Костадинов: Българската армия трябва да пази границата, има пробойни в гранична полиция

Костадинов: Българската армия трябва да пази границата, има пробойни в гранична полиция

„Границата не се охранява. Неслучайно няколко пъти в парламента призовахме правителството да изпрати войската там, за да охранява адекватно. Тези случаи иначе ще продължат“. Това коментира пред bTV Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“, след като 18 мигранти бяха открити мъртви у нас край софийското село Локорско.

„Преди малко повече от месец аз самия почти станах свидетел на катастрофа с трима нелегални мигранти на магистрала „Тракия“. Те бяха превозвани от кола с българска регистрация, вероятно от трафикант, защото след инцидента бяха изоставени“, посочи още той.

„Българската армия трябва да пази границата, не да подпомага гранична полиция. Повечето държави в ЕС пазят външните си граници с армия, а не с полиция. Очевидно е, че има пробойни в гранична полиция. Дори ток да пуснем по оградата, тя няма да бъде достатъчно защитно съоръжение. Трябва зад него да има човек, който да пази“, отбеляза Костадин Костадинов.

„На границата ни с Турция гората е прорязана от горски пътеки и през няколко метра можеш да срещнеш нелегален имигрант. Ако границата ни е в режима от преди 30 години – когато никой не можеше нито да влезе, нито да излезе, няма да имаме този проблем. Не разбирам защо българското държавно ръководство упорства и веднъж завинаги не реши този проблем. Ако се даде ясен сигнал, че на българската граница ще се стреля на месо, няма да е така. Уставът на въоръжените сили позволява това. Армията ни е достатъчно добре подготвена, но нямаме толкова много хора“, коментира лидерът на „Възраждане“.

„Такава вакханалия, такова брутално храчене в лицето на българската държавност, каквито има през последните месеци и години, не съм виждал. Държавата ни е в огромна криза“, каза още той.

Според него санкциите по закона „Магнитски“ са направени с цел да се отразят на изборите у нас на 2 април. „Това е натиск върху ГЕРБ. Ударът по Горанов, е ясен сигнал, че Борисов трябва да направи коалиция с „Доносническа България“ и „Продължаваме промяната“. Очевидно е, че тоз знак е бил разбран от него, защото той заяви готовност за такава коалиция“, посочи Костадинов.

Той смята, че заради войната в Украйна, ще се създаде правителство, което да е легитимна основа за включването на България в нея. 

Лидерът на "Възраждане" беше категоричен, че ще се стигне до референдум за еврото, а листите на формацията му за изборите са готови отдавна. Костадинов посочи още, че тя разговаря с всяка партия.

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Въх... ?

    20 Фев 2023 9:14ч.

    Слушайте какво говори Костадинов. Той е достатъчно ясен и не се нуждае от преводач. Да няма после неразбрали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    20 Фев 2023 12:09ч.

    дали лицето костадинов като ВЪРЛ АНТИНАТОВЕЦ може да обясни защо е подкрепил измененията в ЗО в 6 без десет съгласявайки се наши войски да бъдат привиквани в международни мисии под егидтаа на ООН и САТАНАто и в резултат на това изменение сега се пращат 60 български дебили в Полша за обучение на укронацистите с дневният ред на САТАНАто?? Не го гледай кавко говори, а какво прави. Научете си урока и спрете да чакате поредния спасител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен, ти си долен провокатор!

    20 Фев 2023 15:39ч.

    Нищо от казаното от теб не е вярно. Ти си един от платените провокатори, които са обединени около кръга Гунчева, Томова, Марков и които с голямо усилие провеждат милиционерска акция за дискредитирането на Възраждане. Лъжите ви вече са доказани, но въпреки това не се отказвате. Показвате част от екселска таблица, с която искате да вмените грехове на Възраждане, но всъщност това е гласуване по друг повод. Хайде сега се запитайте, кой има интерес референдумът да не се състои? Разбира се, че глобалистите и свързаните с тях олигарси. Затова по всякакви начини, с интриги и лъжи се опитвате да накарате хората да повярват, че Възраждане е същата партия, както всички останали продажни и войнолюбиви партии, на директно подчинение на Козяк. Няма да ви се получи, знайте го още от сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Армията ни отдавна не е българска, както

    20 Фев 2023 9:25ч.

    и полицията не гранична, а само на джеба си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    20 Фев 2023 9:37ч.

    По времето на соц-а, границата се охраняваше от гранични войски, а гранична полиция си седеше по КПП-тата и контролираше трафика на влизане и излизане... Тогава, през границата и пиле не можеше да прехвръкне в никоя посока, просто защото военните имаха право да стрелят по нарушителите... А оградата дори не беше толкова модерна, нямаше и видеонаблюдение… Е, сега е демокрация и всеки си прави, каквото иска, а контрол никакъв. Страх от закона, също - никакъв... Защото, няма кой да го прилага. Полицията и армията са редуцирани до символична бройка, а над половината от кадрите са "администратори".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така! Нужен са кльон и гранични войски

    20 Фев 2023 9:58ч.

    С днешните възможности за видеонаблюдение, при наличието на безпилотници и сателитни технологии, направо е срамота, където не можем да опазим границата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sfs

    20 Фев 2023 10:26ч.

    Лъжеш, тогава нямаше полиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закъде пръво паре, та КЛЬОН

    20 Фев 2023 10:32ч.

    кой не го е дамгосвала импрегнацията му, баре година, той и ратува, щом друг плаща детските и Ф-ките и укросбруята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военно Окръжие

    20 Фев 2023 10:34ч.

    Абе Коце, верно ли си станал натовец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    20 Фев 2023 12:11ч.

    за съжаление е вярно, за неговите идолопоклоници готови като матросов да застаната на амбразурата да го пазят с голи гърди препоръчвам да видя краят на янури промените в ЗО кой ги е подкрепил и какво вкл. За справка - само БСП са били против. коцето ( не случайно го пиша с малка буква вече ) е кукла на конци и контролирана опозиция - за съжаление на всички, които очаквахме нещо различно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха, обективен лъжльо

    20 Фев 2023 15:46ч.

    Основната заплаха за козяшките проксита е именно Костадинов. Впрегнати са всички предатели, продажници и мекерета да говорят и пишат срещу Костадинов и Възраждане. Лъжите и интригите им нямат край. Основната им цел е да се намалят гласовете за Възраждане, за да могат да съставят коалиция, която да доубие България. КАКВИ ХОРА СТЕ ВИЕ, БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ ИЗОБЩО, ЩОМ ЛИЧНИЯТ ВИ ИНТЕРЕС Е ПО-ВАЖЕН ОТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    20 Фев 2023 11:50ч.

    Публий Овидий: Fas est et ab hoste doceri

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи