Костадинов: България може да води своя самостоятелна политика, за НАТО сме плацдарм за разполагане на бази

Костадинов: България може да води своя самостоятелна политика, за НАТО сме плацдарм за разполагане на бази

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Откакто влязохме в НАТО българският отбранителен потенциал се намали 3 пъти, посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в ефира на бТВ. Той бе гост в предаването "Лице в лице". За НАТО България е нужна не като силна държава, а като плацдарм, където да се разполагат бази, посочи той. Според него "България се разоръжи, за да стане член на НАТО".

Когато американците бомбардират някого в Сирия е демократично, когато руснаците бомбардират Киев - е недемократично. Това е двоен стандарт, каза Костадинов.

"Вярвам страшно много в българския народ. Аз друг народ нямам. Вярвам страшно много в българската държава, която е най-старата национална държава в Европа. Ние сме създатели на европейската цивилизация. Ние сме най-проевропейската организация, много пъти ни обвиняват в антиевропейска реторика, а всъщност е точно обратното". Това заяви лидерът на партия "Възраждане" в ефира на Би Ти Ви.

"Свободата е всичко. Най-вече правото на избор да решаваш какъв да бъде твоят живот. Не някой друг да решава и да ти казва, че той знае по-добре от теб, че ти няма смисъл да се опитваш да разсъждаваш дори по темата, защото някой друг вече е взел решението и от теб се очаква само да изпълняваш заповеди", каза още Костадинов. Според него през последните 33 години България е територия, управлявана отвън.

Той обясни и че в хода на събирането на подписи за провеждането на референдум за отлагането на приемането на еврото социолози, политици и анализатори говорят, че хората не трябва да бъдат питани по този въпрос, защото те не разбират от темата и това е опасно за демокрацията.

"Ние се връщаме обратно във времето на комунизма, когато една партия решаваше какво знаят хората и говореше от тяхно име, което е пълен абсурд. Затова ние призоваваме българските граждани да изберат свободата, което е най-трудния избор", обясни лидерът на "Възраждане".

Според него би било демократично и ако се направи референдум с въпрос дали да се върне смъртното наказание, а хората отговорят с "да". В тази връзка той посочи, че най-демократичната страна в света е Швейцария, която е давана за пример, и попита как така там референдумите са основополагащи, а тук някои ги считат за опасни, както и каква е разликата между българите и швейцарците.

"В кампанията ние обясняваме на хората най-важното нещо - че те могат всичко и че от тях зависи всичко. За разлика от всички останали, които през последните 33 години, пък и преди това, на нас ни обясняваха "Ние не можем нищо", обясни Костадинов.

Ако България се управлява от достойни държавници, а не от политици, които мислят само как да изкарат мандата си, вече можеше да се завърши процеса по превъоръжаване, коментира още той, и подчерта, че от влизането ни в НАТО отбранителният потенциал на страната е намалял с три пъти. Даде и личен пример - когато е служил в армията, тя е наброявала 40 000 души, а сега е едва около 15 хиляди. Той е служил 6 месеца, след като е завършил висшето си образование.

Партийният лидер разказа и разговор с негов колега, който се е пошегувал, че и сега е перфектно подготвен, ако бъде призован, защото техниката, на която е работил преди 30 години в казармата, все още е на въоръжение. Той обясни и че на всеки 10-15 една армия трябва да бъде превъоръжавана, 

"За НАТО България е нужна не като силно въоръжена държава, а като плацдарм, като територия, на която да разполагат свои бази", обясни той и заключи, че България е влязла в Алианса, за да се разоръжи.

Костадинов изрази и сериозни съмнения, че съюзниците ни от НАТО ще ни защитят, ако се наложи. Попита обаче и кой би ни нападнал, след като единствената ни съседка, която не е част от НАТО, е Сърбия, а от другата страна на Черно море са Русия, Украйна и Грузия. "Чакаме ли от тях някой да ни нападне", попита той.

Относно войната в Украйна, Костадинов обясни, че от години насам Киев е водил "необявена гражданска война срещу собственото си население, включително и срещу българското население", което се подценява.

"Украйна е част от историята на Русия и нека да не забравяме, че прозвището на Киев и "майката на всички руски градове". Да не забравяме, че в Украйна живеят 15 милиона руснаци официално, а рускоговорящите са близо половината от населението. Това дава повод да се търси защита на човешки права", каза Костадинов и се възмути, че когато американците бомбардират някого, това е определяно за демократично, а когато го прави Русия - не.

"Това е лицемерие и двоен стандарт", заяви той.

"България може да води своя самостоятелна политика. Имаме ли право на избор, аз смятам, че можем. Ние от "Възраждане" смятаме, че можем. И точно това е разликата между нас и всички останали. Затова и нашият надслов на кампанията е "избери свободата". Свободата означава да избираш. Робите нямат право на избор, а им казват "ние имаме общностни ангажименти и трябва да ги спазваме", смята той. 

Демографската катастрофа е най-големият проблем на страната според него и обясни, че "Възраждане" има програма за решаването на проблема, която са предлагали на други партии.

 

Източници: бТВ, epicenter.bg, "24 часа"

 

 

 

 

 

Коментари

  • В момента

    28 Март 2023 20:34ч.

    На политическия пазар по добро от Възраждане няма. Така че гласуваме за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Март 2023 20:44ч.

    Исторически териториите на Волжска България както и Татарстан са Български. За жалост през вековете нашите прадеди не са успели да направят боен флот за да спрат юдейската зараза на Хазарите , Венеция и Генуа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За най

    29 Март 2023 0:13ч.

    Пропадналите лумпени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все тая

    29 Март 2023 7:41ч.

    Като гласувате, ще се възпроизведе същия модел (то друго няма) и ще ни управляват временните правителства на Радев. Като не гласувате, ще ни управлява сегашното временно правителство на Гълъба. Каква е разликата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • един референдум по-малко

    29 Март 2023 7:46ч.

    Ами ние вече сме си Президентска република, само дето президента ни за нищо не става. Може да ни управлява направо портиера на Козяк (той и без това вече познава всички наши политици)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наско

    28 Март 2023 21:29ч.

    Възраждане трябва по-скоро да управлява държавата, защото друг вариант няма!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дай го по-сериозно

    28 Март 2023 21:36ч.

    Коце, хвърли това поокъсяло ученическо абютюрентско костюмче и си купи нещо сериозно и по мярка. Облечи се подходящо, смени вратовръзката с нещо в по-светъл цвят (и да не е с възел тип “партиен секретар”), не гледай така свъсено и гневно, говори малко по-бавно и по-благо. Иначе с това, което казваш съм съгласен напълно и ще гласувам за тебе, но само ако ме послушаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Музикант

    28 Март 2023 22:03ч.

    Дали ако беше облечен в Армани нямаше да започнеш да му пресмяташ доходите и да се питаш дали може да си го позволи? Дай го малко по-сериозно, хубавият ат и под скъсан чул си личи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За доходите на Костадинов

    28 Март 2023 22:46ч.

    можете само да мечтаете. И не са в копейки, както твърдят някои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Март 2023 10:35ч.

    дай го по-сериозно, да сложи и един часовник за няколко десетки хиляди евра, кат Макарон?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Относно призива да не гласуваме

    28 Март 2023 21:56ч.

    Кого обсужва всъщност този призив? На първо място обсужва ДПС, партията, която поддържа най-висок процент контролиран, а вече и купен вот. Как? Просто е - когато българите не гласуват, а всички турци в Турция и у нас, заедно с купените гласове от Северозападна България бъдат пред урните - на 3 април ще осъмнем с ДПС като ВТОРА политическа сила. Това ли искате българи? ДПС "законно" да вземе властта? Продължавайте да вярвате на лъжепророци, които яхнали вашите страхове и предубеждения, отново ще ви вкарват в ада. На второ мято обсужва ГЕРБ и ПП/ДБ. Това са двете коалиции с най-много купени и корпоративни гласове. При ниска избирателна активност, тежестта на купения вот може да достигне дори 40%. Но ако гласуват 70% от избирателите, тогава купеният остава около 8 – 10%. Е, пак ли искате купените цигански гласове да определят бъзешето ви? На трето място, но първо по важност, целта на Козяк е сформиране на продажно правителство, което да превърне българите в пушечно месо. Искате ли да воювате българи? На четвърто място, при ниска избирателна активност възможността на малките и новосъздадени партии с неясен засега покровител нараства многократно. При висока активност ( например 4 млн. гласували) един депутат влиза в парламента със 166 666 гласа, а при активност от 2 млн. - един депутат влиза с 8 333 гласа. Разликата е ДВАДЕСЕТ ПЪТИ!!! И когато удобните малки партии, които са готови да подкрепят всекиго и за всичко напълнят парламента, тогава какви ще ги дъвчете? Но всички тези постановки опитните манипулатори не ви ги казват, те просто ви казват - не гласувайте. Побързайте да се отървете от влиянието на партиите на войната и гласувайте за Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абсолютно точно!

    28 Март 2023 22:21ч.

    при ниска избирателна активност, един купен глас - цигански и ДПС - може да добие до 20-30 пъти повече тежест. В Северозападна България до преди 10-тина години избирателите на ДПС се брояха на пръстите на едната ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, ама

    28 Март 2023 23:00ч.

    е брояха се на пръсти така е, ама от доброто управление на Чекмеджан и не само, в повечето села в Северозапада сега определено доминира циганският етнос. Просто българите измряха и останаха множащи се фенове на ДПС/ГЕРБ на социални. Просто циганите там на село станаха повече от българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    28 Март 2023 23:23ч.

    Отлично! Толкова кратко, но добре обяснено е защо трябва да гласуваме, че не се нуждаем от други ръководства.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Март 2023 22:21ч.

    Ний с Фъркатичкото сме ясни - №3 - Се-де-се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    28 Март 2023 22:42ч.

    №3 (три) - Се-де-се! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм…

    28 Март 2023 22:44ч.

    Дори Костадинов не води самостоятелна политика, ако се замислим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се гласува за Възраждане

    28 Март 2023 23:45ч.

    И Господ сила да им дава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калина Андролова

    29 Март 2023 0:06ч.

    Само с тезата си днес при Цветанка, че не съжалява за участието си в кабинета "Петков", далновидната Корнелия изгуби 2-3% в полза на "Възраждане"! Много трудно е да си признае провала си като вицепремиер в най-комичния и макабрен кабинет на света, този на Петков. Оставила била държавата на първо място по индустриално производство! Корнелия винаги е била част от ПП по лъжливи практики и маниери. Terminus nullus falso est! Лъжата, биха казали сатириците, е половината на истината или една десета от истината. Но все пак нещо от истината, пък било и обратното на истината. Коцето ще я отвее Корнелия напълно. Въпрос на малко време. Виждам, че Корнелия не е много щастлива. Нещо е умислена. Затова пък Костадин напълно я похлупи! Много добре ги беше съчетала Цветанка! Направо приключи Корнелия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    29 Март 2023 0:17ч.

    Много добър анализ. Глаголът "похлупи" е находка в политическото писане. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Салам ми дай

    29 Март 2023 2:06ч.

    Хубаво ги реди Костадинов, ама някои сравняват свободата със салама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ний обичаме свободата.

    29 Март 2023 2:20ч.

    И бахура обичаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разгадани интриги

    29 Март 2023 6:09ч.

    Според мен служебното правителство си играе с огъня и самото то пуска слуховете за бомби в училищата. Целта е да се намали изборната активност и както по-горе един съфорумец е показал, да може с по-малко гласували да се сдобият с желания резултат. А той вече беше показан от платените социолози. И основно - да се намали влиянието на Възраждане, да влязат малки партии и да се сформира коалиция на войната. Много мръсен капан ни залага Козяк. Не трябва да се страхуваме, а масово да гласуваме. Налага се да объркаме сметките на радевото правителство. Ако сега пропуснем този шанс, не ми се мисли какво ни чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, и?

    29 Март 2023 9:44ч.

    Като си разгадал интригата, за кого ще гласуваш “масово”? Всички са тотални идиоти! Ти кои идиоти ще избереш, че чак и “масово”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    29 Март 2023 9:09ч.

    До Разгадани интриги 29 Март 2023 6:09ч. Не вярвам служебните да паднат толкова ниско, че да изкарат акъла на деца, родители и учители. Това вече е откровен фашизъм, наистина това не е възможно. Вероятно това е някой побъркан перко от горните класове, който не знае къде му е главата и ако го хванат, трябва да яде голям бой. Да се приписват тъпите заплахи на руснаците също е голяма простотия. Много се излагаме, непрекъснато...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашето име

    29 Март 2023 9:49ч.

    възраждане са про руска партия .както бсп. едните са стари , другите са нови. идеологията е почти равна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До нашето име

    29 Март 2023 15:10ч.

    Щом не можеш да направиш разлика между БСП и Възраждане, защо изобщо си позволяваш да коментираш политика?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебълите е равно на катастрофа

    29 Март 2023 10:02ч.

    Истината е, че трябва да бъдем независими и суверенни. Няма да гласувам за който и да е, щом са го посочили от Козяк или са ни го натресли насила от там. До момента нито едно хубаво нещо не сме видели от тях - само чанч, мизерия, ограбване на народа, присвояване на ресурсите, препродажба на чужди стоки на нас на тройни цени, разрушения, закривания, заваряния. Изобщо, превърнаха една нормална държава в най-гнусната кочина и колония. В сравнение с преди 50 години индексът на жизнения стандарт у нас се е сринал с 20 пункта - по данни на ЕВростат. Този индекс отчита покупалтелна способност /съотношение заплати-цени/, качество на образование и качество на здравеопазване. Какво да говорим повече? Колкото е да се пънат новите розовите комунистчета като Дебълите, всички днаем, че са порсто едни долни американски подлоги, които ни продават срещу милиони долари под формата на грантове за техните си уж "фондации". Само дебил може да подкрепи Дебълите. Всяка друга опция е в пъти по-добра за страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи