Костадинов: Еврото не е просто платежно средство, а принцип на организация на финансовата система

Костадинов: Еврото не е просто платежно средство, а принцип на организация на финансовата система

Правителствената  пропаганда  се опитва да ни внуши, че приемането на еврото е нещо маловажно и по-скоро техническо, като заменянето на едни банкноти с други. Всъщност нещата не могат да бъдат по-далеч от истината. 

Приемането на еврото означава фундаментална промяна на паричния режим с всички произтичащи от това последици за функциониране на финансовата система, а чрез нея и на цялостната икономика и нейните макропоказатели - растеж или не, заетост и безработица, доходи, инфлация, платежен баланс и прочие. Еврото не е просто платежно средство, а принцип на организация на финансовата система. 

Влизайки в еврозоната, ние се отказваме завинаги от суверенитета си и то не само от финансовия, а от целия суверенитет, защото Европейската комисия чрез ЕЦБ ще може в рамките на часове да принуди всяко едно правителство да се подчини, като блокира междубанковите плащания. 

По въпроса за суверенитета ще цитирам един от най-важните текстове от проекта за доклад на БНБ:

„От институционална гледна точка, при крайно извънредни ситуации с огромни икономически последици, българският парламент няма да има възможност да извърши налагащи се промени в паричния режим, а БНБ няма да има възможност да използва инструментите си за влияние върху монетарните условия в страната. В такива случаи страната ще трябва да разчита на наличността и ефективността на действащите в еврозоната механизми за управление на асиметрични икономически шокове.“

Нека да преведем на нормален, разбираем език израза „крайно извънредни ситуации с огромни икономически последици“. Това означава – икономическа катастрофа или война. Тоест,  ако настъпи икономическа катастрофа, не криза, катастрофа, то нито БНБ, нито парламентът ще могат да вземат каквито и да е мерки! Просто казано – Народното събрание се превръща в една бутафорна структура за имитиране на демокрация, а истинската власт ще премине в ръцете на европейските бюрократи и банкери. 

Именно за това, подобно решение, от което зависи съдбата на България и българите за поколения напред, не бива да се оставя в ръцете на политиците! Решението  каква валута да ползваме и дали да запазим националната си свобода е решение, което засяга поколения българи и трябва да се вземе само след допитване до народа чрез референдум! Референдум за запазване на българския лев ще има!

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Избери свободата!


Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

Коментари

  • Копейкин

    31 Март 2023 12:45ч.

    Дали си плаща на тоя сайт, според мен не. А на рублата кой е реалния курс - официалния или на черния пазар където е 130 рупли за Евро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кисинджър

    31 Март 2023 13:09ч.

    Виж, човека си казва нещата както са си. Сега са суверенитет малко прекалява. Разбира се, че трябва да има контрол, но не и пожелатално да прокарваме ЛДЖИБИТИ+@№$% пропаганди и да се налагат санкции ако не се следват. Или да налагат днес ви затваряме че грипа идва и ако не го направите идват санкции. Справка Унгария. Пък дали копейката плаща или не, можем да се обърнем към Америка за България за съвет как се копуват медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Кольо

    31 Март 2023 13:43ч.

    бегай оттука да не хващам сопата, соросоиде! Костадинов си казва истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    31 Март 2023 13:50ч.

    Коя истината, бе мухлясало комуне ? Че суверенен лев е имало между 1990 и 1997 г. Когато вашата партия докара хиперинфлация и 3000 лв. За долар. Ти едвам се крепиш на бастуна, сопа щял да хваща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    31 Март 2023 13:51ч.

    Копуват - Копейкин ви събира с 4 незавършен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доларджиев

    31 Март 2023 15:03ч.

    Не се прави на интересен , смешко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    31 Март 2023 12:55ч.

    Ако българите не проумеят как се готвят да ни сготвят, няма спасение. Но се надявам при провеждане на референдума голямата част от нас да гласува за запазване на лева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    31 Март 2023 14:01ч.

    Възраждане притежава оригиналния доклад на БНБ, където са посочени много негативи относно приемането на еврото. Но защо ли този доклад не получи публичност? Много ясно защо, защото щеше да лъсне истината. Истината, която само Костадинов има смелостта да изрече на глас. Референдум ще има и приемането на еврото ще се отложи. Дотогава ще преживеем (а може и да не преживеем) достатъчно катаклизми, които ще ви убедят в правотата на Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милена Върбанова

    31 Март 2023 14:07ч.

    "Утре, в официалния ден "за размисъл" - добре си помисли! Ако гласуваш за ПП/ДБ - получаваш гей Асен Василев + бонуси като Трета световна война и Истанбулска конвенция! Ако гласуваш за "леваците" - получаваш гей СерГей Станишев + ТСВ и ИК! Ако гласуваш за Герб - получаваш гей Къдравата Сю + ТСВ и ИК! Ако гласуваш за БСП - получаваш гей ВиГейнин + ТСВ и ИК! За ДПС не знам кой е в задължителната роля на гея, ама ДПС-то си има характерна слава и хм, хм, хм ... могат всички ни да изработят като гейове! ТСВ и ИК пак са ти в кърпа вързани! Във "Възраждане" гейовизацията уж не е толерирана, ама ... знае ли човек кога ще му смъкнат потурите? А сега сериозно, българи! След две и половина десетилетия бойкот на извратените избори за НС, реших да гласувам. И ще гласувам с бюлетина 21 за Коалиция "Вън от ЕС и НАТО" на Пламен Пасков!" "Осъзнавам целия риск на гласуването за малки партии и коалиции. Ако те не прескочат 4%, вотът ми ще бъде опорочен и разпределен между търгашите от статуквото. Мисля си обаче, че ако повече родолюбиви българи гласуват като мен - за една и съща малка партия, обединяваща некомпрометирани, интелигентни личности - и успеем да вкараме тези личности в парламента, вотът ни няма да бъде ограбен от сатанистките формации на джендъризма и войната. Напротив, ще им заседне като рибена кост в лакомата паст. Ще обърка вече подредените им планове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    31 Март 2023 14:57ч.

    Г-жо Върбанова, допускате огромна грешка. В момента е необходимо обединение на всички, които не искат да воюват. Гласовете за малки партии разсейват именно това обединение и Вашият глас ще отиде за коалицията на войната. Мислете повече преди да подарите гласа си именно на тези, които презирате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласен че Пламен Пасков заслужава подкрепа

    31 Март 2023 16:00ч.

    той е принципен, вероятно затова му затвориха канала в тубата. Другите в коалицията не ги знам, но поне името й показва вярната посока за България. Едва ли ще минат 4%, но поне ще им дадат някой лев за да продължат борбата. Голяма несправедливост са тези 4%, в Израел няма такъв праг и всяка партия която има гласове поне за един депутат, получава представителство в парламента. Така той става действително представителен на обществения избор, който сега е изкривен защото много избиратели гласуват за силните партии и коалиции защото не искат гласът им да бъде загубен. В Австралия вместо кръстче в бюлетината се пише число подред, например 1, 2, 3, 4, така че ако избраните с по-малките числа не влязат, гласът отива към тези от следващите числа. Така е много по-справедливо, но се чудя дали у нас тези 80% население доколко могат да броят и дали това може да се приложи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ако гласуваш

    31 Март 2023 16:35ч.

    За Копейкин, пенсията ще ти я плащат в рубли - хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи