи изправиха цялата зала на крака, а присъстващите изпратиха с аплодисменти българския лидер.

„Гордея се с българския език и искам той да се чува повече в Европа и заради това произнесох и речта си на моя роден език. След нея получихме покани за срещи със сродни партии от Франция, Португалия, Белгия, Австрия, Финландия и Испания. На свой ред ние също ще ги поканим в България. Догодина, след само 10 месеца, има европейски избори. „Възраждане“, която вече е водеща политическа сила в България, ще се превърне във фактор и в Европа.“, коментира Костадинов след речта си.

 

 

 

 


 

Коментари

  • Зайо Байо

    29 Юли 2023 17:27ч.

    Кураж, Възраждане! Не сте сами.? Печелите все повече съмишленици, колкото и да им е мъчно на някои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Печелят, печелят, ама като дойде време за гласуване –

    29 Юли 2023 17:39ч.

    пак седесари и козяци избираме. Така ни е удобно или е тотална кретенизация на обществото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • избираме ги "пак", защото само твърдият електорат на

    29 Юли 2023 21:22ч.

    СДСарите, ДПС и Козяк-ците гласуват. Ако избирателната активност се повиши драстично, ала-бализмите на машините Сиела (SmartMatic technology) няма да се справят да излъжат всички. Така че тенденциите в света все по-ясно се очертават и ние ако не си помогнем сами - с участие в изборите, а и с борбата с демогравската катастрофа чрез повишаване на раждаемостта - и Бог не може ни помогна. Да живее България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пЪрдон

    29 Юли 2023 21:23ч.

    *демограФФФФската

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • машина за гласуване

    29 Юли 2023 23:07ч.

    Не е важно кой-как гласува. Важното е кой брои гласовете ! Древна мисъл от Южния Парк...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста добро!

    29 Юли 2023 17:52ч.

    Само да питам - това беше ли отразено от някой телевизор, или тези партии са от "лошите", които трябва да не се допускат до власт с всички средства - къде законни, къде не?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    29 Юли 2023 17:53ч.

    Една страхотна реч - пример за дипломация и правдива политика. Иска ми се в Европа да имаше повече такива хора като Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    29 Юли 2023 18:01ч.

    И аз я слушах речта. От години аз и моето семейство гласуваме за Възраждане. Като ги гледам другите ми се ще да си сменя гражданството, такъв испански срам изпитвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Речта я предаваха

    30 Юли 2023 7:02ч.

    На живо във ютуб онзи ден . Аз също я гледах там .Имаше и чат между гледащите изказването .На моменти я гледаха над 400 човека на живо .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спас Ф.

    29 Юли 2023 18:25ч.

    Браво Костадинов за поздравленията към AFD. Те имат в Източна Германия на места над 30 % поддръжка. Официалните политици ги наричат фашистоиди, но те са само германци-патриоти. Много можеш да се поучиш от тях, но престани с твоите 140000 кв. км. бъдеща България, за която бълнуваш. Виждаш какво става в Украйна. Построй и надстрой това, което имаш сега, вдигни нивото на живот на хората, направи България добро място за живеене и хората сами ще дойдат при нас и ще се припознаят, че са българи. Европа на независими държави, вкл. Русия, алъш-вериж със всички, които споделят възгледите ни, добро съседство и взаимопомощ. Всичко друго е от дявола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласен със Спас Ф

    30 Юли 2023 16:39ч.

    ... престани с твоите 140000 кв. км. бъдеща България, за която бълнуваш .... САМ !!!. Очакваме да чуем / прочетем Дефиниране Конкретни няколко Цели при ситуацията СЕГА !!? Програмата от 67 стр. на ПП Възраждане с точка "2.6. Дефиниране на национални цели и национален идеал" , не е програма , а мечта или .... !? Това е добронамерено мнение ! С очакване - изборите идват !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Юли 2023 19:00ч.

    В чуждите български медии никой няма да ги спомене, но не е и нужно… в цяла Европа ще направят фурор! Новата медия вече не е телевизора ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко II

    29 Юли 2023 19:24ч.

    По-рафинирано от 2009-та, но същото. Имам голямо недоверие, когато германци ни пляскат и ни "харесват". Може и да не се изкриви както при Бойко I, но все пак прекалено скоро беше...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ернст Телман

    29 Юли 2023 19:53ч.

    Като започнат да говорят за деокупация, тогава ще им повярвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оммм

    29 Юли 2023 20:53ч.

    Варненското цигане ще спасява цивилизацията.. Не можем ли поне едни фашисти като хората да издигнем?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе те и фашистите като демократите нефелни

    29 Юли 2023 21:34ч.

    Нищо не става от българяните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    29 Юли 2023 21:41ч.

    Гошко/Сашко Сороски не наказват ли за такива циганомразки изказвания, АБеВе нце?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Объркала си се

    30 Юли 2023 1:25ч.

    не ОМММММ, искаш АМММММ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Юли 2023 22:12ч.

    през ВСВ срещу немските войски в Европа устояват: Дания - 6 часа; Люксембург - 1 ден; Холандия - 5 дни; Югославия – 11 дни; Белгия - 18 дни; Гърция - 24 дни; Полша - 27 дни; Франция - 1 месец и 12 дни; Норвегия - 2 месеца…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алтернативен Историк

    29 Юли 2023 23:09ч.

    Много "четки" е хвърлил Коцето на домакините , така е възпитано. Но истината е че Германия е историческото проклятие за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черният интернационал

    30 Юли 2023 2:32ч.

    ...прилича малко на реч на Малкълм Екс пред американски фашисти. Речта е факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Германия има традиции в знакови за историята речи. Човечеството помни една такава в Нюрнберг

    30 Юли 2023 3:21ч.

    И тези думи, макар и произнесени на български, говорят много - “Бяхме съюзници в няколко войни през миналия век, съюзници сме и в момента. Цялата тази традиция ни задължава…”. И именно в Германия. На правилното място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    30 Юли 2023 13:58ч.

    Браво! България трябва да изгони американския посланик НЕМЕДЛЕНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи