Костадинов към Радев: И Вие имате вина за сегашната ситуация в държавата

Костадинов към Радев: И Вие имате вина за сегашната ситуация в държавата

В остра размяна на реплики се превърна публичната част от консултациите на "Възраждане" при президента Радев за съставяне на правителство.

"През изтеклия период вие се позиционирахте като опозиция и е ясно вашето отношение към властта. Според вас какъв е шансът да се сформира правителство, по-добро от това в момента. И вие готови ли сте да предложите формула за реализация занапред", заяви Радев в началото на разговорите.

Лидерът на "Възраждане" Костадинов заяви, че е ясно, че зад поведението на правителството "стои посолството".

"Парламентарни избори не просто са задължителни, те са наложителни. Преди три години, когато бяхме при вас, държавата беше с 220 000 души по-голяма. След три години ще паднем до 5 милиона. Този политически, олигархично-посланически модел не просто е вреден за държавата. Той убива държавата. В тази ситуация меко казано предсрочните избори са задължителни и наложителни", заяви Костадинов.

"Ние сме скептични, че ще има предсрочни избори с оглед на сегашните преговори, които се водят. Държавата се разделя по един феодален и олигархичен модел", допълни той и обясни как ще се разпределят постовете в правителството: "Пет на нас, три на вас и един на Пеевски".

 

 

"Аз разбирам вашето мнение, но този начин на говорене е за парламентарната трибуна. При положение, че имаме предсрочни парламентарни избори и те повторят близка конфигурация, според вас как ще се продължава?", попита Радев.

Костадинов му отговори: "В крайна сметка, ако следваме тази логика, дайте да развъртим изборите на томбола. И вие самият също имате вина за това, че ситуацията в държавата е такава. Миналата година бе погазен тежко референдумът за българския лев. С акуширането на посланици - американски, английски. Вие тогава трябваше да застанете в  позиция на защита на българския народ".

"Абсолютно невярно! Аз се ръководя единствено и само от Конституцията, каквато и да е тя. Без решение на НС аз не мога да разпиша указ за провеждане на референдум. Крайно време е да се сложи край на такива спекулации", отсече Радев.

"Дадох много ясно становище, че не трябва да се погазва гласът на тези хора", допълни той и заяви: "Вие ме призовавате да се борим с беззаконието с ново беззаконие. Няма как да стане".

Костадинов не му остана длъжен и заяви, че "Възраждане" не вярват в президентската институция.

"Това, че парламентът не събра волята да уважи искането на тези хора, го намирам за проблем. Категорично. Но без решение на парламента няма как да издам указ", заяви Радев.

А Костадинов заяви: "Тъжното е, господин президент, че с вашето поведение вие узаконихте беззаконието. Българският народ не вярва в държавата и поради тази причина няма висока избирателна активност. За да можем да преодолеем тези нагласи, ние трябва да дадем доверие на хората в институциите. Ние не вярваме, а какво остава за тях".

Радев се съгласи, че волята на българския народ трябва да бъде уважавана, но мястото на дебатите за това е българският парламент.

Днес е вторият ден на консултациите при президента преди връчването на мандат за съставяне на правителство.

Румен Радев ще разговаря днес и с представители на "БСП за България" и "Има такъв народ".

Консултациите с парламентарно представените партии започнаха вчера на "Дондуков 2" - последователно с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

След първия кръг от разговори в изявленията на партиите имаше умерен оптимизъм за съставяне на нов кабинет.

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    12 Март 2024 10:14ч.

    Радев е шампион по завъждане на плевели и търтеи в България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    12 Март 2024 10:20ч.

    Няма нищо по-естествено от това Коцето да се включи в хора на грачещите страхливци, уплашени от популярността на Радев и евентуален политически проект. Появи ли се партия на Радев тези смешки от Възраждане ще се борят за 4%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    12 Март 2024 10:22ч.

    Споменът за Радевите "Български Възход" и "Продължаваме Промяната" са съвсем пресни. Събирането на подписи за "Трети март" също е прясно. Пълен Провал това е лицето Триморският Президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    12 Март 2024 10:30ч.

    И да ривети и да не ривети все тая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз нямам доверие на Радев, след Триморието

    12 Март 2024 10:34ч.

    И двамата харвардци, чак пък толкова нюх да няма. И никакъв проект няма да има

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клоун

    12 Март 2024 10:35ч.

    Отивай при задатлангическите си господари, предател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    12 Март 2024 10:47ч.

    Много възпалени на възраждане феновете, усещат как пълното мнозинство за управление на страната им се изплъзва за малко ахахах... Нали палячовци и клоуни недоучили

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те родната мама таковат за ВЛАСТ

    12 Март 2024 11:13ч.

    , па ти-доверие, то не пълне джеб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taя работа с консултациите е безсмислена

    12 Март 2024 10:22ч.

    Така или иначе опозицията няма възможност да прави каквото и да е в момента, та консултациите при президента са само губене на време. От друга страна, консултациите на управляващата неформална четворна коалиция също нямат място при президента - те трябва да се водят в посолството - хем новата "сглобка" ще се случи по-ефективно, хем по-бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северомакедонец

    12 Март 2024 10:23ч.

    Президентьт ни е ясен, а Коцето си е спойлер. Вместо да обединява различните варианти на опозцията ги разделя и дискредитира. Кого обслужва? Намкьса каишка е....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що е маке се е лайно

    12 Март 2024 10:37ч.

    Отивай в Албания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президента се крие зад юмрука си!

    12 Март 2024 10:24ч.

    Тоя юмрук е по-скоро на давещ се,това ще стане ясно ако направи партия.Лошото е,че ще има глупаци да гласуват за него след всичките му увъртания и т.н

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2979

    12 Март 2024 10:25ч.

    Приключихме май

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    12 Март 2024 10:25ч.

    Костадинов е абсолютно прав за референдума. Когато НС нарушава конституцията, президента не трябва да стои беззъбо и да гледа вандализма. Президента е главнокомандващ на армията и при такава очевидна золумщина на посолствотО и агентите му в НС съвсем нормално и очаквано е да "извика танковете". Иначе, нещата рано или късно ще завършат като в украйна - продажни връткави политици, докато ситуацията не ескалира необратимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и да греша

    12 Март 2024 10:36ч.

    Но предзидентът има правото сам да поиска референдум, без НС. Може и да греша, но така се коментираше

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яблочко

    12 Март 2024 10:38ч.

    Абсолютно правилна оценка на ситуацията!Преди известно време бях пуснал идеята за републиканска гвардия за защита на Конституцията! Ако депутати приемат противоконституционно решение-това е държавна измяна към Републиката-идват гвардейците и ги арестуват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    12 Март 2024 10:43ч.

    Ако е така - още по-зле за зеления чорапогащник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    12 Март 2024 10:50ч.

    И аз съм слушала в различни предавания, че президентът може да поиска референдум. И тогава няма да има нужда от огромния труд да се съберат 400 хил. подписа. Но се говори, че Радев подкрепя влизането в Еврозоната. Въпреки желанието на хората, които го избраха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентът

    12 Март 2024 11:00ч.

    може да предложи референдум, но пак НС решава, според "Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местно самоуправление", чл 10, ал. 1. Не може да го самоназначи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    12 Март 2024 11:52ч.

    Ама защонтърсите законност там, където я няма. Живеем в държавата, в която Деси тъпото от ГЕРБ е в КС, т.е. в тълкувателния орган на законите. Законите просто вече нямат никакъв смисъл при това положение. Иде закона на улицата, на силата, на армията. Сами си го направихме, като сложихме на ключови позиции кръгли дебили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • олигархично-посланически политически модел

    12 Март 2024 10:31ч.

    Абсолютно прав е Костадинов с незачитането от парламента на закона и на желанието на 600 хиляди българи за провеждане на референдум. Но какво да очакваме от българския колониален олигархично-посланически политически модел на Пеевски, Борисов и ПосолствоТО, много точно назован от Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си !!!

    12 Март 2024 10:32ч.

    Кое от всичко което е казал Коцето нее вярно??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами май всичкото не е вярно

    12 Март 2024 11:29ч.

    Каза, че са първа политическа сила според домораслата им социология, а излязоха четвърта. Каза, че на балотаж в София ще подкрепи всеки, който не е от управляващите, а се захвана с Ваня и осигури победата на ДС-то. Каза, че ще направят жива верига, за да спасят паметника, а направиха шутовска верига пред подиума в парламента. Каза, че Възраждане единствени могат да изведат десетки хиляди на улицата, ама ги изведоха само за тъпите сертификати, а не извадиха никого тогава, когато наистина трябваше - гоненето на дипломатите, паметника, референдума. Стига ли ти? Ко е се оля тотално и отблъсна огромна част от симпатизантите си, подигра се с тях и страхотно ги подцени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗЕНИТ ЕЛЕКТРОН

    12 Март 2024 14:45ч.

    Всичкото е вЕрно! Жените на реката тка думаа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оаотат

    12 Март 2024 10:36ч.

    Ще го чакаме Радев да се нагласи в креслото. Като ходи по големите форуми, защо не говори за непредставителната псевдо-демокрация, в която никой не пита народа си. Костадинов много правилно му казва за референдума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 10:40ч.

    Значи, Радев резонно обяснява на г-н доктора по нещо, че референдумите се решават в парламента, а президентът утвърждава решението и обявява референдума с Указ. На което, г-н доктора по нещо, още по-резонно заявява, че не вярват в президентската институция. На какво вярваш г-н докторе по нещо? Барем на Конституцията? Позицията на Костадинов е аналогична на ИТН и Слави - докато не вземем толкова гласове, колкото искаме, не ни търсете за нищо. Нито за управление, нито за опозиция. Ще си дърдорим, а където можем, ще захапем пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 10:45ч.

    Приказките за тримореца, за юмручето и т.н. са приказки на прикрити под "патриотизъм" тролове, работещи за ГЕРБ, ПП, ДПС и ДБ. Но, така са решили, това се получава - едно нищо. Не заради Радев, а заради тези умници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо албанеца

    12 Март 2024 13:27ч.

    Що не се разровиш из уикилийкс какво пише за Радев, що не му прочетеш биографията, където пише кога и къде е в САЩ е специализирал военно дело, що не се разровиш за пътя на коприната; щото така си простопоредният манипулатор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 10:42ч.

    Хубаво, само дет не виждам да съжалява за това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    12 Март 2024 10:43ч.

    Трябваше някой да му го каже ,браво .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    12 Март 2024 10:44ч.

    Явно дойде времето, в което всеки трябва да заеме явна позиция... Президентът също. Става въпрос за бъдещето на България, а не за някакви политически игри, които са занимания на клубове по интереси. В една такава обстановка изборът е императивен - ЗА или ПРОТИВ. За родната ни политическа класа има само два възможни лагера - ЗА България и СРЕЩУ България. Друга алтернатива няма. "Неутралитет" по отношение на вътрешната ни политика е невъзможен. Филмът е вече само черно-бял...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 10:52ч.

    Ся. Не е това изборът пред президента. Изборът, както го формулираш, е дали да спазва Конституцията, или да я наруши. Ако я наруши, следва обоснован импийчмънт. И след това няма да е Радев, няма да си ти, или аз, а някой като Пеевски. Питал съм много пъти - какво очаквате от президента? Подкрепяте ли го за да се получат очакванията ви? И на нещо научи ли ви Шипка? Научи ли ви, че хората масово го подкрепят, като опозиция на изпълнителната, законодателната и съдебната власт? Ъ? Научи ли ви? Като ги дрънкате тези дълбокомислия, наясно ли сте, че заставате срещу хората от Шипка в услуга на властите? Или както писахте тогава: "Народът е тъп" (Рукола)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ай ся

    12 Март 2024 11:08ч.

    На Шипка нямаме представителна извадка на населението. Със самия факт, че са избрали да отидат там на точно тая дата, тия хора са анонсирали към коя част принадлежат. Има и друга част, която не беше представена там по обясними причини. Освен това не всички на Шипка бяха зад Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    12 Март 2024 11:22ч.

    Ся, newone, може и да съм съгласен много от другите Ви мнения, ни по този въпрос определено не съм. Отдавна мина времето да се съобразяваме с конституция и закони, за които и Вие сам много добре знаете от кого и как са написани! Ако революционерите през 19-ти век, или партизаните през 20-ти век бяха съобразявали тогавашни закони и конституци...ясно Ви е, да не продължавам. През 40-те години на 20 век нелегалните дейци на комунистическото движение в България наказваха със смърт за много по-малки прегрешения. Също в разрез с всякакви закони и конституция тогава. Времето е много разделно и много подробно на тогавашното! С все нови и нови политически "проекти" нищо няма да се постигне и промени! Руснаците го осъзнаха за земите си Украина (без й) и взеха съответни мерки. Ние чак такива мерки не можем, но "проекти" повече със сигурност не са нужни. С горното не заставам зад Костадинов, а искам да накарам Радев, или... не знам кой, но човек ВОЕН, със знания и умения, да се замисли поне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Със самия факт, че са избрали да отидат там на точно тая дата, тия хора са анонсирали към коя част принадлежат.

    12 Март 2024 11:54ч.

    Интересно ми е коя е "другата част" по принадлежност, точно по отношение на Шипка и трети март.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    12 Март 2024 11:59ч.

    Времето за игрички приключи. Катастрофата ще е тотална и от тук на татък има само един изход. Тотално обединение на всички от опозицията включително и Радев. Време няма и малоумни припирни ще доведът до загуба на държавата! Трябва да сте напълно пияни за да не го виждате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    12 Март 2024 13:34ч.

    Хайде да не е управлявал Радев, колко служебни назначи и що безобразия и те сътвориха. Сега са му съветници почти всичките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баh

    12 Март 2024 10:45ч.

    Имайки предвид какъв отявлен адепт на приемането на еврото беше Пеканов(назначен от Радев), не виждам нищо нелогично, че Радев не насрочи референдум. Неслучайно и неговата квота в Конституционния съд гласува като останалите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Радев се съгласи, че волята на българския народ трябва да бъде уважавана, но мястото на дебатите за това е българският парламент"

    12 Март 2024 10:46ч.

    Не е прав президентът, българският парламент е само една от трибуните, при това политическа. Конституцията не е самостоен документ, а основополагащ документ, конституиран от тежненията на суверенната народна воля,която не е статична, а динамична величина. Българското гражданско общество не винаги действа чрез политическата представителност - това трябва да се разбере най-сетне от хората с политическа власт, защото властта в обществото и държавата произтича от народа, а не просто от народните представителства и тяхната мандатна защита. Дебатът относно демокрацията и управлението не е никакъв приоритет само на парламента с неговите конюнктурни прегрупирания в името на келепира. Народът има правото да поиска увеличаване ролята на пряката/плебисцитна демокрация и Радев с възгледите си в случая не му помага, а пречи на демократичния процес. Поздравления за репликите, които е направил Костадинов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 11:01ч.

    "Конституцията не е самостоен документ, а основополагащ документ, конституиран от тежненията на суверенната народна воля,която не е статична, а динамична величина". Как се конституира динамичността на Конституцията? Решава някой, че народът иска нещо и майната ѝ? Така ли стават нещата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самата конститутивност е динамична, статичният принцип не се занимава с опитни картини, а с предмети

    12 Март 2024 11:13ч.

    Конституцията подлежи на промяна, защото няма съвършени документи. Например, вместо да се занимават с предоставяне на достъп на чужди граждани до властта, можеха да засилят плебисцитната демокрация и уреждането на референдумите без излишни политически посредничества, както и дефиниране на особеностите в основополагащите понятия за политическо и гражданско, с което дебатът за политическото да не се съотнася само с представителните политически институции. Винаги има начин да се отстоява народният суверенитет, а не да ставаме свидетели на тривиалните пазарлъци между партиите, които, осигурявайки си власт и мандати, започват да се грижат преди всичко за собствения си пъп, а на народа да подхвърлят трохите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 11:20ч.

    Е, а кой я променя? Кой има това право?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    12 Март 2024 11:30ч.

    Това, newone, е един от големите ни проблеми - народът не може да промени конституцията, дори и чрез прецедент, само тези, които ИЗОБЩО нямат интерес от промени в "устройващи" ги закони, могат да променят и конституцията... Това е повече от нелепо, в 22-ви век това трябва да е недопустимо, иначе се връщаме някъде 15-ти, 26-ти век, узаконен абсолютизъм! Дали ще е един крал, или колективен орган народно събрание - няма значение - абсолютизмът е налице!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народът има това право, при условие че се създаде ако е нужно и конспиративен консенсус в полза на измененията на властовия модел

    12 Март 2024 11:32ч.

    И ти ли като ЗИПа от една друга тема, ще се задоволим с каквото имаме.... Кой наскоро я променя, и по чия заръка? Призоваваме Радев да се присъедини към народа си и да работи за една такава промяна в интерес не на посолствата, а на народа. Защото тъкмо това иска народът от политиците - да се консолидират около неговите интереси, включително и за изменения в конституцията, а не до всичкото достъп да има все дяволът. Дошло е време представителната политическа власт да се самокритицизира и конституционно преучреди в полза на преките народни решения чрез плебисцит спрямо всички по-значими приоритети от национално значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, а кой я променя? Кой има това право?

    13 Март 2024 0:47ч.

    КОНСТИТУЦИЯ на Народна република България от 6.12.1947 г. Глава I Народна Република България >>>> Член 1 България е НАРОДНА Република с представително управление, създадена и утвърдена В РЕЗУЛТАТ на ГЕРОИЧНИТЕ БОРБИ на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД против монархо-фашистката диктатура и на ПОБЕДОНОСНОТО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ на 9 септември 1944 г. >>>> Член 2 В НАРОДНАТА Република България цялата власт произтича ОТ НАРОДА и ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДА. >> Тази власт се осъществява чрез свободно избрани представителни органи и ЧРЕЗ ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кокоша врява в махалата (по доц. Валентин Вацев)

    12 Март 2024 10:52ч.

    Каквито и телодвижения, спазми и гърчове да демонстрира туземния политически "елит", то те нямат никакво отношение към формирането на непосредственото бъдеще на страната и народа и. Те имат за цел и могат да решават само лични комунално-битови въпроси. Какво ще стане с България и какво е непосредственото и бъдеще е геополитически въпрос, при това не от най-съществените. Същото се отнася за повечето от коалицията 50+ "държави", налагащи санкции на Русия в угода на световния тумор САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 10:55ч.

    Що не го пита, като спазва Конституцията, защо остави държавата в ръцете на кирчо безполовото, когато разбра, че я нарушава с него? ... Мазник долен и подмолен!!! 👎🏻

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 11:05ч.

    Какво означава: "остави държавата в ръцете на кирчо безполовото", бе аланкоолу? Как конституционно би могъл да ви попречи да инсталирате "кирчо безполовото"? Посочи, умнико, член от Конституцията, на който да се опре президентът? Айде, да те видя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 11:11ч.

    Слушай сега троле, писна ми да ми цвъкаш след всеки пост за продажника румбата радеф - смятай що за стока е, щом е допрял до услугите ти!?! Народа го избра с толкова надежди този бок... евтин нещастник , а той буквално се изтропа на тях, не ми го хвали повече, че ставаш смешен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 11:18ч.

    Не се взимай толкова сериозно, че да ти се привиждам след всеки твой пърформанс. Просто си прекалено шумен с глупостта си. По-тихичко и няма да ти се привиждам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Декларацията на Кирчо

    12 Март 2024 11:20ч.

    с която стана служебен министър беше ФАЛШИВА. Кой си затвори оле очичките, хайванкоолу?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала-бала с президента

    12 Март 2024 11:21ч.

    с = заедно , с = за сметка на, с = посредством?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 11:23ч.

    Виж си постовете във всички статии за резидента бе трол... нямаш аргументи да го защитиш, защото е по-долен и от БОКО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 11:32ч.

    Да. Знам си постовете за Президента. И ще продължавам в същия дух, защото той е единствената съпротива срещу педерастлъка и глупостта, които ги има в изобилие и в сий почитаем форум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 11:34ч.

    Блажени са вярващите! 😆😆😆

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    12 Март 2024 11:35ч.

    Тоочно така - президента е по-долен от Боко е точната реплика на фьен на възраждане, понеже с боко си хортувате от години, а с президента не става. Нали аспержо на Зоро

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съпротивата

    12 Март 2024 11:35ч.

    издигна педерастлъка за ФИНАНСОВ МИНИСТЪР и глупостта за МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА!!! Оти се не скриеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 11:39ч.

    Впрочем, намери ли нещо в Конституцията? Щото по-горе един колега се е постарал и измъкнал невярната декларация за гражданството. Но подаване на декларации с невярно съдържание е лична отговорност на деклариращия. Но, колегата се е постарал да си спомни, а ти и това не си направил. А ако ти предложа да се поинформираш за съдържанието на понятиято "трол", и това няма да направиш. Което е типично тролско поведение, ама да не земеш да се разстроиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорността

    12 Март 2024 11:47ч.

    за подбор на министри не е лична, а размита, нали? И нищо не съм се "старал" да "измъквам" -крайно злопаметен съм, амеле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 11:49ч.

    Не е само по-долен от БОКО, по-долен е и от шишанката, затова с лекота го сгънаха в ъгъла, където сам се сви подобно на червей 😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До салатата с рукола -

    12 Март 2024 12:31ч.

    Прекалено далече отидохте. Няма никакво пространство за сравнение между Президент Радев и Боко. Най-малкото защото последният е просто и ясно най-обикновена мутра. Да не кажа - долна граница на вида Хомо сапиенс! А президента е една достойна личност, колкото и да не го харесвате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 13:11ч.

    "достойна" 🤣🤣🤣 запомни го това и когато му изкарат бакиите, са заплюй сам в огледалото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • са заплюй сам в огледалото!

    12 Март 2024 13:25ч.

    Нищо по-различно от най-банална обсесия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В тая връзка...

    12 Март 2024 11:07ч.

    ... много типичен пасаж от Вапцаровото стихотворение "Селска хроника" - пък който е умен, да си извлече поуката, включително и с помощта на мерената реч: „ (...) Държава има, / има власт, която / неспирно бди / за ваште интереси. / Хвърлете лозунга! / Плаката на земята! / Народът е доволен, / сит / и весел.“ / Във кафенето / някой се изсекна / и дълго тръкна се / със здравите опинци, / изгледа се и каза уж полека: / – Комай ни лъжат / тия синковци. / А и в писанието / писано е божем: / „Глас народен – глас божи.“ / – Комай си прав – / обади се от ъгъла / един младеж / със глас от глад изстинал, – / нали така ви лъгаха / и през /петнайсета година? / И ако нас ни карат / да умираме, / и ако нас ни тикат / към куршумите, / то сигурно и лудия / разбира, / че ние трябва / да си кажем думата. / (...)"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натовския генерал клетвопрестъпник майцепродавец беше инсталиран от американците чрез Корнелия със задача да довърши останките от българската държавност

    12 Март 2024 11:09ч.

    Което и направи успешно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 11:13ч.

    Румен Петков го докара, натресоха го на БСП за да може да бъде избран, ако беше застанала АБВ зад него, нямаше да има същия ефект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев е номинация на оръжейното лоби

    12 Март 2024 11:35ч.

    Което се опитва да угоди и на САЩ и на Русия. Прочее, преди падането на социализма идват на посещение американски експерти от военната индустрия, които са впечатлени изумени от производството на ракети и части за ракетни системи (доколкото си спомняме от док.филм на Евроком) веднага след падането на социализма в България идват ПАК американски специалисти, които вече като влиятелна сила над България - спират веднага това производство... Така че кажете кое е оръжейното лоби на България, което издигна Радев за президент и най-важното .... защо?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От един дол дренки сте и двамата!

    12 Март 2024 11:20ч.

    Единият монтира кирчовците във властта, а другият им хариза София, остави ги необезпокоявани да разфасоват паметника, а през това време организираш3 шутовски акции, блокирайки подиума на парламента! Палячовщини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София Харизанова

    12 Март 2024 11:23ч.

    Ваня има съдебна екпертиза за вота - защо не си я използва, а взе комисиите? Некво пипе да е останало?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не измятай!

    12 Март 2024 12:29ч.

    Не иде реч за Ваня, а за Коце! Нали обяви, че ще подкрепи ВСЕКИ, който НЕ е от управляващите. Е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пипе

    12 Март 2024 12:50ч.

    Ваня ходи и кряка ли като соросоид? Корнела не я ли анатемоса като Тримореца горе? Що очакваш и Костя да ви играе глупавите игрички? Вземете си екпертизата и играйте като сте толкова ербап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само минавам

    13 Март 2024 8:48ч.

    Дренките при Дренчев! Факт е, издъни се в София, Дупница, Благоевград и ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 11:21ч.

    Някой да попита Корнелия, дали като от козяк я помолиха да издигне румбата, не си помисли, че са я избрали да управлява и не и даде крила? ... и какво стана после, румбата веднага след като го избра народа, забрави, че е "русофил" и се запретна първо да унищожи първо Корнелия Нинова! Мразя да ме лъжат и затова много добре помня, защото за този подмолен молец дадох гласът си и много добре знам как се трансформира пред очите на всички !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следващият главен прокурор ще е на Борисов

    12 Март 2024 11:25ч.

    Интересно беше изявлението на Костадинов след консултацията и твърдението му, че има договорка между ГЕРБ и ПП-ДБ и следващият главен прокурор ще е на Борисов. Няма да му е лесно на Радев и по време на втората консултация с БСП. Корнелия Нинова ще го призове да връчи мандата на ГЕРБ още утре, иначе ще го обяви за част от сглобката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов играе нечистоплътно

    12 Март 2024 11:41ч.

    По същия начин, по който прецака въпроса за референдум за еврото, на което се позова конституционния съд - неправилен въпрос за референдум?!? Кого лъже Костадинов - не спира да се пеняви, да се нахъсва какъв защитник е на българите и България, а отзад прави обратното. И само приказки за баламосване на хората. .... ППДБ усвоиха много милиони необезпокоявани от никого и сега пазаруват яко и правят каквото си искат. .... Прочее най-голямата опасност за България е Асен Василев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чистофайник,

    12 Март 2024 11:58ч.

    Народното събрание прясно СГЛОБЕНО прецака референдума. КС прясно СГЛОБЕН потвърди. Няма да си измиете ръцете с академичния сапун, отсега ви казвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се прави на луд

    12 Март 2024 12:13ч.

    Ако въпросът беше "неправилен", в правата на Народното събрание беше да го редактира да е "правилен", без да променя смисъла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    12 Март 2024 20:24ч.

    Не е хубаво да се лъже или изказва очвек неподготвен. Нито НС, нито КС са казвали, че въпросът е неправилно зададен. Според тези токсични /вече и КС/ институции, след като един международен договор /каквито са договорите на ЕС/ вече бил ратифициран и по него сме поели задължения /включително за приемането на еврото/ вече не можем да нпарвим нищо и трябва да мигаме и изпълняваме. А въпросът дори не е за отказ от еврото, а просто за неговото отлагане. По-важният въпрос тук е друг. По силата на Конституцията наистина ратифицираните международни договори са част от нашето право и трябва да се изпълняват. Но преди това КРБ казва, че цялата власт произтича от народа, той е суверена. Когато с такива договори се отнема суверенитета или част от него, то следва, че разрешение за това трябва да даде пряко суверена, т.е. с референдум. А такъв за прилапването ни в ЕС не бе проведен. Следователно членството ни в този съюз на основата на някакъв договор, който няма силата на Конституция, е противозаконно и никакви задължения нямаме към това туморно образувание в този му вид. Ненапразно на няколко пъти опитваха да пробутат Конституция на ЕС, но няколко държави с референдум отхвърлиха тази възможност. А в момента редица държави от ЕС спокойно си отлагат еврото и никой не казва, че това противоречи на членството им в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 11:42ч.

    "На Шипка нямаме представителна извадка на населението." Да. Така е, не е представителна. Представителна процедура са изборите. Как стоят нещата там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    12 Март 2024 11:57ч.

    Пускат фалшифицираната канава от цоциолозите и в зададената фрейм започват да наместват. Гласуващите за подобно статукво, спуснато им отгоре (откъм посолството), повече ми приличат на немислещи патки, отколкото на отговорни избиратели, и то пред пукнатините на света, който се тресе отвсякъде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така стоят

    12 Март 2024 12:37ч.

    Доколкото ми е известно, за сглобката са гласували около милион и половина, колкото и за радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никаква сглобка не е събирала толкова много гласове

    12 Март 2024 12:50ч.

    Милион и половина е някакво фиктивно число. Едва ли са гласували повече от 30%, особено на фона на наместването на проценти през последните 3 часа от изборния ден, за да ги докарат близко до 40%, което е нереално. Представителната конфигурация в парламента от години не изразява тежненията на нагласите сред българското гражданство. Хората не гласуват, защото са отвратени от измамите на чужди посолства и конфликтите на интереси сред политиците, а не защото отиват за гъби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор доктор Пармаков

    12 Март 2024 11:45ч.

    Чета Ви мненията, чета и мисля....... Военен преврат, забрана на партиите, малко кръв, затвори и много бой. Ето това ни трябва, но дали е възможно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 11:49ч.

    Ми не е възможно. Чета материалите на Генов за Тагарев тук - офицерите и генералите мрънкат, като някои форумци тук, и толкоз. И армейските и полицейските. За пожарникарите - не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтъпанването на Костадинов, че знаел, че ГЕРБ и ППДБ се договорили за главния прокурор - какво разкрива?!

    12 Март 2024 11:48ч.

    Квалификацията към ППДБ - "неадекватници", че ще подпишат коалиционно споразумение с ГЕРБ - какво го бърка Костадинов. Ми бърка го, че няма да има избори, на които той се надява да спечели повече гласове. И пуска интриги или играе двой/тройна игра - хем за американското посолство, хем за британското, хем за руското (дали?) с цел да печели според моментната изгода.. Неприятно предизвикващо отвращение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой го е СТРАХ от избори? Кой го е СТРАХ от референдум?

    12 Март 2024 11:55ч.

    Тарикате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-вече жълтопаветният планктон ненавижда референдумите и си иска манипулираните партийни избори, където квотите се спускат от посолствата предварително

    12 Март 2024 12:00ч.

    Специално гласуването при избори е прекалено силно манипулативно, в сравнение с простичкото и ясно гласуване на един референдум, и особено за еврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kgjhhhlkj;lk

    12 Март 2024 11:56ч.

    Абе, Възраждане един протест не направиха като хората, тругнали друг да обвиняват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    12 Март 2024 12:13ч.

    Нищо не могат да доведат до краен резултат полезен за народа. Само изпускат парата - пуф-пуф-пууууууф .... неможачите, викат неможачи ... пуф-пуф-пуууууф...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    12 Март 2024 12:29ч.

    Вие тук дето пишете и тия дето четат, какво очаквате от човек, генерал български да се изцепи и да заяви че преди всичко е натовски генерал!!!!! кога български военен е казвал подобни глупости до преди 1989г.??? Сега започнаха, когато дойде демокрацията........ Та от радеф нищо добро не може да очаквате, дори и след като му изтече времето да е президент!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стево

    12 Март 2024 12:43ч.

    Държанието на Радев е изключително жалко, опита се ехидно да се подиграе, но си го получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадецът на ярмулки

    12 Март 2024 12:57ч.

    Двуличието Триморско Седмосвещно да се оплаче в синагогата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    12 Март 2024 12:52ч.

    Прав е Костадинов.Радев докара разбойниците от чужбина.И хич да не ни заблуждава,че не знаел Що за типове са.Над 400 Хил. подписа се събраха,а мнозинството в народното събрание блокира провеждането на референдум и пората да дадат мнението си дали да влезем в еврозоната или не. Радев също пренебрегна желанието на народа и отрече правото им на глас. Всички на власт гледат единствено далаверата и нищо друго. Не са елит.Това е най-извратеняшкото понятие да наречеш разбойници, които по закон са наши слуги. Упълномощили сме ги да вземат решения,засягащи всички нас и получават заплатите си от нас. Ние сме техни работодатели и имаме право да ги уволним щом не се справят със задачите си !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    12 Март 2024 12:59ч.

    Чета коментарите и бавно се натъжавам. Колко безсърдечни и жестоки сме станали! Атлетичното тяло на о.з. генерал-майор Радев е натаралежено от стрели с отровни върхове, забили се безжалостно в плътта му. Заприличал на свети Себастиан, но това не е всичко. Още десетки лъкове са с опънати тетива, готови да пуснат отровните си стрели. А Радев мъченически мълчи и продължава да крие много истини за сполетелите ни беди. Например, малцина знаят, че не той намери и постави под сценичните прожектори пластичното дуо Кирчо и Кокорчо. Истината е, че те му бяха пробутани от Желязка. Коя е тя? - настойчиво питат читателите. Желязка или Жаси, както е наричат близките й, е заварената тъща на Радев, майка на булката му Деса. Тя имено открива и промотира харвардското дуо. Това става отдавна, преди много години. В една ранна утрин Жаси се разхожда почти гола на морския бряг около буртаското села Банево. Слънцето още не се е показало, но си личи че и днес ще го стори. Утринта е пррекрасно свежа. Будят се птиците, а техният бодър чурулик кара дори и рибите да пеят. И точно в този момент Жаси дочува тъжен детски плач. Тревожно се огллежда. На стотина метра вижда две детски телца. След миг е при тях. Те лежат на пясъка, изхвърллени от морските вълни. Как са оцелели, защо са попаднали в морето - всичко това е и ще си остане вечна загадка за науката. Жаси грабва двете момченца и веднага ги накърмя, макар млякото й да е спряло преди повече от десет години. После нещата тръгват по обичайния си път. Момчетата са предадени на приемнни семейства - едното от Пловдив, другото от Хасково. Двамата се учат отлично и отново се събират. Този път не на морския бряг, а в Харвард. Жаси следи развитието им, дори няколко пъти отива на родителски срещи в Харвард. Драго й става, когато чува похвалите на професорите. Те им предричат бляскаво бъдеще. Когато младежите се прибират в България, Жаси се обажда на щерка си Деса. Моли я да ходатайства пред Радев за Кирчо и Кокорчо. "Та те са ти като братчета, Десо! Ти трябва да ги обичаш повече дори от котарака си Чарли!" - тъй казва Жаси. Малко след този разговор Кирчо и Кокорчо са промотирани като пластично политическо дуо и са поканени да покажат гъвкавите си тела по телевизията. Това е -останалото е мълчание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ицо

    12 Март 2024 13:06ч.

    Мика,палец нагоре за написаното от теб. Значи като отиваш на работа ти правят проучване за криминално минало и кредитна история.Ако не се справяш може работодателят на мига да те изхвърли дисциплинарно. За тия мушмуроци обаче това не важи.Боже,какво безумие.Имам чувството,че отново съм в соца. Нямаш думата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо Джо

    12 Март 2024 13:02ч.

    "Възраждане "какво изобщо очакват от Радев , който подкрепяше шарлатаните от ПП. Радев е лимонка на посолството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    12 Март 2024 13:09ч.

    Радев се отметна от обещанията си още в началото на своя мандат, когато скришом подписа документ, в който обяви Русия за враг на България без да пита никого и без да съобщава това. По-късно той заемаше противоречиви позиции в зависимост от както му харесва и така си спечели образ на фурнаджийска лопата. Костадинов съвсем правилно му обяви война с този разговор. Няма доверие в нито една официална институция, защото те са прогнили всички от задокеанските си дарители. И не е само в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    12 Март 2024 13:31ч.

    От думите на Радев излиза, че той е някакъв сламен човек, лукова глава, гумен печат на решенията на НС. За какво ни е тогава институцията Президент, държавен глава, с цяла тумба администрация. Кирчо, Кокорчо на няколко пъти ги хващаха в престъпване на закони и Конституция, той ги бранеше и искаше още от тях. Как няма, нали лично Байдън ги посочи него с Кирчо като верните му хора в България, главните триморци. Нищо не остана от юмрука му през 2020. Утре съвсем законно това "народно" събрание на сглобката ще обяви война я на Русия, я на друга държава и той какво, като главнокомандващ ще поведе могъщата ни армия ли? Стига се е крил зад закони и Конституция, които самите сглобкаджии не изпълняват. Много на място му го каза Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    12 Март 2024 13:40ч.

    Мека ви подсетя, дрогаре, че с влизане в "еврозоната" - своеобразен паричен концлагер, България губи своята финансова и ПОЛИТИЧЕСКА (окончателно) независимост! Чисто и просто, с финансовата обвързаност към и с Еврото, тя престава да бъде самостойна държава! Това е. ... После идват финансовите окови, ликвидация на задължителният резерв заради Борда, още по-яростно поскъпване (!!!) и най-вече: - солидарно изплащане на всякакви задължения с и заради останалите ЕС-Евроваци - все "държави", дойни крави под формата на нелегитимна с претенциите си да е наднационална, Федеративана държава с неизбираемо "ръководство" от катастрофирали в кариерата си Божем "политици" - Мърсули, Борелци и пр. девиатници. Това е пропастта в която случайниците на власт, тласкат България. Скок в бездната на 01.01.2025 г. А мнозинството нека си трае...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадецът на ярмулки и вълшебни гърнета

    12 Март 2024 14:23ч.

    Плюс изплащането на дълговете по възстановяване на останките от Украйна. И това от държавата с най-нисък дълг/БВП - 20%. За сравнение - средната стойност за ЕС е 83.5% После роженския байрактар ще дрънка за беззаконие. Чие, че да се ориентирам - Кирчово, Кокорчово, Пеканово, Янево? https://tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp?continent=europe

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    12 Март 2024 14:40ч.

    Румен Радев е прикрит агент на американците. Отредена му е роля на отдушник , да говори патриотично, да вдъхва надеждица , но вижте го какво прави, то е съвсем друго. Ролята която играе е по опасна от българоубииците от ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС. За БСП можем да кажем нещо подобно. БСП е овладяна от вътре още след убииството на Андрей Луканов, който не се подчини на тогавашната Елцинова стратегия. Показното убииство даде да се разбере, че БСП трябва да смени курса и от тогава вече не е партията на работещите. В нея има милионерска прослойка, чиито интереси не са като на хората на наемния труд. Радев и БСП са най опасните за обществото, за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    12 Март 2024 15:04ч.

    Вдигнатия юмрук на Радев беше още един мандат на политиката на ГЕРБ. Радев просто да узакони събитието, използвайки общественото недоволство. Тези артисти които гледате по обслужващите ги три национални телевизии всяка сутрин и вечер са от световна класа, някой от тах са толкова добри, че са забравили че играят роля, а някои даже толкова са си повярвали,че не знаят , че им е отредена роля. "Институтите" на бул.Черни Връх / близо до Кошарите/, обследват професионално общественото настроение, и при най малката опасност от увеличаване на напрежението, дават команда на други артисти да изиграят "обществен" протест, скандирания , плакати и разбира се координирано в уречения час идват и "журналистите" от обслужващите телевизии. Снима се за 20 минути, после се разотиват. Вечерта гледате от кадри и коментари и оставате с впечатлението че едва ли не половин София е излязла на "протест". Казвате си , а така, крайно време беше. А всъщност....... Статуетките на тези артисти са : стипендии за децата им, удобни и платени постове в властта, някоя световна банка, посланническо местенце и т.н. А България, си отива, всеки ден по малко, но сигурно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разрушителят

    12 Март 2024 15:11ч.

    Картината беше зловеща! Изгледах "консултацията4 с невярващи очи! Това се случваше пред камери и микрофони. Примерно вчера, Габриелова буквално прочете няколко скучни, празни, заклинателни, омръзнали до болка изречения от една страница, след което журналистите бяха помолени да напуснат. Толкова постно и плоско същество не може да се намери и с фенер посред бял ден! Днес всички тежки и неприятни неща бяха казани в упор. Имам своите дълбоки колебания и съмнения и в Костадинов и сие, и в Радев без сие! Едновременно с това, това са единствените лица и организация, които ще направя усилие да чуя ако и доколкото искат и се опитват да ни кажет нещо. Всички останали, без изключение, не искам нито да ги чуя, нито да ги виждам. Просто при вида им, ставам и излизам! Има нещо тъжно, но и едновременно освобождаващо. Възраждане отидоха с опел, вик и стон при Президента на Републиката, гледайки с надежда за помощ, когато се печеше незаконното смачкване на Референдума в НС. Подведен от съветниците си и очевидно нищо неразбиращ от темата, Радев ги шамароса, изтъквайки неверен и неадекватен аргумент, че: Въпросът е незаконен и противоконституционен, поради поет международен ангажимент. Той не ги разбра и не ги подкрепи, защото не искаше и търсеше начин да се изсули, а искаше да се изсули, защото това очевидно не е българско решение, а решаващият не търпи възражения! Радев използва тогава по отблъскащ начин езика и аргументите на политическите им врагове. Напълно нормално, ДНЕС КОСТАДИНОВ ШАМАРОСА РАДЕВ и поне вече е категорично ясно, че няма, а и в бъдеще също е невъзможно някаква колаборация между тях. Разбрах и някак ми олекна, илюзиите умряха! Апропо, аз също не харесвах въпроса за Референдума! Познавам темата, допълнително специално се готвих, тъй като лично съм събирал подписи на улицата и съм спорил с либералните келеши, с промити и полирани мозъци. Участвах в учредителното събрание на ГИ, където имаше вкл. респектиращо юридическо присъствие, но всеки искаше да води като вожд четата, да се слуша неговата дума, и най-накрая в тесен състав Бюрото са избрали един въпрос, който чисто механично възпроизведе вътре във въпроса едни технически аргументи. Аз визирам избора на годината 2043! Да, тази година има техническо обяснение, но присъствието и във въпрос за национален референдум не е удачно! Частно мнение. Играта приключи, всъщност тя отдавна е приключила! Няма да има бойно другарство и заставане РАМО ДО РАМО! Ще ни мачкат и бият поединично и на почвки - чак до излизане на последния ни дъх! Не ме топли, че знам имената на УНИЩОЖИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ, чийто подвизи няма да бъдат възпети! Това, на което можем донякъде (итвърде условно) още да се надяваме, вече не е в нашите ръце! След като не е в ръцете ни, на нищо повече не можем да се надяваме! Пълни идиоти и изроди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    12 Март 2024 18:06ч.

    """Напълно нормално, ДНЕС КОСТАДИНОВ ШАМАРОСА РАДЕВ и поне вече е категорично ясно, че няма, а и в бъдеще също е невъзможно някаква колаборация между тях. """ Аз щото си отворих нова бутилка бушмилс, като прочетох това, че един разсъждаващ човек също е стигнал даже по напред - аз съм сигурен, че Костя какъвто и "пич" да е сам по себе си- за БГ е вреден. А това, че вече е невъзможна колаборация на Костя И с някакъв евентуален проект на Радев бе последната капка радост, която ме накара да отвия капачката. За да няма недоразумения, за сетен път ще поясня - със запартъшките си пинизи, Костя донаебава и без това разрушеното ЛЯВО пространство. Каквито и остатъци от него да има, натвърдването на Костя, че му трябвали 50% + 1 и нищо по малко-значат само едно - вади от левите остатъци толкова, колкото получава вече няколко пъти. Тая креатура не е обединител - така се получава на практика, колкото и да им се иска на следовниците и. Може да е прав за много неща, може да "поставя на мястото им" секкви мисирки и/или разни политически проститутки, но от проекта на Костя БГ ще има само едно - дораздробяване на левите остатъци. п.с. май пропуснах да употребя и думата, която избягвам много - никога, Костя няма да получи 50%+1.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разрушителят

    12 Март 2024 19:23ч.

    Приличаме си по това, че и аз също предпочитам ирландското :)! По другите теми нещата стоят сложно. Политическото разделение ляво/дясно е класическо по отношение на едно старо и доста по-различно състояние на обществото. Днес то по-скоро ме обърква и гледам да не го ползвам. Не твърдя, че така е правилно. Ако все пак съм принуден без право на избор да дам "посока" на Възраждане, по-скоро съм склонен да ги поставя в дясно. Колко ДЯСНО?? Тук имам трудности! Никога не успявам да се ориентирам ясно и непротиворечиво относно отношението на Възраждане към едрия капитал! Не говоря за глобалистичен, експанзионистичен, либерално-новокоминтерновски, дженърски, скъсал с националната принадлежност капитал. Има и друг едър капитал, но колкото и да дебна Костадинов да чуя нещо по въпроса, все оставам разочарован. Демонстрирането на симпатии към РФ, няма никаква връзка към някаква потенциална "лявост". Там по-скоро практикуват една доста хард и традиционна форма на капиталистически отношения. Особено защото, както е и у нас, там капиталистите още не са си скъсали опашките, олигархията е с отвратително лице, респективно лицата, които реално натрупаха несметни богатства, все още в голямата си част също и ги управляват оперативно. Както и там, така и тук, ние тези лица ги знаем, нито ги харесваме, нито ги приемаме и това е максимално меката форма на изразяване на отношение към тях. В "културния" Запад функцията на капитала СОБСТВЕНОСТ, е отделена отдавна като правило от ФУНКЦИЯТА УПРАВЛЕНИЕ и някак там тези обстоятелства не създават такива затруднения! Има си хора за обичане, има и хора за мразене! Разбирам Костадинов - той на практика е с вързани ръце и залепена уста: Как да кажеш - харесвам еди-кого си?! Та нали електоратът ти ще се разбяга с ужас и писъци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    12 Март 2024 20:25ч.

    """По другите теми нещата стоят сложно.""" Хи хи, това ще го запомня, като начин на изказ - нататък се различаваме по всичко! Всъщност, може и да не е толкова. Употребих координатите ляво-дясно опитвайки се за краткост да опиша вредността /според мен/ на Костя. Дали може да се определи като някакво "дясно" струва ми се пресилено, що се отнася до електората му. Може би най точно е онова, което писах вече няколко пъти в един друг форум - "собака на сене" - и сам не може да консумира и на другите не дава. С това намигване към Русия - там е ясно и не заради олигарсите, там поне има обединяващ патриотизъм . Електоратът е консолидиран не заради Путин и не по оста капитализъм-комунизъм /пак грубо се изразявам за краткост/, а по оста ще я има ли или не Русия, с всички произтичащи от това последствия не само за тях, а и за останалия свят - т.н. "нецивилизован" най паче, на който не му се отвори парашута дори по време на студената война. Може би не беше узрял, но сега ми изглежда поне събуден. И вобщи линии изглежда се ориентира прилично. Та ако се случи онова, дето му викаме многополюсност на света, независимо после кой към какво ще дърпа - ляво, дясно, капитализъм комунизъм /пак опростачвам/, то може и ние да закачим от това. Каква ирония ще бъде - да се наредим след "третия свят", той да ни оправя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    13 Март 2024 8:50ч.

    Този път поздравления за Коцето! А Радев да му мисли и да с прави аналогии с Богдан Филов! Даже ще е много по-зле. Много!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи