Костадинов: Къде бяха "интелектуалците", пуснали сигнала срещу „Възраждане“, когато бюджетът за култура стана 0,4 %?

Костадинов: Къде бяха "интелектуалците", пуснали сигнала срещу „Възраждане“, когато бюджетът за култура стана 0,4 %?

Позиция на "Възраждане" относно подадения сигнал от Български хелзински комитет (БХК)

Според информация, публикувана първо в някои американски медийни канали, Български хелзинкски комитет (БХК) е изпратил сигнал до Прокуратурата, Омбудсмана и Висшия адвокатски съвет, подписан от 121 "интелектуалци", с който иска от Прокуратурата да разпусне „Възраждане“.

Това не е нещо ново за нас от  "Възраждане", тъй като подаването на подобни сигнали се е случвало много пъти. Тези сигнали обикновено изразяват политическата воля на определена партия, а бърз прочит на списъка  с имената на подкрепилите го „интелектуалци“ показва коя е тя. Те всички са гласоподаватели и дори са били в листите на  коалицията ПП-ДБ. 

Не е ясен и критерият, по който са определени като „интелектуалци“, но предвид подкрепяното от тази коалиция схващане, че всеки може да се определя като какъвто реши,  ние толерантно ще ги наричаме „интелектуалци“.

Очевидно е, че те самите се възприемат като такива, въпреки че в списъка виждаме имената на хора, които са известни с това, че са известни, виждаме хора в роднински отношения, което вероятно означава, че това да си интелектуалец се предава по роднинска линия, виждаме хора, които са почетни консули, и хора, които са страна по висящи съдебни спорове с “Възраждане“.

За нас е странно защо същите тези „интелектуалци“ не реагираха, когато ПП-ДБ намалиха бюджета за култура на 0,4 %, защо не реагираха, когато волята на 600 000 българи да има референдум не беше зачетена и с това беше нарушен законът, защо не реагираха, когато беше жестоко убит 24-годишен младеж, защо не реагираха за случая на момичето, което беше жестоко нарязано с макетен нож?

За съжаление последният случай е използван от ПП-ДБ, за да обслужи политическите им цели в опита им да достигнат до хората с активна гражданска позиция. По подобие на акцията в "Росенец", която видяхме, че впоследствие  доведе до коалиция на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС. Сега предстои местен вот, а листите на ПП-ДБ очевидно са празни и трябва да бъдат запълнени.Така както бяха запълнени след протестите на „Росенец“, за да обслужат политическата им цел да се коалират с ДПС. По подобие на вече установената практика очевидно ПП-ДБ  използват трагедията за евтин политически ПР. Няма как иначе да обясним факта, че по места организацията на протестиращите в подкрепа на семейството на пострадалото момиче преминава през координаторите на ПП. Информация, достигнала до „Възраждане“ от граждани.

Така става все по-очевидно, че около Български хелзинкски комитет има общност от "интелектуалци",  които са винаги готови да обслужат нечии политически интереси, дори когато съвсем очевидно този интерес е фашизоиден и цели разпускането на политическа партия. Идея, поднесена много елементарно като средство, с което уж се защитава демокрацията. Тези интелектуалци, организиращите ги НПО и политиците, управлявани от Посолствата, продължават да подценяват българските граждани и опитват да им поднесат една фашистка практика, опакована в демократична опаковка.

Съвсем ясно е, че ПП-ДБ стоят зад този сигнал, та по този повод нека и ние от „Възраждане“ да попитаме какво става със сигнала, който изпратихме до Прокуратурата по повод на записа на ПП-ДБ, който изтече преди повече от месец, в който ясно съобщиха как предават българския национален интерес.

И как точно ПП-ДБ изобщо имат наглостта да ползват толкова тежка лична трагедия, за да обслужват целите си, обвинявайки патриотизма за случващото в обществото ни, като благодарение на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС културата е изтласкана в ъгъла на бюджета, а образованието  масово води до това  младите хора да са функционално неграмотни. Пример за това е и мъжът, държал макетния нож, чийто профил в социалната мрежа би могъл да се свърже с ГЕРБ- СДС, а според снимка, разпространявана отново в социалната мрежа, е гласувал за ПП-ДБ. 

Коментари

  • Митето

    31 Юли 2023 20:22ч.

    Те са на друга хранилка,какво ги интересуват парите за култура?Пък и една култура сътвориха,по-отчайваща от културата на министрите на културата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Намаляват парите за култура, а искат 24 май да е национален празник?!

    31 Юли 2023 22:34ч.

    Това е не само лицемерно, това е престъпно. А. Василев да намали собствената си заплата, вместо да жертва музеите и другите културни институции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Авг 2023 1:37ч.

    Колега, Прекалено много искаш от Василев, който дори обядите в стола на министерството на финансите си осребрява, като служебни разходи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парите за култура не намаляват, а се увеличават, като в същото време не се усвояват - 47 млн. са върнати за миналата година

    01 Авг 2023 3:41ч.

    Културата ни е субсидирана като при тоталитаризма, на кв. метри и бройки, а не на качествени проекти и развитие на културни потребности на населението. От миналата година постепенно е започната такава трансформация. А иначе парите за култура в новия бюджет не са намалени, а са даже увеличени. Вярно, културното перо преди е било 0,6%, а сега е 0,4%, което е намаляване с една трета. Да, да, ама не! Намаляване - да, обаче в процентно изражение. Иначе номинално парите са повече. Просто БВП се е увеличил и се е получило така, че 0,4% от новия като пари са повече от 0,6% от стария."Копейките" не само не могат да смятат, но и заблуждават, както винаги!!! Популисти и лъжци, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Псевдоикономист

    01 Авг 2023 4:24ч.

    Отчетохте ли the inflation, darling?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    31 Юли 2023 20:22ч.

    Дръж се, Костадинов! Жълтопаветната сган е добра в писането на доноси. Те само това могат “обществениците”, да повърна от тях. Относно топките на сарафа, ти след като оближеш тези на лумпена Киро можеш да пробваш и с тези на сарафов, нещастник! Тогава ще ни отговориш има ли или няма. Питай Пепи еврото ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    31 Юли 2023 20:28ч.

    Разните фондации и НПО-та, на чиято хранилка са тия "интелектуалци" с професии "граждански активист" явно са увеличили многократно техните бюджети, съдейки по внезапно избликналата им активност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юан

    01 Авг 2023 4:30ч.

    The National Endowment for democracy дава по едно рамо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даниел Митов е на ръководна позиция в NED, от 2010 г. до сега.

    01 Авг 2023 7:05ч.

    И хамер. данъкоплатци късат от залъка си за да помагат на нашето демократизиране. Само не знам как Даниел Митов е спазил изискването народните представители и политиците ни от висшия ешалон да притежават само едно гражданство, защото ВСЕКИ живял / търсил работа в Сев. Хамерика знае как човек се обзавежда с ръководна позиция (работа) в държавна институция... А може би за ев*ейското лоби няма невъзможни неща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейка

    31 Юли 2023 20:31ч.

    присъдата ти е прочетена, прибирай се на село и не се показвай навън от дупката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    31 Юли 2023 20:46ч.

    Ти откъде мислиш, че ядеш хляб бе, педераст жалък. От село е! Там , на село се трудят хората, за да си угоиш дебелия задник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сменяй си памперсите в Англия

    31 Юли 2023 20:49ч.

    И не се обаждай, ма руска пача.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    31 Юли 2023 21:06ч.

    Не съм в Англия и никога не съм била, жалка отрепка. И в Русия не съм родена. Долен лъжец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    31 Юли 2023 23:30ч.

    Не знам защо пращате максудския адаш на село. На село се бачка, не се крадат партийни субсидии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Визираме

    31 Юли 2023 23:35ч.

    глухата безмагистрална източно-тимаджийска провинция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо Нищо

    01 Авг 2023 0:12ч.

    Теб ще те приберем във Белене .И няма да излезеш жив от там .Чакай Чакай и родата ти до девето коляно ще приберем там .Всички при прасетата ,за да ги угоявате .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англосаксонски помияр

    01 Авг 2023 0:15ч.

    Във Белене при прасетата ,ще ходиш гол както те родила простакеста от магистралата . А на баща ти педераса ,ще му забучим във гъза дрислив знамето на ЛГБТ Ощността .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти пък какъв бачкатор си бе

    01 Авг 2023 0:17ч.

    Мухльо .Освен да ми правиш сойки на дъртия уй за друго не ставаш . Само такава работа ти се отдава кукрусмук долен .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    01 Авг 2023 0:44ч.

    Само тъпо, неграмотно копеле може да нарече Житницата на България - “източно-тимаджийска провинция”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    01 Авг 2023 1:10ч.

    Не че нещо, ама кого пращате при прасетата в Белене, бе, джендери недоклатени?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    01 Авг 2023 1:57ч.

    "Смелостта" ви стига дотам, че да накълцате едно момиченце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер изкукуригал

    01 Авг 2023 2:09ч.

    отдавна трябваше да си изгасил лампите, накиснал ченетата и заспал сънувайки ВОСР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С една дума -простак

    01 Авг 2023 4:33ч.

    Език ли бе да го опишеш, възпитание и интелект ли не бяха да им се насладиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от 1944 година

    01 Авг 2023 4:36ч.

    Пращаме такива продажни отрепки като теб във Белене .Но явно не си свършихме работа до край . Нищо този път няма да допускаме фатални грешки . Ще очистим България от плевелите който са я нападнали ,до корен .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Содомит малоумен

    01 Авг 2023 4:39ч.

    Отдавна е трябвало да си при психиатъра . Аз джендър идиоти нормални не съм виждал до сега . Кукунделници неграмотни и откачени помияри .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВОСР

    01 Авг 2023 4:41ч.

    Това показва, че и ти не си пролетно пиле, лампите всеки може да светва и изгасва когато иска, с чене или без чене- важен е мисловният процес, може и да сънува Жизел, ако иска, но за теб вече всички знаем, че си истински джентълмен, надарен с фина душа и език и блестящ ум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тебе ще

    01 Авг 2023 4:42ч.

    На кълцаме ,щото твоята англосаксонска атлантическа ценност ,доведе до там изкукуригали сатрапи да колят и бесят безнаказано невинни жертви .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВОСР = Великата Октомврийска Социалистическа Революция

    01 Авг 2023 7:26ч.

    т.е. първата в света цветна революция, "Червената". При която беше избито царското семейство и елита на Русия, 360 тона руско държавно злато бяха "дадени на отговорно пазене" в Англия и не им ги връщаха (до скоро, докато ВВП успя да си ги изиска обратно). По приблизителни данни народните комисари на ВОСР са избили между 60 и 70 МИЛИОНА руснаци. Е, няма нужда да се споменава, че комисарите са били предимно хазари, да не се изроди разговора в антисемитски разбговор... Спонсорите на Първата (Червената) цветна революция в света, които натовариха Владимир Илич Ленин във затворен (непроверяван от митничарите) вагон пълен със $$ "за делото" платиха и на Тротски.... А след това финансираха и много нови "цветни" революции по цял свят: Синята - НАШАТА, Оранжевата - в Украйна, Розовата - в Грузия, също и т.н. Арабска Пролет, сегашните BLM, the "MeToo" Movement.... Изобщо "помагат" хората. Само си отворете очите за това КОЙ точно "помага" и на какво... Да, да, да endowment of demokracy... ала-бала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С Белене плаши някой, който не е от Възраждане

    01 Авг 2023 11:37ч.

    нарочно, за да злепоставя Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • менте демократи, просто евроатлантически либерали

    31 Юли 2023 20:33ч.

    Отвратително е да виждаш как десносектанти, НПО-хрантутници на фащ и Германия и даже такива с престъпни деяния /Юлия Берберян със заменки ощетила столичани с милиони/ се изправят срещу 500000 българи с евроатлантическите си обвинения и ценности. Що за демократи са с такива антидемократични искания или всичко е шменти капели, кинти да падат....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 31 Юли 2023 17:33ч. Отвратително е да виждаш как десносектанти, НПО-хрантутници на фащ и Германия и даже такива с престъпни деяния /Юлия Берберян със заменки ощетила столичани с милиони/

    01 Авг 2023 11:35ч.

    Юлия Берберян може да е спец по дребните далавери - заменки, може да евдичко, но тя и щерките ѝ дори в най-добрите сънища на жълтопаветницитв не могат да бъдат интелектуалки, апропо, ако са подписали нещо то надали е било безплатно, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    31 Юли 2023 20:42ч.

    Хора, вижте списъка - "граждански активист", "еколог", "експерт комуникации", "озеленител", "продуцент", "студент"!!!, "блогър", "писател" и прочее... И никой, който някога наистина да е работил нещо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    31 Юли 2023 22:51ч.

    аз откога предлагам - аец "белене" - национален обект. и всичките тия - с кирки и лопати, ийч анд еври дей. да видят от къде излиза хлябът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    31 Юли 2023 23:56ч.

    Аз пък предлагам първо там да отидат "бензинджийте", "барманите", "таксаджийте" и вся осталная........Щото е лесно да въртиш маркуча или волана или шейкъра......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    01 Авг 2023 0:53ч.

    "Аз пък предлагам..." -- симе, никой не го е еня какво предлагаш. успокой се, пийни една студена водица и не си слагай някои части там, където други си мерят... други части. толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    31 Юли 2023 20:43ч.

    Спокойно Костадинов! Ние знаем кой какъв е. Нека да опитат и ще ги пометем. Не забравяйте, че София не е България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Направи си труда

    31 Юли 2023 21:14ч.

    да сметнеш населението на София, Пловдив, Варна и Бургас, щото това е истинската и нормална България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    31 Юли 2023 21:21ч.

    Направи си труда 31 Юли 2023 18:14ч.Аре, млъкни вече заработи си трийсете сребърника бягай да се отчиташ в посолството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Содом и Гомор

    01 Авг 2023 0:21ч.

    Първото нещо което трябва да направи Българският народ е да смени столицата На България със друг град чрез референдум .,Ясно е София се е превърнала във Содом и Гомор .Там са събрани всички национални предатели и долнопробни продажници и военно престъпници . Там е меката на разврата и на разгащената държава .Докато не унищожим този фашистки и нацистки град бял ден няма да види Българският народ .Това е !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стана късно

    01 Авг 2023 2:04ч.

    пейзаните си лягайте рано, че и по изгрев трябва да ставате за земеделската работа, не ни гледайте нас в Капитолия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    01 Авг 2023 3:10ч.

    Пейзан си ти , син на педераст и мърлява проститутка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Раздават се куфарчета с пари

    01 Авг 2023 4:51ч.

    Ами да- 75% от населението ни едвам покриват ежедневните си разходи , само 3% нямат финансови проблеми. Всеки може да си направил извод коя е “ истинската и нормална България” и кои са тези 3%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    31 Юли 2023 20:45ч.

    Съвносители на сигнала: Ада Евтимова – гражданска активистка Адела Качаунова – БХК, адвокатка Аделина Банакиева – озеленителка, гражданска активистка Алберт Бенбасат – писател Александър Алексиев – актьор Александър Везенков – историк, изследовател Александър Оскар – професор, офталмолог Александър Степанов – психолог Алина Леви – лекарка Анна Мезан – административна директорка Антоанета Колева – издателка Антон Бъчваров – бизнес Апостол Дянков – еколог Боряна Пунчева-Петкова – режисьорка Боян Юруков – блогър Велизар Шаламанов – бивш военен министър Велина Тодорова – доцент, юристка Весела Деянова – гражданска активистка Весислава Антонова – журналистка Весислава Танчева – комуникационен експерт Виктор Лилов – издател Виктор Меламед – комуникационен експерт Виктория Петрова – експерт комуникации Владимир Сотиров – психиатър Владислав Петков – консултант Галин Стоев – режисьор Георги Папакочев – журналист Георги Фотев – професор, социолог и общественик Гергана Куцева – културоложка Дария Симеонова – актриса Деница Любенова – адвокатка Десислава Симеонова – лингвист Деян Колев – граждански активист Джавер Саатчи – активист Диана Драгиева – адвокатка Димана Шуронова – гражданска активистка Димитър Богданов – граждански активист Добромира Терпешева – кураторка Ева Машиах – дипломатка Елена Големеева – гражданска активистка Еми Барух – журналистка Емилия Славова – университетска преподавателка Емилия Тончева – счетоводителка Здравка Калайджиева – съдия в Европейския съд по правата на човека (2008-2015) Иван Брегов – юрист Иван Панчев – граждански активист Ивета Савова – адвокатка Иво Инджов – политолог Иво Кръстев – издател Инна Бранева – психотерапевтка Исаак Паси – граждански активист Калин Ангелов – адвокат Камен Алипиев – журналист Кирил Нинов – граждански активист Константин Георгиев – активист Красен Станчев – икономист Красимир Кънев – БХК, председател Любка Георгиева – гражданска активистка Магдалена Малеева – тенисистка Максим Делчев – образователен директор Марина Ангелова – психотерапевт Мария Димчева – психоложка Мария Касимова-Моасе – писателка Мария Чомарова – психотерапевтка Мария Шаркова – адвокатка по медицинско право Марта Методиева – преподавателка Мартина Бойкова – гражданска активистка Мая Влахова-Ангелова – доцент, лингвист Меглена Атанасова – клиничен психолог Методи Андреев – преподавател Мила Бобадова – ветеринарка Мира Драганова – бизнес Мира Кристин – гражданска активистка Миряна Маламин-Сирийски – социална активистка Митко Новков – писател Михаил Георгиев – бизнес Михаил Заимов – изследовател Михаил Иванов – доцент, преподавател Мохамед Халаф – журналист Надежда Дерменджиева – правозащитничка Надежда Цекулова – журналистка Наташа Добрева – адвокатка, специалистка по правата на човека Нева Мичева – преводачка Невена Дишлиева - издателка Нели Банбасат – социална активистка Нели Петрова – професор, социален педагог Николай Колев – продуцент Огнян Исаев - психолог Паулина Захариева – музикантка Рада Елинова – специалистка по права на жените Радослав Бимбалов – рекламист, писател Радослав Стоянов – юрист Рая Раева – експерт комуникации Росена Иванова – кураторка, активистка Росица Атанасова - юристка Румен Петров – доцент, психолог Светла Енчева – социоложка, журналистка Светла Търнин – социална предприемачка, кураторка Светослав Павлов – граждански активист Силвия Петкова – адвокатка Силвия Чолева – поетеса, издателка Симеон Василев – активист Соня Пачункова – психоложка Стефан Дечев – доцент, историк Стилян Петрунов – студент Стоян Мадин – адвокат Татяна Кристи – журналистка Теодор Славев – политолог Теодора Карамелска – социоложка, преподавателка Тодор Чобанов – общественик Тони Николов – културолог Христо Христев – доцент, преподавател по право Юлиана Методиева – журналистка Юлия Берберян – треньорка Юлия Георгиева – гражданска активистка Юлия Георгиева – гражданска активистка Юлия Дандолова – гражданска активистка Явор Гечев – общественик/природозащитник Явор Гърдев – режисьор Яна Бюрер-Тавание – социален предприемач Яна Титова – актриса Подкрепили сигнала: Десислава Олованова – рекламист Златко Енев – главен редактор Ицхак Финци – актьор Капка Тодорова – журналист Теодор Ушев – аниматор и режисьор Явор Гърдев – режисьор Проф. Калин Янакиев – богослов Недко Солаков – художник Боряна Венциславова – художничка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елеонора Митрофанова

    31 Юли 2023 21:52ч.

    Честни и достойни хора, разбиращи фашистката същност на Израждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истински патриоти

    31 Юли 2023 22:14ч.

    родолюбци и българофили, осъзнали естеството на платената платформа Израждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    31 Юли 2023 23:00ч.

    хубу, да речем - разбирачи са. но един повече от приличен процент от тия особи (другояче не ми иде да ги нарека) са се писали "активист" и подобни (и куратор, молим вас!). в какво са активни тия? а кой ги храни? а този, който ги храни... данъци... плаща ли? и пр. нелесни за жълтопаветния планктон въпроси. p.s. поназнайвам някои от "съвносителите". нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    31 Юли 2023 23:01ч.

    Разбира се, няма как да не присъстват субекти като исак паси - многократен национален предател, враг на Българския народ и християнството, красимир кънев - главният лакей на изродът и враг на човечеството сорос, здравка калайджиева - съдия от т.нар. "съд по правата на човека", и в ролата си на такава взела решение по казусът Баталова воденица, според което някакви лица могат безнаказано да нарушават закона и да заграбват чужди имоти, само защото са "роми", лицето ушев (без коментар) и т.н. Позор за Маги Малеева и майка и !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    31 Юли 2023 23:43ч.

    А някой зададе ли си въпросът кой храни адаша? Всички ние, колеги и колежки. С което му построихме къща, най -малкото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    31 Юли 2023 23:50ч.

    Проф. Калин Янакиев – богослов????????????????.........е уж ФИЛОСОФИН, което е дори по-безсмислено от богослов, но богослов не е, само той се смята за някакъв "правоверен източноправославен философ"......жалък тип, да се къпе по-често му препоръчвам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а така благодаря ти за списъка

    01 Авг 2023 0:26ч.

    Ей сега ще ги прибавя към моят списък със военно престъпниците и националните предатели който да се готвят за народен съд . Умните те жълто паветници ,клкак само се издават сами ,та няма нужда да ги търсим под дърво камък за да ги съди народа .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на теб ще ти

    01 Авг 2023 0:28ч.

    Построим къща и то безплатно ,само че във орландовци .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    01 Авг 2023 1:15ч.

    Смотльо, парите за парцела в Орландовци, пак ли от партийната субсидия ще ги крадеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не само философ

    01 Авг 2023 1:58ч.

    А перспективен преподавател по Научен комунизъм в СУ. Перспективността си я пренасочи след " голямото нещастие" в полето на философията на религията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Авг 2023 2:51ч.

    В този списък един голям процент от """интелектуалците""" , като занятие са се писали социални активисти! Тези безделници и жълтопаветници направо къртят мивки, че и сами си признават, че са безделници! Тогава идва и логичният въпрос, как се издържат? Като гледам не ми изглеждат да ровят из кофите за смет и не стоят до подлезите да просят, значи се занимават с незаконна дейност! Тогава, къде е прокуратурата да си свърши работата и да им разследва незаконните източници на доход? На практика всички тези лица са най-обикновени престъпници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мухльо

    01 Авг 2023 4:50ч.

    От собствения джоб ,ще ги дам парите . Щото не членувам във никоя партия . Народът е моят партия .От него по високо няма .Аз съм чистач на бурени като теб .Които задушават родината ми България и моят народ . всеки ден си върша работата всеотдайно ,за да ви изкоренявам до корен .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пръдльо

    01 Авг 2023 8:51ч.

    ти не си построил и къщичка от кибритени клечки през живота си, бас хващам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дрисльо

    01 Авг 2023 11:05ч.

    Построил съм много къщички и не от кибритени клечки ,а от панели .За да имат такива отрепки като теб къде да живеят .и не само на теб ,ами и на курвата и педераса дето са те създали .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ... 31 Юли 2023 17:45ч. Съвносители на сигнала

    01 Авг 2023 11:48ч.

    Обичайните вресливи циркаджии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    31 Юли 2023 21:00ч.

    Не обръщай внимание на тези чифути и чужди безродници Коце. Те това им е и демокрацията и разбирането за нея. Това казва всичко за тях. Дано им дойде акъла в главите на глупавите гъбари и в деня, когато имат право да гласуват, да отидат и да го направят. Само толкоз се иска от тях. В противен случай, тези майцепродавци ще взимат превес винаги защото са кресливи, безскрупулни , финансово мотивирани и не на последно място вече и уплашени за личното си положение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майцепродавци ще взимат превес напоследък освен

    01 Авг 2023 7:49ч.

    и "ала-бализмите" им минават защото огромен процент хора не гласуват, а ходят на семейни излети в планината с бране на гъби. Имат си оправдание - да не си загубят времето, да не се изцапат с участие в политическия живот... Имам чувството, че не осъзнават, че когато само "твърдата" членска маса и семействата им от ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и ДПС гласуват както и купените гласове, а нормалните хора си спестят времето, съотношението на силите в Парламента си остава постоянно и винаги същото! И после се чудимЕ защо избираме все такива и*роди... Ами защото гласуването не е задължително и обществото ни има РАЗМЕСТЕНИ приоритети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    31 Юли 2023 21:14ч.

    Огромен списък, ще бъде голяма битка за място на колесника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пилот

    31 Юли 2023 23:05ч.

    тия са толкова ниско в хранителната верига, че дори близко до покрива на амбасадата няма да бъдат допуснати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геофизик

    31 Юли 2023 21:37ч.

    Ако партия "Възраждане" бъде забранена, желаещите да гласуват на избори ще бъде жалък процент, което няма да попречи на "победителите" да имат самочувствието на 100-процентови такива. А иначе словото на Костадинов пред форума на "Алтернатива за Германия" говори за истински лидер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моли

    01 Авг 2023 3:34ч.

    Точно това слово им показа една част от лидера Костадинов. И какво предстои за Възраждане и даже защо не и за Еврпейските социалистически съюз. Тези 'интелектуалци' са конформистки свине- който им сипва в коритцето него слушкат -преди червената номенклатура а сега новолевичарската такава в Брюксел. Но има едно сходство от преди и сега - силни са в 'социалните' дела и най вече там където смърди на социализъм даже комунизъм. Но както казва великата Тачър- социализма свършва когато свършат парите на другите. Не са нужни лагери или други мерки .... Европейският социалистически сьюз подклажда ежедневно огъбя на собственото си унищожение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елеонора Митрофанова

    31 Юли 2023 21:50ч.

    Ако беше публикуван и сигналът, а не само отговорът на копейкин, щяха да се прочетат десетки примери на нарушение на законите, което по неопровержим начин доказва, че прокуратурата трябва да разпусне тая орда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    31 Юли 2023 21:59ч.

    прикривайки се с крясъци за „демокрация“ и „евро-атлантически ценности“, ШАЙКАТА успя да наложи фашизма за държавна идеология у нас... а сатанистът р. радев и КОХОРТАТА му жадуват за капитулация на Русия пред тези, които открито носят свастики, символи на СС и наричат бригадата си „Еделвайс” в памет на едноименната бригада на Вермахта? пред тези, които брутално измъчват и убиват военнопленници? пред тези, които отправят по ТВ призиви да унищожението на руските деца? пред тези, които бият инакомислещите и ядат месо от мъртви руски войници? пред тези, които разбиват православните църкви и събарят паметници на героите-антифашисти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще видите много интересни неща

    01 Авг 2023 5:05ч.

    На YouTube е пълно с клипове за “Азов” , само изпишете думата на латиница, но побързайте, говори, се че Върховният Комисариат ще “ забранява фашизма” , т.е ще забранят всички тези клипове, защото други, които се мотат по нета(а и в живота)със свастики и всякакви други фаш.символи, факли, още от 2014г. няма да намерите. Ще ги перат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Азовсталь, документалний фильм

    01 Авг 2023 8:02ч.

    само броени желаещи да видят документалния филм бяха пропуснати от тълпата до залата от гневната укронацистка тълпа пред сградата на Руския Информационен Център на 25 май т.г... Нашата жандармерия беше на поста си ... да пази милитантите украинци, уж "бежанци"-дезертьори на пълна издръжка на българската държава, които по призива на посланичката си Олеся, бдително и заплашително изразиха негодуванието си към ... ДОКУМЕНТАЛНИТЕ кадри ..., зер ако подпукат сградата с молотов-коктейлите, от залата и щеше да остане само ... каквото остана от Профсъюзния Дом в Одеса през 2014 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    31 Юли 2023 22:15ч.

    Прави впечатление, че половината от списъка са евреи. Да не би цялата им организация Шалом, под заплаха от изключване, да е заповядала да се подпишат? Ей, голямо отмъщение за колажа с пасито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, едва ли има заплахи, по-скоро е искрен порив

    01 Авг 2023 8:10ч.

    те всички всеотдайно работят върху проекта "Земя без хора 2.0"... Както е казал нашия поет - всеки според възможностите си: бедният с мускулите си, богатият с парите... Дж. и Алекс Сорос - по цялата планета, Z. - с обръщения и миткане по форумите в цял свят, А. Блинкен и Вика Нюланд - в DC, Даниелите - Ло*ер и Митов - в НС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А къде е

    31 Юли 2023 22:41ч.

    Вашия рубладжийски списък ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето го

    01 Авг 2023 0:33ч.

    Направил съм го преди две години .Сега към него ще прибавя и тези шибани продажници .1 Атанас Атанасов ,2 Христо Иванов ,3 Иван Костов ,4 Филип Димитров 5 Евгени Дайнов ,6 Калин Йорданов ,7 Сашо Диков ,8 Лора Крумова 9 Найо-Тицин 10 Александрина Пендачанска , 11 Теодора Генчовска 12 Бетина Жотева ,13 Ивайло Дичев , 14 Соломон Паси ,15 Александър Йорданов ,16 Надежда Нейнски ,17 Цветанка Ризова 18 Велизар Шаламанов 19 адвокат Хаджи Генов ,20 Арман Бабикян ,21 Огнян Минчев 22Киро Петков 23 Асен Василев 24 Бойко Борисов 25 Генерал Съби Събев 26 Румен Леонидов 27 Николай Ненчев , 28 Огнян Минчев 29 Даниел Смилов ,30 Иван Кръстев .31 Григор Лилов 32 Стефан Тафров 33 Илиан Василев . 34 Eлена Поптодорова ,35 Слави Трифонов 36 Румен Радев ,37 Илиана Йотова ,38 Иво Инджев ,39 Емил Кошлуков БНТ , 40 цялото ръководство на БНР , 41 Корнелия Нинова ,42 Любен Дилов син,43 Христо Мутавчиев ,44 Веселин Калановски , 45 Тодор Тагарев 46 Трайчо Тракйов . 47 Станка Желева ,дъщерята на либералното лайно Жельо Желев 48 всички журнали от сайтовете Медиапул клуб зет и Дневник 49 Димо Гяуров 50 сайтът Факти и главният редактор Мил;ен Ганев и Дениз Джамбазов , 51 Българската редакция на Дойче Веле 52 Асен Генов , 53 Антоанета Цонева 54 Методи Лалов 55 Атанас Запрянов 56 ПОЛИТОЛОГЪТ Светослав Малинов . 57 Петър Петров 58 Георги Георгиев 59 Цеца Бачкова 60 Александър Малинов ,всичките тези имена на хора са от протеста на 28 април за даване на оръжие за Украйна . 61 Мариана Коцева Тошева председател на агенцията за закрила на бежанците . 62 Дебелата фашистка свиня от ДБ България Ивайло Мирчев 63 Тео Ушев 64 Христо Грозев 65 Божидар Божанов от фашистката партия ДБ във момента министър . 66 ИВО Никодимов БНТ Този списък ще бъде допълван за да може новият народен съд да осъди виновниците докарали България за четвъртата национална катастрофа да получат народното възмездие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    01 Авг 2023 3:18ч.

    Ето го 31 Юли 2023 21:33ч. Колега, ще си позволя да допълня този списък: "Богдана Карадочева, Теодора Димова, Васко Кръпката, Алек Попов, Руси Чанев и още 95 интелектуалци призоваха ГЕРБ, ПП и ДБ да съставят кабинет......1. Алек Попов, писател 2. Александър Чобанов, писател и сценарист 3. Ангел Бузалов, адвокат 4. Анита Коларова, музикант 5. Атанас Киряков, режисьор 6. Благой Димитров – народен представител в 37 НС, 38 НС, 39 НС 7. Богдана Карадочева 8. Васко Кръпката, музикант 9. Велизар Шаламанов, експерт по сигурност 10. Веселин Тодоров, основател на рок група Фактор 11. Виолина Бързакова, цигулар 12. Влади Въргала, актьор 13. Владимир Кисьов, председател на СОС 2003-2007, главен преговарящ за присъединяването на България в ЕС 14. Владимир Левчев, писател и преподавател 15. Владимир Тодоров, режисьор 16. Георги Ангелов, преводач, журналист в БНТ 17. Георги Липовански, художник 18. Георги Папакочев, журналист 19. Горяна Панайотова, поетеса 20. доц. Александър Геров, БАН 21. доц. д-р Бойко Пенчев, литературовед 22. доц. д-р Горан Стойковски, политолог, ВТУ 23. доц. д-р Дария Карапеткова, филолог 24. доц. д-р Елка Трайкова, литературовед 25. доц. д-р Красен Станчев, икономист и философ 26. доц. д-р Момчил Баджаков, политолог 27. доц. д-р Огнян Минчев, политолог 28. доц. д-р Петко Лалов, преподавател, математик 29. доц. д-р Светослав Живков 30. д-р Любомир Канов, психиатър 31. д-р Мартин Табаков, политолог 32. Евгени Петров, журналист 33. Евгений Михайлов, режисьор 34. Евдокия Манева, бивш министър на околната среда и водите и народен представител в 39 НС и 40 НС 35. Емил Андреев, писател 36. Жаклин Толева, председател на Български демократически форум 37. Здравка Евтимова, писател 38. Ивайло Нинов - карикатурист 39. Ивайло Нинов, карикатурист. 40. Ивайло Нойзи Цветков, журналист 41. Иван Сотиров, народен представител в 37 НС и 40 НС 42. Илияна Ескенази, филолог 43. Йордан Лозанов, журналист и дипломат 44. Ириней Константинов, актьор 45. Калин Вельов, актьор 46. Калин Сърменов, актьор 47. Кирил Ефремов, актьор 48. Коста Илиев, директор-развитие на Световната федерация по баскетбол 49. Костадин Костадинов, писател и издател 50. Лилия Абаджиева, режисьор 51. Лило Петров, писател и сценарист 52. Лъчезар Тошев, биолог 53. Любен Марков, документалист 54. Любомир Яшев 55. маестро Свилен Симеонов, диригент 56. Мариана Мелнишка, преводач и преподавател, НБУ 57. Мартин Пискулийски, художник 58. Мила Искренова, хореограф 59. Милена Фучеджиева, писател 60. Мирела Иванова, драматург 61. Михаил Бояджиев, адвокат 62. Михаил Вешим, писател, гл. редактор на в-к „Стършел“ 63. Муравей Радев, бивш министър на финансите, народен представител в 37 НС, 38 НС и 39 НС 64. Надя Розева, скулптор 65. Николай Николов-Зиков, художник 66. Николай Табаков, писател 67. Олег Ковачев, режисьор 68. Петко Дурмана, художник 69. Петър Тишкин, журналист 70. Пламен Асенов, поет, журналист 71. Пламен Борисов, адвокат 72. проф. Аврам Ескенази, БАН 73. проф. Амелия Личева, литератор 74. проф. д-р Андрей Захариев, преподавател 75. проф. д-р Владимир Жобов, литературовед, СУ 76. проф. д-р Евелина Келбечева, историк 77. проф. д-р Ибрахим Карахасан – Чънар, историк 78. проф. д-р Милена Стефанова, преподавател СУ 79. проф. д-р Пламен Павлов, историк 80. проф. д-р Румяна Коларова, политолог 81. проф. д-р Стоян Проданов, финансист 82. проф. дтн Вили Лилков, преподавател 83. проф. дтн Гаро Мардиросян, БАН 84. проф. дфн Боян Биолчев, литературовед 85. проф. дфн Иван Лалов, преподавател 86. проф. дфн Милена Кирова, филолог 87. проф. Тодор Тагарев, експерт по сигурност 88. Проф. Цветан Недков, преподавател в НАТФИЗ 89. Ралица Петкова, цигулар 90. Руси Чанев, актьор 91. Светлозар Дончев, музикант 92. Снежина Петрова, актриса 93. Стойко Стоянов, журналист, главен редактор на сайта „Фактор“ 94. Стоян Радев, режисьор 95. Теодора Димова, писател 96. Теодоси Спасов - музикант 97. Тодор Токин, журналист 98. Хелия Чавдарова, журналист 99. Христо Кирчев, кмет на Варна (1991-1999) и народен представител в 39-о и 40-о НС 100. Христо Христов, журналист, писател, изследовател на комунистическото минало

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прибавям

    01 Авг 2023 3:38ч.

    Люба Курвалезич

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря

    01 Авг 2023 4:57ч.

    За списъка ,аз вече към него прибавих тези сто души жълто паетни либерал фашисти към него . Целият списък го намерих и във сайта Будна Ера .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не забравяйте и "канарчетата в мината за въглища"

    01 Авг 2023 8:16ч.

    които ПЪРВИ !!! подписаха декларацията си и започнаха да преброяват нашите (никому ненужни) самолети, БТР-и и С-200! https://glasove.com/novini/bivshi-ministri-na-otbranata-prizovavat-balgariya-speshno-da-pomogne-za-otbranata-na-ukrayna, още на 20 март 2022 година! Будни, будни, будни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а също и находчивите ни дупетати в 49 НС,

    01 Авг 2023 8:19ч.

    които се сетиха как сполучливо да се отървем от "никому ненужните" реактори за АЕЦ Белене, отгладувани отдавна от българския И РУСКИЯ народи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малцинствата си имат държава

    31 Юли 2023 22:47ч.

    Но предпочитат да бъдат каймака на обществата по другите държави. Защото са най-умни или защото имат някаква друга цел? Костадинов го погнаха от Шалом, сега от друг ъгъл, еврейски интелектуалци. Най-накрая стана ясно кой пробутва демократичната идея, за свободия, понеже така по-лесно се крадат обществените средства и данъците на хората. Какво правят в този списък преподавателите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    31 Юли 2023 23:04ч.

    Това не са интелектуалци, а ято безмозъчни риби водени на златна кука, но понеже са организирани и на "един акъл" платен от Сорос и пазени от сатанинските глобалистки служби, се активират и правят точно това в което обвиняват другите! Едно знам, че не ги чака нищо добро в тяхното бъдеще, само кошмари и безумство и няма да знаят от къде им идва, този път на ОФто ще му оголее дупето...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видях списъка -

    31 Юли 2023 23:09ч.

    повечето са известни като соросоплатени, пък може и всички да са. Лично за мен успокоителното е, че куп мои колеги, които преди се подписваха пред всякакви писма на "интелектуалци", този път не са в списъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-добрият начин

    31 Юли 2023 23:13ч.

    Да намалиш своя рейтинг и приходите си от своята дейност, е като защитаваш каузи които не спомагат за морала в обществото. Странна група, Янакиев с Омар. Много съмнителни общи възгледи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    31 Юли 2023 23:15ч.

    То в Конституцията е написано: "Чл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм." Затова аз казвам: да се забрани престъпната организация БХК, която от десетилетия вече води подривна и антибългарска дейност !!! Този "комитет" който се представя за "правозащитен" НИКОГА не е защитил нормален българин !!! Защитава единствено малцинства и то по недопустим начин, противопоставяйки ги на останалите граждани и внушавайки, че те са над закона и могат да вършат безобразия напълно безнаказано. Върхът беше, когато се опитаха да обявят за човек на годината австралийски бандит, заклал Българин посред София !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    31 Юли 2023 23:36ч.

    Хубаво е да се направи подписка за забрана на БХК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми направете

    31 Юли 2023 23:49ч.

    съберете всички членове на пенсионерските клубове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми ще направим

    01 Авг 2023 11:15ч.

    Щото 80 % от Българсакият народ сме нормални хора ,защитаващи семейните ценности , националните ни празници духовността ,религията и националният ни идеал . Ха сега ти жълтопаветен фашист и содомит ,какви цености защитаваш ? А да защитаваш содомията ,зоофилистята ,гей парадите ,смяната на половите ,отнемане на децата от истинските им родители и даване за отглеждане на джендър мутантите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Архаичните ценности

    01 Авг 2023 11:30ч.

    на православното християнско семейство избледняват със всеки изминат ден

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елеонора Митрофанова

    31 Юли 2023 23:55ч.

    "За 2 евро на кв. м. костадинов изкупи двора пред къщата си" - припомни ни днес Burd една от многото далавери на копейкин. Подкрепянето от ордата му на заклеймената от ООН, ЕС, СЕ, МС и НС на РБ путинска агресия е главното, заради което честните хора го ненавиждат. Пита се сарафов ще се размърда ли по сигнала и да ги разтури.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    01 Авг 2023 0:04ч.

    Хвала на таквиз люде, по 2 евро кв. метър е по-малко от 1кв. метър мокет.......Ма нали им прибира и безотчетните на депутати те си: 3 3-ма по 4 000 лева е добър доход за "партията" МУ......Справка бившата депутатка Е. Гунчева......То и за това е "бивша"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бивша е, защото

    01 Авг 2023 0:13ч.

    е спипана да си общува с Гроб и ДПС. Веднага са й показали вратата. После тя се направи на болна, за да пропусне важно гласуване. Казано е, който се докосне до ДПС е жигосан за цял живот. Откъде й текат паричките на Гунчева, та всеки ден да пише срещу Възраждане? Много ясно - от Гроб и ДПС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нора, мила,

    01 Авг 2023 8:48ч.

    остави го Bird, и набедения "разследващ журналист" Грозев. Те са журналисти само по документи, охранявани при това. Ако бяха си проверили информацията преди да я публикуват, щяха да разберат (и да не се излагат) че Костадинов е закупил С ИПОТЕКА къщата си близнак в квартал на Варна. Къща-близнак = половин къща, с единичен гараж. За сравнение да бяха разгледали къщоците в Бистрица на приятелите на Мутрата, и особено онази на Севда Арнаудова, с 3 (три) гаража, за над 1.5 милиона лв. която е закупила скоро след половин милионния си апартамент в центъра на София. И двата имота - с ипотеки от Банка ДСК... Та като изясни как се взимат ипотеки за 2 милиона лева, може да отида да продължи да претоква в Belingcat единствената ипотека на Костадинов за 300 хиляди лв. отпусната му с гаранция - парите от продаденото му семейно жилище. По-полезно за теб ще е да надникваш в сайтовете на истинските разследващи журналисти, като Диляна Гайтанджиева (https://obektivno.bg/ ), която беше включена неотдавна в списъка за ликвидиране на украинския сайт "Миротворець"... Малко по малко ще разбереш и ти истината за света. Не се отчайвай, не унивай, а чети, и мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко пъти

    01 Авг 2023 11:24ч.

    И пиша на тази тъпа утка ,че като плюе по възраждане ,плюе по Българскйият народ .Тази неграмотна уж русофилка ,даже не знае какво означава думата утка от Руски на Български .Колко пъти и пиша на тази лаладжиика ,като се пише голяма патриотка ,що не направи партия и задно съ другият лаладжия полковник Николай Марков да поведат народа срещу жълтопаветнитте либерал фашисти .Герб и ДПС .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    01 Авг 2023 1:51ч.

    „Моята свобода завършва там, където започва свободата на другия” Рене Декарт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ръждив центаджия

    01 Авг 2023 5:05ч.

    Ти не си свободен ,ти си джендър изкукуригал роб Ти си роб на содомията ,на зоофилистията ,на джендър иделогията на гей парадите и на атлантическите либерал фашистки ценности .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доц. Сарийски обяснява за опорочаване на идеята за референдума за лева, ултиматумите и заплахите на кОпейкин да работи против запазването на българският лев като национална валута

    01 Авг 2023 2:30ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=SO-YBO6JRmM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и доц. Сарийски, и Сърнела Воденичарова, и Добри Божилов и всички останали критичари

    01 Авг 2023 8:29ч.

    да вземат да Фанат и да направят една нова партия, да станат депутати в следващото НС, да побелеят в ефир обикаляки градове, села и паланки и ... да започнат най-сетне да представляват много по-добре нашите интереси. Ще ги подкрепимЕ! Докато това се случи - ще подкрепяме партия Възраждане, единствената, която ни представлява в Парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кратко образователно клипче на какво се дължи стабилността на българския лев

    01 Авг 2023 2:33ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=Kl53Yu2w94A

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Щом чуя за култура, се хващам за кобура"

    01 Авг 2023 3:33ч.

    Всъщност парите за култура в новия бюджет не са намалени, а са даже увеличени, макар и със съвсем малко. Вярно, културното перо преди е било 0,6%, а сега е 0,4%, което е намаляване с една трета. Ужас! Намаляване - да, обаче в процентно изражение. Иначе номинално парите са повече. Просто БВП се е увеличил и се е получило така, че 0,4% от новия като пари са повече от 0,6% от стария. Василев смята, че в културата действа като последните годни на тоталитаризма - "даваха се пари безотчетно, за да е спокойно всичко и да се славят управляващите". Недоволството започнало, защото се заговори за проектен принцип. Финминът Асен Василев каза, че "през 2021 г. бюджетът за култура беше 240 милиона, за 2022 им дадохме 340 милиона. Драстично увеличени! Не успяха да се използват, върнаха 47 милиона обратно. Тази година са 357. Повече и от миналата година са с още 17, с идеята тези 47, които не усвоиха, плюс тези 17 милиона тази година да успеят да ги усвоят. Но, както винаги съм казвал, "Пари в торба не се дават". Трябва да има ясна идея тези средства за какво ще се използват". Той се оплака, че субсидирането в културата не е на проектна база, а както при тоталитаризма, на делегирана бройка и кв.м.!!! Субсидира напр. всяко читалище независимо дали има или няма танцови състави, колко човека са посетили библиотеката и какво е свършено в полза на културното обогатяване на хората. "Всеки може да взима пари и без дейност, защото има квадратни метри. Това не е нормално и трябва да се смени", заяви той. Само за "копейкините" е нормално да се раздават пари на калпак и квадратни метри, с или без дейност, а и искат още и още да се разпилява... Нали те не заработват и една копейка за бюджета, но обещават да раздават... чуждите пари. Колкото повече, толкова повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • що се излагате с тия изчисления, ве хора?

    01 Авг 2023 8:54ч.

    Инфлация какво значи? КАК по-точно е нараснал нашия БВП в сегашната световна икономическа криза? Парите (0.4%) няма как да са повече, не разбирате ли, при условие, че ВСИЧКО е с 30% по-скъпо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хвала и чест За Костадинов

    01 Авг 2023 3:47ч.

    Възраждане щом БХК и останалата 'интелектуална' помийна пяна са му врагове. Само Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Разделяй и владей!"

    01 Авг 2023 9:44ч.

    Някой съмнява ли се още, че еврокабалът няма да подбира средствата си, включително - няма се посвени да подкокороса българските жълтопаветници и да ни организира български "Майдан", в борбата си за ликвидирането на българския лев и заменянето му с евро? Защото тази атака срещу Възраждане е точно борба за НЕПРОВЕЖДАНЕ на Референдума. Ще гледаме да видимЕ колко неподкупен е Конституционният ни Съд. Макар че може да се предположи - след като са се поддали на натиск преди 30 години, и са регистрирали онази противоконституционна етническа партия (под "безпрецедентният" тогава натиск на ПосолствоТО). Всички сме свидетели на последстията за всичи нас от техното, на КС, тогавашно предателство... Какво ли може да ги сбърка да повторят и сега...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    01 Авг 2023 11:44ч.

    Като прегледаш с какво се занимават и какви са, над 90 % са активисти, експерти, БХК и някой друг набеден я артист, я писател, я наследник на червената номенклатура. С една дума - безработни, грантаджии и продажни елементи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загрижеността на “Възраждане” за културата

    01 Авг 2023 12:26ч.

    сама по себе си е необясним културен феномен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загрижеността на “Възраждане” за културата

    01 Авг 2023 12:26ч.

    сама по себе си е необясним културен феномен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    01 Авг 2023 12:59ч.

    Жалко, видимо и този сайт е налазен съвсем целенасочено от платените папагали и малоумни лумпени на джендър-либерастката управляваща фашистка хунта, управлявана и финансирана от краварските колонизатори... Но хубавото е, че всичко си има край, а времето на изродите от уродливото творение – Франкенщайновото правителството съчленено от атлантическите прокажени крайници на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, върви към неизбежната си гибел. В крайна сметка, това жалко обединение на отявлени олигофрени ясно показа, кой-кой е в мръсната игра за тотално подчинение и унищожаване на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    01 Авг 2023 17:01ч.

    Проф. Киров сложи точка на искането на псевдоинтелектуалците за заличаване на партия Възраждане. Сред тях има и юристи, които са бягали от лекции и затова не могат да се справят с материята. Става ясно, че не се водят по буквата на закона, а само от политически интерес. Единствената партия, която не могат да овладеят, защото говори неудобната за тях истина, искат да бъде разпусната. Е, няма да им се получи. И доносите към Миротворец няма да помогнат. Хората от Възраждане съзнават, че са заложили главите си и подобни нелепи искания няма да ги уплашат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи