Костадинов: Честит празник, българи! Днес за пореден път ще станем свидетели на фалшифициране на българската история

Костадинов: Честит празник, българи! Днес за пореден път ще станем свидетели на фалшифициране на българската история

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Председателят на „Възраждане“ и на ПГ на „Възраждане“ – Костадин Костадинов приветства българските граждани в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа той: 

„Честит празник, българи! Днес за пореден път ще станем свидетели на фалшифициране на българската история. Тъй като управляващите предприеха безпримерна атака срещу националният ни празник 3 март, те започнаха да го противопоставят на другите ни празници като Съединението и Независимостта. 

Основният довод на българомразците е, че тези дати нямат никаква връзка с Русия. Но дали е така? 

След обявяването на независимостта Турция иска компенсация от България на стойност 125 млн. златни франка. Ако не ги получат, турците заплашват с война. България обаче отказва, предлагайки по-малко пари - 82 млн. златни франка. Тогава се намесва Русия.

Руската империя поема плащането на исканите от Високата порта 125 млн. златни франка (около 2.5 млрд. съвременни лева) като приспада тази сума от османския дълг, останал от Освободителната война (1877-1878 г.). А България се задължава да плати 82 млн. златни франка на Русия за срок от 75 години. 

Дори и тези пари обаче не са платени. Когато 9 години по-късно, през 1917 г. Ленин завзема властта в Русия, той решава да опрости всички дългове на България. Така че, за ужас на управляващите русофоби и българомразци, независимостта ни е платена не просто от Русия, но косвено от болшевиките. 

Ето защо днес и всеки друг ден това няма да ви бъде казано, драги сънародници. Защото управляващите българомразци се страхуват най-много от истината.

Този факт разбира се ни най-малко не омаловажава значимостта на днешния ден и приносът на нашите предци. Защото в крайна сметка България е била готова да води и война, ако трябва, за да защити независимостта си. 

А днес? Готови ли сме да водим война за независимостта си? И независима държава ли е България?  Смятам, че знаете отговорите на тези въпроси. Ето защо най-важната задача пред нас, съвременните българи, е да извоюваме отново независимостта си. И ще я извоюваме! “, написа Костадинов.

 


 

Коментари

  • Пак половин истини по костадиновски

    22 Sep 2023 17:34ч.

    една вноска от нашия дълг към Русия е платена, а после болшевиките се отказват от всички дългове на царска Русия, защото вече направили нова държава. Само че така губят и вземанията на вече несъществуващата държава. След като СССР се разпадна, новата Русия вече се обяви за негов приемник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Sep 2023 17:57ч.

    Е, ква е половината истина? Че сме плащали 10 години вноските си по дълг от 82 млн., чийто срок е 75 години? Ми тва не е половин истина, а 6/7 истина. Неточността е в размера, който турците, подкокоросвани от англетата, са искали - над 400 млн., а не 125 млн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чети докрай, до Ленин и "жеста му" специално към нас

    22 Sep 2023 18:07ч.

    щото по същото време Ленин наистина направил специален жест, но към Турция, дава пушки и злато на Ататюрк и Турция победи Гърция и влезе в сегашните си граници, затова сега имаме и турска граница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    22 Sep 2023 18:21ч.

    Марш на гейпарада извращенец! Там дрънкай глупости с украинското знаме отзад в азъГ ! Антихристи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-после отговори по изрожденски

    22 Sep 2023 18:32ч.

    на тези които смеят да обсъждат казаното от вашия вожд и учител, който след двете си висши образования сколаса да напише учебник по родинознание за най-малките. Четете го, преписвайте го за да не се загуби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    22 Sep 2023 20:27ч.

    "Турция победи Гърция и влезе в сегашните си граници" -- и? ти гърчееш ли се? открай време сте такива, родоотстъпниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от всички

    22 Sep 2023 20:32ч.

    Правилно е да се пише БОЛШЕВИЦИТЕ – така е по правилата на българския език. Примери: работник – работниЦИ, чертожник – чертожниЦИ, монтажник – монтажниЦИ. БолшевиКИ е на съветско-руски език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е чуждица, умнико

    22 Sep 2023 21:58ч.

    https://slovored.com/search/pravopisen-rechnik/болшевик болшевик - съществително име, мъжки род, ед.ч., основна форма - болшевик болшевик основна форма болшевик ед.ч. болшевика ед.ч., непълен член болшевикът ед.ч., пълен член болшевики мн.ч. болшевиките мн.ч., членувано болшевика бройна форма [няма форма] звателна форма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти още ли си в

    22 Sep 2023 22:46ч.

    България, бе северокорейски примат ? Марш в С. Корея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честит Празник Коце! И на всички родолюбиви българи!

    22 Sep 2023 17:38ч.

    На тези които виждат ясно, могат да разсъждават, които се образоват, и които могат да благодарят! Които могат да помнят, които са честни, не предават, не убиват и унищожават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва Путин

    22 Sep 2023 20:33ч.

    Копейкин не е българин и това не е негов празник. Той е путински агент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фердинанд е взел личен заем от руския цар

    22 Sep 2023 17:40ч.

    по същото време за да си построи двореца Врана. И той се отървал от него след болшевишката революция, но дворецът бе върнат от държавата ни на наследниците му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    22 Sep 2023 17:44ч.

    И защо не са платени ВСИЧКИТЕ тези 82 милиона златни франка? До 1922 г. вноските са правени. Ми защото Ленин образува НОВА държава - СССР и реално Царството няма на кого да плаща. Въпреки това българският финансов министър задължава всички разходи, правени по издръжката на намиращите се в Царството белогвардейци да се водят стриктно с идеята един ден да ги предстви като плащания по този дълг. Ако се възстави Руската империя, евентуално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Ирак чакаме да се възстанови, че и Либия

    22 Sep 2023 17:54ч.

    за да ни платят дълговете си. Впрочем, май американците ни "помолиха" по тяхному да не чакаме? Или да ги чакаме след хартиените самолети? Сложно стана нашата, но ние сме дълготърпеливи и известни с чакането, което Ботев описва с "Пиян дано аз забравя туй що глупци вий не знайте позор ли е или слава".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Sep 2023 17:54ч.

    И какво от това глупако? Щеше ли да има Независимост без Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    22 Sep 2023 18:56ч.

    Глупак си ти! Както при освобождението - освободили са ни, за да ни поробят! Цедирали са дългът ни към Османската империя към тях. Та така. А тязи, които не са заправили дългът на Либия и Ирак как така забравиха какво става малко преди това? Като помните едното, помнете и другото. За да знаете с кого си имате работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Егати цедирането, от 125 млн. на 82 млн.

    22 Sep 2023 19:12ч.

    че това си е чист подарък от страна на Русия. В случая на Ирак пък ние загубихме 80% щото ни натиснаха "партньорите" да подаряваме, от останалото получихме след 20 г. 10,25 цента за долар. А за Кербала ни е трудно да забравим, след три месеца ще станат 20 години откакто загинаха петима българи там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva е глупак!

    22 Sep 2023 20:02ч.

    Как ще обясни, че самообявилите независимост васално на султана Княжество България и автономната турска провинция Източна Румелия (турска територия по Берлинския мирен договор от 13.07.1878 г.), под името Царство България, не бяха нападнати от Турция, която ясно заявява, че ще окупира Източна Румелия? Единствено Русия спасява Царство България от турска инвазия в автономната турска област Източна Румелия, непризната за българска до обявената на 22.09.1908 г. независимост на Царство България. Русия заменя неиздължените репарации на победената от Русия Османска империя в Руско-турската освободителна война за неиздължения от васалното на султана Княжество България дълг към Османската империя, а българският княз до 1908 г. е бил едновременно и генерал-губернатор на султана в Източна Румелия. РУСКАТА ИМПЕРИЯ Е ПЪРВАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА, КОЯТО ПРИЗНАВА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ И ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА УРЕЖДА ПРИЗНАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ И ОТ МЛАДОТУРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ПОЗОРНИЯТ БЕРЛИНСКИ ДОГОВОР Е ПОТЪПКАН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А не през

    22 Sep 2023 20:03ч.

    Ленин е анулирал всички вземания и задължения на Русия още през 1917г а не през 1922г. Уж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам горните

    22 Sep 2023 17:50ч.

    И се чудя. Ама нали тези които управляваха преди 1980 г. баха от хората на Ленин и последвалите съветско-украински другари. И сега понеже сме свободни, независими, искате да избирате техните внуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За изборите в София ли питаш?

    22 Sep 2023 18:02ч.

    Ами много сложен въпрос поставиха на софиянци и те си глътнаха граматиката вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Под строй

    22 Sep 2023 20:10ч.

    Не са си я глътнали, освен шепа реститути и исторически фамилии на антикомунисти. Мнозинството софиянци са чисто и просто ренегати нагаждачи и ще гласуват под строй за изтърсака на ДС, както преди 35 години гласуваха за БКП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коце русоусти

    22 Sep 2023 17:55ч.

    Твоят празник е на друга дата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва Путин

    22 Sep 2023 20:35ч.

    Тоя боклук трябва да празнува на 7 ноември в някой коптор в Донбас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    22 Sep 2023 20:34ч.

    дежурните по шкаВче "носители на ценности" са налягали на амбразурата. засегнало ги е. или чорбаджиите им, все тая. приятно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи