Костадинов: Кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да спечели подкрепа

Костадинов: Кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да спечели подкрепа

Забелязваме, като че ли по-скоро едно симулиране на желание за съставяне на правителство. Очевидно е, че кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да може да спечели подкрепа, коментира пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов номинацията на българския еврокомисар за кандидат-премиер на ГЕРБ-СДС. Защото, обясни той, Габриел не е човек, който може да поеме отговорност за управление на държавата, поради ред причини, до голяма степен тя наподобява жизнения път и политическата кариера на президента Росен Плевнелиев. 

Няма никакво значение кой ще бъде кандидатът за министър-председател, а каква политика ще следва той, подчерта още Костадинов. В конкретния случай виждаме, че няма никаква промяна в политиката нито на ГЕРБ, нито на другите политически сили, към които е отправена офертата за подкрепа, коментира лидерът на „Възраждане“. 

За пореден път Костадинов заяви, че на „Възраждане“ им трябва цялата власт, а не да предлагат свой министър в друг кабинет, за да могат да влияят при определяне политиката на страната. Ние не искаме България да продължава да бъде парцелирана. Първото подобно нещо се случи по време на тройната коалиция, когато беше въведен моделът  3-5-8, имахме същото нещо при предишното управление на Кирил Петков, когато държавата беше разпределена на четири пропорции, изтъкна политикът.

"Възраждане" са готови да поемат цялата отговорност за управлението на държавата, подчерта за пореден път Костадин Костадинов.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Пич, свиквай 590 000-те българи пред НС, защото

    10 Май 2023 11:41ч.

    в новия закон за БНБ, който ще бъде внесен тези дни в НС - като валута на България е записано €врото! Този натиск е показателен, че има нещо гнило във въпросната еврозона! Прочее България отдавна е в еврозоната чрез банковата ни система - но ЗАЩО тогава да заличаваме националната си валута, щом може и така да "работим" с еврозоната?! И най-важното - защо кралските държави Дания и Швеция са запазили националните си банкноти, ако е толкова хубаво да НЕ ги запазят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    10 Май 2023 11:45ч.

    Не съм чул Костадинов да каже лоша дума за Борисов,нито Борисов да каже лоша дума за Костадинов, с риск да ядосам феновете на Възраждане, мирише ми на симбиоза .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    10 Май 2023 11:51ч.

    Абе и на теб задникът ти мирише, ама си го носиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    10 Май 2023 13:46ч.

    Прав си на 100%. Израждане са отрочето на банкянгския толуп! Само слепите идолопоклоници на израждане изповядващи култа към личността не го знаят. Израждане са една много подла, гнусна, лъжлива и лицемерна измамна опозиция - накратко, контролирана опозиция. Инак всички партии ВСИЧКИ го играят много добре в опозиция - тогава са много загрижение и говорят каквото 80% от дебилите искат да чуят за да им се вържат, но захапят ли власт .. веднага стават една хомогенна либералоджендъро надупена проститутка на Козяк. Всички в парламента са за бесене. Народен съд е нужен ... явно и едно време е бил така нужен, а сега го заклеймяват. Колелото на историята се върти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    10 Май 2023 14:24ч.

    То и ти си прост селяндур , ама дишаш същия въздух .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    10 Май 2023 14:37ч.

    Обективен , няма смисъл да обясняваш на промити мозъци , че Възраждане са контролирана опозиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оптимист

    10 Май 2023 11:58ч.

    Калояне, Костадинов не плюе никой и това е умен ход Но плюе политиките им което мен лично ме спечели. Хубаво е да не падаме на нивото на кръчмарски лични упреци а да изтъкваме грешки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    10 Май 2023 12:17ч.

    Копейката добре чете ситуацията по същество, ще рече че мисли стратегически. А иначе Мария е хубава и толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Пърмаков

    10 Май 2023 17:37ч.

    На колко си години? Странен вкус имаш за женстката хубост щом това нещо ти харесва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вапре

    10 Май 2023 12:37ч.

    Интересно защо Костадинов не подкрепи марша на Бесмъртния полк срещу активирания западен фашизъм. Как иска да има подкрепата за мнозинство в НС като той всъщност не следи пулса на народния гняв. Да говориш само пред медии и само от трибуната на НС, народът на думи вече става изключително невярващ, той иска подплата зад тези думи. Той подкрепи референдума за еврото, но той иска такъв и за мир, а къде е Възраждане тук. Как ще може да се възродим без мир, без борба за мир срещу жестоката реалност на двойните стандарти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    10 Май 2023 13:54ч.

    Коста не е подкрепил НИТО ЕДНА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА. Нека празните му идиотизирани гласоподаватели го прочетат още веднъж и дано го осмислят - НИТО ЕДНА! Било за ковид тормоза над децата, тестовете, било инициативата за излизане от СЗО ( апропо подкрепена и инициирана от Пасков и Тодоров и мн.др. ), против зелените сертификати ( дебила костадин направи 1 ден по рано и получи по-малко подкрепа от колкото гражданския протест - справка май 2021 год ), нито протеста за мир и суверенитет април тази година нито ще подкрепи този на 21 май тази година пак за МИР .. Но за сметка на това костадин предателят подкрепи измененията на ЗО с което даде управлението на нашите войски на територията на БГ на чужди сили, държави и организации... Ако не беше този подлец и лъжец, народът отдавна щеше да е помел тази пасмина в парламента и целия англосаксонски антураж на територията но заради него седят и го чакат като спасител .. а той троянско конче което се харесвало на идиотите какво говорел и обещавал. Както всички преди него де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    10 Май 2023 14:19ч.

    Какъв гражданин си ти бе мухльо неграмотен .Колко инициативи ти предложи на Костадинов че да ги подкрепи ? Къде видя Българските граждани да предлагат нещо на политиците .Българските граждани не са никакви граждани ,щото съдбата на България не ги инетересува . дойдат избори и гражданите или са за гъби във гората или на язовира за риба и най вече във кухнята при ракията и салатата . И после Българските граждани се сърдят че политиците не ги сайдисват за нищо .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малоунико . "Колко инициативи ти предложи на Костадинов че да ги подкрепи ? Къде видя Българските граждани да предлагат нещо на политиците ."

    10 Май 2023 14:31ч.

    мисля че току-що ги изброи . Ама като си прост простак , и умееш само да псуваш и да се подлъгваш по сладките приказки на един шарлатанин , говори колко си зле .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    10 Май 2023 14:33ч.

    Костадинов е спонсориран от Милен Врабевски, близък до фондациите на Клинтън . Самия полковник Марков разобличи Възраждане , как гласуват закона за отбраната , с което дават командването на нашата Армия на НАТО .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен , внимавай много .

    10 Май 2023 14:35ч.

    Че последователите на сектата Възраждане ще те наричат за Враг .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към обективен

    10 Май 2023 15:40ч.

    Костадинов подкрепя всички посочени от теб граждански инициативи.Явно не си ходил на протестите свързани с тези инициативи, защото щеще да видиш, че голяма част от хората там са симпатизанти на „Възраждане“. А това, че не се афишират мога да ти го обясня, и то е, че такива малоумници като теб ще ги обвинят, че искат да яхнат гражданския протест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    10 Май 2023 17:59ч.

    За дебили като теб специално в поста си написах конкретен пример, внимавай ДОКАЗАТЕЛСТВО, как този популист дегенерат и майцепродавец коста, не подкрепи и демонстративно се разграничи - май месец 2021 от гражданския протест против сертификатите и пандемичното споразумение. Причината за разграничението е че не му позволили, пак внимание, не му разрешили на посеркото да си вее знамената и да яхне протеста. Ами сега? Излиза, че този циганин лъжлив ако няма политически келепир не ходи и не подкрепя протести! А ти жалко идолопоклонче си го набий във възрожденското канче, аз съм бил на всеки протест бил в полза на България и българите независимо кой го е организирал, дали популистите от израждане, дали граждани като мен. А ти беше ли на протеста за мир, този април, че коцето го нямаше...бил за гъби с цялата си свита от гъзоблизци и идолопклоници...и подписа ли се? Аз да, той не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    10 Май 2023 18:07ч.

    Възраждане трябва да попитат в парламента с какво гражданство е Мария Габриел и ако е с двойно гражданство не може да се кандидатира за министър-председателка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи