Костадинов: Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца

Костадинов: Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца

Декларация на „Възраждане“ в последния ден от 47-то Народно събрание 

Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца. Период от време, през който нямаше стремежи, идеали и нямаше видимо развитие и прогрес. Време на илюзии, лъжи, фарс и политически машинации. Време на привидна борба с корупцията, а всъщност подмяна по структурата на така наречената „политическа бухалка“.  Репресивна бухалка, предадена с недоволство от стария ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“,  БСП и  други.

Стремежът за власт и борбата за комисиони от държавни сделки  направиха четворната коалиция тройна.  Отстранен беше председателят на Народното събрание, а после и самото правителство с активна помощ от нас от „Възраждане“. 

Поведохме битка срещу вас, защото вие не само се опитахте да унищожите държавата, но спирате да се и опитвате да го правите. 

На принципа "След нас и потоп“ жаждата ви за власт, в комбинация с политическо лицемерие, изложи на риск оцеляването на милиони българи. Говорихте ни, че решавате проблеми, а всъщност задълбочихте кризите във всички сфери на държавата. 

Силната заявка за борбата с корупцията приключи дотам, че едни корумпиращи се замениха с други корумпиращи.  Корумпираните са си все там - стоят, получават пари, връщат комисиони и помагат на добре смазаната машина да работи, 

Проветриви са само челните места, където старият ГЕРБ успешно беше сменен от новия ГЕРБ в лицето на „Продължаваме промяната“, Демократична България,  БСП и др.Всичко това покрито с добре създавана илюзия, подхранвана от пропаганда, че се борите с корупцията. 

На 7 декември ние от „Възраждане“ внесохме законопроект за реформа в съдебната власт. Законопроектът урежда начина, по който може да бъде отстранен Главният прокурор. В нарушение на правилника той осем месеца по-късно все още е на етап обсъждане и няма да влезе и в залата на 47-то Народно събрание, както стана и в предишното.
 
Осем месеца на бюрата на тук присъстващите парламентарни групи стои решението на проблем, поставян в предизборните кампании на почти всяка от вас. 

Единственото, което успяхте да направите, е да закриете специализираната прокуратура,   но тук е момента да отбележим, че това се случи благодарение на нас от „Възраждане“, защото подкрепихме това решение, което днес представяте за свое постижение. 

Голяма част от законопроектите на „Възраждане“ и проекторешенията ни бяха скрити от вас и не достигнаха до зала. Чакаха с месеци в нарушение на правилника за дейността и организацията на Народното събрание.

Явно е, че или  не бяхте готови за законодателната активност на „Възраждане“ и темпото, с което работихме за добруването на сънародниците ни, или просто си мислихте, че като неглижирате дейността ни тя няма да бъде забелязана. 
Предполагам, че е първото, което се обяснява и от липсата ви на професионална подготовка и  политически умения. 

Дойдохте със заявки, които не изпълнихте, и с обещания, зад които не застанахте. И законите и решенията ви са като Конституцията, която ви служи само за да я нарушавате. 

Още през декември ние от „Възраждане“ опитахме да ви провокираме да мислите за друг освен за себе си, да помислите за българския народ, който е потънал в дългове и е притискан от кредитори. Внесохме законопроект, който защитава задлъжнелите българи, задлъжнели вследствие на вашите решения.  Вие го отхвърлихте и то решително. 

И понеже му е малко на бедния и задлъжнял българин, опитахте да го въвлечете във военния конфликт между Русия и Украйна, да дава оръжия, да плаща здравни осигуровки на украинци, да прибира бежанци по хотели и в дом, за което вие щяхте да плащате с европейски средства. 

Потънахте в хаос и по този въпрос. Оставихте доброволците, добросъвестните и честни българи на първа линия по границите на България без да ги подпомагате, а вие се хвалихте от телевизионните студиа колко добре се справяте. 

Разбира се, като намаляха помощите и интересът ви към бежанците рязко спадна. Не ви виним за това, но ви осъждаме заради факта, че повечето българи живеят като бягащи от войната бежанци в собствената си държава, при това без да има война.
 
После дойдоха санкциите към Русия, които вие подкрепихте без капка жал към бедния и изнемогващ българин. Така обричате  на глад и студ милиони българи, защото думите ви за газ от други източници са поредната недомислена лъжа. Газ няма и вие го знаете. 

Единственият начин към момента да излезете от кризата е да преговаряте с Руската федерация. Не разбрахте обаче, че колкото по-неадекватно действате, колкото по-необмислени са решенията ви, в толкова по-зависима превръщате България от една или друга велика сила. 

По ваше време бедните станаха още по-бедни, цензурата в медиите придоби гигантски измерения, стоките поскъпнаха с около 40 %, горивото мина три лева, а газът поскъпна с над 30 % до момента.  Бизнесът се огъва от сметки за ток, продоволственият суверенитет изчезва заедно със затворените производства, здравеопазването е под натиска на административна тежест, а образованието все така овладяно от чужди фондации. 

За армията няма какво друго да кажем, освен че след покупката на самолетни чертежи с договор без ясен предмет и срок се опитахте да прикриете деянията си като предоставите договора на министъра на отбраната и на никой друг. 

Политическите назначения в гражданската ни авиацията  пък бяха за сметка на лиценза, който без малко да загубим. 

Точно така се овладява държава по класически американски модел. Сега е време да закрием парламента, а някои от вас утре сутрин да отидете да закусите в американското посолство, за да отчетете "успехите" си. 

Поставям успехи в големи кавички, защото вашият успех не е в съответствие с българския национален интерес. Следователно не е успех на България и българския народ. 

Потопихте държавата в кризи, но не успяхте да я унищожите, ние от „Възраждане“ ви спряхме.

И ще продължаваме да ви спираме, а когато след следващите избори българите ни дадат доверието си и прекрачим прага на следващото  народно събрание като мнозинство, България за пръв път от 30 год. ще бъде за българите.
 
Без маски, без мерки, без ограничения и само в съответствие с българските граждани и техните интереси 

Тогава ще внесем и приемем всички 29 законопроекта, които създадохме, за да работят за българските граждани. Всички  проекторешения, които изготвихме с грижа за българите. 

Тогава новият и старият ГЕРБ ще са в миналото, а 30-те години от така наречения преход - мрачен абзац в българската история. 

За всичко това се преборихме и ще продължаваме да се борим, защото  ние имаме само едно – България и българския народ 

Ние сме с него и той е зад нас. Да живее България!

 


 

Коментари

  • Д-р Костадинов е българският Орбан

    29 Юли 2022 16:00ч.

    Изключителна декларация от Възраждане - партията, която единствена изпълни своите обещания пред избирателите. И едно допълнение от мен - националните предатели не се посвениха да предадат българските чест и достойнство и потъпкаха историята и езика ни като вдигнаха ветото над присъединяването на РСМ в ЕС, поради което ще плачем с кървави сълзи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    29 Юли 2022 17:14ч.

    Националните предатели сте точно рубладжийските подлоги на Копейкин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали?

    29 Юли 2022 16:07ч.

    Ох, Костадинов, гледам към теб с надежда, но и със страх да не си поредното разочарование. Иначе харно думаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събирайте си акъла и на идущите избори всички за Костадинов,

    29 Юли 2022 16:08ч.

    не да ми гъбарствате или гласувате за окъкани седесари, депесета, герберухи или друга либерастка пасмина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    29 Юли 2022 16:25ч.

    Аз ще гласувам за Волен С. При него няма деклараций. Направо играе Шамарената фабрика....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    29 Юли 2022 17:14ч.

    Няма как да гласувате всички за Копейкин, дотогава ще сте по психиатриите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Декларациите

    29 Юли 2022 16:08ч.

    са хубаво и впечатляващо нещо. Но те няма да решат нищо. Особено пък със средствата на сегашната "демокрация". Тя винаги ще бъде в кавички. У нас резултат може да даде единствено въоръжена съпротива, както едно време партизанското движение. Изборите не решават нищо. Иначе щяха да са забранени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    29 Юли 2022 16:12ч.

    Забелязвате ли как големите ТВ не канят Възраждане? Страх ги тресе, но предпочитат да изпълняват заповедите на презокеанските си господари. Но всичко е до време. Макар и трудно, истината си пробива път и скоро лъжата ще бъде поставена на мястото и́. Истински българи, изберете Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    29 Юли 2022 17:15ч.

    Всъщност сега се сетих защо не ги канят....никой не иска национални предатели в ефира

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Декларациите - част 2

    29 Юли 2022 16:13ч.

    Срещу мафия се излиза не с избори и демокрация, а с чисто мафиотски средства. Разбирайте - тайни организации, подчинени на свята цел. При стандартната мафия целта не е свята. Това са парите и печалбите. Другата мафия има свята цел, каквато са имали и дедите ни - Ботев, Левски, Бенковски и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    29 Юли 2022 16:22ч.

    Пак партизанщини и насилие. Стига вече. Аз ще си гласувам за седесе и демокрацията. 45 години стигат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такива като теб

    29 Юли 2022 16:29ч.

    Са донасяли преди време на турците - кой бил комита, кой бил срещу султана. Стигали му 45 години. Че тогава насилие нямаше бе, глупако! Насилието е било преди това - от фашистката власт, каквато у нас се установи отново преди 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    29 Юли 2022 16:35ч.

    Ами аз съм дама и съм много нежна и ранима. Пущам котета с превързани лапички, сърнички и меченца на слънчеви полянки, и задължително по нещо от малкия принц.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде сега - той бил дама

    29 Юли 2022 16:55ч.

    Невероятни са възможностите на човешкото въображение, когато стане нужда да се намери оправдание за страха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • analyst

    29 Юли 2022 16:28ч.

    Възраждане не е новосъздадена партия. През годините съм имал възможността да се убедя, че наистина държат на думата си. Трябва да им дадем шанс. Мислят трезво и са решени да подредят държавата ни. Всички са против тях, което означава, че са на прав път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно там е проблема -

    29 Юли 2022 16:34ч.

    че държат на думата си. В условия на капитализъм и "демокрация", може да има само думи, но не и реални действия. Думите винаги са си били само думи и нищо друго. Действията решават всичко. Не е случайна приказката - "По делата ще ги познаете". Мафиотите не случайно не излизат наяве и не плямпат. Те просто действат в името на целите си. Друг е въпроса - какви са те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • analyst

    29 Юли 2022 16:46ч.

    Проблем няма. Възраждане именно с действията си доказват колко са важни за тях дадените думи. Ако внимателно сте прочели декларацията ще разберете, че непрекъснато са бламирани и без категорично мнозинство не могат да наложат нито един закон. Нека ние им осигурим мнозинството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, щом нямапроблем,

    29 Юли 2022 17:00ч.

    тогава и не виждам причини за недоволство от сегашната ситуация. Проблем има и неговото име е страх - за работата, за имотеца, за паричките. 45 години път към комунизъм не научиха българина кое е ценното в живота и за това ще има наказание от висшите сили. Заличаване като държава и народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Юли 2022 17:03ч.

    "за това ще има наказание от висшите сили." ---- Кои са "висшите сили"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имат разни имена

    29 Юли 2022 17:06ч.

    и това не са САЩ, Русия, ЕС или НАТО, а например - Бог, Аллах, Йехова, Всемирният Създател и др.п.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • analyst

    29 Юли 2022 17:11ч.

    Леко изместихте темата, но за страха сте прав. Докато не стане ясно, че личното благополучие е фунция на общественото, може да преживеем сериозни катаклизми. Но да чакаме още, вече няма време. Веднага изключвам мафиотите, те винаги ловят риба в мътни води.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Юли 2022 17:14ч.

    За Уилт 29 Юли 2022 17:03ч., ще има наказание от висшите сили , които са водещият го капрал от КОЗЯК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Аналиста

    29 Юли 2022 17:26ч.

    Напълно съгласен, че личното благополучие е функция на общественото. Бих го казал по друг начин - правата на човека никога не бива да бъдат поставяни над правата на обществото. А точно с това ни облъчват неолибералите от 80-те години насам. И според тях /М.Тачър/, общество нямало. Имало индивиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак до Аналиста

    29 Юли 2022 17:29ч.

    А това е все едно да кажеш - няма такова нещо като човек, има всъщност атоми и молекули. Което, само по себе си е вярно, но не изключва верността и на първото - човек все пак съществува. Хитър трик да се превземе държава отвътре. Много по-лесно и най-важното - евтино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    29 Юли 2022 17:03ч.

    Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти 32 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако е наистина безвремие,

    29 Юли 2022 17:08ч.

    тогава аз ще съм си с 33 години по-млад, но не съм. Поредното доказателство, че думите не значат нищо и от тях нищо не зависи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола NaZi

    29 Юли 2022 17:18ч.

    Всички нацисти сме за коцето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    29 Юли 2022 17:27ч.

    Да го прибират в подземията на Козяк и бой докато си признае, че е руски агент. А, то всъщност той си призна и без бой и се хвали с това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е точно заради това няма нужда

    29 Юли 2022 17:32ч.

    да го прибират в подземията. Добре е и ти да си признаеш, че си западняшки агент, че и да се възгордееш, иначе ..... знаеш какво ще последва, нали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    29 Юли 2022 17:48ч.

    Кога е искрен?Когато иска задължително ваксиниране или когато не иска маски?Същия лицемер като Сидеров!Партия която не може да събере 100 000 пред НС не е в състояние да ПРОМЕНИ каквото и да е! Днес и 30г назад живеем по-зле и от бананова държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • analyst

    29 Юли 2022 17:49ч.

    Съобщавам на всички съфорумци, че крадецът на никове, той и путлер, бандеровка, бандеровец, льотчика и още десетина се командват от един хисарски малоумен пенсионер. Неговото име е Павел Горинов. Любимият му похват е да пише коментари после с многото си профили да се самокоментира. С две думи - напълно и доказано луд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    29 Юли 2022 17:51ч.

    Нужен е огън и меч! 5 000 САЩ войска има у нас.Колонията да не се разбонтува.Всеки нац.лидер ще бъде унищожен далеч преди да събере 10 000 последователи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    29 Юли 2022 17:53ч.

    Присъствието на „Възраждане“ в НС беше ярко и впечатляващо и със сигурност вече имат много нови привърженици и последователи. Вярвам, че ще оползотворят придобития политически опит, ще подготвят ефективна предизборна кампания и, което също е важно – ще съумеят да предотвратят евентуален ущърб при отчитане на изборните резултати. Успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • analyst

    29 Юли 2022 17:59ч.

    Продължение: Павел Горинов е крадецът на ЗИП, РуколаZ, Наблюдател и на всички останали ощетени. Аз настоявам за регистрация и тогава гламавият психар от Хисаря ще пише само от своите двадесетина профила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи