Костадинов: ГЕРБ избраха тези машини и сега са недоволни, защото не ги контролират

Костадинов: ГЕРБ избраха тези машини и сега са недоволни, защото не ги контролират

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Този парламент беше мъртвороден и въпросът беше колко време ще издържи. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "ГЕРБ избраха тези машини и сега са недоволни, защото не контролират машините", заяви лидерът на "Възраждане". Той изтъкна, че от партията са предложили премахването на "Информационно обслужване", която "оформя" изборния резултат и е неконтролируема.

Той определи като абсурдно искането служебният кабинет да се намеси в "реалната политическа игра" чрез внасянето на бюджет за следващата година.

"Това го превръща в участник, а служебният кабинет няма такава роля. От друга страна служебният кабинет търпи критика, че в Конституцията точно това не е разписано", коментира Костадинов.

По думите му, държавата може да се справи и с продължаването на сегашния бюджет, който е актуализиран в средата на годината. Намираме се в безпрецедентна ситуация, не е ясно дали ще можем да внесем предложения между първо и второ четене, каза лидерът на "Възраждане".

Той определи като логично увеличението на минималната работна заплата, с оглед на инфлацията, но не е сигурен, че решението за нейното повишение ще може да бъде окончателно прието.

"Решението трябва да бъде 100-процентово подкрепено, когато говорим за фундаментални проблеми като размера на минималната работна заплата", каза Костадинов.

Според него в нормалните европейски държави няма значение как се гласува, а колко, а в България въпросът е кой контролира гласуването.

"ГЕРБ избраха тези машини и сега са недоволни, защото не контролират машините", заяви лидерът на "Възраждане". Той изтъкна, че от партията са предложили премахването на "Информационно обслужване", която "оформя" изборния резултат и е неконтролируема.

Цялото интервю вижте във видеото.

 

Коментари

  • Ретранслатора

    01 Дек 2022 8:40ч.

    Абе като приказвате давате ли си сметката за контекста? ГЕРБ гласували за машините ама сега били против, защото не могат да ги контролират! Е да ама излиза, че ти Костадинов след като си за машинното гласуване можеш да ги контролираш! Коментирам заглавието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ближеш мед през буркана...

    01 Дек 2022 13:10ч.

    A вие давате ли си сметка, че всяка дума на Костадинов в това твърдение е вярна и точна? ГЕРБ избраха точно тези машини по световно дискредитираната технология SmartMatic , пренебрегвайки разработка на БАН (БЪЛГАРСКАТА Академия на Науките) с учаастието на БЪЛГАРСКИ велик академик Бл. Сендов, за да похарчат много повече от колкото бюджета (Вл. Горанов) ни позволяваше. При това ги закупихме, т.е. като при Ф-ките - без да сме ги пробвали - метнахме едни 142 милн. лева. Можехме да ги наемем за известно време, защото въпросът бевше много оспорван - БСП искаха да се пресече купиения вот, а ДПС и ГЕРБ умишлено се бавеха с въвеждането на машинно гласуване... И това се направи по препоръки от Амбасадата както заради комисионните, които си делнаха със СиелаНорма, но и заради порочния им потенциал при бъдеща употреба... За тяхно съжаление, други ги контролират. В момента....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    01 Дек 2022 8:45ч.

    И ти ли Бруте ми заговори за "нормалните европейски държави"? За кого да гласувам че да не чувам повече за "нормалните европейски държави"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Дек 2022 9:24ч.

    Костадин Костадинов очевидно е в далаверата с машинното гласуване и затвърждава мнението. че е второто издание на Волен Сидеров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидно?

    01 Дек 2022 14:13ч.

    Може ли да споделите по какво съди окото ви, че Възраждане са "в далаверата"? Та нали точно техния вот окрадоха, Душе, за да се увеличи участието на ПП, ДБ и БВ в този съдбовен, по значението на решениата, Парламент? Или и вие се борите за "авторските права" на самодискредитиралия се Сидеров?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Дек 2022 11:28ч.

    Изобщо, че се допуска "контрол" над машините е някакъв абсурд! Коце, това ти е грешната стъпка " по Вацев" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    01 Дек 2022 13:16ч.

    Костадинов е единственият правилен избор, който имаме в момента. Ето и цялото интервю: https://www.youtube.com/watch?v=_gkVAvWxH8w

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи